Şimdi Ara

Receiver konusunda soru? :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben mi yanlış anlıyorum ya da biliyorum.

Şimdi bende eski tip bir tane receiver var. D-Smart aboneliğim vardı iptal ettirdim ama gel gör ki HD kaliteye olan göz aşinalığı içimize işlemiş bu yüzden tv izlemek bile istemiyoruz evde.

Geçenlerde bir arkadaşım şöyle bir şey söyledi, artık yeni receiverlar HD görüntülü. Yani benim bu eski receiver ı atacağım, yeni bir receiver alacağım ve HD özellikli kanalları HD kalitesinde mi izleyeceğim? Hatta koca kutu olmayacak televizyonun önüne takılan küçük bir göz yeterli olacak, asıl kutu arkada bir yerde saklı olacak. Ve bu Receiver ı 100-200TL arası bir fiyatla alabileceğim.

Bu doğru mu ya? Yani artık aylık Dsmart, Digitürk v.s. HD kalitede televizyon izlemek sadece yeni bir receiver la sona mı eriyor? Tamam bu Dsmart Digitürk spor kanalları film kanalları hizmeti falan sunuyor ama ben klasik ATV, Star, Kanal D gibi kanalları HD olarak izleyebilecek miyim?

Bu doğruysa ne alayım nerden alayım en fazla kaç ödeyeyim hangisinden memnun kalırım bana yardımcı olun gençlik ya... Karıncaya can veren Allah' ım bu günleri de bize gösterecek miydin?

• quote:

Orijinalden alıntı: selmanca

Arkadaşlar ben mi yanlış anlıyorum ya da biliyorum.

Şimdi bende eski tip bir tane receiver var. D-Smart aboneliğim vardı iptal ettirdim ama gel gör ki HD kaliteye olan göz aşinalığı içimize işlemiş bu yüzden tv izlemek bile istemiyoruz evde.

Geçenlerde bir arkadaşım şöyle bir şey söyledi, artık yeni receiverlar HD görüntülü. Yani benim bu eski receiver ı atacağım, yeni bir receiver alacağım ve HD özellikli kanalları HD kalitesinde mi izleyeceğim? Hatta koca kutu olmayacak televizyonun önüne takılan küçük bir göz yeterli olacak, asıl kutu arkada bir yerde saklı olacak. Ve bu Receiver ı 100-200TL arası bir fiyatla alabileceğim.

Bu doğru mu ya? Yani artık aylık Dsmart, Digitürk v.s. HD kalitede televizyon izlemek sadece yeni bir receiver la sona mı eriyor? Tamam bu Dsmart Digitürk spor kanalları film kanalları hizmeti falan sunuyor ama ben klasik ATV, Star, Kanal D gibi kanalları HD olarak izleyebilecek miyim?

Bu doğruysa ne alayım nerden alayım en fazla kaç ödeyeyim hangisinden memnun kalırım bana yardımcı olun gençlik ya... Karıncaya can veren Allah' ım bu günleri de bize gösterecek miydin?

Arkadaşım, HD özellikli bir cihaz alırsan, sadece TRT1, TRT HD, ATV HD, Ahver HD kanallarını HD kalitede izleyebilirsin. Onun haricinde kalan kanallar SD yayın yapıyor. Daha fazla kanalı HD izlemek istiyorsan ya D-Smart, ya da Digiturk üyesi olman lazım.

Receiver olarak da çok seçenek var, bütçene göre bi tane alıp kullanabilirsin. Yok şu özelliği var, yok bu özelliği var diye işin içine bir dalarsan kafan çorba olur onu da alamazsın, benden söylemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: artemes
    Arkadaşım, HD özellikli bir cihaz alırsan, sadece TRT1, TRT HD, ATV HD, Ahver HD kanallarını HD kalitede izleyebilirsin. Onun haricinde kalan kanallar SD yayın yapıyor. Daha fazla kanalı HD izlemek istiyorsan ya D-Smart, ya da Digiturk üyesi olman lazım.

Receiver olarak da çok seçenek var, bütçene göre bi tane alıp kullanabilirsin. Yok şu özelliği var, yok bu özelliği var diye işin içine bir dalarsan kafan çorba olur onu da alamazsın, benden söylemesi

Başlığı açan arkadaşla aynı durumdayım.
    D-Smartı kapatacağım ama yeni cihazı seçemiyorum.

NTVSpor'daki maçları izleyebileceğim. Kanal geçişi normal-hızlı seviede olan. USB takılıp film izlenebilen ama şart da değil. Güncelleme yapılabilen. HD destekli cihazlardan hangilerini önerirsiniz?
    Marka ve model sunarsanız sevinirim. Veya şu seri uygun olur da diyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub_v -- 12 Mart 2014; 13:11:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sub_v

quote:

Orijinalden alıntı: artemes

Başlığı açan arkadaşla aynı durumdayım.
    D-Smartı kapatacağım ama yeni cihazı seçemiyorum.

NTVSpor'daki maçları izleyebileceğim. Kanal geçişi normal-hızlı seviede olan. USB takılıp film izlenebilen ama şart da değil. Güncelleme yapılabilen. HD destekli cihazlardan hangilerini önerirsiniz?
    Marka ve model sunarsanız sevinirim. Veya şu seri uygun olur da diyebilirsiniz.

Arkadaşım, şimdi size şu marka şu model desem emin olun 50 tane destekleyen 50 tane de kötüleyen mesaj anında gelir. Yok onda şu işlemci var, bunda bilmem ne var diye diye kafanız allak bullak olur.

Jamesseon 3003-3004 modelleri görüntü kalitesi açısından iydir, film izlettirir, internet girişlidir, kart paylaşımı yapar. Aynı frekansda olan kanalları bile PIP olarak gösterir. Benim açımdan tek dez avantajı kanal geçişi biraz yavaş gibi, 2-3 saniye ortalama kanal geçiş hızı var. Fiyatı da oldukça makuldur.

Neta'nın 6400 modelinin de resim kalitesi iyidir, sadece işini yapar. Başka bir özelliği yoktur. Fiyatı makul seviyededir. Kanal geçiş hızı iyidir.

Bende Hiremco Turbo HD var, bana göre resim kalitesi gayet iyi, internet bağlantısı var, fiyatı da makul. Ancak son dönemlerde alanlarda sinyal yok uyarısı verdiğine dair haberleri okudum. Benim cihazda hiç böyle bir sorun olmadı çok şükür. 5 senedir çatır çatır çalışıyor. Kanal geçiş hızı iyidir. BIS sorunu falan da yoktur.

Makul fiyat seviyesine sahip olanlar bunlar, bunlardan sonraki marka ve modellerin fiyatı özellik arttıkça yükseliyor. Bilinen bir marka almanız yazılım desteği ve olası bir arıza halinde yardım alabilmeniz için önemlidir.

Elektronik işte, en mükemmel dediğiniz marka da bile sorun olabiliyor.

Bütçeniz uygunsa, 500 TL ve yukarı miktarlar sorun değil derseniz Gigablue, Atlanta, Dreambox, Kathrein markaları her açıdan sizi tatmin eder, üzmezler. Yazılım destekleri iyidir, görüntü kalitesi iyidir, milyon tane özellikleri vardır. Bi yerleri silip yemek yapamazlar, onun haricinde her bişeyi yapıyo meretler. Benim de gözüm onlarda ama bütçe meselesi deyip köşeme çekiliyorum, yapacak bişi yok :)

• Neta 6400'e yöneliyorum. Forumdaki paylaşımlardan dolayı.

Anladığım kadarıyla, maç izleme sorunu olmuyor. Usb takıp film izleyebiliyorum. Kanal geçiş hızı iyi. Arıza olduğunda servise gönderip ilgileniyorlarmış.

Bir kaç HD kanal var ve yeterli bana.Diğer kanallarda çok bulanık değildir heralde.

Jameson'a bakacağım öneriniz üzerine.

Pahalı olanlardan da bahsetmişsiniz ama büyük ihtimalle kullanmayacağım bir sürü özellik vardır. O yüzden benim için gerek yok gibi. Hani şu özellik kesin olmalı desem onlara yöneleceğim ama ekstra özelliklerdir büyük ihtimalle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.