Şimdi Ara

recovery sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar acer aspire 5536g laptobu harddisk uzerinden recovery yaparken aküsü bitti kapandi.
    Fise takip tekrar calistirdigimda recoverye devam ederken bilgisayar bilinmeyen bir hatayla karsilasti
    ve yeniden baslatmaniz gerekiyor penceresi cikiyor ok diyip tekrar baslatiyorum ve ayni hata penceresi gene cikiyor.
    elimde windows 7 cd si var onunla boot olarak baslatip baktim recovery parti duruyor. simdi yeniden recovery yapmak istiyorum
    yardimlarinizi bekliyorum.

• C ye windows 7 yi kur. Daha sonra Bilgisayarım sağtuş yönet, disk yönetiminden recovery ksımını etkin hale getir. Reset at açılışta recovery'den boot edilip açılacak ve recovery yapabileceksin.
  • Sisteminizde bir sabit disk kurtarma sistemi bulunmaktadır. Bilgisayarınızın özgün fabrika değerlerini geri yükleyerek bilgisayarınızı onarmak istiyorsanız, bunu doğrudan sabit diskten yapabilirsiniz. Bilgisayarı başlatırken F4 veya F8 veya F12 gibi bir tuşa basıp "Repair Your Computer" (Bilgisayarınızı onarın) veya "Recovery" (İşletim sisteminizi geri yükleyin) seçeneğini seçin, gelen menü ve talimatları izleyin.

recovery sorunu

Eğer elinizde mevcutsa; Ürün kurtarma (Recovery) CD veya DVD'si ile de sabit disk üzerindeki veya CD/DVD içerindeki işletim sisteminin imajını tam olarak kurmuyorsunuz, kurulmuş bir işletim sistemini HDD'nizin uygun bölümüne aktarabilir veya geri yükleyebilirsiniz.

Resimi küçülttüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 15 Ocak 2010; 0:42:05 >

• arkadaslar öncelikle saolun ilgilendiginiz icin.
    windows 7 kurdum disk yönetten giriyorum fakat recovery partitation u etkinlestiremiyorum. üzerine sag tikladigimda yardimdan baska secenek cikmiyor.
    Nihat kardes senin dediginide yaptim pc acilirken f8 ile sistem repaire giriyorum fakat windows 7 yükledigim icin
    recovery falan cikmiyor windows 7 nin sistem geri yüklemesi falan cikiyor ordan msdos a girdim recovery partitationu buldum dir cektim acer recovery dosyasina girdim
    ordam calistirmayi denedim gene bi hata verdi pekde dos bilmiyorum zaten. bilen varsa belki ordan yardimci olur.
  • Birçok arkadaşım D'de bulunan Recovery'e dokunmadan C'ye format atıp daha sonra D'den geri dönebileceğini düşünüp C'ye format atıyor, bu durumda D'deki Recovery'nin geri yüklenmesi için gerekli olan ve C'de bulunan 2 dosyayı silmiş oluyor, ve daha sonra D'den Recovery yapmak isteyince sistem doğal olarak C'deki silinmiş olan Recovery dosyalarını arıyor ve bulamayınca geri dönüş olmuyor. C diskindeki silinmiş olan Recovery dosyaları; Boot klasörü ve bootmgr dosyasının mutlaka başka bir yere yedeğinin alınması ile önlenebiliyor.
    Daha önce, normal işletim sistemi CD'si ile XP vs.. bir işletim sistemi kurarken HDD'nizde bulunan Recovery bölümünü veya C bölümünü sildiğinizde, elinizde bulunan Recovery CD'leri ile tekrar geri dönmek istediğinizde de bu durum oluşur, çünkü C'de bulunması gereken dosyaları bulamaz. Bu durum; geri dönüşü olmayan bir hataya neden olmuş olabilir.
    Not: Recovery sistemi farklılıklarına vs.. bazı özel durumlarına (işletim sistemi hasarına, HDD'nin hasarı vs.. durumlara göre) bu değişiklik gösterebilir.

• benim durumum bunun gibi degil kardes ben makinaya daha önce hic format atmadim aldigim gibi kullaniyodum bugune kadar.
    ayrica bende tek c parti var d falan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bboy_

benim durumum bunun gibi degil kardes ben makinaya daha önce hic format atmadim aldigim gibi kullaniyodum bugune kadar.

Yukarıda bahsedilen D bölümü (Recovery) işletim sisteminin geri yüklenmesi için ayrılan kısımdır. "D" olarak adlandırmam yanlış olabilirse de anlatımımdan "D'deki Recovery'nin geri yüklenmesi için" veya "D'den Recovery yapmak" gibi detaylardan konunun anlaşılabileceğini düşünmüş olmamdır. Yanlış bir anlama olmaması için kelimeleri doğru kullandığımı düşünüyorum. Saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bios bulma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

Orijinalden alıntı: bboy_

benim durumum bunun gibi degil kardes ben makinaya daha önce hic format atmadim aldigim gibi kullaniyodum bugune kadar.

Yukarıda bahsedilen D bölümü (Recovery) işletim sisteminin geri yüklenmesi için ayrılan kısımdır. "D" olarak adlandırmam yanlış olabilirse de anlatımımdan "D'deki Recovery'nin geri yüklenmesi için" veya "D'den Recovery yapmak" gibi detaylardan konunun anlaşılabileceğini düşünmüş olmamdır. Yanlış bir anlama olmaması için kelimeleri doğru kullandığımı düşünüyorum. Saygılar..

yanlis anlama beni kardes kirici olduysam özür dilerim.

• Şarjın bittiği anda var olan sistemin üstüne recovery işlemi yaparken kapandığı için sistem bölümün çökmüş. O yüzden tekrar recoveryde sorunlar
    oluyodu. yarbayımın Şimdi sen üstüne bide format atınca sistem partitionun içinde bulunan boot mefta oldu. Hangi işletim sistemini kullanıyosan
    onun cd sini bul bi yerlerden nasıl olsa laptopunun lisansı vardır onu girersin tekrar. programlarıda artık bi şekilde bulup halletmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jkom

Şarjın bittiği anda var olan sistemin üstüne recovery işlemi yaparken kapandığı için sistem bölümün çökmüş. O yüzden tekrar recoveryde sorunlar
    oluyodu. yarbayımın Şimdi sen üstüne bide format atınca sistem partitionun içinde bulunan boot mefta oldu. Hangi işletim sistemini kullanıyosan
    onun cd sini bul bi yerlerden nasıl olsa laptopunun lisansı vardır onu girersin tekrar. programlarıda artık bi şekilde bulup halletmen lazım.

yok abicim ben format falan atmadim sadece üstüne kurdum windows 7 yi dedigim gibi recovery partitation saglam sekilde pc de duruyo
    disk yöneticiden görebiliyorum parti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.