Şimdi Ara

Realtek sürücü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba ben 1 hafta kadar önce Gigabyte x38-Dq6 anakart aldım. Üzerinde onboard Realtek ses kartı mevcut. Ve yaklaşık 5 senedir kullandığım Microlab 5.1 ses sitemimi bu alete bir türlü 5.1 olarak algılatamıyorum. Sorunumu anlatmakta güçlük çekiyorum ama şöyle tarif edeyim;

5.1 bağlanabilmesi için Front, Rear ve Center/Sub bağlamam gerekiyor. Front ve Center da bir sorun yok sesleri alabiliyorum. Ancak 6 Channel ayarlarında normalde rear hoparlörler olması gerekirken resimde 7.1 sistemlerde kullanılanılan side speakerlar görünüyor. Dolayısıyla kabloları doğru takıyorum ama siyah jaka(Rear ın olması gereken jack) bağladığımda arka uydulardan bu program nedeniyle ses alamıyorum.

Realtek sürücü sorunu

Realtek sürücü sorunu

Yani, kısaca 6 channel ayarlarında rear yerine side hoparlörler görünüyor ve kart için herhangi bir driver güncellemesi de yok. arka hoparlörlerimi side olarak gösteriyorum ses kartının programında ses alıyorum ama herhangibir uygulamada ses alamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa31tr -- 11 Şubat 2008; 23:25:34 >

• sanırım surroundlar için siyah değil gri olan jack ı kullanıcaksın yani en azından resimden öyle bir sonuç çıkardım ben bir dene istersen kolay gelsin
  • cevap yazdığın için çok teşekkür ederim ama maalesef bu sorunumu çözmedi her jackı deniyorum ve arka speakerlardan ses alamıyorum bunun donanımsal bir sorun olmadığını sanıyorum çünkü verdiğim resimde arka speakerlar görünmüyor bile.(arkada gibi görünenler aslında side speakerlar) Asıl sorunum bu zaten arka speakerlar 8 channel dışında hiç bir konfigürasyonda görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa31tr -- 11 Şubat 2008; 23:02:09 >
  • biryerde eksiklik var bütün ihtimalleri denemek lazım kabloların hepsini denedin mi kardeş rearlar için fln ?
  • evet denedim ancak anlatmaya çalıştığım gibi sorun yazılımsal diye düşünüyorum 6 channel da rear hoparlörleri devre dışı bırakıyor ve onların yerine side speakerlar beliriyor. Driver sürümünün yenilenmesini bekleyeceğim gibi görünüyor ya da yeni bir ses kartı alacağım :(
  • arkadaşım bir sorun yok burda zaten side hoperlör de rearda ikiside surround hoperlörüdür.O yüzden herşey normal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnigM@

arkadaşım bir sorun yok burda zaten side hoperlör de rearda ikiside surround hoperlörüdür.O yüzden herşey normal.

side hoparlörler 7.1 sistem içerisinde mevcutturlar ama ben 5.1 kullanıyorum ve 5.1 de yoktur. SS de görülen resimdeki programda side bağlayınca ses alabiliyorum ama hiç bir programda arka hoparlörlerden ses alamıyorum
  • @msa31tr
    Kafanı hiç boşa yorma,
    Hoparlör isimlendirmede sinema sektörü ile bilgisayar sektörünün yaklaşmı farklı isimlendirmeler farklı.

7.1 için
    sinema sektöründe side kavramı yok. sourronud ile adlandırıyorlar normal sourrond ve back sourrpound

bilgisayar sectörü ise bunları sırayla side ve rear olarak adlandırıyor.

Şimdi gigabyte (yada realtek) sinema sektörü gibi ses kartı yazılımında isimlendirince senin kafan karışmış durum gayet normal.

LS ve RS dediği Left Sourrond ve Right Sourround yani bilgisayar sectöründeki side değil rear karşılığı

bilgisayar sectöründe 6.1 de ilave 6. kabin rear center iken, nedense bir daha eklenince yanlara geçip side oluveriyor, kısaca bize mal satmak ilave kabin uydurdukça işi çorba yapıyorlar.
    ilk iki resim ev sinema sektörünün (A/V receiver imalatçıları)
    3. resim bilgisayar sektörünün (ses kartı imalatctst Creative) isimlendirmesidir.

Realtek sürücü sorunu

• çok teşekkür ederim açıklamalar için. Ama benim derdim isimleri falan değil zaten. 3 resimde görülen bir 7.1 sistem. 5.1 den tek farkı ilaveten side hoparlörlerdir(veya surround). 5.1 olarak çalışabilmesi için Rear(sorround back), Front ve Center/subwoofer'ın düzgün bir şekilde monte edilmesi gerekiyor. Benim sorunum 6 channel'ı seçtiğimde resimde görülen 7 ve 8 nolu hoparlörler yerine 5 ve 6 nolu hoparlör bulunuyor. Yani kart benim Rear çıkışını almamı ve ayarlamamı engelliyor. arka speakerlarımı arka diye ayarlıyorum hiç bir ses çıkmıyor. Arkaları side olarak ayarladığımda ise sadece test programında ses alabiliyorum diğer uygulamalarda ses alamıyorum. Daha önce INTEL D865PERL anakartımın ob ses kartıyla 3 sene boyunca hiç bir sorun yaşamamıştım. Bu eski kartımda biraz önce denedim gayet güzel çalışıyor. Arka hoparlörler için çıkış kablosunu da değiştirdim ama yine değişen birşey yok dediğim gibi bu sürücülerde bir sorun var. 6 channel'ı seçtiğimde Side yerine rear hoparlörleri göstertebilsem tüm sorunum hallolacak. Ama oturup da kendim yazacak değilim driver'ı onun için hiç birşey yapamıyorum yeni sürücü beklemek dışında.

Dediğim gibi sorun isimlendirme falan değil mevcut driver da bir sorun var belki mail atarsam bir bilgilendirme yapacaklardır. Yinede ilgilenen ve cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum bu gidişle bi de ses kartı yolu gözüktü gibime geliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.