Şimdi Ara

rc araba yapımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıkdanda anlaşılacağı üzere rc araba yapmam lazım okuldan ödev verdiler herşeyiyle kendim yapmak zorundayım yapamadığım parçalar var onları nerden bulabilirim ne kadara bulabilirm

-motor için şarjlı tornavidaların motorunu kullanmak istiyorum yavaş ama torku iyi dişlilerle daha hızlı yapabilirim diye düşünüyorum
    -buggy kasa yapmak istiyorum kalın bakır telleri birbirine lehimleyerek
    -rf alıcı vericiyide kendim yapıcam
    -süspansiyon sistemi düşünmüyorum çok uğraştırır ve maliyet artar

takıldığım nokta direksiyon sistemini nasıl yapacağım ön tekerlerin dönmesi için ne tür bi mekanik sistem kurmalıyım veya almalıyım yardımcı olurmusunuz

• Dişli sistemi sizi baya zorlayacak. ancak şöyle yapabilirsiniz, yüksek torklu motor alıp hızı yavaş, gücü yüksek sistemi yapmak çok zor değil.

1 milyoncularda satılan bildiğimiz sürmeli oyuncaklar var. bi kere ittik mi gidiyor uzun mesafe. onarın içinde dişli sistemi vardır. oradaki dışarı çıkan gri renkli kolay dönen halkayı, motora bağlarsanız güçlü bi aracınız olur.

Sağ sol için ise servo kullanmanız gerekiyor. servoları kullanmak içinde alıcı. alıcıyı aktifleştirmek içinde kumanda..

Full orjinal mi olması lazım?. yoksa çok zor bu alıcı verici meselesi bence
  • evet biraz orjinal olması lazım otomotiv teknolojisi okuyorum.
    motorunu aktarmayı kumandasını alıcısını hepsini halledebilirm ama sağ-sol dönüş işi beni zorluyo tekerle şasi arasındaki bağlantıları(yani salıncak ve diğer parçalar) o kadar küçük boyutta nasıl yapacağımı bilmiyorum tornacı arkadaşlara danışmam gerekiyo galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

evet biraz orjinal olması lazım otomotiv teknolojisi okuyorum.
    motorunu aktarmayı kumandasını alıcısını hepsini halledebilirm ama sağ-sol dönüş işi beni zorluyo tekerle şasi arasındaki bağlantıları(yani salıncak ve diğer parçalar) o kadar küçük boyutta nasıl yapacağımı bilmiyorum tornacı arkadaşlara danışmam gerekiyo galiba

Yaptiğiniz yerler en zor yerler aslında gözünüzde büyütmeyin. daha önce rc araçlarla uğraşmış olsaydınız çok basit bi şekilde tasarlar yapardınız. ama bu önemli değil elimden geldiğince yardım ederim. yön işini rc arabalarda oldugu gibi yapmalısınız linkteki servo yön servosudur. türkiyede hobbyshoplarda vardır. örnek olsun diye koydum.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXUZ89&P=ML

yanında gelen aparatlara tel miller aracılığla lastiklere giden mili yönetir. salıncaklar için metal düşünmeyin isterseniz.

Basit bi şema çizdim. belki aklınızda bi fikir oluşur diye,

rc araba yapımı yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 3 Kasım 2010; 19:35:18 >

• şimdi kafamda bişeyler canlandı teşekkür ederim salıncakları pastik yapacağım o bahsettiğiniz servoların fiyatları ne kadar acaba?
  • Servolar içinde dişli sistemi olan basit bi mekanizmadır. fiyatları farklı farklı. tork farkı var aralarında. sizin araç asfalt arabası olacağı için ucuzlardan alsanız iyi olur.

http://www.topmodels.com.tr/k/elektronik/servolar/

size yakın şubesi varsa gidip alabilirsiniz

illede çift servo yapmanıza gerek yok. dengeyi iyi kurarsanız tek bir servo işinizi görecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 3 Kasım 2010; 21:30:20 >

• çok teşekkürler inş hallaedebilirim bu işi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 yollu crossover yapımı YARDIM
    15 yıl önce açıldı
    Tır motoru için yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önemli değil..

Şaseyi nasıl yapmayı düşünüyorsun?

• şaseyi plexi glass yada buggy kasa yani bakır çubuklardan yapmayı düşünüyorum daha sağlam ve daha hafif bişey bulursam oda olabilir şu an sadece aklımda planlıyorum pazartesi hocaya nasıl bişey istediğini falan sorup malzemeleri ufakdan toplamaya başlayacağım

@Forever79
    çok yararlı oldu hocam teşekkür ederim
  • Forever hocam receiver nerde acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 4 Kasım 2010; 18:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRbOnxx

Forever hocam recervier nerde acaba ?

evet benimde dikkatimi çekti
  • kolay gelsin alıcıyı nasıl halleceksin merak ettim
  • kimsenin elinde malzeme listesi ve hazırlanış basamakları yok mu?
  • yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldım,aslında tasarımı hazırlamıştım autocad de ama vazgeçince kayboldu gitti
  • burada tasarım var işini görür...

http://forum.donanimhaber.com/m_36107097/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51765697

hadi kolay gelsin....
  • http://www.nitrorcx.com/drift-star-rtr-electric-.html bunu almayı dusunuyorum sızce nasıl butcem 100tl ıle 170tl arası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.