Şimdi Ara

RCA KABLOSU YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    prodigy hd2 ses kartını edifier r2700 e optic kablo ile baglıyordum ve rainbowr6 arkadasımızın aydınlatması sonucu sonradan ogrendim ki bu baglanti ile opam ları devre dışı bırakmakta bu yuzden analog rca bi baglantı yapmam gerekiyor, ileriye donuk kaliteli bir kablo araştırırken baktımki 5 tl de kablo var 600 dolara van den hul kablo var birkaç youtube video izledikten sonra kendim yapmaya karar verdim ihtiyacım olan malzeme
    4 altın rca jak
    kaliteli ofc kablo
    kablo kılıfı
    makaron
    ve gumus lehim teli

Burda kullanıcagım ofc çok telli kaliteli bir alaşım kaplamalı kablo seçimi konusunda neyi tercih etmeliyim?
    Ayrıntılı bir ses için bakır oranımı-gumus oranımı fazla olmalı?
    Yapacagım rca için en kaliteli kabloyu nerden temin edebilirim???

http://www.youtube.com/watch?v=V6ZecDs0GI4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 17 Mart 2013; 5:21:14 >

• yardımınızı bekliyorum arkadaslar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Olmayan bir parçayı yapmaya çalışsanız yada olan bir parçanızı değişik fonksiyon için ayarlamanız durumunda kendiniz yapabilirsiniz. RCA kablo piyasada mevcut, iyi kablo iyi konnektör derken siz bunun yerine sıfır olarak alın bence daha iyi. 5tl değilde, 200tl değilde. 100tl lik bir kablo kullanın..
    Şuanda kullandığınız optik bağlantı, yapacağınız en iyi rca dan daha iyidir.

örnegin oehlbach yada benzer kalitede bir kablo ile kaliteli rca jacklar kullanarak yapıcagım rca kablo opampları es gecerek sesi hoparlorlere ileten bir optic kablodan dahamı verimsiz ve ayrıntısız olur?
  • Kullanacağınız en kötü rca analog sinyal bile şu an kullanmakta olduğunuz dijital sinyalden daha iyi sonuç verir. Alın 25-30tl değerinmde bir rca kablo keyfinize bakın. Farkı kulağınızla hissedersiniz zaten
  • Merhaba analog bağlantıda sesler daha yumuşak dijitalde yani optikte ise daha gür ve canlı buda ses seviyesini etkiliyor bunu deneyip görebilirsiniz kolay gelsin :)
  • rainbow6 nın önerilerine kulak verin ne yazıkki burada çoğunlukla konu hakkında bilgisi olmadan yazan çok ve insanları yanlış yönlendirebileceklerini düşünmüyor yada umursamıyorlar.

Öncelikle dijital ses diye birşey yoktur duyulan ses analog'dur kaynağı dijital olan ses kaynağı ya ses kartı dac ı üzerinde yada dahili decodere sahip ses sistemi analog katında çevrilir şöyle anlatalım.

1. senaryo:hd2 rca üzerinden standart amp. bir ses sisteme sürülür hoparlörden alacağınız ses hd2 komponenet ve ses sistemi kalitesi ile doğru orantılıdır.

2. senaryo:hd2 spdif bağlantı ile üzerinde decoder bulunduran bir amp. üzerinden sürülür hd2 dac ve op-amp katı pasif duruma geçer ses işlenmeden decodere aktarılır ve analoğa çevrilir alacağınız sonuç decoder ve dahili amp ile doğru orantılıdır.

Kafanızda bir terazi canlandırın bir uçta hd2 diğer tarafta spdif girişli bir ses sistem olsun hatta adını koyalım z5500 yada playvision olsun.

Z5500 yada playvision söz konusu stereo olduğunda çöpten öte olmadığından terazinin hd2 taraf komponent kalitesi ağır basıcaktır analog bağlantı önerilir.

Ancak elinizde binlerce dolarlık bir dac yada dengi bir avr olduğunu farz edelim işte bu noktada dengeler değişecek hd2 cazibesini yitirecektir spdif bağlantı tercih edilebilir konu aslında bu kadar açıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: activ

rainbow6 nın önerilerine kulak verin ne yazıkki burada çoğunlukla konu hakkında bilgisi olmadan yazan çok ve insanları yanlış yönlendirebileceklerini düşünmüyor yada umursamıyorlar.

Öncelikle dijital ses diye birşey yoktur duyulan ses analog'dur kaynağı dijital olan ses kaynağı ya ses kartı dac ı üzerinde yada dahili decodere sahip ses sistemi analog katında çevrilir şöyle anlatalım.

1. senaryo:hd2 rca üzerinden standart amp. bir ses sisteme sürülür hoparlörden alacağınız ses hd2 komponenet ve ses sistemi kalitesi ile doğru orantılıdır.

2. senaryo:hd2 spdif bağlantı ile üzerinde decoder bulunduran bir amp. üzerinden sürülür hd2 dac ve op-amp katı pasif duruma geçer ses işlenmeden decodere aktarılır ve analoğa çevrilir alacağınız sonuç decoder ve dahili amp ile doğru orantılıdır.

Kafanızda bir terazi canlandırın bir uçta hd2 diğer tarafta spdif girişli bir ses sistem olsun hatta adını koyalım z5500 yada playvision olsun.

Z5500 yada playvision söz konusu stereo olduğunda çöpten öte olmadığından terazinin hd2 taraf komponent kalitesi ağır basıcaktır analog bağlantı önerilir.

Ancak elinizde binlerce dolarlık bir dac yada dengi bir avr olduğunu farz edelim işte bu noktada dengeler değişecek hd2 cazibesini yitirecektir spdif bağlantı tercih edilebilir konu aslında bu kadar açıktır.

sizi cok iyi anladım yardımınız için çok teşekkürler, profesyonel stereo sistemlerin hepsin de xlr, banana yada rca baglantı ile yapılıyor zaten burda yapmak istediğim şey piyasa da en ucuzu 300-400 tl ye satılan hi end rca kabloları aynı kalitede malzemeler kullanarak gümüş lehimini, makaronunu ve dış kaplamasını kendim yapıp daha ucuza temin etmek, zaten edifier r2700 un kutu içeriğinden cıkan orta halli bir rca kablo var benim amacım opamplarınıda degiştirecegim prodigy hd2 stereo ses kartımdan monitorlerime en iyi aktarımı saglamak ve ayrıntılı kayıpsız ve en temiz sesi almak ileride de monitorlerimi değiştirdiğim de tekrar kablo arayışına girmeden kullanabilmek,
    anlamadıgım herkez kablo al geç diyor
    artısını eksisini lehimini düzgün yaptıktan sonra neden başarılı olunmasın?

piayasadan temin edecegim orta halli 0.25mm bakır 40-50 tel sayılı jakları zaten berbat olan rca lar ile,
    benim kullanıcagım tek yönlu, gumuş alaşımlı bakır tel sayısı 80 adet ustu profesyonel kablo ve gercek bakır ustu 24k kaplamalı jaklı kablo dahamı berbat olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: KSK-BATU

sizi cok iyi anladım yardımınız için çok teşekkürler, profesyonel stereo sistemlerin hepsin de xlr, banana yada rca baglantı ile yapılıyor zaten burda yapmak istediğim şey piyasa da en ucuzu 300-400 tl ye satılan hi end rca kabloları aynı kalitede malzemeler kullanarak gümüş lehimini, makaronunu ve dış kaplamasını kendim yapıp daha ucuza temin etmek, zaten edifier r2700 un kutu içeriğinden cıkan orta halli bir rca kablo var benim amacım opamplarınıda degiştirecegim prodigy hd2 stereo ses kartımdan monitorlerime en iyi aktarımı saglamak ve ayrıntılı kayıpsız ve en temiz sesi almak ileride de monitorlerimi değiştirdiğim de tekrar kablo arayışına girmeden kullanabilmek,
    anlamadıgım herkez kablo al geç diyor
    artısını eksisini lehimini düzgün yaptıktan sonra neden başarılı olunmasın?

piayasadan temin edecegim orta halli 0.25mm bakır 40-50 tel sayılı jakları zaten berbat olan rca lar ile,
    benim kullanıcagım tek yönlu, gumuş alaşımlı bakır tel sayısı 80 adet ustu profesyonel kablo ve gercek bakır ustu 24k kaplamalı jaklı kablo dahamı berbat olur?

Arkadaşım neden herkez kablo al geç diyor? Çünkü sen ne kadar iyi ve aktarımda başarılı, gümüşlü altınlı kabloda yapsan sonuç çok fazla değişmeyecektir. En nihayetinde kullandığın hoparlörde, ses kartıda belli. İlla DIY bir kablo yapmak istersen tabiki yapabilirsin. Üstelikte yaptığın kablo muhtemel hazır emsallerinden başarılıda olabilir. Ancak özellikle çıkış analog kaynağın kısaca aktif hoparlörlerinin kullandığı sürücü anfi ve besleme katı ile sınırlanmış durumdasın. Yani sen en iyi kaynağı kullansan en iyi Dac ı kullansan dahi zurnanın son deliği Edifer. Bu yüzden ben ve bir kaç kişi daha orta halli 25-30tl lik bir kablo ile keyfine bak diyoruz

• Genel itibariyle orta halli bir kablo al geç diyenlere katılmakla birlikte eliniz bu tür işlere yatkın ve keyif alıyorsanız neden olmasın diyorum altı üstü yapı olarak basit bir rca kablodan bahsediyoruz.
    Bu işler birazda kişisel tatminle ilgili malum.

Ancak beklenti çok da yüksek tutulmamalı kuvvetle muhtemelen sonuç hazır alınacak orta halli kablolardan çok da farklı olmayacak işin pisikolojik tarafını görmezden geliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.