Şimdi Ara

PCI DEVICE Driver Sorunu(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem;

Asus B360M-A Anakart
    İntel i5 8400 2.8ghz İşlemci
    MSI GTX1050ti 4gb Ekran Kartı
    Kingston Hyperx Fury 2666mhz ram.
    Sandisk 480gb ssd

Anakartın tüm driverlarını yükledim bios update bile yaptım ama şunları tanıtamadım. Yazılım kodunu arattım google'da ama sonuç çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 11 Mayıs 2018; 18:21:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PCI Cihaz Sürücüsü Sorunu (Çözüldü)

Bir PCI cihazı sürücüsü sorunu, bilgisayarında bağlı bir PCI (Çevre Birimi Bağlantı Arayüzü) cihazının düzgün çalışmasını engelleyen bir sorundur. Bu sorun, Windows 10'da "PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C80" hata koduyla kendini gösterebilir.

PCI Cihaz Sürücüsü Sorununun Nedenleri

• Eksik veya bozuk bir PCI sürücüsü
    • Uygun olmayan bir PCI sürücüsü
    • Donanımla ilgili sorunlar
    • Yazılım çakışmaları

PCI Cihaz Sürücüsü Sorununu Çözme Adımları

• Cihaz Yöneticisi'ni aç: Başlat menüsüne "cihaz yöneticisi" yaz ve Enter tuşuna bas.
    • PCI cihazını bul: "Sistem Aygıtları" bölümünü genişlet ve soruna neden olan PCI cihazını bul (örneğin, "PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C8000").
    • Sürücüyü güncelle: PCI cihazına sağ tıkla ve "Sürücüyü Güncelle..." seçeneğini seç. Windows, güncellenmiş bir sürücü arayacak ve varsa yükleyecektir.
    • Sürücüyü yeniden yükle: PCI cihazına sağ tıkla ve "Kaldır" seçeneğini seç. Ardından bilgisayarı yeniden başlat ve Windows'un sürücüyü otomatik olarak yeniden yüklemesini bekle.
    • Manuel olarak bir sürücü yükle: PCI cihazı üreticisinin web sitesinden cihazın modeline özel sürücüyü indir ve kur.
    • Donanımı kontrol et: PCI cihazının doğru şekilde takıldığından ve herhangi bir hasar olmadığından emin ol. Gerekirse cihazı çıkar ve yeniden tak.

Çözüm Bulunamaması Durumunda

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala bir sorunla karşılaşıyorsan, sorunun donanımla ilgili olması muhtemeldir. Bu durumda, sorunu teşhis etmek ve gidermek için bir teknisyene danışman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sata sürücülerini yüklediğine emin misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

sata sürücülerini yüklediğine emin misin
    Ne varsa yükledim valla sitesinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi de linktekini indirip dener misiniz? Çıkan lisans sözleşmesini onaylayın. Yaklaşık 5mb boyutunda bir dosya. İntel abinin demesine göre Sm Bus denetleyicisi bu sürücünün 10.1.14.2 sürümü ile 8. nesil intel işlemcilerdeki bu sorunu düzeltiyormuş. İndirmiş olacağınız bu sürüm ise 10.1.19.1 sürümü. Bu sürüm ise Windows 10 x64 ve İntel 8. nesil destekli bir sürücü. Umarım sorununuzu çözer.

https://downloadcenter.intel.com/download/27504/Intel-Server-Chipset-Driver-for-Windows-

Konuyla alakalı olarak İntel'in yayınlamış olduğu açıklamaya ait link ise aşağıda. Ben direk sisteminizle uyumlu olan sürücüyü paylaştım. Aramayla uğraşmayın diye. İntel ise açıklama sayfasında bağlantı vermiş ama indirme sayfasına gelene kadar biraz link tıklamanız ve açıklama okumanız gerekiyor.

https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/articles/000005621/software/chipset-software.html

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Hocam bi de linktekini indirip dener misiniz? Çıkan lisans sözleşmesini onaylayın. Yaklaşık 5mb boyutunda bir dosya. İntel abinin demesine göre Sm Bus denetleyicisi bu sürücünün 10.1.14.2 sürümü ile 8. nesil intel işlemcilerdeki bu sorunu düzeltiyormuş. İndirmiş olacağınız bu sürüm ise 10.1.19.1 sürümü. Bu sürüm ise Windows 10 x64 ve İntel 8. nesil destekli bir sürücü. Umarım sorununuzu çözer.

https://downloadcenter.intel.com/download/27504/Intel-Server-Chipset-Driver-for-Windows-

Konuyla alakalı olarak İntel'in yayınlamış olduğu açıklamaya ait link ise aşağıda. Ben direk sisteminizle uyumlu olan sürücüyü paylaştım. Aramayla uğraşmayın diye. İntel ise açıklama sayfasında bağlantı vermiş ama indirme sayfasına gelene kadar biraz link tıklamanız ve açıklama okumanız gerekiyor.

https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/articles/000005621/software/chipset-software.html
    Sağol hocam denerim bunu yarın. 24 saat nöbetçiyim bugün. İnşallah olur böyle ufak ama uğraştıran sorunlar sıkıntı yapıyor bende baya.

• driveri olmayan aygıtlara çift tıkla
    ayrıntılar sekmesinden özellikler acılır penceresınden donanım kimliklerini tıkla

"DEV_00000" gibi olan değeri internetten aratıp işletim sistemine uygun driveri üreticinin sayfasından indirerek kur sm bus sata diğerini bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

driveri olmayan aygıtlara çift tıkla
    ayrıntılar sekmesinden özellikler acılır penceresınden donanım kimliklerini tıkla

"DEV_00000" gibi olan değeri internetten aratıp işletim sistemine uygun driveri üreticinin sayfasından indirerek kur sm bus sata diğerini bilmiyorum
    Kodla denedim de sonuç alamadım. Sataya tekrar bakarım eyvallah.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    realtek driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kodu gönderirseniz yardımcı olmaya calısayım iki aygıtında
  • quote:

kodu gönderirseniz yardımcı olmaya calısayım iki aygıtında
    Çalışıyorum 24 saat nöbetçiyim bugün hastanede. Yarın alıntılarım. :)

• Intel chipseti denedim o da işe yaramadı. Ne lanet birşeymiş yav sinir oldum. Keyifle bir sistem kurduk yazılıma takılı kaldık. :(

PCI

PCI\VEN_8086&DEV_A324&SUBSYS_86941043&REV_10
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&SUBSYS_86941043
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C8000
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C80

SM BUS

PCI\VEN_8086&DEV_A323&SUBSYS_86941043&REV_10
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&SUBSYS_86941043
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&CC_0C0500
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&CC_0C05

Kodlar bunlar hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Intel chipseti denedim o da işe yaramadı. Ne lanet birşeymiş yav sinir oldum. Keyifle bir sistem kurduk yazılıma takılı kaldık. :(

PCI

PCI\VEN_8086&DEV_A324&SUBSYS_86941043&REV_10
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&SUBSYS_86941043
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C8000
    PCI\VEN_8086&DEV_A324&CC_0C80

SM BUS

PCI\VEN_8086&DEV_A323&SUBSYS_86941043&REV_10
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&SUBSYS_86941043
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&CC_0C0500
    PCI\VEN_8086&DEV_A323&CC_0C05

Kodlar bunlar hocam.
    İşletim Sisteminiz Nedir? ve kac bit
  • quote:

Alıntıları Göster
    Windows 10 Pro x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 11 Mayıs 2018; 17:25:57 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    https://www.youtube.com/watch?v=YjehVl4fsWg

Hocam şu yöntemle sm bus'ı hallettim. :)

Edit: Aynı yöntemle pci device'ı da halletim. System device altından nvidia seçtim ekran kartı nvidia olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 11 Mayıs 2018; 18:3:37 >

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Üstadım problemini halletmene sevindim, iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.