Benim daha tam 3 ay oldu. Pil hâlâ ilk günkü gibi. Gözüme takılma vs gelmedi hâlâ çok yoğun kullanmıyorum. Kronik sorun duymadım. Ama size ufak tavsiye vereyim. Realme 7 artan fiyatı ve poco x3 nfcnin düşen fiyatı ile x3 nfc çok daha uygun bence https://www.epey.com/akilli-telefonlar/poco-x3-nfc.html < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Realme 7 ANA KONU (44. sayfa)
-
-
Evet bende katılıyorum poco nfc x3 iki tık daha iyi bir telefon.son zamanlarda realme 7 nin fiyatı cok arttı. Tamam güzel telefon fakat 3k filan edecek telefon degil.
Max 2700 2800 verirsin ama sana kalmış illa alacam diyorsan yarı yolda bırakmaz. Kamerası, batarya performansı, filan bence güzel.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar bu telefon A-L-I-N-M-AZ. Buradaki insanların çoğu kendileri de aldıkları için malı kötülemez ama ben size gerçekleri söyleyeyim. Telefonu alalı 2 gün oluyor. İnstagramı 3-4 saniyeden önce açmıyor. Twitter keza geç açılıyor. Youtube da sorun yok. Amazon prime açılınca kasıyor anlamlandıramadım. İphone 6s kullanıyordum bundan önce ve net bir şekilde söyleyebilirim ki kaç yıllık telefonun ekranı bu telefondan çok net daha iyi. Bu 90 hz ise iphone 6s 240 hz falan olmalı. Yanyana koyunca ips ekrandaki kalite farkı apaçık görünüyor. Bununla ilgili video da atıcam buraya. Menü geçişlerinde sinir bozan ufak takılmalar var. Bildirim çubuğu aşağı inerken ayarlar menüsünde gezerken falan takıkıyor. En illet olduğum şey budur bir telefonda. Helio g95 i çok araştırmış olsam da yok arkadaş helio işlemci harbiden boşmuş. Sentetik testlere aldırmayın. Pubg de akıcı da yüksek fps de 10 metre önününzdeki ağaca doğru koşarken renderlayamıyor onu önce aşırı bulanık gösteriyor sonra düzeliyor. Bu telefon kesinlikle 3000 tl civarına satılacak bir telefon değil. Yalan söylüyorsun diyene teker teker ispatlarım. Bu telefonun rakibi poco m3 tür kesinlikle x3 nfc falan olamaz dağlar kadar fark var arada öyle bir iki tık değil. Youtube videolarına kanıp sakın ha öyle zannedip almayın. İlla alacaksanız Malatya-Elazığ çevresindeyseniz benden alın ne fiyat derseniz ondan verecem 3 günlük cihaz o kadar net söylüyorum.
Unuttuklarımı ekleyeyim;
Telefonu gezinti çubuğu ile kullanmak aşırı zor çünkü kasıyor. Yukarı kaydırırken çat diye vazgeçiyor bir anda. Yazı yazarken çoğu zaman i ve ç harflerinin orada( Türkçe q kullanıyorum sağ aşağıda demek istiyorum) kendi kafasına göre takılıyor. Entere basıyor birden falan değişik. Twitterda vole uygulamasında instagramda mesela bir fotoğrafı beğeneceksiniz. Tam kalbin üstüne basmanız gerekir değil mi? Hayır. Bu telefonda kalbin bir tık üstüne nişan alıp oraya yıklarsanız anca oraya denk geliyor. Kalibrasyonu bozuk diyecem komik olacak. Sayfaları aşağı kaydırırken kendi kendine sürekli ekran aşağı yukarı gitmeye başlıyor. Ekran kaydını aldım ekleyecem onu da. Bataryq konusunda 7:30 saat ekran süresi veriyor. Burada 11-12 saat yazanlar ne koşullarda kullnıyoe bilmiyorum ama benim koşullarım wifi açık hücresel kapalı konum kapalı 2-3 el (fazlası kesinlikle yok) pubg, bol bol sosyal medya ve canva tarzı resim ve slayt progranları. Ha ekran süresi kötü mü derseniz kesinlikle değil. Hatta çok hızlı da şarj oluyor. 50-55 dk civarı fulleniyor. Ama 11-12 saat ekrab süreleri biraz abartılı geldi bana :) Mesela canva programında bir slayt yapıyorsunuz, bir resmi düzenmeleniz gerekti snapseed e geçtiniz düzenlediniz geri canvaya dönmek istediğinizde bir bakıyorsunuz ki sıfırdan çalıştırıyor programı. İlk kez açılıyormuş gibi. Yahu el insaf snapdragon 720 yi geçtim, 662 yi de geçtim 5 yıllık iphone 6s işlemcisi bile yapmıyor bunu. Kamerası içinse şöyle söyliyim. Portre fotoğraflarda ön arka kamera çok iyi bulanıklaştırıyor arka tarafı. Belki 5.000 tl ye kadar bu performansı alamazsınız öyle söyliyim. Yapay zeka orada iyi iş çıkarmış
Ben telefonu almadan önce ilk buraya bakmıştım. Olur da benim gibi insanlar vardır öğrensinler diye yazdım bunu. Herkesin kullanım alışkanlığı farklı bunlar benim canımı çok sıktı bazı insan pek önemsemez bilemem.
Şimdi bir not düşeyim;
Ayarlarda yüksek performans modu var. zona ek olarak bir de ekran pil optimizasyonu şeklinde bir kısım var. Yüksek performans modunu açıp ekran pil optimizasyonunu kapatınca telefonun performansında gözle görülür şekilde yükselme oldu. Ekran geçişleri, uygulama açılışları gerçekten hızlandı. Fakat bu şekilde 5.5 saat ekran süresi alabildim ve telefon günlük işlerş yaparken bile hafif ısındı. İşlemcinin 12 nanometre süreciyle üretilmiş olması tam performansta kullanırken hem telefonu ısıtıyor hem bataryayı emiyor. Tam performans kullanırken de telefon akıcı sıkıntısı yok. Ekran süresi olarak 5-6 saat bana yeter derseniz bu şekilde kullanarak snapdragon 720 civarı bir performansa erişebilirsiniz. Fakat 5.000 mah bataryayı bu telefondan daha ucuza alabileceğiniz snapdragon 720 li bir cihazla 2 katına varacak kadar verimli kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benjack -- 30 Haziran 2021; 14:32:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam büyük ihtimal senin telefon sorunlu. Cünkü burda o kadar yazı var. Bir kaç fiziksel hasar dışında böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Bir garantiye veya realme ye mail atmanı tavsiye ederim.
Android 11 beta için güncelleme çıkmış. Artık bu son güncelleme olur da stabil sürüm budur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam olabilir tabii.Teknosa dan aldım ben.Ama uğraşmaktansa elimden çıkarmaya bakıcam. Anlattıklarım pek çözülecek gibi değil.quote:
Orijinalden alıntı: Fatihgökçe
Hocam büyük ihtimal senin telefon sorunlu. Cünkü burda o kadar yazı var. Bir kaç fiziksel hasar dışında böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Bir garantiye veya realme ye mail atmanı tavsiye ederim.
Hocam bu senin hakkın aldıgın yere git şikayet et.
Dostum ben de 1 buçuk aydır kullanıyorum cihazı ancak anlattığın sorunların hiçbiri benim cihazda yok. Hani en azından 1 tane sorunu ben de yaşasam tamam haklı diyeceğim ama yok yani. Ya senin cihazda ciddi sorunlar var yada başka bir durum var bence.
Telefon tıkır tıkır çalışıyor. Takılma yavaşlama asla yok bende. Arka planda açtığım uygulamalar açık kalıyor kapanmıyor kolay kolay. 6 GB ram bunun için var zaten. Oyun olarak cod mobile oynuyorum sadece pubg denemedim ama cod oynarken en ufak bir sorunla karşılaşmadım, oyun gayet akıcı ve güzel oynanıyor. Son olarak benim şarj 10 saate yakın gidiyor 11-12 saat nası gidiyor onu ben de anlayamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buraya video atabilsem atıcam da video atamıyorum. Bi siteye yükleyip atıcam ama videoları teker teker. Ya mesela youtube da Volkan Manav ın incelemesi var. Sanki yağ gibi akıyor ekranı çok güzel gibi anlatmış ama gerçek değil. Arayüzde hiç takılmaya rastlamadım demiş mesela inceleyenler fakat gerçek değil.Bu telefonu almak isteyen kişi araştırır zaten araştırmayan kişi gider samsung alır iphone alır direk bilindik tanıdık marka diye. Araştıran kişinşn yolu fa bi şekilde dh ye düşer. Amacım o kişilerin kullanıcı deneyimi hakkında fikir sahibi olmaları.
Hocam gerçek değil diyorsun da bende de bu telefon var yağ gibi akıyor. Siz 14gun olmadıysa hemen iade edin gitsin bozuk cihaz verilmiş.
Parasını veren alır samsung iphone ben memnunum bu cihazdan tek sitemim güncellemedir. 4ay olucak alalı hiçbir sorunum olmadı.
Bende babama aldım. Harbiden yağ gibi akıyor. Ben note 9s kullanıcısıyım. Keşke bende Realme alaydım diye iç çekiyorum bazen.
Sizin telefon bozuk büyük bir ihtimalle. Arkadaşların dediği gibi ya garantiye ya da aldığınız yere geri götürün.
Ama ilk önce fabrika ayarlarına sıfırlayın. Düşük bir ihtimal ama saçma sapan bir uygulama falan yüklendiyse kasma donma yapıyor olabilir.
-
-
Evet, bunun fiyatı çok arttı. Parayı denkleştirene kadar 3300 lira oldu, ben de Realme 7 pro siparişi verdim. Arada sadece 300 lira fark var.
-
7 pro güzel cihaz hayırlı olsun. 30dkda sarj olması harika özellik.
-
Gençler bir sorunum var, yardımcı olabilir misiniz?
Sorunu anlatmaya çalışayım. Mesela Chrome ile HB sitesinde birşeylere bakıyorum, ya da telefonumdaki notlarımı okuyorum. Bu esnada bir çağrı geliyor. Normal ekran boş iken çağrı geldiğinde, rehberdeki bir kişi ise ismi ve resmi çıkıyor, rehberde olmayan biri ise Telefon ana ekranında numarası çıkıyor. Bu ana ekranda hoperlöre almak, sessize almak, klavye rakamları vb oluyor bilirsiniz.
Yukarda dediğim gibi, ben telefonda herhangi bir işlem yaparken aranırsam, ekranın en üstünde bit kadar bir telefon ahizesi şeklinde ikon çıkıyor. Bu ikona tıklayıp çağrıya cevap vermek çok zor. Üstelik konuşmayı hoperlöre almak için gereken Telefon ana ekranını açamıyorum.
Derdimi anlatabildim mi acaba? Çözüm önerilerinizi bekliyorum gençler. Şimdiden çok teşekkürler.
-
Android 11 güncellemesi ile ilgili hintliler bi heyecanlandı forumlarda ama ne yazdıklarını anlamıyorum yarı ingilizce yarı kendi dillerinde yazıyolar deli olacam. Toplu kararlı güncelleme geldi diyorlar. Bi kaç aya bize de gelir sanırım. Realme güncelleme kısmında sıkıntılı. Hemen gelmez.
Hocam siz diyince şimdi yanımdaki arkadaşıma arattım kendimi hb uygulamasında chrome da iken arandığımda tam ekran çıkıyor bende arama. O üstten inen şey dediğiniz şey bende olmadı. Sürekli tam ekran geliyor arama.
Biraz daha ertelendiği belli oldu android 11in. Android 10 için Haziran yaması çıktı. A91 olarak yayınlanmış.
Son gelen beta güncellemesi ile beta yazisi kalkıp officual olmuştu ama gene mi hatalar oldu ki yayınlanmadı bu durum herkese?
Realme ilk sınavını veremedi android 11 alan cihaz sayısı yüzde 5 10 filan. Herkes bekliyor realme 6si 7si 5isrrisi ve narzo serisi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 8 Temmuz 2021; 9:56:23 >
Teşekkürler benjack kardeşim.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X