Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun yapımcısından çeviri ekibine "Cease and Desist" (yapılan işi durdurma ve bırakma) ihtarı gönderilseydi bunun gizli tutulması zorunlu tutulmazdı. Forumlara yansıyan Take Two veya Rockstar Games'in durdurduğu dedikodudan ve yanılsamadan başka bir iş değil. Çeviri ekibi, kendi içinde başka sorunlar yaşayıp burada açıklamak istememiş olabilir veya hoşnutsuzluğa sebep olan tepkileri başkalarına çekmeye çalışmalarına rağmen yine de linç edildikleri için de artık yayımlamayabilirler. Bu konunun sahibi bence doğru düşünüyor.

İyiden iyiye arapsaçına döndü bu mevzu.
  • Dünyada örneklerını goruyoruz. Bazı modlar parayla satılıyor. Bır cok oyun fırması buna karısmıyor. Insanların ucretlı yamaya bu kadar abartı tepkı gostermesı yanlıs. Tek kelımeyle cahılce. Ama haklı oldukları da bır cok konu var. Oncelıkle neden cahılce dedım. Cunku Turkıye'de yasayıp buyuk yapımları Turkce oynamak ıstıyorsan bu gruplara ıhtıyacın var. Ben son 10 yıldır neredeyse oynadıgım butun oyunları orjınal satın aldım. Ne degıstı? Bır elın parmakları gecmeyen Turkce altyazı seceneklı oyun gorduk. Bır cok oyunu ucretsız Turkce yamayla oynadım. Bır oyunun Turkce yamasını satın aldım. Assasıan Creed O. oyunda 40 saatten sonra sıktıgı ıcın yarısında bıraktım. Neyse:

RdR2 Turkce yaması uzun surecegı ıcın ben hıc yamayı beklemeden ortalama Ingılızcemle oynayıp bıtırdım. Yamayı zaten satın almayı dusunmuyordum. Fakat bundan sonra bır buyuk oyun cıktıgında Turkce yamasını artık zor bulacaksınız. Cunku haklı bır tepkı vermeyı bıle beceremıyorsunuz. Elınızden gelse adamların hepsını yargılayıp, hapıse kadar gotureceksınız. Sonra da Turkce yama varmı dıye konu acacaksınız. Arkadas orta yol bularak tepkı gostererek bellı bır fıyata dusurup Turkce cevırıyı satın alabılırdınız. Sız bunun yerıne adamları savcılıga verdınız. Aferım.
    Gelelım Turkce cevırıyı yapan ekıbe..

Arkadas cevırının basından berı burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz. Yok aylık abonelık vs.. daha sonra ucretı acıklayacagız vs.. Sen boyle bır yama yapacaksan en bastan fıyatını ve tahmını cıkıs suresını belırleyeceksın. Oyle ya benden para ıstıyorsun. Iyı kotu bu ısın sonunda benden para alacaksın! Eger ben sana para odeyeceksem o zaman artık senın musterın oluyorum. Bana adam gıbı muamele etmen lazım. Yama ne zaman cıkacak dıye soruluyor? Bız ne zaman hazırlarsak mantıgıyla cevap verıyorsunuz. Hatta cogu zaman cevap bıle vermedınız.

Sen ınsanları asagı yukarı bır sene beklettın. Bır cok kısı oyunu oynamadı bekledı. Sonra dıyorsunkı 50tl. Cunku senın mantıgın adam sana gebe kalmıs durumda. O parayı kufretse de verecek. Elı mahkum.
    Ama sen deseydın kı Yama tahmını olarak su tarıhte cıkacak! Örn: Bır sorun cıkmadıgı takdırde 2020 Temmuzda cıkacak. Fıyatta 100tl olacak. O zaman sesım cıkmazdı. Neden cıkmazdı pekı? Cunku yamayı sen hazırlıyorsun! Sen emek verıyorsun! Fıyatını sen belırleyeceksın! Boyle bır bekleme surem ve param varsa yamayı alırdım. Yoksa almazdım. Ben ucretlı olacak olmasından dolayı degıl baktım cevırı agır ılerlıyor. Dogal olarak metınler uzun. Burada kınama anlamında soylemıyorum. Ben oyunu dırek bıtırdım.

Sonuc olarak bu olayda her ıkı tarafta suclu.
    1:Yama bekleyenler suclu, elın mahkum Turkce cevırılere!! ama en ufak bır seyde kufur etmeye, asırı tepkı verıp adamları bıtırmeye calısıyorsun. Hakaret edıyorsun. Adamları sıkayet edıyorsun. 1 sene sonra yenı bır oyun cıktıgında mal gıbı kalacaksın. Yama yapsın dıye bırılerıne dua edeceksın.
    2:Parayla yama yapanlar suclu: Bır cevırı yapıp satmayı planlıyorsan o zaman en basta fıyatını ve suresını belırle. Buyuk oyun fırmaları bıle erteleme yapıyor. Sorun cıkarsa durumu bıldırır ozur dıler. Yenı tarıh verırsın. Ayrıca cevırmen dısında ınsanlara adam gıbı cevap verecek bır kac kısı forumlar da gezınıp ınsanların nabnızı tutup denge rolu oynasın. Sonra ıs cıgrından cıkıyor.
    3: Bedava yama yapanlar ıstedıgı gıbı davranır. Iptal etmedıgı surece bır tarıh verme zorunlugu yok.
    4: Bırde bazı cahıl yabancı dıl bılen ukala ınsanlar var. En ufak bır seyde ıngılızce ogren. Ulan yavsak Dunya da nereyde oyun oynayanların %90 kendı dıllerınde oynuyor. Ben neredeyse 10 yıldır hıc korsan oyun oynamadım. Butun oyunları orjınal satın aldım. Ben neden kendı dılımde oyun oynamayayım?? Turkce den bu kadar mı nefret edıyorsunuz?? Bır yabancı dıl bılmenın yararını saymakla bıtmez. Ama herkes oyun oynayacak dıye ıngılızce ogrenmek zorunda degıl. Daha Turkce'yı dogru duzgun konusamayan ınsanlar var. Anadoluya gıt gorursun.
    5: Gelelım cevırı yapanlara: Cevırı yapmayı ınsanlar o kadar kolay sanıyor kı?? Bır yerde hata goruyor. Anında saldırıyor. Ustelık cogu da bedava yayınlanan yamalarda..
    Ben yuzlerce Skyrım modlarını cevırdım. Bazılarını Nexus sıtesınde yayınladım. Bazı Adult oyunları cevırdım bazı sıtelerde yayınladım.. Cevırı yapmak o kadar zorkı? Cevırı ısın bır boyutu.. Bazen kodlara bıle dokunmanız gerekıyor. Bazen bır cumlenın karsılıgını 50 satır altta bulup ona uygun cevırıyı sekıllendırmenız gerekıyor. Bellı bır saatten sonra bır yerde yanlıs bır yere dokunursanız orn: Farkında olmadan bır kodu sılersenız veya bır satır kaydırırsanız oyun cokuyor. Bu sefer ya sıfırdan o textı cevırmenız gerekıyor ya da hatayı tek, tek arayıp bulmanız gerekıyor. Bır cok ınsan bunu bedava yapıyor. Sonuc ne? Tesekkur yerıne neredeyse ana avrat soven cahıl bır gurup ınsan. Google Translate karsıyım. Ama onda bıle cevırsen en basıt cevırı 10 saat uzerı.. Artık gerısını sız dusunun. Ben artık cevırıyı yapıp yakın arkadaslarıma ve forumda ınsan gıbı tesekkur edeen kısılere verıyorum. Hatta rıca edıyor ılgım olmayan cevırılerı bıle yapıyorum. Cunku adam ınsan gıbı tesekkur etmesını bılıyor..

Son olarak: Buraya kadar okuduysan tesekkur ederım. Iyı gunler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 20 Temmuz 2020; 22:3:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcansayan

Oyun yapımcısından çeviri ekibine "Cease and Desist" (yapılan işi durdurma ve bırakma) ihtarı gönderilseydi bunun gizli tutulması zorunlu tutulmazdı. Forumlara yansıyan Take Two veya Rockstar Games'in durdurduğu dedikodudan ve yanılsamadan başka bir iş değil. Çeviri ekibi, kendi içinde başka sorunlar yaşayıp burada açıklamak istememiş olabilir veya hoşnutsuzluğa sebep olan tepkileri başkalarına çekmeye çalışmalarına rağmen yine de linç edildikleri için de artık yayımlamayabilirler. Bu konunun sahibi bence doğru düşünüyor.

İyiden iyiye arapsaçına döndü bu mevzu.
    hiçbir şey olmamış olsa dahi kesinlikle bir şey olmuş mudur?
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    AAA oyun değilse 50 TL olmasa bile indirimle 80 100 TL güzel oyunlar mevcut ve dolu. Yok tarihi eser falan deme bana. Var mı yok mu? Kusura bakma text çevirisi 50 TL ise bu gta modları o zaman 100 TL eder. Ederi neyse odur 10 TL yeterli bile fazla hatta. Elbet gönüllü çevirecek çıkacak eski gta çevirileri gibi. Sen git çeviri 200 TL verirsin. Hadi yavrum uza

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ploff kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık güzel analiz, ingilizce bilen bütün insanlarmı ukala olup ikiyüzlüce ahlak bekçiliği yapıyor diye merak ediyordum, senin gibi realitelerin farkında olanıda varmış sevindim, 4 numaralı açıklaman cuk diye oturmuş.

• Konunun böyle olmadığı, Rockstar'a gelen yüzlerce şikayet mailinden sonra yamanın iptal edildiği anlaşıldı. Postunu kaldırabilirsin.
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Hocam murat sönmez in videosunu paylaşıp benim dediklerimin aynısını söylüyor diyorsunuz ama alakası yok adam bu işlerin sürekliliği için ücretli olabilir diyor adam 1 yapar 2 yapar vaktini harcar ama sonunda karşılığını ister hakkıdır diyor. 9.15 ve 9.25 arasını dinlersen aynen şunu diyor “adamlar 50 demiş tepki gelince 30 a indirmiş bence daha bunu üzerine bir şey söylemek anlamlı değil ve devamlılık sağlanması için karşılık alınmalı” demiş. Adam resmen yama yı yapanlara hak vermiş ve 50 tl fiyata bile ben olsam alırım oynarım diyor çünkü bu rockstar bunu oyunu dünyaya satıyor ama bu yamayı yapanlar sadece pc için oyunu alan, ingilizce bilmeyen türklere yani çok küçük bir gruba hitab ediyor diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 20 Temmuz 2020; 22:34:53 >
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    bir tur verir misiniz hocam maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Camİscisi

Konunun böyle olmadığı, Rockstar'a gelen yüzlerce şikayet mailinden sonra yamanın iptal edildiği anlaşıldı. Postunu kaldırabilirsin.
    Kaynak var mı?
  • Ameriganın oyunları işte bütün bunlar.
  • adamlara 50 lirayı çok gördünüz gittiniz şikayet ettiniz iptal oldu olay bu zırvalama çok.
  • -Sebep-

1- Daha önce ücretsiz çeviri yapmış arkadaşların bir kısmı, 50 tl fiyatlı çeviriyi görünce "biz kerizmiyiz bedavaya yamalar yaptık hıaaa" diyip milleti galyana getiriyor. Tabi kendileri ingilizce bildikleri için yamaya ihtiyaçları da yok.
    2- Oyunları crackli oynamaya alışmış vatandaşlarımız, para vermediği oyuna 50 tl vermek istemiyor.
    3- Oyuna 250-400 tl vermiş arkadaşlar, 50 tlye yama almak istemiyor. Aslında elleri mahkum ama belki fiyat düşer umudu ile onlarda 1. ve 2. seçenekteki arkadaşların gazına uyuyur.

-Mağdurlar-

1- Bir yıldır yamayı geliştirmeye çalışan, binlerce satır kelimeyi çeviren, Türkçe yama işinin hatır gönülle olmayacağını ve Türkiye'de kimsenin bağış atmadığını bilen çevirmen arkadaşlar.
    2- Oyunu 250-400 tlye alıp, ingilizce bilmeden hikayesi ve dolayısı ile oyunun kendisinin çöp olacağını bildiğinden 50 tlye yamayı almak isteyenler. Belki 1 yıldır bu yamayı bekleyenler.

-Sonuç-
    Rockstar gibi, Ubisoft gibi, Bethesta gibi bazı büyük şirketlerin ve çok kelimeli oyunlar yapan (Örneğin RPG) bağımsız şirketlerin bırakın oyunlarını Türkçe yerleştirme yapmasını Türkiye'de bir ofisleri bile yokken bizim tek Türkçe çeviri kaynağımız olan bu gibi grupların, şirket ve şikayet baskısı ile artık doğru düzgün çeviri yapmayacak olmaları. Siz olsanız şikayet yiyebileceğiniz huhuki dengesi olmayan bir sistem için 100.000 kelimelik oyun çevirmek için 1 yıl harcarmısınız? Linç ederken iyi ama değil mi?

Umarım mutlusunuzdur.

• Roket uçmuşun gene. Murat Sönmez'in dedikleriyle senin dediklerinin alakası yok. Adam ekibe, hiç ingilizce bilmeyip de bu yamayı bekleyen, 50 ise 50 100 ise 100 verip alır oyunumu Türkçe oynarım diyenlere hak verdi. 50 analizinden ikisi üçü anca tutan meşhur herbokologlar gibisin. Bir yerinden teori uydurmuşsun.

Not: Herbokolog kesinlikle hakaret değildir, bilmediği konunun uzmanıymış gibi konuşana Herbokolog denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 20 Temmuz 2020; 21:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tezin çürüdü çünkü orhunkayaalp rockstar ın turkıye bürosundan gelen maılı gormus zaten yenı videosundada açıklıyor aynen yüklenmeye devam edin bu dk sonra büyük oyunların çevirilerini çok nadiren görücez yapılan yol kesinlikle yanlıştı oynamak istemeyen almasın sonuçta zorunlu değildi neyse bu dk sonra pek önemi kalmadı
  • Yıllardır aynı muhabbetler dönüyor forumda. Sorunsuz çıkan bi yama daha hatırlamıyorum. Forumda ki tepkiler anormal olsa bile çevirmenlerin çoğu şark kurnazlığı peşinde. Sonra da gelip emek veriyoruz diye acıtasyon yapıyorlar bu hiç değişmedi, değişmezde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rustem1905 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz ıcın tesekkur ederım.
  • heronos H kullanıcısına yanıt
    dakika 4:10 ile 4:30 arasında diyor ki geldiği söylenen ihtarın tamamını görmedim sadece sonuç kısmı gösterildi bana, tüm işleri durdurun dediler diyor. bende diyorum ki bu belge çarşaf gibi konulsun buraya ve o ihtar ve türkiyenin temsilcisi kimmiş, hangi amaçla ihtar çekilmiş, yasaklanma sebebi neymiş her şey ortaya dökülsün ondan sonra bende özür diler dilerim konuyu silerim.

ancak bu şekilde, bana ihtarın son 2 cümlesini gösterdiler, aboooov acayip yasakmış vs gibi geyikler anca gizem yaratır. ilk mesajımda da söylediğim gibi bu olayın somut kanıtını sunmadıkları sürece şaibe devam edecek.

hele şu noktaya fena takılıyorum. "bu yaptığınız modlama iş hemen durdurulsun ve bizle ilgili hiç bi açıklama yapmadan iptal edin" demişler orhunna. şakamısınız siz ya? tamam hadi diyelim yedik koskoca t2 size ihtar çekti oyunumuza yama yapmayın dedi. ulan ne alaka bizden bahsetmeyin demek? kafayımı yediniz siz? böyle bir ihtar olabilir mi?

ortada bir ihtar varsa bunu göstermek, duyurmak suç değildir.
    bakın google da basit bi arama ile cease and desist take two yazınca çıkan görseller BUNLAR.

manyak gibi gizlemenin de alemi yok bakın daha önce open iv ve nintendo modcularına ihtar geldiğinde haber sayfaları bunları insan gibi haberleştirmiş yani gizem yaratmamış.
    -
    eurogamer.net
    GTA modding tool OpenIV resurfaces following Take-Two's cease and desist
    https://www.eurogamer.net/articles/2017-07-03-gta-modding-tool-openiv-resurfaces-following-take-twos-cease-and-desist

-https://arstechnica.com/gaming/2020/06/nintendo-issues-cease-and-desist-for-switch-modchip-installation-service/

ahdım olsun ki buraya da not düşüyorum herkes ss alsın. bu bahsedilen ihtar saçmalığı somut olarak açıklanır direk ihtarın full olarak ss i konur ve t2 tarafından gerçekten bizim sizi durduğumuzu kimseye söylemeyeceksiniz diye ibare kullanıldığı kanıtlanırsa ben her türlü mecradan özür dileyip pişmanlığımı belirteceğim ve bir dahda bu konular hakkında konuşmayacağım. ama ihtar denilen şeyin t2 den gelmediği, ihtarın hiç olmadığı veya herhangi bi şekilde yarın yav biz konuyu çözdük meğerse yanlış anlaşılmaymış hadi 50 liraları yollayın derlerse vay hallerine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0ket -- 20 Temmuz 2020; 22:49:35 >

• Adol125 kullanıcısına yanıt
    14:45 den sonraki konuşmalarını dinle. benim parayla derdim yok. yazdığım yazınında hiç bir yerini okumamışsın gelip burda maksat laf olsun diye konuşuyorsun.
    Daha ortada dolaşıma sokulmuş bir yama yok, yani daha suç sayılabilecek bir delil yok ama ihtarname çekiliyor. Buna rağmen hadi diyelim ihtarname çekilmiş olsun; ihtarnameyi paylaşmak nasıl suç oluyor. Suç ortada yok ihtarname var, suçun olmadığı yerdeki ihtarname yok çünkü olursa suç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam kusura bakmayın ama yukarıda da yazdığım gibi Murat Sönmez ile sizin fikirkeriniz hiçbir şekilde uyuşmuyor adamın özet olarak dediği şu yamaların belli bir düzene oturup sürekli hale gelmesi için 1-2 kere bunu gönüllü olarak yapan kişi veya kişilere karşılığını vermek. Murat abi ben 50 tl de olsa alırım diyor ayrıca 30 a düşmüş daha bunun üzerine laf söylenmemeli diyor ama bizim forundakiler ne yaptı? Bedava yapmıyorsan hiç yapmayacaksın parasını verecek olanda alamaz diye olay çıkardılar. Tabi ki bende game pass i falan desteklemiyorum eleştirdim de ama 30 tl de böyle bir oyun için verilit eğer ingilizce bilmiyorsan.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.