Şimdi Ara

Realtek Mod (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
20
Favori
73.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki Hocam teşekkürler.. Uygun zamanda tekrar bi günceller siler yüklerim belki ondandir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

@DRACON1C

Peki Hocam teşekkürler.. Uygun zamanda tekrar bi günceller siler yüklerim belki ondandir.

Rica ederim hocam.
  • Allah razı olsun, işe yaradı
  • DRACON1C arkadaşım sana çok teşekkür ediyorum harika bi paylaşım yapmışsın ellerin dert görmesin.ayrıca w8 kurulumunu anlatan arkadaşada teşekkürler.ben ilk olarak casper 32bit laptopta 2.70 sürümünü denedim sorunsuz çalıştı.sonra asus n56vz laptoba realtek 2.67 sürümünü kurdum creativde çalıştı ancak consolu açınca speakers seçtiğim zaman hata aldım w8 çalışmayı durdurdu.daha sonra tekrar 2.70 sürümü kurdum creativi kaldırdım driver fusion la dll dosyalarını temizledikten sonra tekrar kurdum.bu sefer hata yok her şey normaldi.sonra realtekin 2.70 sürümünü kaldırdım tekrar 2.67 sürümünü creativi kaldırmadan kurdum.benim için müzik değilde önemli olan filmlerdeki performansıydı.hemen dolby modunu denemeye başladım.seslerdeki ambiyans sinema salonundaki gibi ancak sesler boğuk baslar kayıp efectler kayıp cızırtılı bi ses.2.3 gündür bununla uğraşıyorum ve kendimce istediğim sesi aldım nihayet ve şu an çok memnunum.creativ konsolda sadece speakers açık diğer her şey kapalı yalnız isteyen smart volüme seçeneğini on yapabilir.srs kapalı sadece sonic focus ve dolby açık.sonic fokus ta bası biraz arttırdım bu sayede baslar daha yumuşak ve deriin oldu.player olarak jet audio kullanıyorum.film için jet audioyu kesinlikle tavsiye ederim efect lerin farkını göreceksiniz.jet audioda ocolayzer user 2 seçili.sauds effect seçeneğinde x surround ve x bas seçili.şu an çok memnunum bu ayarları deneyin bence.birde özellile dts ve kaliteli ac3 seslerle denerseniz farkı fazlasıyla hissedersiniz.thx actif ama çalışıyomu çalışmıyomu anlıyamadım valla.sadece surround ve speraker, bide dialog plus seçeneği seçili oda en kısık vaziyette.özellikle film severler deneyin pişman olmasınız.

• Hocam konu çok faydalı olmuş, yabancı forumlarda daha önce bakmıştım ama aygıt desteklenmiyor uyarısı alıyordum hep, aktivasyonu güvenli modda yapınca çalıştı meret. Eline sağlık.
  • Rica ederim arkadaşlar.
    Gamespirit Blog'da yeni sürüm modlu sürücü çıkmış.

Detaylar:
    6.-Realtek MOD 2.71b Win7 - 8 x64 

Fixed:

-Basado en el 2.72 Alpha
    -Nuevo soporte: ALC 898 ALPHA SUPPORT
    -Sonic Focus (only 24bits@48khz)*
    -Dolby Digital**
    -DTS**
    -X-Fi MB (EAX**- CMSS3D - Crystalizer - SVM - EQ) - ETC.
    -Dolby Home Theater v2 (new)
    -Dolby Home Theater v4 (new)
    -Support 24@96~192khz (only - disabled effects)
    Caution Amd Users: R2.7b
    -No hdmi driver install "AMD Catalyst 13.6" "custom install , disable hdmi"

7.-Realtek MOD 2.71c Win7 - 8 x64

Fixed:

-ONLY WORKS THX ProStudio (SOME MOTHERBOARDS).
    -Support 24@96~192khz
    -X-Fi MB (not works)

İndirme Link'i:https://skydrive.live.com/?cid=6D9572C7052312C2&id=6D9572C7052312C2%21218

• Ben o sayfadan 2.71byi kurmuştum hocam, 2.71c için xfi çalışmıyor yazmış.
  • Evet THX destekli anakartlara yeni sürüm THX yazılımı getiriyor sanırım.

Bu arada stereo ses sistemi aldığımdan artık equalizer dahil sese etki edecek hiçbir şey açmıyorum. Eğer müziksiz yapamıyorsanız mutlaka stereo sisteme geçin. 2.1 ya da 5.1 değil.

Crystalizer doğal ses veren sistemlerde kaliteyi düşürüyor, gereksiz tiz ve bass ortaya çıkıyor. Mid'ler distorsiyona giriyor.
    Şu an için elimdekiyle yetineceğim diyen 5.1 2.1 sahipleri ise kullanmaya devam etsin zira sinema sistemi ve düşük kalitedeki hoparlörlerde işe yarıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

Evet THX destekli anakartlara yeni sürüm THX yazılımı getiriyor sanırım.

Bu arada stereo ses sistemi aldığımdan artık equalizer dahil sese etki edecek hiçbir şey açmıyorum. Eğer müziksiz yapamıyorsanız mutlaka stereo sisteme geçin. 2.1 ya da 5.1 değil.

Crystalizer doğal ses veren sistemlerde kaliteyi düşürüyor, gereksiz tiz ve bass ortaya çıkıyor. Mid'ler distorsiyona giriyor.
    Şu an için elimdekiyle yetineceğim diyen 5.1 2.1 sahipleri ise kullanmaya devam etsin zira sinema sistemi ve düşük kalitedeki hoparlörlerde işe yarıyor.

Hocam Ben şuan Windows 7 Ultimate 64 biit işletim sisteminde, Logitech X530 5.1 ses sistemi kullaniyorum.. 2.70 x-fi drivelerini yüklemiştim bundan 3 5 ay önce ve açikçasi memnunum...

Anakartim ASUS P8Z68-V/GEN3 Ses Chipide ALC892.... Şu yeni çikan güncellemeyi yapmalimiyim, Değer mi ??? yoksa 2.70 devam et mi dersin..

• quote:

quote:

Hocam Ben şuan Windows 7 Ultimate 64 biit işletim sisteminde, Logitech X530 5.1 ses sistemi kullaniyorum.. 2.70 x-fi drivelerini yüklemiştim bundan 3 5 ay önce ve açikçasi memnunum...

Anakartim ASUS P8Z68-V/GEN3 Ses Chipide ALC892.... Şu yeni çikan güncellemeyi yapmalimiyim, Değer mi ??? yoksa 2.70 devam et mi dersin..

Hocam son verdiğim link'teki gamespirit modunun 2.71b olanını deneyin derim.
    Gamespirit iyi iş çıkarıyor.

• quote:

quote:

quote:

Hocam son verdiğim link'teki gamespirit modunun 2.71b olanını deneyin derim.
    Gamespirit iyi iş çıkarıyor.

Aklimda bulunsun bi ara deneyeceğim.. Teşekkürler..

• DRACON1C kullanıcısına yanıt
    Hocam verdigin bütün emekler için teşekkürler. Ben GAMESPIRIT Win7_Win8_R271b X64 sürümünü kurdum. sonic focus falan çalışıyor. sanki sonic focusun sesi ile oynamışlar ses kalitesi kötü geldi. bi ara Realtek HD v2.67 Sonic Focus [MOD Gamespirit][Win7 x64] sürümünü kullanmıştım şahane ses veriyordu. Hatta burada çok memnun kaldıgı defalarca belirttim. belkide uzun süredir 32 bit xfi crsytalizer ile müzik dinlememden dolayı kötü gelmiş olabilir mi acaba.

Birde GAMESPIRIT Win7_Win8_R271b X64 sürümünde sound blaster panel açılıyor ama hiç bir şey sesetki etmiyor. crystalizer olsun eax olsun 3d olsun. acaba bende mi bi sorun var yoksa bu sürümün yapılış nedeni sadece sonic focus mu. Gerçi 2.67 sürümünde de crystalizer çalışıyordu ama ses hiç bir etki etmiyordu.

NOT:
    32 ve 64 bit 2 işletim sistemi ile denemeler yaptım. sonic focus ve crystalizeri z5500 ses sisteminde ayrı ayrı denedim.
    32 bitte R270 sürümü kurulu. bunda sonic focus yok sadece crystalizer var ve çalışmakta. ses kulaga şahane geliyor. crystalizer z5500 ün tiz sorununu ortadan kaldırıyor. basa biraz daha sertlik veriyor.
    64 bitte son verdigin sürüm yani R271b sürümü kurulu. bunda sonic focus var ve çalışmakta. crystalizer var çalışıyor ama sese hiç bir etki etmemekte. sonic focus bu sürümde z5500 ün içine resmen ediyor. kulaga igrenç bir ses geliyor. hiç zevk vermiyor.

Sonuç olarak son çıkan sürümün sonic focus sesi hiç bir işe yaramaz tiz ve bası bir birine karıştırıyor. verdigi ses resmen kulagı tırmalıyor. net ve berrak bir ses vermiyor. Geçmiş mesajlarımda yazmıştım sonic focus benim için bulunmaz güzel bir ses veriyordu. eski anakartım orjinal sürücüsü sonic focus idi ve anakart değiştirmiştim sese bir türlü alışamamıştım. yeni anakart Sonic focus desteklememesi nedeniyle eski karta dönmeyi bile düşünmüştüm. yeni anakartımda 64 bit lik sistemle Realtek HD v2.67 Sonic Focus [MOD Gamespirit][Win7 x64] modlu sürümü denemiştim. orjinalden hiç bir farkı yoktu. şahane bir ses veriyordu resmen z5500 ü şahlandırmıştı. ama son sürüm bi halta yaramaz. acaba diyorum crystalizer ile dinlemeye alıştıgım için mi öle kötü geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 23 Haziran 2013; 20:28:06 >

• 2.71b kurduktan sonra x-fi'nin yeni bir sürümünü falan kurmak gerekmiyor değil mi? bende lisanslı x-fi mb2 olduğu için verdiğin linktekini kurmadım ve ses cihazı bulunamadı uyarısı aldım. kurmadan önce eski driverı ve x-fi'yi youruninstall ile sildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mmm1716
    Estağfirullah hocam. Ne yaptık ki..
    Şu an modlu sürücü kullanmadığım için bu konuda söyleyebileceğim pek şey yok fakat 2.67'deki sonic focus gerçekten çok iyiydi.
    Zaten crystalizer ve sonic focus sinema sistemlerinde yüksek ve düşük frekansları adam eden eklentilerdi.
    Yalnız şunu da belirteyim, şu an edifier r2700 kullanıyorum, eq ve herhangi bir efekt açık değil. Ses bozuluyor.
    Kayıt kaliteli ve kayıpsız formatta olunca kaliteli ses alıyorum. R2700 iyi iş çıkarıyor. Başta yetersiz gibi gelen mid'ler zamanla açıldı. Şimdi daha dengeli oldu.

@GTX61

Modlu sürücü kullandığınızda ona uygun modlu x-fi mb yazılımı kullanmanız gerekir.
    Link'teki yazılımı kurun.

Arkadaşlar isterseniz güncel realtek orjinal sürücüsü için r2.70'e yaptığım gibi inf modu yapayım ya da gamespirit mod'lardan memnunsanız yapmanın anlamı yok. Ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 24 Haziran 2013; 19:14:00 >

• linkte x-fi olup olmadığına bakmadan ilk mesajdakini kurmuşum

senden ses çıkmayınca asus'un sitesinden maximus vi'nın ses driverını indirdim, senin verdiğinle aynı arayüze sahipti. benim orjinal x-fi'yle de uyumlu çalıştı.

yanlız şu sonic focus nedir ve nereden aktif ediliyor bunu anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: GTX61

linkte x-fi olup olmadığına bakmadan ilk mesajdakini kurmuşum

senden ses çıkmayınca asus'un sitesinden maximus vi'nın ses driverını indirdim, senin verdiğinle aynı arayüze sahipti. benim orjinal x-fi'yle de uyumlu çalıştı.

yanlız şu sonic focus nedir ve nereden aktif ediliyor bunu anlamadım

Orjinal ses sürücüsüyle orjinal yazılımın uyumlu çalışması normal zaten hocam,
    Yalnız sonic focus ancak modlu sürücüyle geliyor. Uyumlu ses çipi gerektiriyor normalde..

• modlu sürücü kurduğum zaman arka hoparlörlerden birisini test etmek isteyince aynı ses diğerinden de geliyordu yani ikisi birbirinin aynı sesi veriyordu o yüzden ısınamadım ona. film izleyerek test edemedim çünkü x-fi problem çıkardı. bahsettiğim problem tek bende mi var, değer mi uğraşmaya?

• quote:

Orijinalden alıntı: GTX61

modlu sürücü kurduğum zaman arka hoparlörlerden birisini test etmek isteyince aynı ses diğerinden de geliyordu yani ikisi birbirinin aynı sesi veriyordu o yüzden ısınamadım ona. film izleyerek test edemedim çünkü x-fi problem çıkardı. bahsettiğim problem tek bende mi var, değer mi uğraşmaya?

Dijital çıkış kullandığım ve ses geliştirmelerinin hiçbirini kullanmadığım için mod'lu sürücü kullanmıyorum.
    Windows ses geliştirmelerinde Sonic Focus veya Dolby gibi efektler açık olursa arka ve ön hoparlör ya da sağ sol karışması olabiliyor.

Yalnız anlamadığım şey sizde zaten orjinal X-FI MB yazılımı sorunsuz açılıyorsa, neden mod'larla uğraşıyorsunuz? Sonic Focus ve diğer efektler içinse ve bana sorarsanız değmez. Crystalizer yeterli.

• valla sonic focus'un ne olduğunu bilmiyorum, herhalde iyi birşeydir diye yükledim olmayınca maximus vi'nın ses driverını yükledim. onun x-fi yazılımı henüz yayınlanmamış, ilerde onu da yüklerim

• ques1 kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu nasıl hallettin aynısı bendede oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.