bi kaç hafta önce bi arkadaşımın harddiskini bilgisayarıma taktığımda bi gariplik sezmiştim. dosyalar kısayol şeklindeydi, ona tıklayıp asıl dosyaya geçiş yapılabiliyordu. sanırım her kısayola tıkladığımda da bir işlem yapılıyordu bilgisayarıma.
win 7 kullanıyorum.
sonrasında ise acı gerçeği farkettim. virüs bilgisayarıma, oradan harici hard diskime, flash diskime, mp3 üme bulaşmıştı. kabusum başlamıştı.
xp kullandığım zamanlarda da buna benzer bir virüs ile karşılaşmıştım. combofix kolayca halletmişti.
işe yaramadı bu sefer combofix. forumlardaki tüm çözümleri denemeye çalıştım. denemediğim antivirüs programı, malmware tarayıcısı kalmadı.
şimdi usb aygıtlarımda gizli dosyalar var, recyler gibi. dosyalarıma kısayollardan ulaşabiliyorum anca.
arkadaşlar usb ile çalışan herhangi bir aygıta ne bi şey atabiliyorum ne oradan bi şey silebiliyorum. yazma korumalı olduğundan dem vuruyor. cdye yazılmayı bekleyen bir dekstop.ini dosyası var ki sormayın onu da anlamış değilim.
yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum. format atmak istemiyorum, atsam da işe yarayacağından şüpheliyim.
usblerinizi ve mp3 ünüzü biçimlendirin kasperskyi öneririm antivirüs olarak
quote:
Orijinalden alıntı: syilmaz42
kasperskydan verim alamadım. usb biçimlendirme yapamıyorum lanet olsun ki, yazmaya korumalı uyarısı alıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: oturtanboga
quote:
Orijinalden alıntı: syilmaz42
kasperskydan verim alamadım. usb biçimlendirme yapamıyorum lanet olsun ki, yazmaya korumalı uyarısı alıyorum.
Alıntıları Göster
İlk olarak şunu sorayım. Combofix ve AntiMalwareByte'ı denediniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: The MasteR
Evet ikisini de denedim ve bir sonuç alamadım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: The MasteR
Evet ikisini de denedim ve bir sonuç alamadım.
Alıntıları Göster
sism geri yüklemeyi denedinizmi
quote:
Orijinalden alıntı: _YNS_
denedim.. fakat bi sonuca ulaşamadım. sanırım biraz geç kalmıştım. 1-2 hafta önce sistem geri yüklemede hata alıyordum. ondan yapamamıştım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _YNS_
denedim.. fakat bi sonuca ulaşamadım. sanırım biraz geç kalmıştım. 1-2 hafta önce sistem geri yüklemede hata alıyordum. ondan yapamamıştım.
Alıntıları Göster
Usb'lerinizi temizlemek için 'Autorun Eater' programını kullanmayı denediniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Alperen02
Usb'lerinizi temizlemek için 'Autorun Eater' programını kullanmayı denediniz mi ?
Alıntıları Göster
Comodo ile tarat bence %70 virüsü bulacaktır.Comodo bulamazsa diğerlerinin bulması çok zor.
quote:
Orijinalden alıntı: yugiohcu
Comodo ile tarat bence %70 virüsü bulacaktır.Comodo bulamazsa diğerlerinin bulması çok zor.
Alıntıları Göster
@Alperen02
sorunum autorun.inf ile değil sanıyorum. denedim fakat, bi sonuca ulaşamadım.
@yugiohcu
herhangi bir şeye ulaşamadı comodo.
alternatif çözümleri olabilecek arkadaşlar varsa, zor durumdayım yardımlarınızı bekliyorum.
quote:
@Alperen02
@yugiohcu
alternatif çözümleri olabilecek arkadaşlar varsa, zor durumdayım yardımlarınızı bekliyorum.
Alıntıları Göster
arkadaşlar, uplamak gibi olmasın da bu benim için önemli..
quote:
@Alperen02
@yugiohcu
Alıntıları Göster
quote:
format atmak istemiyorum, atsam da işe yarayacağından şüpheliyim
atmak istemiyorsan nod32 gibi kspersky gibi antvrsleri deneyeceksin teker teker, atacaksanda at biranönce. neden işe yaramaz dediğini anlamış değilim, format hdd'yi sıfırlar
quote:
Orijinalden alıntı: lllHELLFIRElll
quote:
format atmak istemiyorum, atsam da işe yarayacağından şüpheliyim
atmak istemiyorsan nod32 gibi kspersky gibi antvrsleri deneyeceksin teker teker, atacaksanda at biranönce. neden işe yaramaz dediğini anlamış değilim, format hdd'yi sıfırlar
Alıntıları Göster
@visiotech.gen.tr
denedim çoğunu. bi işe yaramadı. format benim için işe yaramaz, bilgisayardaki onca şeyi kaybetmek istemiyorum. sonra usb diskleri de temizlemek bi problem.
quote:
@visiotech.gen.tr
denedim çoğunu. bi işe yaramadı. format benim için işe yaramaz, bilgisayardaki onca şeyi kaybetmek istemiyorum. sonra usb diskleri de temizlemek bi problem.
Alıntıları Göster
çözüm önerisi yok mu arkadaşlar başka?
quote:
çözüm önerisi yok mu arkadaşlar başka?
Alıntıları Göster
hirens le gir dosyalarını yedekle format at yapacak birşey yok. kaspersky felan yükle tarat bulursa sildirmeyi dene olmadı dediğim gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
hirens le gir dosyalarını yedekle format at yapacak birşey yok. kaspersky felan yükle tarat bulursa sildirmeyi dene olmadı dediğim gibi.
Alıntıları Göster
@bjk__murat formatsız yol yok diyorsun ? peki usb diskleri nasıl halledeyim?
bilgisayardaki tüm disklere format atmam gerekir mi, yoksa sadece windowsun kurulu olduğu dizine atsam yeter mi ?
quote:
@bjk__murat formatsız yol yok diyorsun ? peki usb diskleri nasıl halledeyim?
bilgisayardaki tüm disklere format atmam gerekir mi, yoksa sadece windowsun kurulu olduğu dizine atsam yeter mi ?
Alıntıları Göster
up up up.
quote:
up up up.
Alıntıları Göster
Sorunla ilgili nete baktığımda başka bir forumda şu çözümü gördüm, bire bir kopyala yapıştır yapıyorum; ----------------------------------------------------------- hocam recyecler virüsünü temizlemek için ben sunu buldum denedım oldu .
Başlat- çalıştır –cmd yazın entere basın
rd/s/q c:\\recycler yazın hangi bölüme bulaşmışsa c yerine onu yazın ---------------------------------------------------------- Umarım sizin sıkıntınıza da derman olur.
İyi günler...
quote:
Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük
Sorunla ilgili nete baktığımda başka bir forumda şu çözümü gördüm, bire bir kopyala yapıştır yapıyorum; ----------------------------------------------------------- hocam recyecler virüsünü temizlemek için ben sunu buldum denedım oldu .
rd/s/q c:\\recycler yazın hangi bölüme bulaşmışsa c yerine onu yazın ---------------------------------------------------------- Umarım sizin sıkıntınıza da derman olur.
İyi günler...
eyvallah hocam, fakat sonuç alamadım. öyle bir dosya yolu görünmüyor. anlayamadım, bir çözümü yok mu bu meretin ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük
İyi günler...
eyvallah hocam, fakat sonuç alamadım. öyle bir dosya yolu görünmüyor. anlayamadım, bir çözümü yok mu bu meretin ?
arkadaşım birde avira internet security denermisin....