Şimdi Ara

Realtek Mod (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
20
Favori
73.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Optik bağlantıdan oyunlarda DTS Connect yada dd-live ile çevresel sesi deniyen oldu mu?
    Evden uzaktayım henüz deneme fırsatım olmadı
  • Yeni ses kartı gelene kadar ob'yle idare edicez, bakalım modlu sürücüde ALC898 + PC360 ikilisiyle nasıl farklar olacak, X-Fi Titanium'a göre. Sonra Titanium HD ile de karşılaştırırım.

Hem resmi hem mod sürücüler kağnı hızında iniyor, kaç saattir deneyemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Şubat 2013; 19:29:07 >
  • Hım denedim(898 ile, 889 değil), tabi özellikle Creative control panelinden yaptığımız ayarlar sayesinde, resmi sürücüye göre seste belirgin gelişme oluyor; ancak X-Fi Titanium'un özellikle belli durumlarda çok çok çok gerisinde (788 kbps flac dosyasında. Ki PC 360 çok üst düzey bir kulaklık olmamasına rağmen). Titanium'da kullandığım control panel ayarlarıyla denedim*, fark büyük. Kulağıma perde çekilmiş gibi, bazı durumlarda ses resmen boğuluyor.

* Gerçi Titanium'daki treble ve bass ayarı bunda yok, sadece bass boost var. Treble-bass da arttırıyordum Titan'da.
    Ve belki equalizer da kurcalanarak daha iyi neticeler alınabilir; ama ob çözümün kapasitesi(özellikle ses ayrıştırmada) ve ses çıkış gücü ortada.

Kesinlikle bir ses kartı alın arkadaşlar, emin olun değiyor. Kulaklıkta fark iyice belirginleşiyor.

Creative'in Z serisi kartları TR'ye geliyor yavaştan. Zx 250 TL'den stoklarda:http://www.sanalmarketim.com/urun/8681c194f2adc1553870b788134f6878/CREATIVE-Sound-Blaster-ZX-Ses-Karti
    Z de gelirse, onun f/p daha iyi olacak.
    Bir de ZxR isimli canavar gelecek, onu hala bekliyoruz.

Not: Modu kurduğunuzda, net ses için cmss'yi kapamayı unutmayın.

-------------

Ek: Konu sahibine teşekkür ettiğimi belirteyim, kötülemişim gibi anlaşılmasın.
    Ob'li günlerim sayenizde daha çekilir olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Şubat 2013; 7:29:40 >

• hocam dediklerini yaptım. program sorunsuz kuruldu ancak ses açma kapama dışındaki özelliklerini kullanamıyorum. yani eq ayarları yapıyorum ama sese yansımıyor. kontrol panelinden ses kartını tanıttım durum hala aynı... windows 7 64 bit kullanıyorum. anakartımın ses çipi alc 892. bu arada teşekkürler. sesde hissedilir bir artış oldu gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi googlecan -- 19 Şubat 2013; 15:50:01 >
  • Gamespirit r2.70 modlu sürücü çıkmış. Windows ses kontrol panelinde yine eski Gamespirit mod'larındaki gibi SRS, Dolby, DTS var, bir Sonic Focus eksik.

https://snt002.mail.live.com/default.aspx?id=64855#!https://skydrive.live.com/?cid=6d9572c7052312c2!cid=6D9572C7052312C2&id=6D9572C7052312C2%21218

Kaynak:http://claudiogamespirit.blogspot.com/2011/10/realtek-via-modx-fi.html

Windows live kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra skydrive üzerinden indirebilirsiniz.
    Skydrive'daki R2.70 ya da r2.71 alpha sürücülerinden birini indirmeniz ve yine skydrive'da bulunan x-fi mb2'yi üzerine kurmanız gerekiyor. Kurulumda sorunla karşılaşırsanız, ilk mesajımdaki anlatıma göre yapabilirsiniz.

@ fleshstorm666,
    Rica ederim hocam.
    Harici ses kartına kıyasla geride kalması doğal tabi. Hele ki bu Titanium HD gibi bir kartsa..

Ama işte müzik amaçlı üretilmiş kaliteli, ne ses sistemi ne de kulaklığım olmadığı için harici ses kartının olup olmaması pek bir şey ifade etmeyecek.
    Ben de şu an alc898 kullanıcısıyım alc889'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Gamespirit modu deneyin derim, belki dolby game mod'u beğenirsiniz.
    Yalnız sürücü alc898 uyumlu değil, eğer indirirseniz sürücüyü bir yere çıkarıp içindeki "hdxrt.inf" dosyasına 899'u eklemeniz gerekir. (898 değil 899 eklenmeli, zira ses çipi 899 olarak geçiyor)
    En basitinden inf dosyası içinde 889'u aratın, onun yerine 899 yazın.

@googlecan,
    Hocam siz de Gamespirit modu deneyin. 2.70 ya da 2.71 alpha, seçim sizin. Bir de öyle deneyin belki sorununuz böylece düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

Gamespirit r2.70 modlu sürücü çıkmış. Windows ses kontrol panelinde yine eski Gamespirit mod'larındaki gibi SRS, Dolby, DTS var, bir Sonic Focus eksik.

https://snt002.mail.live.com/default.aspx?id=64855#!https://skydrive.live.com/?cid=6d9572c7052312c2!cid=6D9572C7052312C2&id=6D9572C7052312C2%21218

Windows live kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra skydrive üzerinden indirebilirsiniz.
    Skydrive'daki R2.70 ya da r2.71 alpha sürücülerinden birini indirmeniz ve yine skydrive'da bulunan x-fi mb2'yi üzerine kurmanız gerekiyor. Kurulumda sorunla karşılaşırsanız, ilk mesajımdaki anlatıma göre yapabilirsiniz.

@ fleshstorm666,
    Rica ederim hocam.
    Harici ses kartına kıyasla geride kalması doğal tabi. Hele ki bu Titanium HD gibi bir kartsa..

Ama işte müzik amaçlı üretilmiş kaliteli, ne ses sistemi ne de kulaklığım olmadığı için harici ses kartının olup olmaması pek bir şey ifade etmeyecek.

Yalnız sürücü alc898 uyumlu değil, eğer indirirseniz sürücüyü bir yere çıkarıp içindeki "hdxrt.inf" dosyasına 899'u eklemeniz gerekir. (898 değil 899 eklenmeli, zira ses çipi 899 olarak geçiyor)

@googlecan,
    Hocam siz de Gamespirit modu deneyin. 2.70 ya da 2.71 alpha, seçim sizin. Bir de öyle deneyin belki sorununuz böylece düzelir.

eyvallah sagol hocam..ındırıyorum bakalım nasıl olmus..

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Rica ederim hocam. Ben memnun kaldım, eski mod'lu sürücüler gibi sorunlu değil. Anakartla birlikte Alc 889'dan 898'e geçtiğim için ses kalitesi hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama Dolby Mod'ları kullanışlı olmuş bu sefer. Eskisi gibi sesin içine etmiyor.
  • quote:

quote:

Rica ederim hocam. Ben memnun kaldım, eski mod'lu sürücüler gibi sorunlu değil. Anakartla birlikte Alc 889'dan 898'e geçtiğim için ses kalitesi hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama Dolby Mod'ları kullanışlı olmuş bu sefer. Eskisi gibi sesin içine etmiyor.

ben cok memnun kaldım..gayet guzel olmus..su aktıve olayı gene delı ettı benı ama sonunda oldu..bırcok kez guvenlı mod gır cık yapmaktan ıflahım kesıldı.

dedıgın gıbı ''889'' olanları degıstır kısmından 899 olarak yaptım..bu sekılde drıverı yukledım sanırım olmustur..

ses kalıtesı barız farkettı ama tonla ayar var ısın ıcınden cıkamadım bır turlu..sımdı hocam bende logıtech x530 ses sıstemı ve kulaklık olarakta sennheıser hd 407 kullanıyorum..bu ıkısı ıcın sence en ıyı ayar kombınasyonu ne olur muzık-fılm-oyun ıcın?

• quote:

"C:\ProgramData\Creative\SoftwareLock" Windows yazdığına bakmayın benim "C" sürücüsünün adı.

Activator'ü tekrar çıkarıp Run.bat'ı yönetici olarak çalıştır yapın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Eğer yine olmazsa bu KGA dosyalarını upload ederim.

bu sistemi keşke teknomağazalarda deneme imkanımız olabilseydi
  • quote:

ben cok memnun kaldım..gayet guzel olmus..su aktıve olayı gene delı ettı benı ama sonunda oldu..bırcok kez guvenlı mod gır cık yapmaktan ıflahım kesıldı.

dedıgın gıbı ''889'' olanları degıstır kısmından 899 olarak yaptım..bu sekılde drıverı yukledım sanırım olmustur..

ses kalıtesı barız farkettı ama tonla ayar var ısın ıcınden cıkamadım bır turlu..sımdı hocam bende logıtech x530 ses sıstemı ve kulaklık olarakta sennheıser hd 407 kullanıyorum..bu ıkısı ıcın sence en ıyı ayar kombınasyonu ne olur muzık-fılm-oyun ıcın?

Evet o aktivasyon bazen çıldırtıyor.
    899 olarak değiştirmeseydin kurulumda hata alacaktın zaten hocam. Ben de aynı Z77A-GD65 kullanıyorum alc 898 var üzerinde ama anakart bilgisi veren araçlarda alc 899 görünüyor. Inf dosyasına ilk seferde 889 yerine 898 yazmıştım, hata almıştım sonradan 899 olarak değiştirdim ve kurulum başarıyla tamamlandı. Yani uyumsuzluk olayı yok, zaten olduğunda hata alıyorsun.

x540 kullanırken ben Crystalizer "Default"da %65 ya da %75, CMSS 3D - Stereo Surround'da, Bass Redirection açık - 40 Hz ve Subwoofer Gain açık olarak kullanıyordum. Bir dene derim.
    Equalizer kullanıyorsan ve seste kesilme oluyorsa, Sound Blaster Panel'deki EQ ayarlarının en sağında, Level Bar'ı var onu biraz düşürmen iyi sonuç verir.
    Biraz surround etkili ve daha detaylı ses için Dolby'de oyun modu açılabilir fakat bass'ları bayağı düşürüyor.

Kulaklıkta ise SRS ayarlarını bir kurcalamak isteyebilirsin ama SRS hoşuma gitmiyor benim. Doğallığı diğer ayarlardan daha çok bozuyor.

profhacker

Hocam tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım.

• Elinize emeğinize sağlık...
    Faydalı forum dediğin böle olur...
  • quote:

Gamespirit r2.70 modlu sürücü çıkmış. Windows ses kontrol panelinde yine eski Gamespirit mod'larındaki gibi SRS, Dolby, DTS var, bir Sonic Focus eksik.

@ fleshstorm666,
    Rica ederim hocam.

@googlecan,

hocam yeni versiyonun 32 bit olanı yok galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

@ fleshstorm666,
    Rica ederim hocam.

@googlecan,

hocam yeni versiyonun 32 bit olanı yok galiba.

Maalesef yok.
    32bit yüklemek zorundaysanız benim verdiğim modu denemeniz gerekiyor.

• driverları sorunsuz bir şekilde kurdum fakat optikle bağladığım zaman programın ayarları sese etki etmiyor..analogla bağladığımda sorun yok..bunun sebebini bilen var mı?..hem optikle bağlanıp hem de programı kullanabilmek için ne yapmalıyım?..teşekkürler..
  • Merhaba. Öncelikle paylaşım için teşekkürler. İlk sayfada dediklerinizi yaptım ancak şöyle bir sıkıntı var, 5.1 seçtiğimde program kulaklık moduna geçiyor. 5.1 modunu seçemiyorum. Nasıl düzeltebileceğim hakkında bilginiz var mı?

Realtek Mod
  • valla arkadaşlar arkadaşımın laptop da denedim. artık arkadaşımın realtake cipimi kötü anlamadım filmlerde böyle yankılı ses yapıyordu. orijinal driver ına geçtik. bu memnun kalan arkadaşların sanırım cipi iyi ama sunu soleyim x-fi elit pro nun yanından geçemez bana göre. size sunu söyleye bilirim crystalizer özeliği x-fi de aynı müzikte sesi dolgunlaştırırken çok az tiz verirken modlanmış crystalizer ise aşırı bir tiz yapıyordu sanırım birazda eko yapıyordu eax larda elit pro da normalde tok bir yankı verirken modlanmışta tizli bir yankı veriyor... test ederken aynı müzik ve aynı ses sistemi kullanılmıştır... realtake alc cipi hemen hemen aynıysa size tavsiyem ucuz bir x-fi kartı almanız ikinci elleri baya ucuzlamış olsa gerek... önceden supremefx x-fi mod kullanmıştım onda başarılıydı bu mod yine x-fi kartlara yetişemiyordu ama en azından sesi bozmuyordu....

Fİlmlerde konuşma sesleri yankılı kötü geliyordu. not eax kapalı iken...

müziklerde realtake den daha keyifli diyebiliriz...

oyunlarda test etmedim...

ben kendi tecrübemi yazdım gönül isterdi keşke aynı keyfi verebilse ne yazık ki supremefx x-fi mod altında bir mod olmuş kullandığım sürümlerle ilgisi olabilir 2.71 alpha mı neydi belki çok inçe ayar çekilip eq da kullanılacak bir seviye gelebilirdi...

sanırım tek olumsuz yorumu da ben yaptım buraya o yüzden deneyecek arkadaşlar yine denesin ama memnun kalmayanlar bilsin ki normal x-fi kartları böyle değil demek için yazdım... ikinci el bir x-fi kartı almak daha mantıklı ucuzsa tabi ve ses önemliyse...

• quote:

Öncelikle emeğinize sağlik.. Size birşey sormak istiyorum.. Windows 7 64 bit Ultimate kullaniyorum.. Ses sistemi olarak Logitech x-530 5+1 kullaniyorum.. Ses çözücüm Sanirim Realtek ALC892..

Hangi sürümü yüklememi öneriyorsunuz.. Şuan pcde ses namina bişiy yok Herşeyi sildim ve sizden gelen cevaba göre kuracağim Driveri.. Acilen cevap bekliyorum sizden..

@DRACON1C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 4 Nisan 2013; 16:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaG0LoJi

Merhaba. Öncelikle paylaşım için teşekkürler. İlk sayfada dediklerinizi yaptım ancak şöyle bir sıkıntı var, 5.1 seçtiğimde program kulaklık moduna geçiyor. 5.1 modunu seçemiyorum. Nasıl düzeltebileceğim hakkında bilginiz var mı?

Realtek Mod

Buradaki sürücüleri deneyin hocam, 3-4 mesaj üstte nasıl indirileceğinden bahsettim.

quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Öncelikle emeğinize sağlik.. Size birşey sormak istiyorum.. Windows 7 64 bit Ultimate kullaniyorum.. Ses sistemi olarak Logitech x-530 5+1 kullaniyorum.. Ses çözücüm Sanirim Realtek ALC892..

Hangi sürümü yüklememi öneriyorsunuz.. Şuan pcde ses namina bişiy yok Herşeyi sildim ve sizden gelen cevaba göre kuracağim Driveri.. Acilen cevap bekliyorum sizden..

@DRACON1C

Siz de aynı şekide yukarıda verdiğim linkten indirip, ilk mesajımda bahsettiğim sıralamaya uygun şekilde kurulum yapabilirsiniz.

• quote:

Daha önce yüklemiştim bu Driverlari Harika çalişiyordu Dediginiz gibi yüklemeyi Yine yaptim şuan sorunsuz çalişiyor herşey Ancak Daha önce yani dün geçen gün Geçen aylarda falan Sürekli çalişan Eax gagget şuan çalişmiyor..

Realtek Mod

WMP'da veya diğer medya oynaticilarda Eax gagget ritim tutup hangi kanaldan ses geliyorsa onu gösteriyordu... Ama şuan çalişmiyor bunun sebebi nedir acaba.. Yine eski halina nasil geitr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 4 Nisan 2013; 18:37:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Daha önce yüklemiştim bu Driverlari Harika çalişiyordu Dediginiz gibi yüklemeyi Yine yaptim şuan sorunsuz çalişiyor herşey Ancak Daha önce yani dün geçen gün Geçen aylarda falan Sürekli çalişan Eax gagget şuan çalişmiyor..

Realtek Mod

WMP'da veya diğer medya oynaticilarda Eax gagget ritim tutup hangi kanaldan ses geliyorsa onu gösteriyordu... Ama şuan çalişmiyor bunun sebebi nedir acaba.. Yine eski halina nasil geitr

Eax gadget kullanmadığım için sorunun nedenini bilemiyorum fakat farklı sürümlerini denerseniz belki işe yarar.
    Önceki mod'lu x-fi mb 2 lerdeki eax gadget sürümlerini kurmayı deneyin.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.