Şimdi Ara

Realme 3 Pro Ana Konu ( SATIŞA ÇIKTI ) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.476
Cevap
28
Favori
202.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Havale ile almadım riske edemem , gittigidiyor üzerinden aldım , sonradan kart üzerinden taksitlendirmede yapacağım , olurda ileride servis olarak karşımızda kimseyi bulamazsak tüketici hakem heyeti var , sonuç olarak garantili cihaz alıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Havale ile almadım riske edemem , gittigidiyor üzerinden aldım , sonradan kart üzerinden taksitlendirmede yapacağım , olurda ileride servis olarak karşımızda kimseyi bulamazsak tüketici hakem heyeti var , sonuç olarak garantili cihaz alıyoruz.
    hayırlı olsun inşallah hiç sorunla karşılaşmazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: malitatlii

ne güzel herkes cihazın durumundan memnun. ben de görüşümü paylaşayım.

Realme markasına, fiyatına veya özelliklerine diyecek bir şeyim yok çok başarılı duruyor (kağıt üstünde). şimdi ben şahsi olarak bu cihazı satın almak istiyorum ancak aklımda soru işaretleri var.

1. Bu cihazı kim satıyor ? Realme.com.tr dimi? Şimdi buranın ticari ünvanına bakınca sirkeci de yani tahtakalede esnaf gibi biri karşıma çıkıyor.
    Ünvanı:
    ALFA GSM AKSESUAR ELEKTRONIK BILGISAYAR VE TEKNIK LTD. ŞTİ.
    Adres: Hobyar Mah. Yalıköşkü Cad. Aslan Han No:22/602 Sirkeci - Fatih / İSTANBUL
    Telefon: 0212 514 45 09

Bu firma kim ? tanıyan duyan eden var mı dostlar ?
    https://www.hepsiburada.com/magaza

Bu da onların anladığım kadarıyla.

2 tane telefon gördüm Realme ofis yazan kısımda. Cep numarası yazan yeri aradım numara kullanılmamaktadır diyor biraz kıllandım. Daha sonra 0850 olanı aradım onda da saat 17:15 gibiydi açan olmadı belki mesai bitti bilemiyorum.

Ben bir tüketici olarak böyle bir siteden alım yapmak istemedim açıkcası. Neden diğer e-ticaret sitelerinde yok bu telefon ? Nasıl bir satış politikası ? sen kimsin ben sana nasıl güveneyim neden alayım ?

Sadece aklımda ki tedirginlikleri burada belirtmek istedim.

Belki de internetten satacaklar cihazları göndermeyecekler her türlü senaryoyu yaşadık biz burada.

Risk almak isteyenler için diyecek sözüm yok, cihazı eline ulaşan varsa da güle güle kullansın.
    ben buraya bunu zamanında yazmıştım.

saygılar

• malitatlii kullanıcısına yanıt
    hahaha aaynnen hocam
  • firma sahibi jet fadıl olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesaydin00

Teknik Servis Ekibi fiziki olarak İstanbul Beşiktaş ‘tadır.

Havale ile tarafıma pm atiniz banka bilgilerini paylaşayım.
    Ardından Kargo çıkışını yaptırayım. En geç Pazartesi karşılanır internet üzerinden. Yarin veya Cumartesi de çıkış olabilir .

Alıntıları Göster
    Merhaba
    İstanbul içi elden alma gibi şansımız varmı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Faturan varsa hiçbir sıkıntı yok. Aracı var arada gittigidiyor oradan almışsın zaten, bizim başımıza geldi yazayım. Bir kahve makinesi aldık bu aradan 5 sene geçince bozuldu, firması türkiye operasyonlarını durdurmuş büyük bir firma ama türkiyeden çıkmışlar. Aldığımız mağaza kapanmamıştı hala duruyor ama başka ürünler satılıyor vs. sonuçta 7 yıl yedek parça zorunluluğu varmış biz parasıyla tamir ettirtmek istedik, satın aldığımız mağaza kendi garanti servisine soktu dedi anakartı yanmış 400 lira ücret istediler okeyledik çünkü muadil kahve makinaları min 2-3-4 bin liraya kadar gidiyor. 20 iş günü geçti yedek parça yok, 30 iş günü geçti yok, 60 gün oldu derken servis bizi arıyor yaptık teslim edeceğiz, size haber verecekler diyor. Tamam bekledik 3 gün sonra firma arıyor tamir edildi ücreti alırken vericeksiniz, okey tamam gittik almaya bizim verdiğimiz makine bildiğin sütü köpürten baya profesyonel bir kahve makinesiydi tamir ettik dedikleri makine dümdüz başka marka bir kahve makinesi çıktı model hiçbirşey tutmuyor. Tabi ki teslim almadık ne alaka ? tamam dedik böyle olmuyor bu thh'e verelim. THH'e aynı gün eski faturası ve garantiye verildiğine dair servis fişi ile şikayet ettik. Böyle böyle tamiri için bizi aylarca oyaladılar biz yenisi ile değişimini yenisi yoksa üst modelini ücretsiz talep ediyoruz. Karar da bu yönde çıktı ücretsiz değişim aynı ürün yoksa bir üst modeline karar kılındı. Bizi karardan 20 gün sonra firmanın avukatı arıyor, konuşmayı yazayım siz bunu diyor 5 sene önce 1200 tl'e almışsınız 1200 liranızı verelim konu kapansın, zaten diyor yenisi de yok aynı modelde yok nasıl alacaksınız ? iyi de 2014 de ki dolar kuru kaçtı ? 2,10 mu 2.20 mi öyle birşey o zamanın 1200 lirası cihaz zaten ithal dolar ile gelmiş vs. vs. yoksa getirtin tekrar ithal edin bu kadar basit biz ne yapalım ? THH kararı böyle niye parayı geri alayım ki ? 1 ay falan böyle avukatı firmanın temsilcisi arıyor taciz boyna ses yükseltmeler vs. vs. iyi dedim bu böyle olmuyor ben sizi avukatıma yönlendirelim o bir şekilde çözer elbet, dava da açılır sıkıntı değil iyi günler dedik avukata gittik konuştuk vs avukat önce bunların avukatını aradı. Getirteceksin bunun üst modelini bu kadar basit diye arada konuşmalar döndü vs. ne oldu ? adamlar şuan değeri bakmadım ama 6 7 bin lira olan bir kahve makinesini getirtip hiçbir bedel almadan sıfırdan fatura kesip teslim ettiler. Ha firma kapansa ne olacaktı ? sen zaten gittigidiyordan almışsın onun da kapanması lazım. Ödemeyi kime yapıyorsun ? gittigidiyor değil mi e o da ebay'e bağlı yani kapanma ihtimali pek yok gibi birşey. Hani en kötüsünü düşünelim gg güle güle oldu firma kapandı vs. vs. o firanın sorumlusu patronu kim ? ondan icraya verip paranı alırsın. Ki DH'de yapanlar var yani firma adı vermeyelim sonra onların trolleri savunucuları gelip trollüyorlar.

• sizin şansınıza aynı firma farklı ürünlerde satsa duruyormuş yani sizdeki faturanın muhattabı var.
    Gg nin sorumluluğu arada komisyoncu olduğundan fatura kesmediğinden aracılık olduğundan ürün size ulaşana kadar. sonrasında sorumluluğu kalmıyor ürün ile ilgili. Yani gg yi size ürünün teslimi için garantör görebilirsiniz ama sonra faturayı kesen "x" firması kapanırsa bir şey yapmazlar. orada devreye thh girer, bu kısımda kararlar genel olarak müşteri lehine sonuçlansa da bu konu için nasıl sonuçlanır bilemiyorum.

2 yıl garanti için kritik nokta şu, servisi kim veriyor? ritz, delta, evo, kvk ise sorun değil her türlü 2 yıl garantili cihazınız ama 2 yıl sonrasında parça bulamayabilirsiniz. bende mesela mi mix 1 cihazı var, garantisi 1 yıl önce doldu, servisinde yedek parça olmadığından ekran kırık değiştirtemiyorum. aldığım firmada fonotel di, onlarda battı kapandı muhattap yok...

• Garanti dediğiniz şey bakanlık onaylıdır.Yani firma garanti ve parça konusunda bakanlığa tahhüt verir.Hadi ben ithal ettim satayım olayı olmaz böyle aletlerde.Biraz çok mu takıldınız teknik servise ne :)
  • Realme 3 Pronun sözde bataryası 4045 mAh ama, bataryası 4030 mAh olan Mi A3'ten büyük bir fark yiyor.

• bozzy69 B kullanıcısına yanıt
    Muhattabı olmasaydı bile firmanın sahibinden icra yolu ile alınırdı bir şekilde sıkıntı olmaz. Bu tür işler öyle kolay değil. GG'den alsan bile ödemeyi gg'a yapıyorsun o gibi durumda gg thh'e şikayet edersin ki ben onu da yaptım n11'i öyle şikayet ettim mağaza kapanmıştı çünkü ne oldu paramı geri aldım, gene bir sorun yaşamadım.

Servis konusu kendileri veriyor şuan için zaten resmi olarak gelselerdi de gene kendileri verecekti. Aslında aynı firma bir değişiklik yok ha sadece arkasında şuan için realme global yok, onları da uzun uzun yazardım ama yazdıktan sonra o malum bu işe giren çomağı tekere sokan abilerin avukatları beni evden alırlar. Yoksa yani öyle büyük bir olay ki ekşiye dh'e direkt konu açılsa baya büyük ses getirirdi. Çünkü yapılan şey öyle basit bir olay değil. Neyse fazla derinlere girmeyelim şuanlık hepsi için erken yani bir alet daha yeni gelmiş bismillah, güzel satarsa iyi geri dönüşleri olursa ona göre yaygınlaşırsa hepsi halledilecek şeyler. Ama daha yolun başı yani firma yeni bir pazara adım atmış hepsi lap diye aynı anda hemen olacak diye birşey yok. Bu ülkede ilk xiaomi girdiğinde ki olan şeyleri de biliyorsunuzdur. 60 tane farklı firma satıyordu aynı ürününü yok çin versiyonu yok global rom atılmış yalancı global'ı yok işte harbici global'ı yok bilmemnelisi vs. vs. vs. ki hala var bu sıkıntı çözülmedi. Aman yeni şayomi mi 10 ths pro çıkmasın yani 50 bin tane çeşiti 50 bin tane ithalatçısı getirip satıyor ortalık çorba oluyor. En azından bunda birtane şimdilik getirten yeni firma hepsi yavaş yavaş oturur elbet.

• iquique kullanıcısına yanıt
    Mia3 dediğin cihazın 720p ekranı var normal fark atması, 2020 ye gircez 720p ekran mı kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Elma ile armut karşılaştırması gibi olmuş dostum.

Mi A3'ün ekranı 720P ve AMOLED

Amoled ekranlarda siyah olduğunda piksel ve o pikselin aydınlatması kapanır, yani o siyah alan hiç pil yemez. Ekran zaten 720p o donanım için çocuk oyuncağı. Realme 3 pro ıps lcd amoled yada oled teknolojisini barındırmıyor. Haliyle siyah piksel olsa bile arka aydınlatması sabit yandığı için hiçbir güç tasarrufu olmuyor. E birde ekran 1080p+ ona göre işlemci farkı da var. Sadece işlemci değil ekran boyutu biel az daha büyük.

Hani örnek verelim aynı motor hacminde aynı beygirde aynı tork'a sahip 2 araba düşünelim. Bunların motoru olsun 2 litre benzinli ve 150 beygir 200 nm tork, bir arabada sadece tek kişilik koltuk var yan paneli herşeyi alümiyum içinde başka koltuk yok tek kişilik ve araba 500 kilo, öbür yanındaki araba 4 koltuklu dış paneli çelikten vs. ve bu araba 1 ton bunların şimdi yaktığı yakıt, 0-100 km hızlanması yol tutuşu fren mesafesi bir olabilir mi ? e ama aynı motor ? değişken gördüğün gibi çok fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Mia3 dediğin cihazın 720p ekranı var normal fark atması, 2020 ye gircez 720p ekran mı kaldı.
    ama öyle böyle bir fark değil. Realme'nin pili bitiyor, Mi A3 ise %40 larda.
  • hadi MiA3 ün ekranına bahane buldunuz, peki ya buna ne diyeceksiniz? Mi 9T (K20) karşısında da batarya olarak çok ama çok kötü bir performans ortaya koyuyor.

bu cihazı almayı düşünen varsa sakın bataryası için almasın hüsrana uğrar.
    İşlemci ve ekran farkı etkili bu konuda. Realme 3 Pro ile Redmi Note 7'nin batarya karşılaştırmalarında da Realme 34 dk gibi bir süre ile geride kalıyor. Bildiğim kadarıyla bunun nedeni işlemci farkı.
    Edit:
    Tech Updatesyoutube
    Realme 3 Pro vs Redmi Note 7 vs Realme 3 Battery Drain Test
    https://www.youtube.com/watch?v=wRx_qu0P-FM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 13 Eylül 2019; 14:20:39 >

Mia3 ün karsılaştırılması gereken cihazlar 5000mah lı 1080p cihazlar , saf android 4000 mah ve 720p birleşince bu süreler normal , Realme 3 pro en az 7-7.5 saat ekran süresi verir ki dolu dolu 1 günü çıkarır , bataryayı dert etmeyin.

Gsmarena testinde 91 saat almış yani 1 gün cok rahat cıkartıyor , kullandıktan sonrada canlı olarak burda sonuçları paylaşırım merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 14 Eylül 2019; 14:21:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13th Patronus

İşlemci ve ekran farkı etkili bu konuda. Realme 3 Pro ile Redmi Note 7'nin batarya karşılaştırmalarında da Realme 34 dk gibi bir süre ile geride kalıyor. Bildiğim kadarıyla bunun nedeni işlemci farkı.
    Edit:https://www.youtube.com/watch?v=wRx_qu0P-FM
    kardeşim Mi A3'e bahane buldunuz da, sizin cihaz Mi 9T karşısında da yeniliyor. Fark yiyor. Batarya performansı rezalet. Bilmeden almayınn şu cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 13 Eylül 2019; 14:22:0 >
  • 4045 mAh pili duyunca insan iyiymiş diyor ama gerçekler öyle değil. 3000 mAh lik bir performansa sahip.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.