Öncelikle merhaba Benim Core 2 Quad işlemci, 2.51 Ghz , 4 gb ram ve 512 Mb ekran kartı özellikli olan bi bilgisayarım var. Win 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Ancak makinemin HDD si 600 gb 450 gb lık yeri dolu. Kaspersky virüs programı kullanıyorum ve bilindiği gibi diğer virüs programlarına oranla pc yi daha çok kasıyor. Yani pc ilk açılışta çok kasıyor. oyunlarda biraz kasıyor. özellikle programlarda beni etkiliyor. readyboost diye bi özellik duydum. 16 gb bi flash belleğim var onu readyboost yapmak istiyorum. ancak bazı soru işaretleride var kafamda forumlardada tam istediğimi bulamadım. şindi readyboost yapsam bilgisayarımın hızı değişir mi? 4 gb kendinden var 16 gb da flashdan yaparsam tahmini 20 gb olucak .
bu işlem işe yararmı veya olurmu bunu danışmak istedim. yorumlarınızı bekliyorum .?
Teşekkürler..
ready boost bir kere ramle alakali bir durum degil... 20gb hayallerini unutun. ready boost hdd ile alakali bir durum. elinizdeki usb bellek hizli degilse zaten yapmanin mantigi olmayan bir olay.
Hdd solit state ise yapmanın bi mantığı yokmuş ancak öyle olup olmadığını bilmiyorum 2009 yılında almıştım hdd yi . usb bellek in hızlı olup olmadığını nasıl anlarız veya hızlı bellek örneği verirseniz onu alabilirim.
usb bellek alacaginiza ssd alarak bu isi cozersiniz. ready boost 1-2 yada 4 gb alan ayirarak gerekli dosyalarin hdd den bulunmasi yerine usb bellekten bulunmasi ile yapilan bir teknoloji idi. simdi 30-40 mb okuma hizi saglayabilen usb bellek almaniz lazim. usb 3.0 bellek bakabilirsiniz okuma hizlari iyidir ama ucacak diye bir kaide yok. sonucta ssd degil elinizdeki. en fazla acilis suresine 10 sn katki saglar.