Şimdi Ara

YouTube videoları neden en düşük kalitede oynatıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sorun var bana göre.

Mesela YouTube da bir video eğer Full HD 1080p ile çekilmiş ise YouTube bunu en düşük kalite olan 360p ile gösteriyor.

Video yu alt tarafta küçük bir çark simgesi var ona tıklayarak en üst seviyeye çıkartıp Full HD izleyebiliriz.

Bunu şunun için söylüyorum.Mesela aşağıdaki örnekle anlatmak istiyorum.Video da Nikon kameranın video kalitesini gösteren bir video var.

Kamera aslında Full HD çekim yapıyor ama Full HD izlemen için sağ alt taraftaki küçük çark simgesinden ayarlaman lazım.

Normal düz izlersen 360p olarak gösteriyor.

Sonuçta bu kamerayı almak isteyen biri internetten kameranın video kalitesini görmek isteyecek.

Eğer alt taraftan videoyu Full HD ye getirmeyi bilmiyorsa bu videoyu 360p kalite de görüp kamerayı almaktan vazgeçebilir.

Yani kameranın video kalitesini kötü zannedebilir.Bu amaçla yazmak istedim.

• Haklısın ancak kotalı internet kullananlar var bunun haricinde daha çabuk yüklendiği için zamandan kazanç var. Opsiyonel olarak sunulması bence doğru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum,video ilk açıldığında 3sn iyi sonra bulanık oluyor,sınırsız netim ve 10mb kablosuz ama gel gelelim hiç haz almıyorum youtube dan video izlemek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Arkadaşlar şöyle bir sorun var bana göre.

Mesela YouTube da bir video eğer Full HD 1080p ile çekilmiş ise YouTube bunu en düşük kalite olan 360p ile gösteriyor.

Video yu alt tarafta küçük bir çark simgesi var ona tıklayarak en üst seviyeye çıkartıp Full HD izleyebiliriz.

Bunu şunun için söylüyorum.Mesela aşağıdaki örnekle anlatmak istiyorum.Video da Nikon kameranın video kalitesini gösteren bir video var.

Kamera aslında Full HD çekim yapıyor ama Full HD izlemen için sağ alt taraftaki küçük çark simgesinden ayarlaman lazım.

Normal düz izlersen 360p olarak gösteriyor.

Sonuçta bu kamerayı almak isteyen biri internetten kameranın video kalitesini görmek isteyecek.

Eğer alt taraftan videoyu Full HD ye getirmeyi bilmiyorsa bu videoyu 360p kalite de görüp kamerayı almaktan vazgeçebilir.

Yani kameranın video kalitesini kötü zannedebilir.Bu amaçla yazmak istedim.

sanırım internet hızına göre

• Küçük ekranda 360p, tam ekran yapınca 720p yapıyor bende otomatik. AKK olduğu zaman 360p açıyor her zaman.
  • YouTube Center eklentisi veya Youtube hesap ayarlarında, oynatma kalitesi altında çeşitli seçenekler var bir deneyin.

EK olarak En pratiği izlemek istediğiniz video link'inin sonuna &fmt=18 (480x360 px, orta kalite) ya da &fmt=22 (128x720 px, bir hayli yüksek kalite) eklediğinizde HD olarak seyretme imkanınız oluyor. Tabi video Youtube'a yüksek çözünürlükte yüklenmişse...
    Faydalı olmuşuzdur umarım
  • İnternet kalitenize göre oynatıyor. Eğer hızlı bir internet kullanıyorsanız orta çözünürlükte kötüyse düşük çözünürlükte oynatıyor otomatik olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronology

YouTube Center eklentisi veya Youtube hesap ayarlarında, oynatma kalitesi altında çeşitli seçenekler var bir deneyin.

EK olarak En pratiği izlemek istediğiniz video link'inin sonuna &fmt=18 (480x360 px, orta kalite) ya da &fmt=22 (128x720 px, bir hayli yüksek kalite) eklediğinizde HD olarak seyretme imkanınız oluyor. Tabi video Youtube'a yüksek çözünürlükte yüklenmişse...

Bir örnek vererek açıklar mısın tam anlamadım o yazdığın kodları.Tam olarak nereye eklemem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

quote:

Orijinalden alıntı: Chronology

YouTube Center eklentisi veya Youtube hesap ayarlarında, oynatma kalitesi altında çeşitli seçenekler var bir deneyin.

Bir örnek vererek açıklar mısın tam anlamadım o yazdığın kodları.Tam olarak nereye eklemem lazım

video link'inin sonuna ekleyeceksin en yüksek kalite bu &fmt=22
    örnek youtube.com/youtubenin kendi verdiği link &fmt=22

Bu şekilde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.