Arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım ve şu sorunla karşılaştım. Ben müzik dinlerken, realtek uyarı veriyor jak takıldı,jak çıkarıldı gibi şeyler yazıyor. Ve bunlar yazarken ses kesiliyor. Sürekli bun yazıyor. Kablolar gayet sağlam ve durduk yerde oluyor. Ve sadece müzik açıkken oluyor. sizce sorun ne ? ve çözümü ?
Merhaba,
Pek yazılımsal gibi görünmüyor ama yine de denemen de fayda var. İlk olarak ses kartının driver ve yazılımını tamamen kaldır ve tekrar güncel olan driver'i indirip kur.
Bu olumsuz olursa, farklı bir kulaklık yada ses aygıtı ile test et. Şayet yine sıkıntı verirse, ses kartının jack girişlerinde sorun vardır.
realtekin yardımcı programını kaldır sadece sürücüler kurulu olsun. yada program içerisinde varsa ''aygıt algılandığında uyar'' gibi bi seçenek bu seçeneği devredışı bırak. kolay gelsin...
Kaldırıp kurdup ama düzelmedi. Yardımcı programdan kastın nedir ? Ve uyarması mesele değil ses kesiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: SuBxZeRooo
Kaldırıp kurdup ama düzelmedi. Yardımcı programdan kastın nedir ? Ve uyarması mesele değil ses kesiliyor.
hocam sen ses kartını kurduktan sonra birlikte kurulan ve ses ayarı yaptığın ek yazılımdan bahsediyorum. bu programı başlangıçtan kaldırarak da deneyebilirsin...
Arkadaşlar yok yok olmuyor! Realtek'te ön panelde mikrofon takılı gözüküyor fakat takılı değil hiç birşey sorun ondan kaynaklanıyormuş. Ön panel saptamayı engellemeyi denedim fakat bulamadım nereden engelleyeceğimizi realtek yöneticisinde klasör şeklindeki konektör ayarlarına tıkladığımda tek bir seçenek var. Ön panel yok! Ne yapacağım kafayı yicem !
o zaman kasayı aç ve ön panel kablolarını kontrol et, yada kabloları anakarttan sök varsa anakart kitapçığında gösterildiği gibi tak. kolay gelsin...