Şimdi Ara

recycler virüsü hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • belki şöyle bir çözüm olabilir dosyalarını kaybetmemek için.Format atarken harici harddiskin falan varsa takarsan format sırasında driver seçeneği olur genelde.bu seçenekte bütün bölümlere ve klasörlere ulaşıp sağ tıklayarak kopyala yapıştır yapılabiliyordu galiba.diğer çözümler olmadıysa bunu formatı basmadan bir denemeni tavsiye ederim.eğer iyi bir formatçıysan bunu zaten görürsün.kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: must1890

belki şöyle bir çözüm olabilir dosyalarını kaybetmemek için.Format atarken harici harddiskin falan varsa takarsan format sırasında driver seçeneği olur genelde.bu seçenekte bütün bölümlere ve klasörlere ulaşıp sağ tıklayarak kopyala yapıştır yapılabiliyordu galiba.diğer çözümler olmadıysa bunu formatı basmadan bir denemeni tavsiye ederim.eğer iyi bir formatçıysan bunu zaten görürsün.kolay gelsin

@dramer1

avira denemiştim, fakat sonuç olumsuz.

@must1890

haklısın olabilir. peki tüm sürücüleri mi temizlemeliyim komple ?

eğer formatsız çözümü olan arkadaşlar varsa beklerim..
  • Kaspersky deneyin. Siteden ücretsiz sürüm indirebilirsiniz. Çözüm olmazsa lisanslı edinmeye çalışın . Yüksek ihtimal çözüm olacağına inanıyorum.

Lisanslı edinme imkanınız da yoksa combofix deneyin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Kaspersky deneyin. Siteden ücretsiz sürüm indirebilirsiniz. Çözüm olmazsa lisanslı edinmeye çalışın . Yüksek ihtimal çözüm olacağına inanıyorum.

kaspersky'ın bir sürümünden sonuç alamamıştım.

combofix'in sorunumu çözemediğine çok şaşırdım açıkçası. bi kaç sene önce xp'de karşılaştığımda çözmüştü sorunumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oturtanboga

quote:

Kaspersky deneyin. Siteden ücretsiz sürüm indirebilirsiniz. Çözüm olmazsa lisanslı edinmeye çalışın . Yüksek ihtimal çözüm olacağına inanıyorum.

combofix'in sorunumu çözemediğine çok şaşırdım açıkçası. bi kaç sene önce xp'de karşılaştığımda çözmüştü sorunumu.

kaspersky rescue diskin iso kalıbını indirin boot olarak yazdırın açılşta boot alarak başlatın pc yi programa girip güncelleme yapın daha sonra taratın. tarama ya başlamadan önce bütün sürücüleri şeçmeyi unutmayın. bu tarama windows üstünden yapılmıyor boot bölümü herşeyi tarıyor virüs aktif halde olmuyor. birde sistemi temizlemek için hijakthis i deneyin. google de baya konu var hakkında kullanımı çok kolay kodları var onlardan yola çıkarak sistemdeki virüsleri istemediğiniz eklentileri silebilirsiniz. flash ların içinde verileriniz varsa klasör seçeneklerinden korunan işlemtim sistemi dosyalarını tikin kaldırın klasörleri gösteride aktif edin

• quote:

selam arkadaşlar.

bi kaç hafta önce bi arkadaşımın harddiskini bilgisayarıma taktığımda bi gariplik sezmiştim. dosyalar kısayol şeklindeydi, ona tıklayıp asıl dosyaya geçiş yapılabiliyordu. sanırım her kısayola tıkladığımda da bir işlem yapılıyordu bilgisayarıma.

win 7 kullanıyorum.

sonrasında ise acı gerçeği farkettim. virüs bilgisayarıma, oradan harici hard diskime, flash diskime, mp3 üme bulaşmıştı. kabusum başlamıştı.

xp kullandığım zamanlarda da buna benzer bir virüs ile karşılaşmıştım. combofix kolayca halletmişti.

işe yaramadı bu sefer combofix. forumlardaki tüm çözümleri denemeye çalıştım. denemediğim antivirüs programı, malmware tarayıcısı kalmadı.

şimdi usb aygıtlarımda gizli dosyalar var, recyler gibi. dosyalarıma kısayollardan ulaşabiliyorum anca.

arkadaşlar usb ile çalışan herhangi bir aygıta ne bi şey atabiliyorum ne oradan bi şey silebiliyorum. yazma korumalı olduğundan dem vuruyor.
    cdye yazılmayı bekleyen bir dekstop.ini dosyası var ki sormayın onu da anlamış değilim.

yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum. format atmak istemiyorum, atsam da işe yarayacağından şüpheliyim.

Flashdiskteki Dosyaları Kısayol Yapan Virüs! If Files on flash drive changed to shortcut!
    Bu virüsten kurtulmak için Flashdiskinizi bilgisayara takın ve aşağıdaki adımları izleyin.

1.Başlangıç > çalıştır > “cmd” yazın > “enter”a tıklayın.

2. Görünen ekranda flashdiskinizin olduğu sürücünün adını girin. Örneğin F sürücüsündeyse “F:” şeklinde girip “enter”a tıklayın.

3. Artık flashdiskinizin içindesiniz. Şimdi “attrib -h -r -s /s /d f:*.*” komutunu girip “enter”a tıklayın. (Buradaki “f” sürücüyü ifade eder. Sizinki hangi sürücüdeyse siz onu gireceksiniz!!!)

4.Şimdi bu ekrandan çıkıp “Bilgisayarım”dan flashdiskinize girin, dosyalarınızın geldiğini göreceksiniz. Kısayoları silebilirsiniz.

Not: Tırnak işaretlerini(” “) ifadeleri belirtmek için koydum. siz tırnak işareti kullanmadan yazın!

• quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

quote:

kaspersky rescue diskin iso kalıbını indirin boot olarak yazdırın açılşta boot alarak başlatın pc yi programa girip güncelleme yapın daha sonra taratın. tarama ya başlamadan önce bütün sürücüleri şeçmeyi unutmayın. bu tarama windows üstünden yapılmıyor boot bölümü herşeyi tarıyor virüs aktif halde olmuyor. birde sistemi temizlemek için hijakthis i deneyin. google de baya konu var hakkında kullanımı çok kolay kodları var onlardan yola çıkarak sistemdeki virüsleri istemediğiniz eklentileri silebilirsiniz. flash ların içinde verileriniz varsa klasör seçeneklerinden korunan işlemtim sistemi dosyalarını tikin kaldırın klasörleri gösteride aktif edin

@KEREM04283

henüz denemedim o dediğiniz yolu, kaspersky'ı.

fakat şöyle bi şey var, ubuntu tak cd'den bilgisayarımı açtım, usblerimi formatladım. tüm recyler dosyalarını sildim. dekstop.ini dosyalarını sildim. autorun.inf leri bile sildim bulduğumu.

hatta system volume information'u bile sildim. çok umutluydum bilgisayarımı açarken, fakat sanırım yine devam ediyor. usb lere herhangi bir şey yazamıyorumi, biçimlendiremiyorum. hiçbir işlem yapamıyorum usblerim üzerinde.

dosya yolları hakkında bilgisi olan var mıdır ki ?

bunu formatsız halletmek istiyorum.

@etym656

denedim onu, sonuçsuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@KEREM04283

henüz denemedim o dediğiniz yolu, kaspersky'ı.

fakat şöyle bi şey var, ubuntu tak cd'den bilgisayarımı açtım, usblerimi formatladım. tüm recyler dosyalarını sildim. dekstop.ini dosyalarını sildim. autorun.inf leri bile sildim bulduğumu.

hatta system volume information'u bile sildim. çok umutluydum bilgisayarımı açarken, fakat sanırım yine devam ediyor. usb lere herhangi bir şey yazamıyorumi, biçimlendiremiyorum. hiçbir işlem yapamıyorum usblerim üzerinde.

dosya yolları hakkında bilgisi olan var mıdır ki ?

bunu formatsız halletmek istiyorum.

@etym656

denedim onu, sonuçsuz.

benim önerdiğim yöntem kısayola çevrilmiş dosyalarınızı geri kurtarırsınız. başınıza gelen sorun benim 2-3 yıl önce bana da olmuştu ozaman windows 7 kullanıyordum. format ta attım bütün hdd ye ama yinede o virüsler karşıma çıktı windowsu kurduktan sonra. çok çektirdiler bana. bir akşam portable olarak neredeyse 10 a yakın antivirüs programını aynı anda çalıştırdım ve uyudum sabah kalktığımda virüsten eser kalmamıştı denemeni tavsiye ederim.

• @etym656

eyvallah sağolasın hacu. fakat live ubuntudan girip dosyalarımı kurtarabilirim, o daha net oluyor:)

fakat format atınca gitmedi demiştin, acaba sen usb diskleri falan iyi temizlememiş miydin ki?

bu arada

@KEREM04283

kaspersky rescue disk de bir şey bulamadı..
  • quote:

@etym656

eyvallah sağolasın hacu. fakat live ubuntudan girip dosyalarımı kurtarabilirim, o daha net oluyor:)

fakat format atınca gitmedi demiştin, acaba sen usb diskleri falan iyi temizlememiş miydin ki?

bu arada

@KEREM04283

kaspersky rescue disk de bir şey bulamadı..

format attıktan sonra ykleyince hemen karşıma çıkmıştı. daha flash disk vs takmadan.
  • usb ler için program vardı LLF formatlamak için istersen onunla dene. yanlız bu işlemde flash diskini kaybetme olasılığında var. akşam adını yazarım programın.
  • guvenki modda islem yapmayi falanda denedin dimi ?
  • inanın arkadaşlar pek çok şeyi denedim forumlarda yazan. fakat formattan kurtulamadım. attım formatı.

şimdi korunmak için ne önerirsiniz bana? free usb disk security yeterli olur mu ?
  • quote:

usb ler için program vardı LLF formatlamak için istersen onunla dene. yanlız bu işlemde flash diskini kaybetme olasılığında var. akşam adını yazarım programın.

programın adını yazabilirmisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: daghan1997

quote:

usb ler için program vardı LLF formatlamak için istersen onunla dene. yanlız bu işlemde flash diskini kaybetme olasılığında var. akşam adını yazarım programın.

hdd low level format tool daha önce bu programla abimin flash a attım bi sıkıntı çıkmadı umarım sizdede çıkmaz flash takın programı çalıştırın hdd ve takılı olan flash ları otomoatik görür
  • quote:

eyvallah sanırım ihtiyac kalmadı. peki şey, ubuntundan biçimlendirme yaptım. kesin bi çözüm müdür ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daghan1997

quote:

hdd low level format tool daha önce bu programla abimin flash a attım bi sıkıntı çıkmadı umarım sizdede çıkmaz flash takın programı çalıştırın hdd ve takılı olan flash ları otomoatik görür

eyvallah kardeşim teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.