Şimdi Ara

reçine veya kuşpisliğine çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2011 astra füme aracımın tavanında bir leke var daha doğrusu reçine lekesi mi yoksa leke değil direkt olarak kuşpisliğinin oluşturduğu yanık mı anlamadım. Resimden anlayabileceğiniz kadar yorumlarınızı bekliyorum. Eğer reçineyse çözümü nedir? Kuşpisliğiyse çözümü nedir ? Aracı yıkadım ancak o bölge giderilemiyor, madeni 1 tl büyüklüğünde falan. Anıttepe sonaxı aradım 300 tl boya koruma için fiyat verdiler. Çankaya yıldız kavşağının oradaki kapadokya oto da 250 tl fiyat verdi onlar da autowax kullanıyorlarmış. Acaba hangisini tercih etmeliyim ikiside kuşpisliğinden oluşan yanık ise birşey yapamayız ama reçineyse boya korumadan ömce temizlenir diyorlar.Kafama çok takıldı bu mesele kuş pisliğinden yanık oluşmuşsa bir de büyüme ihtimali var zaten kapalı otopark da yok akşama kadar güneş altında aracım. Acil yardımlarınızı bekliyorum.http://imageshack.us/photo/my-images/542/01062013636.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekocfb -- 1 Haziran 2013; 21:00:25 >

• resimden anladıgım kadarıyla kuş pisliğine benziyor, malesef giderme gibi durum söz konusu degil.
    reçineyi her türlü giderirsiniz WD 40 yaglayıcısı bile çıkartır bunda sorun yok.

büyüme ihtimali kolay kolay olmaz, boya koruma yapsanızda bu kuş pisliği lekesi gitmez.
    şunuda belirteyim boya koruma yaptırdım diye kuş pisliklerinden kurtulcam diye bir kayde yok. boya koruma belirli süreye kadar kuş pisliğinden korumaya yardımcı olur, kuş pisliği çok beklerse yine aynı sorunla karşılaşırsınız. boya korumabile tam çözüm degil.

kuş pisliğini gördünüz an pamuga su damladıt pisligin üzerine koyup bir kaç dakika beklemek , kendiliğinden çıkıyor.
    adam akıllı boya koruma yaptırcaksanız ziebart öneririm.
    kendi adıma konuşayım sonaxın ürünlerine kesinlikle güvenmiyorum..

amacım sonaxı kötülemek degil. 1. sınıf marka ve emin ellere teslim etmek.
    3m, ziebart, meguiars markalarından şaşmayın.

• hocam reçineler için en etkilisi gaz yağı bu bir
    boya koruma yaptırmak kuş pisliğine asla fayda etmez bu iki görür görmez su ve bezle müdahale edin arkadaşın dediği gibi pamukta olabilir aksi taktirde aracın verniğini yakıyor bugün acı bir şekilde 2 3 noktada siyah aracımın üzerinde tecrübe ettim bunu

boya koruam işindede paradan kaçmayın mümkün olduğunca kurumsal firmalara yönelin ki bi sorun yasadığınızda muhatabınız olsun
  • Kuş pisliği opak renk araçlarda etkili değil ama. Eski Polo aracımın üzerinde bildiğin toplantı yaparlardı, pek takmazdım. Ne zaman ki, metalik siyah aracım oldu, araçtan soğumuştum. Onu sattım beyaz renk opak aldım mutluyum

Metalik renk, kapalı otoparkınız yoksa bulaşmayın
  • Peki pasta cilanın da bu duruma hiçbir faydası olmuyor mu ? Forumda bazı arkadaşlar pasta cilayla bu tip kuşpisliği lekelerini kendilerinin giderdiklerini yazmışlar. Daha kötü bir duruma da yol açmaktan endişe ediyorum ama bir denesem mi acaba ?
  • Gazyağı geçirebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda bir arkadaş yazmış ben de tekrar edeyim, sizin ilacınız WD40, youtube'da kullanım alanları mevcut. Zift ve katranı kaportadan sorunsuz çıkartabiliyorsa reçine ve kuşpisliğine de çözüm olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya yanığı gibi duruyor ama resim biraz yakından çekildiği için yanlış görüyorda olabilirim.Eğer boya yanığıysa ona her hangi birşey fayda etmez birde araba koyu renk kuş pisliğinin hemen temizlenmesi gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.