Şimdi Ara

REALME 6 PRO #ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
893
Cevap
13
Favori
52.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öyle değil. Aktif olarak ben zaten yıllardır xiaomilerde okuma modu olarak geçen modda kullanırım telefonu. Bakarken benim telefonun da okuma modeunu kapattım realme ninkine de baktım açık mı diye. Renklerde zaten sorun yoktu. Ekranın arka aydınlatması ölmüş gibiydi, yeterince ışıklı değildi. Son baktığım cihazın ekranı gayet normaldi, şuanki cihazımdan aşağı kalır tarafı yoktu ama o ilk cihazın ekranın o şekilde ölmesi bana realmenin kalitesiz olduğu hissini verdi. O kadar parayı çöpe atmak istemiyorum sonuçta. Az buz da değil. VElhasıl kafamda realme kullanırken bir süre sonra abudik gubudik sorunlar çıkarıp çöpe dönecekmiş gibi bir his oluştu. Bir alt marka olması da bu hissi destekledi. Kullananların görüşünü bu yüzden almak istedim ama ben büyük ihtiamlle bu cihazı almayacağım galiba, fiyatı daha mantıklı olsa beni yine cezbedebilirdi bir şekilde ama fiyatı da yüksek, Oppo zaten anlayamadığım şekilde pahalı zaten, adamlar mediatek işlemcili cihazları bile çok acaip fiyatlara satıyor.

• Anladım.
    Ben 3 aydır kullanıyorum. Full güneş altında her saatte kullandım hiç sorun yaşamadım. Ekranı çok güzel.
    Youtubeden tam ekran modunda da çokça video izledim vs beni çok memnun etti. Kaliteli bir ekranı var.

Bana sorarsanız realme 6 pro fiyat bandındaki en güçlü model bence. Ben 5 yıl samsungun amiral gemisini kulandım note serisi. Eldeki hissiyatı kalitesi hiçte alt marka gibi değil.

Gidip farklı bir markanın lite dediği kalitesiz modellere bu paraları istiyorlar.
  • andios kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim üstadım, aradığım bu şekilde yorumdu işte,sağolasın
  • Şunu da belirteyim ek olarak ben eşime p30 pro aldım. Kendimde note4 ten geçtim. Kesinlikle ekran konusunda en önde. p30 pro'dan daha iyi olduğunu gördüm.

Video çekim konusunda bu 3 modele göre açık ara önde. Foto çekimleri hiç beklemediğim kadar iyi. 7 - 8 binlik modellere kafa tutar.

Pil ömrünü zaten her sayfada paylaştık. Ben son 1 aydır 2 günden önce hiç şarj etmedim :D
  • Bu defa 11 saati aştı ekran sürem en az 3 saati oyun ve ekran full 90 hz ayarlıydı, muhteşem ne denebilir ki
    REALME 6 PRO #ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazda gerçekten NFC yok mu ya? Mi
    Note 10 lite ile bunun arasında kaldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    sağolasın tekrardan
  • Bu ne keyiftir ya.. Evden sabah 6 da çıkarken %60 sa şarj aleti almıyorum yanıma 😄

REALME 6 PRO #ANA KONU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabah 6 da %63 ile başlayan gün %43 le nasıl biter ya Full 4.5g ile :))

REALME 6 PRO #ANA KONU

• Senelerden bu yana gelen bir şey almadan önce en ince ayrıntısına kadar araştırma huyumu seviyorum.. Günlerdir en kafama yatan en almak istediğim telefondu Realme 6 pro. Ancak kullananların fark etmediğini sanmiyorum çünkü fark etmemek için ya teknoloji konusunda cahil, ya da sağır olmak gerekiyor herhalde.. Her neyse şu konuda bile sadece önceki sayfalarda Bir “1” kişinin bahsettiği Realme 6 Pro hakkında bana göre Rezil bir sorunundan bahsedicem.. İnanin ki telefonu tam teslim almak üzereyken, ödemesini bile yapmiş beklemeye başlamiş olmama rağmen iptal edip almaktan vazgeçtim.. Çok istiyodum bu telefonu almayı, bi çok açıdan bana yeterli bir telefondu.. Benim için telefonda en önemli etken Ekran ve Ses kalitesidir.. Bu bahsedeceğim sorun olmasa IPS ekranın genel olarak teknolojisi gereği karanlık ortamlardaki siyahi tam siyah gösterememe oluşunu bile es geçmiştim pek önemli değildi IPS oluşu, çoğumuz zifiri karanlıkta telefon kullanmiyoruz çünkü.. Realme 6 Pro bi çok konuda şuan fiyatina yakın cihazlardan aşaği kalir bi yanı yok, Bir detay dışında... O Video çekimlerindeki içler acısı Rezil Ses kalitesi...

Neredeyse 10 SENE önce aldiğim samsung galaxy S2 ve şuanda elimin altında masamda kötü gün dostu diye hep yedekte tuttugum 8 SENE önce aldiğim Galaxy Note 2 telefonum bile çekilen videolarda Realme 6 Pro'dan Fersah fersah ötede daha kaliteli çevresel Ses kaydı yapıyor.. Youtube'da daha başka yerli yabanci kanallarıda incelerseniz bunun Realme 6 Pro’nun genel bir sorunu olduğunu anlarsınız, videolari izlerseniz ancak o zaman daha iyi anlaşılır. Ben ilk videolari izlediğimde kesin dedim mikrofonların önünü bişiy tıkamış mikrofonların önü kapanmış v.b.v.b.v.b.v.b çünkü 2020'de satılan bir telefon için Rezil bi durum bu... Video kayıtlarındaki şu rezil ses kalitesini yeterli görmek net olarak "tüh para verdik napalım bari övelim" avuntusundan başka bişiy değil.. Realme bu durumun farkında olsa bile ben bu sorunun yazılımsal olmadiğini düşünüyorum.. Çünkü şuan hali hazırda Realme 6 pro kullanan bir arkadaşın kii o da bu videolardaki ses kalitesinin rezil bir durumda olduğunu farkında, hatta telefonu servise bile vermiş ve tüm güncellemeleri testleri yaptim hala aynı derecede kötü diyor.. Youtube'da Neredeyse tüm dış çekim video karşılaştırmalarini izlemiş olabilirim emin olun buna ve Realme şu videodaki ses Leşliğiyle direk gözümden düştü.. Diğer özelliklerine pek bişiy diyemem kesinlikle hoparlor ses çıkışı çok çok iyi, kablolu veya kablosuz kulaklık ses kalitesi çok çok iyi, Fotoğraf çekimleri gecesi gündüzü çok çok iyi fiyatına nazaran çok iyi fotoğraflar çekiyor, Video görüntü kalitesi bile çok çok iyi ama nasıl oluyorsa videodaki çevredeki sesleri kaydetme konusunda içler acısı bir durumda şuan... Şu video ses detayları olmasa al senelerce telefon eskiyene kadar kullan ama şu haliyle benden uzak kalsın..

Bence o kadar para verip aldıktan sonra da "yeaa güncelleme gelir düzelir yeaa" gibi saf avuntularda da dolaşmamalı kimse.. Yazılımsal ise düzeltsinler o zaman diyelim ki helal olsun adamlar hatalarını farketti ve düzelttiler ama ürün piyasaya çıkalı kaç ay oldu hala bu saçma sorun devam ediyorsa demek ki bu sorun “Kronik Donanımsal” bir sorundur.. Bunların dışında güzel telefon ama bu sorunun burada da detaylıca yazilmadiğini görmek düşündürücü..

Genel olarak teknoloji forumlarındaki düşüncem şudur, başkalarından da bunu beklerim ve konularda bunu görmek isterim... Forum köşelerinde marka yalakalığı yapacağina telefonun olumsuz tarafını da yaz olumlu tarafını da yaz.. Sonra telefonu veya bir başka ürünü alacak olan gelsin okusun etsin araştırsın alacaksa alsın almayacaksa almasın, ama neye para harcayıp harcamayağina, harcadiği para karşiliğinda iyi yönleri neler kötü yönleri neler v.b.v.b şeyleri öğrenerek iyice karar versin diyerek bu yorumu yazmak istedim..

Aşağıda sadece 3 tane örnek veriyorum, telefonu almak isteyenler izleyip kendi kararını kendi versin.. Benim gibi sürekli video çeken birileri için, ve çektiği videolarda 10-15 SENE önceki telefonlardan bile bana göre daha içler acısı diyebileceğim seviyede ses kaydedecek olmasından rahatsiz olanlar için Realme 6 Pro’yu kesinlikle Tavsiye Etmiyorum.. Bunun dışında diğer bi çok açidan fiyatına denk rakiplerinden aşaği kalır bi yönü yok, işini yapan bir telefon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 22 Temmuz 2020; 19:56:9 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Kullanıcısı olarak bazı konulara açıklık getirmek isterim. Öncelikle eline bu telefonu alıp kurulumu yapıp hayde dışarı çıkıp inceleme yapan değil elinde aylardır hergün kullanan müşteri kafası ile yaklaşımı olan biz son kullanıcıların değerlendirmeleri önemldir.

O yüzden önceliğimiz kullanıcı deneyimleri. p30 içinde sentetik testlerde batarya ömrü sonuçları beklendiği gibi değil ama kullanıcıların sonuçlarına bakarsak rakibi yok neredeyse :)

500 tane falan video çekmişimdir. Bu mikrofonla alakalı sorun hiç birinde yok. Ses çokta tok ve net geliyor. Yani ben 3 ayın sonunda KESİNLİKLE diyebilirim ki bahsettiğiniz gibi çöp değil.
    Telden izlerken sesi max seviyenin 2 altında bırakarak çokta güzel izliyorum tüm videolarımı. Seste güzel yani.

Kendi teli ile ekranları gösteren bu adamdaki gibi görünsün realme 6 pro dışarıda direkt gider iade ederim ben. O şekilde kimse kullanamaz telefonu zira. İnsan kendini görüyor.
    Gelelim buna kullanıcı deneyimini eklemeye. - Bu adam ekranları dik tutuyor. Ben güneş 1'de tepemde iken güneşe tutup yatay pozisyonda kullanıyorum yine bile görünüyor ki dark modda kullandığım halde. Dark modu kapatınca beyaz olarak ekran çok daha okunaklı oluyor. Bunuda netleştrimiş olayım.

Ayrıca ilk videoda ki realme 6 pro videosu sesine bakın birde son paylaştığınıza :) Yani aynı realme 6 pro değiller gibi.. Yani sonuçta güncelleme ile çözülecek bir durum bende mevcut değil.

Ek olarak size itafen eklemem : Konuşma tarzınız hoş değil. İyi birşey yapmaya çalışıyorsunuz ama üslup biraz dalgacı. Bu sayfada toplasan 4 5 kullanıcı var. Aramızda çok sık model değiştirip her türlü telefonu denemiş ve çok memnun kalmış kişiler de var. Yani kimse sizin dediğiniz gibi MARKA YALAKALIĞI yapmaz burada. O nedenle yine dediğiniz gibi bu model sizden uzak dursun sizde bizden uzak durun ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 23 Temmuz 2020; 7:17:47 >

.....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C5B12777B -- 22 Eylül 2020; 10:43:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C5B12777B

.....................................
    Güç tasarruf modunda kullanıyorum. Ekran 60hz'de ekran parlaklığında kısıtlama yok. Performans modundaki gibi otomatikte.

Gün içi çok sık whatsapp kullanıyorum iş gereği. Günlük ortalama 1 saat telefon konuşmam oluyor.

Bu şartlarda youtube'den 2 saat video izlesem %10 falan anca düşer gibi batarya. Denemek lazım.
  • Telefonla 2.günüm çok çok iyi bir telefon özellikle de şarjı harika ötesi. 2-3 tane yazılımsal sıkıntısı var onları da Realme Türkiye'ye bildirdim. Ama benim için en can sıkıcısı bütün bildirimler tam boyut gözükürken SMS mesajları hem pop up olarak hem bildirim çekmecesinde ya 1 yada 2 satır çıkıyor. Bu da en çok 3d secure işlemlerinde zorluk oluyor. Yapan varsa lütfen tarif etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: musiclover

Telefonla 2.günüm çok çok iyi bir telefon özellikle de şarjı harika ötesi. 2-3 tane yazılımsal sıkıntısı var onları da Realme Türkiye'ye bildirdim. Ama benim için en can sıkıcısı bütün bildirimler tam boyut gözükürken SMS mesajları hem pop up olarak hem bildirim çekmecesinde ya 1 yada 2 satır çıkıyor. Bu da en çok 3d secure işlemlerinde zorluk oluyor. Yapan varsa lütfen tarif etsin.
    Siz ne bildirimleri yaptınz acaba Realme'ye ? Bende 3 adet bildirim yaptım.
    Bu sorduğunuz sms sorusuna bir cevap varsa bende çok mutlu olurum açıkçası. Banka işlerinde sürekli sms e gidiyorum.
  • Mesela Outlook uygulamasında uygulama ayarlarında senkronizasyon kapatmayı göremedim telefon özelliklerinden kapatayım dedim hem arka plan veriyi kapattım hem de mobil veriyi etkisizleştirdim ama çözüm olmadı. Hala mailler bildirim olarak gelmeye devam ediyor. Bildirimleri kapatabilirim ama arka planda veri tüketmesini istemiyorum.

Daha önce Samsung telefon kullanıyordum onda bilgisayardan çoklu fotoğraf attığım zaman fotoğrafın çekildiği tarihe göre sıralama yapardı ama bunda telefona aktarıldığı tarihe göre sıralanıyor. Örneğin bugün 1000 tane fotoğraf aktardım Galeride hepsini bugün tarihinde görüyorum.

Selfie gece modu yaparken kamerayı sabit tutun dediği zaman bekletiyor ama çok karanlık olmamasına rağmen yaklaşık 30 sn geçmesine rağmen pozlama yapmadı. Kamerayı açıp kapatınca düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musiclover -- 24 Temmuz 2020; 7:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musiclover

Mesela Outlook uygulamasında uygulama ayarlarında senkronizasyon kapatmayı göremedim telefon özelliklerinden kapatayım dedim hem arka plan veriyi kapattım hem de mobil veriyi etkisizleştirdim ama çözüm olmadı. Hala mailler bildirim olarak gelmeye devam ediyor. Bildirimleri kapatabilirim ama arka planda veri tüketmesini istemiyorum.

Daha önce Samsung telefon kullanıyordum onda bilgisayardan çoklu fotoğraf attığım zaman fotoğrafın çekildiği tarihe göre sıralama yapardı ama bunda telefona aktarıldığı tarihe göre sıralanıyor. Örneğin bugün 1000 tane fotoğraf aktardım Galeride hepsini bugün tarihinde görüyorum.

Selfie gece modu yaparken kamerayı sabit tutun dediği zaman bekletiyor ama çok karanlık olmamasına rağmen yaklaşık 30 sn geçmesine rağmen pozlama yapmadı. Kamerayı açıp kapatınca düzeldi
    Ben outlook'a 1 ay dayanabildim. Şimdi gmail kullanıyorum daha güzel bence. Gmail'de ayarlar mevcut.
    REALME 6 PRO #ANA KONU

Bende telefon hafızasına kaydediyorum sonradan toplu olarak 64gb hafıza kartım takılı ona taşıyorum. Şimdi oluşturulma tarihlerine baktım taşıma tarihim görünüyor. Bende hemen bunu realme desteğe mail olarak bildireceğim. Toplayıp güzel bir günceclleme hazırlarlar umarım.

Kamera konusunda belki anlık birşeydir. Ben henüz karşılaşmadım ama bildirim yapmanız çok iyi olmuş. Ne kadar fazla geri bildirim o kadar iyileştirme demektir. En ufak şey görsem hem buraya yazıyorum hemde realme'ye.

• 30 saat kullanmışsındır ve batarya bitmiyordur temalı :)

REALME 6 PRO #ANA KONU

• musiclover M kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafları taşıyınca değişen tarih için realme cevabı geldi.. Hata değil diyorlar.

REALME 6 PRO #ANA KONU

• Saçma bir cevap olmuş bana cevap bile vermediler bunla ilgili diğerleri ile ilgili cevap verdiler. Ben yine tek bu konuyla ilgili yazayım Realme'ye olmadı globale

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.