Şimdi Ara

Realme 5 Pro [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
28
Favori
101.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence volte okadar büyük problem değil hd görüşme yapamayı veririz ama VoWİFİ önemli VoWİFİ desteği Realme Telefonlara önümüzdeki güncelleme ile gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @rapidos
    quote:

Eğer riski göze alıyorsanız Lineageos kurulumuyla ilgili

Çok teşekkür ederim. Rootlama işini bile telefonu aldıktan yıllar sonra yapıp tekrar eski haline getirmiş birisi olarak bu konularda risk alamayacak kadar çok yetersizim şimdilik.
  • Dün akşam üzeri telefonu kutusundan çıkarıp gerekli testleri yaptıktan sonra kullanmaya başladım.
    Okuduğum olumsuz yorumlar çok yersiz yapılmış.

İncelemek için çok fazla zamanım olmadı aslında ama kısa süreli kullanımda ki izlenimlerimi sizlere de aktarayım.

Cihazda 2 hat kullanıyorum. Biri Turkcell diğeri Vodafone. İşyerim giriş kat olduğu için bazı yerler iyi çekmiyordu. Bu cihazla neredeyse full çekmeye başladı. Bu beni çok şaşırttı. Çünkü o kadar telefon kullandık burada hiçbiri böyle iyi çekmiyordu. Wifi bağlantısı da gayet iyi çalışıyor.

Dokunmatik ekran olması gerektiği gibi. Parmak izi okuyucu ve yüz tanıma çok ağır çalışıyor diye birkaç yorum okumuştum. Daha ne kadar hızlı olabilir bilmiyorum. Kullandıkça tüm bunlar biraz karalama gibi geldi.

Yazılım tarafıda çok kötü değilmiş. Hiç güncelleme yapmadım. Kaldırmaya izin verilen google uygulamalarını kaldırdım. Diğer kullanmadığım uygulamaları da ADB üzerinden kaldırmayı düşünüyorum. Belki o şekilde daha çok alışabilirim.

Batarya konusunda herkes çok iyi olduğunu söylüyordu. Fakat bende buna katılmıyorum. Derin uykuda bile 5-5buçuk saatte %20 harcadı. Belkide derin uykuya geçmemiştir. Başta söylediğim gibi çok fazla inceleyip kurcalayamadım şimdilik. Gerekli ayarları yaptıktan sonra tekrar denerim. Eğer RealmeUI geldiğinde de böyle olursa bazı şeyleri tamamen elden geçirmek gerekebilir. En kötü ihtimal LineageOS yada Havoc yükleyip kullanırım.

Kamerayı çok kullanan biri değilim ama gerçekten güzel çekimler yapıyor.

Alışmakta en çok zorlanacağım konu ekran. Bi tık daha iyi olabilirmiş.Gün ışığında biraz daha parlaklık istiyor. Yinede idare eder gibi ama alışmak zor alacak.

Kasası plastik ama elde tutuşu kötü değil. Kılıfla beraber ele dahada iyi oturuyor. Renk yeşil tercih etmiştim. İyi ki öyle yapmışım. Çok güzel duruyor.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Kullandıkça deneyimlerimi buraya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtdns -- 25 Şubat 2020; 12:56:36 >

• mrtdns kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben alalı yaklaşık 2 hafta olacak şunu özellikle belirtmek isterim ki bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi cihazlar arasında ilk üçte sıralanır ve ben memnunum.

Mobil veri konusuna katılıyorum mobil hat olarak Vodafone kullanıyorum. Önceki telefonda (iPhone 6s) mobil veri ile ciddi sıkıntılar yaşıyordum. İnternet çok yavaş kalıyordu. Sayfalar açılmıyor uygulamalar yüklenmiyordu. Ancak bunda öyle bir sıkıntı yaşamadım, gayet hızlı bir şekilde açılıyor.

wifi olarak benim cihazıma özel bir sıkıntı olabilir. Evden çıkıp işe geldiğimde veya tam tersini yaptığımda otomatik olarak ağa bağlanmıyor. Her defasında elle ayarlara girip ilgili ağı seçmem gerekiyor.

Bugün ayrıca başka bir şey daha keşfettim. Kilit tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basarsanız telefonu sessize alıyor. Bunun gibi kolaylıkları aslında ilk mesaja eklesek güzel olur. Ben keşfettiklerimi not alıyorum toplu bir şekilde paylaşacağım.

• Benim telefonda her gece 01.58'de bir bildirim sesi geliyor. Ekrana bakıyorum bir şey yok. Sadece şu yapmadığım güncellemenin bildirimi duruyor. Acaba bunu mu hatırlatıyor 24 saatte bir bilmiyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı?
    Bence pil konusunda bir sıkıntı var. Kurduğun uygulamalarla alakalı olabilir diye düşünüyorum. Sadece 1 defa bakmıştım yanlış olmasın ama yüzde 3 veya 4 gibi bir şarj harcamıştı. Bidaha bakmadım. Ben her gece şarja takıyorum. Her taktığımdada 50nin üstünde oluyor şarj. Kurduğun uygulamaların birinde sıkıntı olabilir. Arka planda yüksek işlemci ve pil kullanımı vardır. Kullanılmayan telefonun o kadar şarj harcaması imkansız. Pil konusunda günümüzün en kötü telefonu bile o kadar pil harcamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cadot Cihaza 5-6 tane uygulama kurdum. Yeni kullanmaya başladığım cihazlara, ilk birkaç gün herşeyi kurmuyorum. Bunlardan 3ü cihazın donanım testleri içindi. İşim bitince kaldırdım. Diğerleri whatsapp ve 2 adet bankacılık uygulaması ki bunları her cihazımda sorunsuz kullandım. Sonuçta o pil aynen yazdığım gibi tükendi. Yani imkansız diyecek bir durum yok ortada. Ayrıca cihaz içinde gelen bazı uygulamaları bile kaldırdım.

@rapidos Vodafone hat ile internete bağlanmıyorum. Hatta arama bile yapmıyorum. İş telefonum. Sadece gelen çağrılara cevap veriyorum.

Ben henüz herhangi bir güncelleme de yapmadım. Realme UI geldiğinde birde onda görürüz. Bu arada telefonun bataryası tamamen bitti ama hala şarj etme fırsatım olmadı. Hatları diğer cihazlarıma taktım. Bu gece şarj ederim yarın birde full şarjdan sonra denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtdns

@cadot Cihaza 5-6 tane uygulama kurdum. Yeni kullanmaya başladığım cihazlara, ilk birkaç gün herşeyi kurmuyorum. Bunlardan 3ü cihazın donanım testleri içindi. İşim bitince kaldırdım. Diğerleri whatsapp ve 2 adet bankacılık uygulaması ki bunları her cihazımda sorunsuz kullandım. Sonuçta o pil aynen yazdığım gibi tükendi. Yani imkansız diyecek bir durum yok ortada. Ayrıca cihaz içinde gelen bazı uygulamaları bile kaldırdım.

@rapidos Vodafone hat ile internete bağlanmıyorum. Hatta arama bile yapmıyorum. İş telefonum. Sadece gelen çağrılara cevap veriyorum.

Ben henüz herhangi bir güncelleme de yapmadım. Realme UI geldiğinde birde onda görürüz. Bu arada telefonun bataryası tamamen bitti ama hala şarj etme fırsatım olmadı. Hatları diğer cihazlarıma taktım. Bu gece şarj ederim yarın birde full şarjdan sonra denerim.
    İmkansız derken sana inanmıyorum yada yalan söylüyorsun mahiyetinde yazmadım. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için özür dilerim kusura bakma. Demek istediğim %20 çok fazla. Durduğu yerde bu kadar şarj harcıyorsa bence telefonda sorun var. Bendeki 3 harcarken sendeki aynı ürün 20 harcıyorsa o telefonda sıkıntı olma ihtimali çok yüksek. 20 demek 800mah pil gücü demek. Az bişey değil yani. Bence tekrar bir kontrolünü yapıp servise gönder. Normal değil.

• Elimde kutulu faturalı RealMe 5 Pro var 1 aylık, ikinci el temiz Galaxy S8 Plus buldum 1500'TL'ye almam mantıklı olur mu?

Edit: Açıkçası Premium ve zarif bir cihaz kullanmak istiyorum.
    Kamera kalitesi olarak S8 her anlamda daha iyi gibi geliyor bana. Her ne kadar cihazımda IMX586 sensör olsa da, yapay zeka, işlemci ve yazılımsal eksiklik var. İşlemci, grafik, ses kalitesi vb. S8 önde ama ikinci el olması düşündürüyor. Fikirleriniz nelerdir?
    Cihazı kullananlar ne önerirsiniz.?

Ana konu cevaplayacaklar buraya yazabilirsiniz, konu sapmasın.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://forum.donanimhaber.com/s8-plus-buldum-2-el-temiz-almam-mantikli-mi--142167242&ved=2ahUKEwjxsOapsO3nAhW4TxUIHSYFB7kQFjAGegQIBhAC&usg=AOvVaw3oZZMCC-VQSJEP5CTwOdRB

• quote:

Orijinalden alıntı: cadot

İmkansız derken sana inanmıyorum yada yalan söylüyorsun mahiyetinde yazmadım. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için özür dilerim kusura bakma. Demek istediğim %20 çok fazla. Durduğu yerde bu kadar şarj harcıyorsa bence telefonda sorun var. Bendeki 3 harcarken sendeki aynı ürün 20 harcıyorsa o telefonda sıkıntı olma ihtimali çok yüksek. 20 demek 800mah pil gücü demek. Az bişey değil yani. Bence tekrar bir kontrolünü yapıp servise gönder. Normal değil.

Alıntıları Göster
    Estağfurullah. Ben demek istediğinizi zaten anlamıştım.

Konu hakkında ki son durum ise şöyle; sabah 7 de telefonu şarjdan çıkarıp açtım. Şu saate kadar yani yaklaşık 5 saattir hiçbir şekilde internete bağlamadım. 5 saat içerisinde ki harcama oranı %4 ü biraz geçiyor. %100 şarjdan sonra normale döndü gibi sanırım.

Fakat pil kullanımıyla alakalı mevcut yazılımda başka bir sıkıntı var. Bu sabah %100 şarj edilmiş telefonu açtıktan 3-4 saat sonra pil bilgilerini kontrol ettim. Aslında tam şarj ettikten sonraki bilgileri göstermesi gerekirken, telefonu ilk kurduğum andan itibaren gösteriyor ve kullanım sürelerini yanlış gösteriyor. Telefon bana %47 doluluk oranı ile geldi. Şarj bitene kadar (sözde) neredeyse 1 buçuk gün kullanmışım. Daha saçması telefon %100 dolduktan sonra kalan kullanım süresini de 1 buçuk gösteriyor. Yani %47 ile de aynı süre, %100 doluluk oranıyla da aynı kullanım süresi ön görüyor. Sanırım mevcut uygulama da sorun var ki pil bilgilerini de doğru algılamıyor.

Başka sorunlarla karşılaşmamak için yazılımı güncellemek istemiyorum. Diğer seçenekler; tamamen sıfırlamak olabilir, orjinal güncel romu elle yüklemek de olabilir yada custom rom kurmak ki bunu şimdilik düşünmüyorum. Bu da halledilebilir birşey.

Şimdilik başka bir sorun yok gibi. Umarım da olmaz.

• Arkadaşlar merhaba. Fotoğraflar uygulamasında WhatsApp images klasöründe kayıtlı olan fotoğrafları gizlemenin bir yolu var mı?

• ortamcıl kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Özel kasaya ekleyip orada saklayabilirsin.

Ayarlar > Güvenlik > Özel Kasa.. oradan da istediğin fotoğrafları seçip kasaya eklediğinde Fotoğraflar uygulamasında görünmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni güncelleme uyarısı geldi. Sürüm 17 diyor. Bu sürüm hakkında bilgisi olan varmı?

Üstad onu biliyorum da ben iPhone dan geçtim çok da memnunum ancak galeriden sildiğimde WhatsApp'ın içinden de siliyor. iPhone da galeriden silsem de WhatsApp içinde duruyordu

• cadot C kullanıcısına yanıt
    "Android Q'ya başarıyla yükseltmeyi sağlamak için yükseltme ile ilgili sorunlar düzeltildi." yazıyor açıklamada.

Realme UI dağıtımından önceki son güncelleme sanırım.

Bu arada bazı teknoloji sitelerindeki haberlere göre Realme UI güncellemesi 29 Şubatta başlayacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtdns -- 26 Şubat 2020; 23:15:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme yapınca FM radyo uygulaması silindi. Apk'sı veya geri getirmenin bir yolu var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kr.

Güncelleme yapınca FM radyo uygulaması silindi. Apk'sı veya geri getirmenin bir yolu var mı ?
    Şu an için yok. Bir kaç sayfa önce bu konuda radyo işi epey tartışıldı. Donanımsal olarak kitlenmiş ve çalışmıyor. Sanıyorum Mart güncellemesi ile geri gelecekmiş.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.