Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 (1.13xx)Türkçe Yama(-v09-)~%99[OpenAI GPT-3 Translate] (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.595
Cevap
215
Favori
696.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
636 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adalete, hakkaniyete ve yasalara olan tutkunuz gözlerimi yaşarttı. Şikayet edenler aman Rockstar'ın hakkı yenmesin, kural usulsüzlüğü olmasın diye dürüstlüklerinden mi şikayet ettiler yoksa kocaman bir emeğe karşılık 50 lira vermek zorlarına gittiği için, bedavaya alıştıkları için, çeviricilerin para kazanmasını hazmedemedikleri için mi ettiler? Sahibinden izin almadan ürün üzerinden para kazanmak dünyanın her yerinde yasak da başkasının yatırım, emek, bilgisiyle üretip ticari amaçla piyasaya sürdüğü ürünleri korsan elde edip kullanmak yasal mı? Korsan Windows, korsan oyun kullananları niye şikayet etmiyor o zaman bu adalet timsali arkadaşlar? Gören de çeviri ekibi oyunun kendisini satıyor yahut çeviriyi oyun fiyatına satıyor sanacak. Kaç kişinin ciddi emek vererek ürettiği bir ürün, değer var ortada. Bunu yapanın karşılık beklemesi dünyanın en doğal şeyi. Counter Strike çevirisi değil bu. Devasa bir diyalog silsilesi. Basit iş değil. Olması gereken Rockstar'ın gelin kardeşim madem yüzde yüz çevirdiniz bunu ben satın alıp oyunculara sunarım demesi lazım. Yaptı mı? Hayır. Hadi ona zahmet etmedi. Çeviri bir şekilde kullanıcılara ulaşşsın, hem isteyen kendi dilinde oynasın hem benim oyunum daha çok satar diye düşündü mü? Hayır. Ancak yasak kardeşim. Çünkü iplemiyor adam burayı. Türkçe dili, Türk oyuncusu falan umurunda değil. Kural bu deyip geçiyor. Ben son kullanıcı olarak oyunu virüssüz düzgün bir çeviriyle oynamayı talep ediyorum. Kim al kardeşim biz yaptık, ücreti de bu derse veririm parasını alırım hizmetimi. Bu niye paralı diye saçma salak ağlayıp oraya buraya şikayet etmem. Oyuna İtalyanca, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca, Korece, Çince, Japonca, Portekizce koyan Rockstar Türkçeyi yok sayacak, üstüne yapılan çeviriyi de para kazanamazsın diyerek engelleyecek. O zaman anlaşıp kendi eliyle sunsaydı çeviriyi. O da yok. Bu yüzden Türkiye'yi zerre iplemeyen devasa Rockstar'ın tarafında durup kraldan çok kralcı olmak yerine mantıktan ve son kullanıcıdan taraf olmak gerek. Ortada hak ihlali varsa tek taraflı değil. Aynı yasa ve haklar CD Project Red için de geçerli ama oyuncuya ve Türkiye'ye yaklaşımına bakın. Bu kafada kalındıkça Türk oyuncusu daha çok zaman internette bedava yama peşinde koşup virüsle, uyumla uğraşır durur. Bravo hepinize. En büyük yasa koruyucuları, en dürüst, en akıllı, en kurnaz sizsiniz.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Bu ayrıntıları bilmiyordum. Kapsamlı izahınız için teşekkürler. Ben de tam hâkim olmadığım bir meselede atıp tutarak andavallık ettim öyleyse. Ne diyelim talihsizlik olmuş herkes adına.

• nacruno123 N kullanıcısına yanıt
    Sorun değil. Forumda her an herşeyi takip edip bilgi sahibi olamıyoruz öyle oluncada hepimiz sizin gibi davranabiliyoruz buda aslında bence normal bir durum. Yüzlerce sayfayı veya başka konuları bulup o konulardaki yüzlerce sayfayı geri dönüp okuyacak halimiz genelde kimsede yoktur. Bu sebeple önceki yorumunuzu yapmanız gayet doğaldır. Zaten forumlar bunun için var. Zaman zaman hata yapacağız ki bir başkası çıkıp hatalarımızı belirtecek. Bir gün bir bakarsın ben yanlış yorum yaparım gelip siz beni bilgilendirip düzeltirsiniz. Benim de geçmişte eksik ve hatalı çok yorumum oldu gelip düzelten arkadaşlar oldu. Birbirimizi incitip kırmadıktan sonra sıkıntı yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben şikayet etmedim fakat eden arkadaşların ne sebeple şikayet ettiklerini önemsemiyorum. "Bunu şikayet ettin, korsan Windows kullananları neden şikayet etmedin?" kısmını mantıklı bulmuyorum. Kendi adıma konuşursam, bir oyunun resmi Türkçe dil desteği varsa bütçemi çok aşmıyorsa oynamaycak olsam bile satın alıyorum. Oyunlarda Türkçe dil desteğini sonuna kadar destekliyorum. Bu konuda Rockstar'a kesinlikle tepkiliyim ve karşıyım. Türkiye'de billboard'lara Türkçe reklam verecek kadar satış heveslisi bir firmanın Türkçe dil eklememesi kesinlikle kasıtlı ve muhtemelen politik sebeplerden kaynaklıdır. Bu tutuma karşı tepkimi doğru tepki olduğunu düşündüğüm şekilde, hiçbir Rockstar oyununu satın almayarak gösteriyorum.

Hak ihlaline gelirsek, ortada bir hak ihlali olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Çevirinin büyük bir emek ve vakit harcanarak yapıldığına şüphe yok fakat ihlalin sonucunda harcanan emeğin bir önemi olmuyor. Usülsüzlük varsa usülsüzlüktür. Çeviriyi yapan arkadaşlar kadarın harcadığı efor kadar olmasa da benim de Türkçe yama hazırladığım bir kaç oyun var, hiçbirinin üzerinden para kazanmayı düşünmedim. Bu işin gönüllü şekilde hobi olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Üzerinden para kazanmak bu olayın sonuçlarından da gördüğümüz gibi hem suç, hem de emeğin heba olması sonucunu getiriyor. Eğer yaşandıysa hukuki süreçlerle uğraşması da cabası.

• Güzel

• Yama güncelmi? Linkler güncelli?

• Taş çatlasın 50 lira vermemek için, yapılan güzelim çeviriyi Rockstar'a şikayet eden arkadaşlara selam olsun buradan. Şimdi beleş olarak rahat rahat "Linkler nerede" "Yama güncel değil" diye sızlanıp durun bakalım.

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi eski konuları açmak istemiyorum ama. Üyelik 20 TL yama 50 TL demişlerdi. Yamayı tek başına daha cüzi bir fiyata satsalardı eminim ki şikayet edilmeyeceklerdi. 50 tl şu an büyük bir para değil evet ama Witcher 3 gibi bir oyunun ek paketleriyle birlikte 30 TL’ye satıldığı dönemde sadece Türkçe yamaya 50 tl istemek çok da mantıklı değildi bence. Ayrıca istemiyorsanız almazsınız biz discorddan kararlaştırdık illa 50 tl olacak gibi üsluplarla dayatan da onlardı.

Not: Şikayet etmedim yama çıksaydı alır mıydım almaz mıydım ona da emin değilim..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Hocam inanın sizi de anlıyorum. RDR 2 Türkçe Yama kıyameti koparken pek buralarda değildim. Fakat burada her şeye rağmen eli yüzü düzgün, güncel bir yamaya sahip olacaktık. Günün sonunda şuna bakalım; Anonymous Çeviri'nin yaması bir inatlaşma uğruna şikayet edildi. Peki şu an gelinen noktada kim bu gruptan sonra çıkıp ücretsiz bir şekilde düzgün bir yama sundu bize? Hiç kimse. Hadi makine çeviri yapıldı, konusu açıldı. Şu an kim çalıştırabiliyor? Hiç kimse. Çünkü eski versiyon.

Ücretli çeviri gruplarının da şöyle bir hatası var; mesele parayla satmaları değil benim açımdan. Mesele yaptıkları "abonelik" ve "client kurma" dayatması. Sabit bir ücret belirlersin, isteyen alır kullanır. Herkes çıkan her oyunu oynamıyor. Benim herhangi bir çeviri grubuna abone olmak gibi bir isteğim yok bu yüzden. Ama oynamak istediğim bir oyun olursa, yaması da yapılmışsa, gider parasını verir alırım. Bu bize kalmış bir şey. İnsanların da şunu bilmesi lazım; Artık Qnoops gibi, Outsider One gibi işini hakkıyla yapan, el emeği ücretsiz yama sunan çevirmenler de kalmadı.

• Font problemi yaşayanlar için Technopat Sosyal'den "adrastos" rumuzlu arkadaşın paylaştığı çözümü sizlerle paylaşıyorum. Dosyaları oyunun ana dizinine attıktan sonra, eski yamayla çakışmaması için "font fix" dosyasını açıp Türkçe yamayı kapatmanız gerekiyor. Yeni kuracak olanların ekstra bir şey yapmalarına gerek yok.

Oradaki konuda zamanla font probleminin yeniden yaşandığından bahsetmişler ve "scripthook" dosyasını silmenin problemin çözdüğünü bildirmişler. Ben iki kez oyuna girip çıktım böyle bir problem yaşamadım.

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    İkinci paragrafa tamamen katılıyorum hocam haklısınız. Fiyat politikasını güzel yürütemediler bundan dolayı tepki alıp şikayet edildiler. Olan bizlere oldu..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, şuan son sürüme uyan yama bulunuyor mu ?

• waless kullanıcısına yanıt
    İki mesaj yukarıda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şikayet edenler hata yaptılar ancak ben de o arkadaşlara kızmama rağmen sizin gibi de düşünmüyorum. Bu arada mesele 50 lira vermekten ibaret bir mesele değil.

Yamanın çıkacağı net tarih açıklandığında ve fiyatlandırma açıklandığı gün 50 TL şeklinde bir fiyat açıklanmamıştı. Aylık abone sistemi olacak ve ona üye olacaksınız böylece yamayı kullanacaksınız diye duyurunca bir çok insan bu duruma sinirlendi ve tepki gösterdi. Çünkü açıklamayı yapan arkadaş aylarca insanları kandırdı yani yalanlar söyledi.

Aylarca insanlara yama için tek sefer para ödeyeceksiniz yama hepten sizin olacak dedi. Bir kaç kişi 100 TL olur filan diye yazıp duruyorlardı o arkadaş da oyun mu satıyoruz diyerek cevap veriyordu.

İnsanlar 50 TL olursa alırız diyordu. Aylar sonra yamam ekibinde görev alan arkadaş abonelik sistemini duyurunca ve biz bunun için gerekli ayarlamaları yaptık filan değince orada olay koptu.

Tepkiler üzerine bu oyuna özel tek seferlik ödeme seçeneğine sunacağız dediler. Yani olayı başlatan yamayı yapan ekibin bir elemanıydı. Sen 5-6 ay boyunca insanlara yama için tek sefer para ödeyip sahip olacaksanız dersen ve daha sonra aylık abone sistemi ile kalkıp sahip olacaksınız diye duyurursan tepkiler kaçınılmaz şekilde olur. En başından yalan söylediler deme sebebim abonelik sistemi öyle 2-3 günde karar alınıp uygulamaya geçilebilecek bir olay değil. Firma kurduk filanda diyorlardı. Firma kurmak, abonelik sistemi geliştirmek sonra kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak kolay işler değil.

Açık ve net şekilde aylarca insanlara yalan söylediler. İnsanlar bu yüzden öfkelendi ve kızdı.

Kapatılan başlıkta herkes 50 TL veririm alırım diyordu. Ama o şekilde duyuru yapılınca alırım diyenlerin bile bir kısmı şikayet edecekleri filan yazmışlardı. Eminim şikayet edenler arasında pişman olanlar olmuştur çünkü bir kısmı anlık sinir ve öfkeyle onu yapmıştır.

Kısaca bu yaşananlarda yamayı yapanlarda çok masum değil.

• 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.