Şimdi Ara

Razer Türkiyede Ne Kadar Güvenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski Logitech mouse'um çift tıklamam nedeniyle artık kullanılmaz durumda. Logitech'te istediğim özelliklere saip bir model bulamadım. Razer'da da istediğim özelliklerde model var. Ama Aral tarafından getirildiğini öğrenince duraksadım. Distribütör ve teknik desteğini Aral'ın verdiği düşünülürse bu marka ne kadar güvenilir?

• Hiç güvenilmez. Şahsen kaç tane razer gördüysem 1 seneyi doldurmadan gitti. Belli bir fiyat altı tam çöp. Millet nasıl kullanıyor bunları ''iyi'' diyerek anlamıyorum.

Gaming taglı üründen zaten koşa koşa kaçmak lazım. Sorunun cevabına gelince, şahsen dışarıdan almaya bakardım. Muhtemelen çok daha ucuza daha üst modelleri bile bulabilirsiniz. Durduk yere göstermelik garantiye, aracı kar payı vermezdim.

amazon.com - .de gibi yerlerden bakın. En son ödeme kısmında total fiyat çıkar. Ki buralardan alınan üründe 1-2 sene garantili oluyor.

• Şu an Razer için TR ve yurtdışı fiyatları aradında ciddi bir tezatlık var. TR fiyatları çok daha ucuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Benim de dikkatimi çekme nedeni fiyatlarıydı zaten. Fiyat farkı büyük ihtimalle depodaki eski ürünleri satmaya çalışmalarından kaynaklanıyordur. Dolar tekrar fırlasın yada yeni ürünler gelsin fiyatlar değişir. Logitech'te istediğim özelliklerde ürün yok, olsa yine Logitech devam edeceğim.

• Duncan Idaho D kullanıcısına yanıt
    Bence de tam olarak depodaki eski ürünler olduğu için aldıkları zamanki kura göre satıyorlardır. Daha yeni Tartarus Pro ve DA v2 x aldım. Tartarus Pro 130$ diyor ama ben bakarken her yerde 3,5k₺ idi. Şimdi tekrar baktım Amazon’un stoklara girmiş ve Vatan’da da fiyat aynı 4,3k₺ diyor. Demek ki elde kalanları ucuza çıkartıyorlar. Aynı şekilde DA v2 x 60$ ama şu an TR’de 1k₺ fiyattan satılıyor çoğu yerde. Benim aldığım iki üründe de Bilkom etiketi vardı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mouseta aradığım 3 temel özellik var

- Çok tuşlu olması(RPG tarzı oynuyorum ayrıca iş için kullandığım bazı uygulamalarda da kısa yol olarak kullanmak istediğim şeyler var)

- Fiziksel olarak büyük olması.

- Kalem pille çalışması

Bunlar şuan bir tek Razer Naga V2 HyperSpeed var. Bu özelliklerde önerebileceğiniz başka bir marka var mı? Tuş sayısının Naga kadar fazla olmasına gerek yok ama 4 tuşlu da olmasın.

• Duncan Idaho D kullanıcısına yanıt

Bence DA v2 x fena f/p ürünü olmuş. Son bir aydır sürekli klavye mouse araştırdım. Ben de dota oynadığım için farenin yan tarafında ikiden fazla tuş olsun diye baktım hep. Şöyle; en ucuzu DA v2 x. Onun haricinde fiyat olarak kendi fiyatına göre bayağı aşağıda olan Aerox 5 var Vatan’da. Diablo makyajlı kasanın fiyatı bayağı yüksek ama Density makyajlı kasası nedense çok ucuz. O da ellerinde kaldı herhalde. Şu an oyun için en çok önerilen fareler Logitech g502, SS Aerox 5 ve DA v2. Logi ve SS’ninkiler bataryalı bu arada. Ben denediğimde Aerox’ta en uçtaki tuşa basmakta zorlanmıştım. O yüzden Deathadder’da elim rahat edince ve yan tarafta 4 tuş olunca ve fiyat da çok ucuz olunca onu aldım. Genelde kalem pil istemedikleri için bataryalı yapıyorlar. Pilli hangi modeller var bilmiyorum. Yine Razer’da Basilisk’in bir modeli pilliydi herhalde ama onda da yandaki üçüncü tuşu kaldırmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deathadder V2 X hariç hepsi dahili bataryalı ürünler. Dahili bataryalı istemememin en büyük nedeni pile bir şey olduğu anda teknik servisin kucağına oturuyorsun. Türkiye'deki teknik servisler de sağ olsun hem kanunların yavaş işlemesinden hem de insanların uğraşmamasından cesaret alıp her türlü rezilliği yapıyor. Zamanında kullandığım Logitech G7'den gerekli dersi çok eskiden aldım. Bundan sonra kolay kolay özel üretim veya dahili pili olan bir fare almam.

• Evet Razer a güvenilmez. İncehesap üzerinden aldığım Razer Viper V2 Pro nun tekerleği bozulunca (kronik sorun reddit te konusu var) yenisini istedim. Bana yarı fiyatlı ürün önerdiler kabul etmeyince incehesap ta müşteri memnuniyeti filan sallamadı ben deathadder v3 pro istedim (ellerinde bu var ve muadili) 900 TL fark istediler benden deathadder için kabul etmeyince de bana sormadan param iade edildi. Parayı alsak ne olacak para eridi gitti ürünün fiyatı 1200 TL artmış aldığım fiyattan.

• Microsoft Türkiye bile gamepadlarin garantisi saymaz olmuş. Amazon ya da yurtdışından alma imkanım olursa yurtdışından alırım daha iyi artık. Bir de bu razer ürünleri ve gaming ürünler zaten çok hızlı bozuluyor. Gerçi bloody serisi mouse+kb set hala dayanıyor ama mouse ufaktan sinyal veriyor sanki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.