İlk kez receiver almayı düşünüyorum ve bu konu ile ilgili pek bilgim yok. Alacağım receiver ile aynı zamanda şifreli kanalları da izlemek istiyorum. ( lig tv.. dsmartdaki şifreli sinem akanalları vs...) D-Smart Digitürk almak istemiyorum.. Ancak D-Smartdaki özellikle çizgi filmleride izleyebilmek istiyorum. iki çanak antenim var 3 lü LNB bağlı 1'i kullanılıyor. Diğer ikisine de tv ve bilgisayarı bağlamayı düşünüyorum. Bilgisayar içinde iyi bir Digital TV kartına ihtiyacım var. Bu konular hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var... Birde motorlu otomatik uydu bulan çanaklar hakkında bilgi alabilirmiyim. uygun fiyatla bulabilirsem motorlu bir çanak alabilirim....
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Nihat...
UYDU İÇİN DREAMBOX VE ...PC İÇİN SKYSTAR 2 VE SKYSTAR 3 ÜRÜNLERİNİ İNCELE
Cevap için teşekkürler Nihat,
Konuyla ilgili yazılarının bir kısmını okuyabildim. ancak çok karışık geldi.. uydu sistemleri ne çok yabancıyım. İlk planda receiver almayı düşünüyorum ve çizgi filmler özellikle D-Smartdaki çizgi filmleri (kızım için) izleyebilmeliyim. Ama D-Smartda almak istemiyorum. Şifreli kanalları da izlemek gerekirse kaydedebilmek de istiyorum. Uydu kullanan arkadaşlarla konuştum şifre olayı bitti artık kanallar şifreleri çok kısa aralıklarda değiştiriyor dediler. şifreleme sistemleri değişmiş. Mutlaka bilgin vardır... Sanırım Dreambox DM 500 diye bir cihazdan bahsetmişsin diğer yazılarında bununla neler yapabilirim. lig tv olmasa da olur... diğer uydulardaki şifreli kanalları çözebileyim yeter... Sanırım evde internet bağlantısı da şart bu iş için... evi taşıdım ve TT'a kıl olduğumdan tel. adsl mide iptal ettim... Bilgisayara TV kartını yaza doğru ancak alabilicem. Şimdiden yardımların için teşekkür ederim... Forumdaki yazılarını okumaya devam ediyorum ... Selamlar...
şifreli kanallar için en iyi çözüm dreambox serisidir
quote:
Orjinalden alıntı: sugarboy
şifreli kanallar için en iyi çözüm dreambox serisidir
Hangisini almalıyım??
quote:
Orjinalden alıntı: nihat1551
UYDU İÇİN DREAMBOX VE ...PC İÇİN SKYSTAR 2 VE SKYSTAR 3 ÜRÜNLERİNİ İNCELE
Selam,
Şimdilik Skystar3 tv kartı almaya karar verdim. Receiver işini askıya aldım... Pc den Dream box izlemyle ilgili yazını okudum. Alacağım bu kartla şifreli yayınları receiver gibi çözüp izleme olanağım olur mu? Yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler... Nihat..( benim de adım Nihat bu arada bilgin olsun)
Bu işlerle hiç uğraşma!
Atlanticbird-2, 8 derece West Uydusuna bir çanak kur!
INPAX CA&CI Receiver + Abrakadabra kart al...
8 derece uydudan hem lig tv'yi izlersin, hemde daha birçok kanalı...
Diğer çanaklarınızı da yine aynı sisteme bağlayın! Ayrıca hotbird uydusuna çanak anteniniz varsa alacağınız cihaz+kart oradaki yayınlarıda çözüyor!
Tüm bunların yanında, Lig TV'yi yabancı bir platform üzerinden izlediğiniz için yasallık probleminiz olmaz! Dreambox türü aygıt alıp, takibe alınma riski her zaman bulunmaktadır.
Atlanticbird-2, 8 derece West Uydusuna bir çanak kur!
INPAX CA&CI Receiver + Abrakadabra kart al...
8 derece uydudan hem lig tv'yi izlersin, hemde daha birçok kanalı...
Diğer çanaklarınızı da yine aynı sisteme bağlayın! Ayrıca hotbird uydusuna çanak anteniniz varsa alacağınız cihaz+kart oradaki yayınlarıda çözüyor!
Tüm bunların yanında, Lig TV'yi yabancı bir platform üzerinden izlediğiniz için yasallık probleminiz olmaz! Dreambox türü aygıt alıp, takibe alınma riski her zaman bulunmaktadır.
Yasal takip olayını biraz açabilirmiyiz arkadaşlar. Çok uzağım bu konuya... Ayrıca bir konu daha var bilgi almak istediğim. Alacağım receiver veya Tv kartını şuan hotbird ve Türksat3A uydularını gören iki çanağa bağlamayı düşünüyorum. Bir aparat yardımıyla birçok uyduyu görmem mümkün oluyormuş. bu iki anten ile kaç tane daha uyduyu yakalama şansım var ve tv kartına en fazla kaç uydu bağlayabilirim. Bir yerde okumuştum 4 çanak antene kadar bağlanabiliyor diye... - Mesela bu iki çanağa aparat ile 10 tane lnb bağlasam max 4 çıkış alsam buradan tv kartına kablo çekemezmiyim?? - Çekersem sadece 4 uyduyu mu görebilirim? yada kartımı yakarım??
Ayrıca Skystar 2 ile 3 arasında bir seçim yapmam gerekiyor.... sizce hangisinin performansı daha iyi fiyatları aynı çünkü....
Şimdi sayın arladaşım!
Bir üste mesaj yazan arkadaş düşünmeden mesaj yazmış!
8 derece'de yayın yapan kuruluş, ülkemiz kanunlarına göre kurulu bir yayıncı platform olmadığı için yapılacak bir yasal takip, ancak yabancı platform'un müracaatı üzerine olabilir! Ayrıca Düşününüz ki, Kabel Kiosk paketini paylaşım yöntemi ile de izlemiyorsunuz! Kısaca yabancı platform sizde ABRAKADABRA kart olduğunu tespit edecek ve Türk makamlarına bu kişide yasal olmayan bir kart var! Yayınımızı bu yöntemle izlemektedir diye ülkemizin adli makamlarına başvuru yapması gerekmektedir. Paylaşım olmadan izlenilen yani kart'la izlenilen yöntemlerde, kişinin tespiti imkansızdır. Ancak kartı satan kişinin kimlere sattığını ihbar etmesi dışında imkansızdır. Bu tür kart'ların faturalı satılması sözkonusu olmayacağı için alan kişininde takibe takılması mümkün değildir. Herneyse, uzun lafın kısası 8 derece üzerinden Lig TV'nin izlenmesi şu an için yeni doğmuş bir imkandır! Uydu cihazına ihtiyacı olan kişilerin değerlendirmesi gereken bir fırsattır. Kabel kiosk platformu şifreleme sistemini upgrade edene kadar Lig TV'de izlenmeye devam eder. Bahse konu platform'un şifreleme sistemini yakın zaman içinde upgrade etmeyeceği açıktır. Çünkü NDS sistemine henüz geçmiştir.
Diğer sorularınızı da zaman içinde yanıtlarım. Çünkü diğer sorularınız donanım değişikliği ve bileşimi ile ilgili konulardır. Özellikle bilgisayar desteli izleme olayı... Bu nedenle forumlarda ilgili konulara göz atmanızda yarar var!
Kolay gelsin.
Kesinlikle dreambox Ama 500s serisinin orjinal versiyonunu bulmak zor şu sıralar. Daha üst modellere bakabilirsin. Ama klon cihazlar da işini görür. (1. sınıf klonlar tabii ki) Server üyeliği + cihazı 430 tl'ye halleden bir yer biliyorum; istersen adresini verebilirim özel mesaj ile.
quote:
Orjinalden alıntı: ch32
Kesinlikle dreambox Ama 500s serisinin orjinal versiyonunu bulmak zor şu sıralar. Daha üst modellere bakabilirsin. Ama klon cihazlar da işini görür. (1. sınıf klonlar tabii ki) Server üyeliği + cihazı 430 tl'ye halleden bir yer biliyorum; istersen adresini verebilirim özel mesaj ile.
Dream boxda yasal takipten falan bahsediliyor. gecen hafta bir uydu satıcısına sordum dreamboxı anlattı çözmediği kanal yok. serverları gösterdi 2 serverda toplam 135 adet karta bağlanıyor. Bu kartların süresi hakkında bilgim yok tabi.. Bu serverlara skystar3 tv kartı ile bağlanmak mümkün olmaz mı?
Birde 1. sınıf klon demişsin bu konuyu da açabilirsen sevinirim. Birkaç örnek verirmisin bu cihazlara..
quote:
Orjinalden alıntı: hysteresis
quote:
Orjinalden alıntı: ch32
Dream boxda yasal takipten falan bahsediliyor. gecen hafta bir uydu satıcısına sordum dreamboxı anlattı çözmediği kanal yok. serverları gösterdi 2 serverda toplam 135 adet karta bağlanıyor. Bu kartların süresi hakkında bilgim yok tabi.. Bu serverlara skystar3 tv kartı ile bağlanmak mümkün olmaz mı?
Birde 1. sınıf klon demişsin bu konuyu da açabilirsen sevinirim. Birkaç örnek verirmisin bu cihazlara..
Yasal takip olayından falan korkma. Sen bu cihazı alıp evinde kullanacaksan bir problem olmaz. Ama tutup cafelerde vs. kullanmayı denersen elbette ki sorunlar yaşayacaksın.
Şimdi bu cihaz normalde alman malı fakat çin'deki bu işle uğraşan abiler gene boş durmayıp bire bir kopyalamışlar. Ve klonların dahi çeşitleri var çünkü farklı farklı yerlerde, farklı malzemelerde farklı şirketler tarafından yapılan bir şey bu. 1. sınıf klonlar ojinale oldukça yakın. İçindeki donanımı olsun vs. Ben cihazı Karaköy'den aldım 250 tl. adam orjinal dedi, klın cihazı da gösterip 200 tl dedi ama 250 tl ye bu cihazın orjinalinin bulunması pek inandırıcı gelmedi bana. Ki zaten üretimi durduruldu diye biliyorum. Ama 2 yıl alman firma garantim falan var; orası da kafamı karıştırdı. ama cihazım sağlam
Örnek derken tam olarak neyden bahsettiğini anlamadım. modellerini mi söyliyeyim?
Ha merkezi sistem çanak kullanıyorsan biraz uğraştırabilir seni. Hepsinde değil ama bazılarında sorun çıkarıyor kablo değişimi vs. yaptırıyorsun. Beceremezsen uyducuyu arayıp montajcı çağırman en mantıklısı.
Ayrıca Dreambox cihaz almak bir suç değil; kart paylaşımı yapmak bir suç. Olası bir durumda bütün suçu aldığın yere atma gibi bir lüksün var zaten. (Ki baskın yemen falan çok çok küçük bir ihtimal) Aldığım yerdeki adam da bana aynısını dedi zaten. "Yıllardır bu işi yapıyorum; 1500'den fazla müşterim var. Ben yakalanmadım sen niye yakalanasın ki. Hem oldu ya şikayet falan aldın ethernet kablosunu çıkar cihazdan ben bilmiyoum ayağına yap." dedi. Yani önemli olan şikayet yememek. Onun için cihazı aldıktan sonra kimseye bahsetme. Birisi şikayet ederse o zaman problem olur işte...
Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.
Klon konusunu cevabı gördükten sonra çözdüm, kopya dimi ya!! nasıl düşünemedim :)) Neyse.. bahsettiğim receiver satıcısındaki Dreambox modeli bir önceki yazımda da belirttiğim gibi birçok kanalı serverlar vasıtasıyla çözüyor. 450 TL ye peşin sattığını söyledi. yanında da kurulu olan ikili canağa bir lnb daha bağlıyacağını söyledi fiyata dahil. Ancak cihaz klon mu? orj. mi? ya da kaçıncı sınıf klon nasıl anlayabilirim bilemiyorum.
En çok kafama takılan da 140 civarında kart ile bu çözme işlemlerini gerçekleştiriyor... bunları yarın çözeceği ne malum bunun bir garantisi var mı? 2 yıl sonrada çözme garantisi var mı mesela... yoksa 2-3 ay içerisinde çözmez hale gelebilir mi? yani server abonelikleri ne kadar sürüyor?
Teşekkürler..
piyasada butun klonlar genelde 1. sinif. hic 2. sinif gormedim nedense
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme