Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama BELİRTİLEMEYEN NEDENLERLE İPTAL (Anonymous Çeviri) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.987
Cevap
116
Favori
566.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende yalnış anlaşıldığımı düşünüyorum,

Sizin verdiğiniz rakamlardan" matematiksel" olarak bir hesap çıkardım, gene verdiğiniz verile dayanarak olabilecek tarihi tahmin ettim. Bunun yararı sadece sizin için. yoksa isterseniz 1 sene sonra çıkarı isterseniz 5 yıl sonra çıkarın bu sizin bileceğiniz bir mesele.

Para konusunda gene sizi düşündüğümden "Paralı bir yama olacak" özellikle vurguluyorum. oyun şuan trend, insanlar deli gibi bu oyunu bekliyordu oynamak için, ve steam e çıktıktan sonrada inanılmaz derecede çok satacağını düşünüyorum. sizin o dediğiniz komik paralar yerine bu oyundan, diğer yatırımlarınız için çok daha iyi miktarlarda para kazanabilirsiniz. bu treni yakalamak gene sizin elinizde.

Bu oyunu control gibi oyunlarla karşılaştırmayın, GTA5 ile kıyaslayın, bu oyuna neredeyse oyuncuyum diyen herkes sahip olacaktır. GTA5 110 milyon satış rakamı var. (Witcher 3 - 33 milyon) düşünün ki bu oyunun Türkçe yaması bu popülerlikte ne kadar yüksek adetlerde satılacaktır, ve bu satışın yüksek olması, sizin yararınıza, bizim yararımıza. Diğer yazılarımda söylediğim gibi, çabuk bitsin ki siz kazanın, çabuk bitsin ki yeni projelere geçin.

Sizin iyiliğiniz için olduğunu düşündüğüm ve özellikle vurgulamak istediğim konuları yazdığım için sabırsız, anlayışsız, belkide çok bilmiş oldum.

Ben daha yorum yazmam, son sözüm 1 yıl sonra çıkacak yamada sizin emeğinize yazık olur ona üzülürüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat3425

Yamanın konsola gelme ihtimali var mı Skyrimde olduğı gibi.
    benim de en çok merak ettiğim yama ps 4 de çalışacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: OR-Bİ

benim de en çok merak ettiğim yama ps 4 de çalışacak mı

Alıntıları Göster
    Oyun kırılır ise PS 4 te, forumdan Scofield arkadaş kesin yapar uyarlama işini. Ama sanmam kırılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mod olarak yüklenmez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: OR-Bİ

Mod olarak yüklenmez mi
    Pek bir bilgim yok o konuda. Oyunun resmi mod desteği var mı ?

• Bir ara GTA 5 gibi süpriz olarak yama çıkacak sanmıştım. İnşallah ocağa falan çıkar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

Bu yama 1 sene sonra da çıksa yine 10 kazanırlar. 3 ayda çevrilecek bir oyun değil bu.

2015 yılından 2019 a kadar Batman Arkham Knight oynamadım. Türkçe yama bekledim. Bu oyun içinde yamayı beklerler.

Çeviri ekibinin amacı bu işten Para kazanmak değil. Daha çok oyunu Türkçe ye çevirmek için ücretli oluyor.

1 sene de sürse bu yama ki ben süreceğini sanmıyorum yine beklerler.
    Alakası yok. Zaman geçtikte oyunun popülerliği yavaştan biter. Örnek istiyorsan FC5'e bağış yapan kaç kişi şu anda %100 çeviriyi bekliyor :) geçiniz efendim....

En azından cyberpunk çıkmadan yayınlanırsa büyük olay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Alakası yok. Zaman geçtikte oyunun popülerliği yavaştan biter. Örnek istiyorsan FC5'e bağış yapan kaç kişi şu anda %100 çeviriyi bekliyor :) geçiniz efendim....

En azından cyberpunk çıkmadan yayınlanırsa büyük olay olur.

Alıntıları Göster
    Far Cry 5 ile RDR 2 bir mi ?

RDR 2 yi kendi dilinde oynamak isteyen, hikayesini anlamak isteyen bir çok kişi bekler. İngilizcesi olmayan arkadaşlar isterlerse oynamaya başlasın. Bakalım oyunu anlayabilecekler mi

• Beyler siz şu oyunu biran önce çevirinde para hiç sorun değil. Her kuruşuna değer

• Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    Bir bekleyen olarak ben cevaplayayım mesajınızı.

İnsan gücü ile yapılan çalışmalarda, ortada bir sözleşme/kontrat yok ise pratik ile teorik pek uymaz birbirine. 35 kişi var çevirmen olarak fakat kaç kişi daha başta ayrılacak, ilk 1 ayı içerisinde ayrılacak hep birlikte göreceğiz.

GTA 5'in satış rakamını örnek vermeyin bence, oyun hem eski nesile hemde yeni nesile çıkış yaptı. Ama Çeviri yükü ve proje popülaritesi olarak ise Skyrim, Witcher 3, GTA 5 gibi çalışmalarla kıyaslanabilir.

O yüzden tekrar diyorum bence en iyi ihtimalle Mayıs ayı veya yaz aylarında çıkabilir. Testi ve tekrar düzenlemelerini bile katmadım daha.

Edit;

He 1 yıl sonra çıkıyor diye yamayı beklemeyenler beklemesin zaten. Şahsen Steam çıkışını gerçekleştirdikten sonra oynayacağım, ardından da Türkçe Yama ile de tekrar bitireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 7 Kasım 2019; 10:22:8 >

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Artık bir beklemeyen olarak;

bende steam e çıktığında oyunu bitireceğim. burada yazılanlardan sonra yamanın çok uzun süreceği belli oldu. GTA5 i PS3 de oynamıştım PC ye çıktı hikaye modunu PC de bitirmedim. burada da aynısı olacak Hikaye modu bittikten sonra bende yama ile vs uğraşmam.

öyle saatlerimi hikaye moduna bir daha harcayamam.

kısaca, hızlı çıkarsa çevirmenler bu işten güzel para kazanır geç çıkarsa emeklerinin karşılığını alamayıp, ilerde "biz drd2 yi çevirdik gelen para çok komikti" diye sağda solda anlatırlar

Ekibe kolaylıklar diliyorum. umarım ayrılmalar olmadan, istikrarlı bir şekilde çeviriyi yapabilirler.

Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama BELİRTİLEMEYEN NEDENLERLE İPTAL (Anonymous Çeviri)

Witcher 3 ile bir karşılaştırma yapalım :) indirme sayısı 10000 Adet tabi başka sitelerde de indirmeler vardır sayı tutan bir site olarak burayı referans alalım. yamanın 50 TL olduğunu düşünün 10kX50 = 500.000 TL 20 TL olsa 200.000 TL.

Böyle bir potansiyeli olan bir çeviriyi ben olsam elimden gelenin en iyisini yapar ennnn kısa zamanda bitirirdim. 50 kişilik ekip olsa kişi başı 10k düşer.

hadi gene bir hesap yapalım bir tercüme bürosunda çeviri yaptırmak isteseniz 1000 karakter i 15 TL ye çeviriyorlar 2.000.000 karakter çevirisinin maliyeti 30000 TL eder :) yatırım yapmak isteyenlere duyurulur :D (işin komik tarafı bu şimdi kimse çıkıp bana bu konuda laf sokmasın takılıyorum)

EDİT : bu yazının son kısmı çok dikkat çekti düzeltmek istedim geyik olarak yazsam da bilgiler en azından doğru olsun 2m kelime yanlış yazılmış, tercüme bürolarında (google dan bu bilgiyi alabilirsiniz) 1000 karakter 15 ile 20 TL arasında fiyatlandırılıyor karakter harf anlamında kullanılmış 1000 karakter ortalama 180 kelimeye denk geliyor. buna göre 2m kelimeden oluşan bir tercümenin ortalama fiyatı 30000 TL değil 166.666,00 TL civarında bir hesap çıkıyor :) (WoW) yanlış hesap için kusura bakmayın, beni uyaran @BlogKaan'a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 7 Kasım 2019; 14:15:50 >

• Şu yamayi kullanmak istemeyenler ingilizce oynamak isteyenler abi konuda ne işiniz var o zaman gidin oynayın konuda kirlilik yapmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların düşüncelerini beyan etmesi ne zamandan beri kirlilik oldu? !
  • Amma boş yapmışsınız bilader. Çıkınca yüklersiniz işte ne uzatıyonuz yok kelime sayısı yok şu kadar gün yok şunla şunu karşılaştırma.
    Ekibe kolaylıklar dilerim beklemedeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rurik Eternally

Artık bir beklemeyen olarak;

bende steam e çıktığında oyunu bitireceğim. burada yazılanlardan sonra yamanın çok uzun süreceği belli oldu. GTA5 i PS3 de oynamıştım PC ye çıktı hikaye modunu PC de bitirmedim. burada da aynısı olacak Hikaye modu bittikten sonra bende yama ile vs uğraşmam.

öyle saatlerimi hikaye moduna bir daha harcayamam.

kısaca, hızlı çıkarsa çevirmenler bu işten güzel para kazanır geç çıkarsa emeklerinin karşılığını alamayıp, ilerde "biz drd2 yi çevirdik gelen para çok komikti" diye sağda solda anlatırlar

Ekibe kolaylıklar diliyorum. umarım ayrılmalar olmadan, istikrarlı bir şekilde çeviriyi yapabilirler.

Witcher 3 ile bir karşılaştırma yapalım :) indirme sayısı 10000 Adet tabi başka sitelerde de indirmeler vardır sayı tutan bir site olarak burayı referans alalım. yamanın 50 TL olduğunu düşünün 10kX50 = 500.000 TL 20 TL olsa 200.000 TL.

Böyle bir potansiyeli olan bir çeviriyi ben olsam elimden gelenin en iyisini yapar ennnn kısa zamanda bitirirdim. 50 kişilik ekip olsa kişi başı 10k düşer.

hadi gene bir hesap yapalım bir tercüme bürosunda çeviri yaptırmak isteseniz 1000 karakter i 15 TL ye çeviriyorlar 2.000.000 karakter çevirisinin maliyeti 30000 TL eder :) yatırım yapmak isteyenlere duyurulur :D (işin komik tarafı bu şimdi kimse çıkıp bana bu konuda laf sokmasın takılıyorum)

EDİT : bu yazının son kısmı çok dikkat çekti düzeltmek istedim geyik olarak yazsam da bilgiler en azından doğru olsun 2m kelime yanlış yazılmış, tercüme bürolarında (google dan bu bilgiyi alabilirsiniz) 1000 karakter 15 ile 20 TL arasında fiyatlandırılıyor karakter harf anlamında kullanılmış 1000 karakter ortalama 180 kelimeye denk geliyor. buna göre 2m kelimeden oluşan bir tercümenin ortalama fiyatı 30000 TL değil 166.666,00 TL civarında bir hesap çıkıyor :) (WoW) yanlış hesap için kusura bakmayın, beni uyaran @BlogKaan'a teşekkürler.
    Witcher 3 çevirisi yanlış bilmiyorsam 5 6 ay sürmüştü. Yani çeviri kalitesinden ödün vermeden en iyi çeviriyi sundular. Kelime sayısını W3 ile kıyaslarsak RDR 2 çok daha fazla.

30 kişilik ekip var. Kaçı devam edecek yada bırakıp gidecek bilmiyoruz.

Localization ücretleri kelime başına ücret alınır. 1 kelimeyi ortalama fiyat olarak 15 Cent e çeviriyorlar. 1000 karakteri 15 TL ye değil yani.

Ki ücretli yamaları da binlerce kişi falan satın almıyor.

Witcher 3 ücretli yayınlansaydi 300 400 kişi anca alırdı.

• Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    Bu düşünce beyan etmek değil ki çevirmenlerin moralini bozmaktan başka birşey değil
    Ondan sonra çeviri yapmaktan vazgeçiyorlar bunun örneklerini gördük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 için ilgili sürümün kırılması şart sanırım 6.00 da çalışıyordu bu oyun ...Scofield arkadaştan çoktandır ses çıkmıyor kendi sitesinde paylaşım yapmamaya başladı ...

üstelik daha gta5 in ps4 yaması çıkmadı ...aynı firma sonuçta paketleme yapılamıyor demişti en son gta5 için ...

yani biz ps4 sahipleri olarak daha çok bekleriz...

bununla ilgili inanın yazıp çizmediğim makam kalmadı ... nedenide basit bu rockstarın tr destek vermemesi acaip sinirimi bozdu.. bi ara erinmedim her gün 20-30 tane email atıyodum rockstara konuyu btkurumuna kültür bakanlığına bile yazdım.. burada iletişim bilgilerini paylaştım sizde yazın arkadaşlar diye benden başka ilgilenen olmadı ...(isteğimizde basitti bu rockstar bi güncellemeyle tr ekler witcher 3 te olduğu gibi )...bir arkadaş dahi destek olmadı twit etkinliği yapalım gerekiyorsa twitterda başlığı en üste taşıyalım dedim kimse yanaşmadı ...

AĞLAMAYAN BEBEĞE KİMSE EMZİK VERMEZ...

biz bu kafayla daha çoğkk bekleriz...

• zor bir proje başarılar dilerim
  • PS4'te oynamıştım birde Türkçe yama ile oynamak tadından yenmez. Çeviren arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.