Şimdi Ara

Receiverleri Kıyaslamak İçin Kayıt Videoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çoğumuz çeşitli receiverlerin görüntülerini aynı tv'den kıyaslamak isteriz.
    Satın alacağımız yerde bunu denemek istesek bile , satıcı arkadaşlarımız bu işe sıcak bakmıyorlar.Ayrıca her markayı aynı yerde bulmak da çok zordur.
    Bunun için eğer herkes evindeki receiverlerden 1-2 dakikalık SD veya HD kayıt görüntülerini burada bizlerle paylaşırsa , bu kayıtları tv'mizde izleyerek o receiverin netliği konusunda bir fikrimiz olur.

Kendi anladığım kadarıyla bir kaç teknik bilgiye değinmek istiyorum (üstatlarımız varken bana laf düşmez ama).

Soru : "X marka" receiverden dizi izlerken , bir yandan da bu diziyi usb'ye kayıt ediyorum.Kayıttan sonra, bu diziyi usb'den izlesem,görüntü receiverinkiyle aynı mı olur?
    Cevap: Eğer başarılı bir kayıt ise, evet aynı olur.

Soru : İyi de her kanalın çözünürlüğü farklı, sence bu sağlıklı bir kıyas olur mu?
    Cevap: Haklısın , bu yüzden hepimiz tek kanaldan kayıt yaparsak bu sorun kalkacaktır.
    Hepimiz Atv ile AtvHD'den kayıt yapalım.(kanal seçimi tesadüftür."Kanal D olsun" deseydim bu kez de "niye kanal D" denir.Birini seçeceğiz işte )

Ancak yanılmamamız için ,lütfen herkes receiverinin en net ayarlarıyla kayıt yapsın olur mu...

Bazı arkadaşlarımız Çektikleri kaydı foruma nasıl koyacaklarını bilmiyor olabilirler.(Çok kolaydır ,yalnızca 3 tıklama).
    Aşağıdaki linkte resimli anlatım vardır.

http://deposit files.com/files/pr8ygur1v ("deposit" "files" arasındaki boşluğu kaldırarak yazınız)

Lütfen receiver markanızın tam adını yazınız.Bir de çektiğiniz kaydın SD kanaldan veya HD kanaldan olduğunu belirtiniz.
    Eveeet ilk kayıt benden..

NETA 6400 HD
    AtvHD https://rapid share.com/files/640361041/part_0.ts ("rapid" "share" arasındaki boşluğu kaldırarak yazınız)
    (forumumuzun "NETA 6400 HD" konu başlığındaki, sayın "cenedi" beyin değerli katkısından alıntıdır...)

Her zaman olduğu gibi sayın "serkanguzel_" beyin de değerli yorumlarını bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyhnuujm -- 15 Nisan 2012; 23:34:00 >

• evet çok iyi olur herkez paylaşırsa iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

evet çok iyi olur herkez paylaşırsa iyi olur

MessiKaaN bey inanıyorum ki değerli arkadaşlarımızın katkılarıyla bu kayıtlarımız çok fazla olacaktır.
    Böylece
    Yeni receiver almak isteyenler ,
    Receiverini değiştirmek isteyenler ,
    Başka markalar hakkında fikir sahibi olmak isteyenler ; buradaki kayıtları kendi tv'lerinde tek tek deneme imkanı bulacaklar.
  • cihazları kıyaslamak için çok yanlış bir yöntem. çünkü kayıt yapan dijital uydu alıcıları (sd ve hd farketmez) gelen datayı direk harddiske yazarlar yani bu bir görüntü yakalama olayı (capture) değildir, bu kayıtlar cihazların görüntü kalitesi hakkında hiçbir bilgi veremez. atv hd nin 1dk lık kaydı tüm cihazlarda aynı boyutta olacak ve görüntü kalitesi de normalde hiç değişmeyecektir. oynatan cihazın görüntü çıkışı bu kaliteyi belirler. kısacası kıyas için cihazları aynı tv de ve aynı ayarlarda izlemek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 17 Nisan 2012; 1:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanS

cihazları kıyaslamak için çok yanlış bir yöntem. çünkü kayıt yapan dijital uydu alıcıları (sd ve hd farketmez) gelen datayı direk harddiske yazarlar yani bu bir görüntü yakalama olayı (capture) değildir, bu kayıtlar cihazların görüntü kalitesi hakkında hiçbir bilgi veremez. atv hd nin 1dk lık kaydı tüm cihazlarda aynı boyutta olacak ve görüntü kalitesi de normalde hiç değişmeyecektir. oynatan cihazın görüntü çıkışı bu kaliteyi belirler. kısacası kıyas için cihazları aynı tv de ve aynı ayarlarda izlemek lazım...

CanS bey ,Değerleri yorumlarınız beni vaktimi boşa harcamaktan ve yanılmaktan kurtardı.Verdiğiniz bilgilerden ötürü çok sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyhnuujm -- 17 Nisan 2012; 15:22:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.