Şimdi Ara

RECOVERY İLE SSD SİSTEM KURMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk SSD deneyimim olucağı için kafamda bir çok soru işareti var..Aklıma geldikçe sormak istiyorum.SSD olarak 256 gb lik vertex 4 te karar kıldım. Öncelikle bu seçimimi iyiysiyle kötüsüyle değerlendirebilirseniz sevinirim.. Bir diğer sorumsa samsung recovery programıyla oluşturduğum DVDler yardımı ile sistemi kurucam, Bir çok yerde yaptığım araştırmalar sonucunda bu şekilde sistem klonlayarak SSD ye kurulan sistemlerde SSDnin tam performansla çalışmadığını sıkıntılar ve sorunlar olduğunu okudum, bunların aslı astarı var mıdır ? Varsa neye dayanarak bu tür sıkıntılar yaşanmaktadır..Tüm açıklayıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• AHCI mod diye birşey var, biraz araştr istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: jsazu

arkadaşlar ilk SSD deneyimim olucağı için kafamda bir çok soru işareti var..Aklıma geldikçe sormak istiyorum.SSD olarak 256 gb lik vertex 4 te karar kıldım. Öncelikle bu seçimimi iyiysiyle kötüsüyle değerlendirebilirseniz sevinirim.. Bir diğer sorumsa samsung recovery programıyla oluşturduğum DVDler yardımı ile sistemi kurucam, Bir çok yerde yaptığım araştırmalar sonucunda bu şekilde sistem klonlayarak SSD ye kurulan sistemlerde SSDnin tam performansla çalışmadığını sıkıntılar ve sorunlar olduğunu okudum, bunların aslı astarı var mıdır ? Varsa neye dayanarak bu tür sıkıntılar yaşanmaktadır..Tüm açıklayıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Sorun olacağını düşünmüyorum bir çok kişi öyle yapılabileceğini söylüyor.

Acronis True Image Home programı önerimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 19 Temmuz 2012; 13:40:02 >

• Yedeğini aldığın sistem ide moundayken kurulduysa ve o şekil yedeği alındıysa. Ssd de biraz performansı düşüklüğü yaşayabilirsin. Ve trim özelliğide çalışmaz sanırsam. Ama format atmadan ahci moduna dönebilirsin. Sana tavsiyem yedeğini kur. Daha sonra şu konudaki yönelgeleri izliyip ahci yap sistemi

http://7.enpedi.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html
  • ahci modda alınması gerekiyormuş sanırım recovery'nin, bende ayni durumdayım, su an laptop a bakamıyorum ama daha iki hafta once aldığım Samsung np550p5c s02 bilgisayarıma takicam ssd yi, merak ediyorum biosun doğal ayarları ahci mod mu diye, sonuçta ssd ye o kadar para veriyoruz tam performansla çalısmasını isteriz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motorx

ahci modda alınması gerekiyormuş sanırım recovery'nin, bende ayni durumdayım, su an laptop a bakamıyorum ama daha iki hafta once aldığım Samsung np550p5c s02 bilgisayarıma takicam ssd yi, merak ediyorum biosun doğal ayarları ahci mod mu diye, sonuçta ssd ye o kadar para veriyoruz tam performansla çalısmasını isteriz..

Büyük bir ihtimalle AHCı olarak kurulmuştur..
  • arkadaslar hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim, icimi rahatlattiniz, altin degerinde bir de yazı okudum enpedi.com da, o linki veren arkadasıma çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: motorx

ahci modda alınması gerekiyormuş sanırım recovery'nin, bende ayni durumdayım, su an laptop a bakamıyorum ama daha iki hafta once aldığım Samsung np550p5c s02 bilgisayarıma takicam ssd yi, merak ediyorum biosun doğal ayarları ahci mod mu diye, sonuçta ssd ye o kadar para veriyoruz tam performansla çalısmasını isteriz..

Hocam yukarda verdiğim linki okumanızı tavsiye ederim kurulmuş bir sistemi ahci ye çevirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulmicort -- 19 Temmuz 2012; 14:27:53 >
  • Aynen kardesim onun için teşekkür ettim zaten sana .)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.