Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama BELİRTİLEMEYEN NEDENLERLE İPTAL (Anonymous Çeviri) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.987
Cevap
116
Favori
566.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir an önce yapın satın alırız hocam sabırsızlıkla beklıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rurik Eternally

35 tane çevirmen olacak. düz bir hesap yapalım.

@walküre dediğine göre: "Control’de 6-7 kişi 12 günde 100.000 kelime çevirmişti. Keza Wd2’nin son ayında 200.000 kelime çevrildi. Lakin aradaki fark şu ki, bunlar “hadi hemen proje bitsin” diye sanki maratonda son düzlükteymişcesine yapıldı."

bu açıklamaya göre ortalama 7 kişi 150.000 kelime çevirdiğini düşünelim. 150k / 7(kişi sayısı)= 21429 / 12(gün) = 1785 (1 kişinin 1 günde ortalama çevireceği kelime sayısı)

35 kişi çalışacak 35x1785=62475 kelime ortalama günde çevrilecek kelime.

gene 2m kelime olması bekleniyor daha kelime sayısı açıklanmadı. 2m/62k= 32 yani 35 kişi günde 62k kelime çevirse 2m kelime 32 günde çevrilebiliyor.

ben ocak başı gibi düşünmüştüm ortalama gene 55 günden fazla var yani.

Motivasyon olarak ücretli bir çeviri olacağından öyle yıllarca süreceğini sanmıyorum.
    Control oyunu ile RDR 2 bir değil. İngilizce zorluğu olarak RDR 2 çok daha fazla zordur ve Yerelleştirmesi de buna göre zor olur.

Control ü çeviren arkadaslar da bu projede var ama onlara ek olarak gelen yeni arkadaşlar da var. Yeni arkadaşlar günde ne kadar çevirecek, yada ortalama haftada ne kadar çeviri yapacak bilemeyiz. Aynı şekilde de Control ü de çeviren arkadaşların de ne kadar çeviri yapacağını bilemeyiz. Control de çevirdikleri oranda bu oyunu çevirecek mantığı ile Çevirisi süresi hesaplamak yanlış olur.

Şu yüzden söylüyorum beklediğiniz sürede gelmeyebilir. Yada daha erken de gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

Control oyunu ile RDR 2 bir değil. İngilizce zorluğu olarak RDR 2 çok daha fazla zordur ve Yerelleştirmesi de buna göre zor olur.

Control ü çeviren arkadaslar da bu projede var ama onlara ek olarak gelen yeni arkadaşlar da var. Yeni arkadaşlar günde ne kadar çevirecek, yada ortalama haftada ne kadar çeviri yapacak bilemeyiz. Aynı şekilde de Control ü de çeviren arkadaşların de ne kadar çeviri yapacağını bilemeyiz. Control de çevirdikleri oranda bu oyunu çevirecek mantığı ile Çevirisi süresi hesaplamak yanlış olur.

Şu yüzden söylüyorum beklediğiniz sürede gelmeyebilir. Yada daha erken de gelebilir.

Alıntıları Göster
    Ben ortalama düz bir hesap yaptım. ki yaptığım hesap bence mantıksız değil olabilitesi var

aşağıda anlattığım gibi steam e çıktıktan ortalama 1 ay içerisinde bitmez ise 10 kazanacakken 5 veya 4 kazanacaklar. neden daha çok kazanmak, onun sayesinde daha iyi ekipler kurmak veya yeni projelere hızlı geçmek varken, bunlar olmasın ki.

quote:

Oyun ps4 de aylardır oynanıyor, PC ye yeni çıktı bundan 1 sene sonra yamanın çıkması hiç bir anlam ifade etmez ki. sıcağı sıcağına çıkacak ki bir işe yarasın.

şimdi 2 dir aynı şeyi söylüyorum ama sonuç da ücretli bir yama olacağından, çeviri ekibi bu işten gelir elde etmek istiyorsa en geç 3 ay a çıkarması gerekiyor bu yamayı. hem yeni projelere geçebilmek için hemde bu kadar popülerken insanlara yamayı ulaştırmak için.

şöyle düşünün steam e çıktığında bu oyun çok daha fazla satacaktır. bunu alan oyuncular 1 yıl sonra çıkacak yamayı beklemez, oyunu hikaye modunu oynar geçer sonra online takılır. dönüp bir daha hikaye modunu türkçe yama ile oynayayım diyenler %50 nin altında olacaktır. (yeni bir sürü oyun çıkacak insanlar onlara devam ederler) ama burada 2 ay içerisinde çıkacak denir ise herkes o yamayı bekler.

Dediğim gibi çeviri ekibi gelir elde edecekse, 2-3 aya çıkarması lazım diğer türlü 10 kazanacaksa o 5 e belkide 4 e düşer.

gelir elde etsin ki daha iyi çalışmalara devam edebilsin 2-3 aya bitirsin ki başka projelere geçebilsin.

bence yapılabilir. güzel bir planlama ile kesinlikle yapılabilir. yok eski ing. vs ile negatif düşünmenin anlamı yok. bunu çevirecek insanlarda çeviri konusunda acemi değiller sonuçta. yaptıkları işler, referansları ortada.

bakalım bugün yarın bir açıklama yapılacaktır. çevrilecek kelime sayısı vs bir belli olsun göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 6 Kasım 2019; 16:59:54 >

• Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    Bu yama 1 sene sonra da çıksa yine 10 kazanırlar. 3 ayda çevrilecek bir oyun değil bu.

2015 yılından 2019 a kadar Batman Arkham Knight oynamadım. Türkçe yama bekledim. Bu oyun içinde yamayı beklerler.

Çeviri ekibinin amacı bu işten Para kazanmak değil. Daha çok oyunu Türkçe ye çevirmek için ücretli oluyor.

1 sene de sürse bu yama ki ben süreceğini sanmıyorum yine beklerler.

• Yukarıda arkadaşın dediği gibi çoğu kişi 1 sene beklemez, bekleyenlerin ve ücret vereceklerin sayısı da azalır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yama hızı aşağıdaki video gibi çevrilirse 1 haftaya çıkar.
  • Team NINJA kullanıcısına yanıt
    Genelde tam tersi oluyor.
  • Oyun şu an için oynanacak düzeyde değil oyun içi takılmalar oyundan atmalar fps droplar mevcut yani optimizasyon çöp hiç yakıştıramadım gta 5 i çok güzel port ettiler zamanında vavvv dedik gel gelelim o düzeyi bozdular
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozepud

Oyun şu an için oynanacak düzeyde değil oyun içi takılmalar oyundan atmalar fps droplar mevcut yani optimizasyon çöp hiç yakıştıramadım gta 5 i çok güzel port ettiler zamanında vavvv dedik gel gelelim o düzeyi bozdular
    Nvidia kartlar çakılmış. Ama AMD de durum Nvidia ya göre daha iyi.

RX 570 tüm ayarlar Ultra da 1080p de 40 FPS ile oynatıyor.

GTA 5 2015 in oyunu. RDR 2 2019. Bundan daha iyi optimizasyon olabilirdi ama bu da iyi.

RX 570 ile ben 50 60 FPS bekliyordum. Ama 40 FPS de iyi. Bir iki güncelleme ile daha iyi olur yakında.

• Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    Merhaba, o kadar yanlış anlaşılmalar var ki, artık bir açıklama yapma gereği duydum.

Hızlı çevirdiğimiz için ilk kez bir açıklama yapıyorum sanırım :) Control projesi, yeni çıkmış bir oyundu, yaz sonu döneme denk geldi. Çoğu öğrenci olan ekip, tempolu bir şekilde, çabuk biteceğini bildiği için daha da hızlandı yani oyunun küçük olması onlara ayrı bir motivasyon oldu ve olumlu etki ederek hızlı bitmesini sağladı projenin. Kaldı ki Control oyununda da ben 2 hafta test yaptım. RDR2'deki testin ne kadar uzun süreceğini, oyunun normal oyun süresini 2 ila 3 ile çarparak anlayabilirsiniz.

Çevirmenleri en baştan çok sıkarsanız, projenin sonunu 35 kişilik ekipten 4-5 kişi ile tamamlarsınız. Control ufaktı, tempolu çalışmayla hızlı bitti. RDR2'de aynı tempoyla başlasak, o proje 1 yıla bitmez. RDR2, son 6 ayda çalışmakta olduğumuz 11'inci proje. Kişisel olarak benim 13'üncü projem. Yani inanın bir şeyleri kestirebiliyoruz ve planlamamızı ona göre yapıyoruz.

Sanırım benim RDR2'nin ne kadar büyük bir proje olduğunu daha iyi anlatmam gerekiyor. Metinleri birkaç gün içerisinde çıkardığımızdan sonra daha net bilgilendirme yapacaktım ama ne kadar büyük olduğunu anlatayım:

Hepimizin bildiği Harry Potter kitapları, 7 kitap, toplam kelime sayısı 1,084,170. (En uzun kitap olan, 5. kitap Zümrüdüanka Yoldaşlığı 975 sayfa ve 257,045 kelime)
    Yüzüklerin Efendisi kitaplarının kelime sayısı (Hobbit dahil) 576,459.

Witcher 3 oyunun senaryosunun toplam kelime sayısı 450,000 (Senaryo dışı 1,000,000 - 1,200,000)
    Yanlış hatırlamıyorsam Assassin's Creed Odyssey oyunun toplam kelime sayısı 520,000 (senaryosu 300,000)
    Watch Dogs 2 oyunun toplam kelime sayısı 400.000

Bizim RDR2 büyüklüğü hakkında en resmi olarak yapımcılardan duyduğumuz şey, senaryo sayfalarını üst üste koyunca, bu sayfaların 8 metre ettiği. Tabii ki 2,000,000 ortalıkta dolaşan bir rakam. 1,500,000'de olabilir kelime sayısı. Ama her şekilde, bu rakam inanılmaz büyük. Yani lütfen, bu projeyi 1-2 aylık bir proje gibi görmeyin.

Kaldı ki biz bu işi para için yapsak, yapmayız. Öyle bir dünya yok yani. Doğru bilinen çok yanlış bir düşünce var. Biz çevirmenlerin/yöneticilerin altında ne Bugatti, ne MacBook var. Belki bu işten gelen gelirleri duysanız bizimle dalga geçersiniz neden yapıyorsunuz diye. Biz Türkçe oyunları arttırmak istiyoruz. Bu kadar basit aslında. Bu projelerin devamını getirmek için de önceki projelerden yaratılan kaynaklara ihtiyacımız var. Ücretli olmasının sebebi bu yüzden yani. Devamını daha sonra anlatırım, daha çook şey anlatılır bu konudan :)

Sözün özü, proje çok büyük. Ne kadar büyük olduğunun da ekip olarak farkındayız. Tempomuz ağır olmayacak, projeyi tamamlayabilmek için gerektiği kadar tempo ve özen göstereceğiz. Biraz ilerleme kaydettiğimizde, istemediğiniz kadar haber vereceğiz zaten projeden :) Hiç şüpheniz olmasın. Yamanın kalitesi hakkında kafanızda soru işareti olabilir. Daha önce bizim yaptğımız bir yamayı oynamamış olabilirsiniz. Şu an, yapmış olduğumuz yamaların hepsi ücretsizdir. Ayrıca, daha test aşamasına geçmeden, yaptığımız yamaların oyun içi videolarını YouTube kanalımızda yayınlıyoruz. O videoları izleyerek de fikir sahibi olabilirsiniz.

Elimizden geldiğince, en hızlı ve en kaliteli şekilde bu yamayı sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Herkese gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walküre -- 6 Kasım 2019; 19:46:7 >

• walküre kullanıcısına yanıt
    Heykelini yapsak şeylere beton yetmez :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ben bu kadar anlayışlı ve sabırlı çevirmen ve ekibi görmedim. tek tek her şeyi bilal'e anlatır gibi anlatıyor. daha önceki çevirilerinden de biliyorum kimlere neleri anlatıp izah etmedi ki.

-parayla yama mı olur diyenlere
    -amma yavaşsınız nerde kaldı bu yama diyenlere
    -korsana neden yama yapıyorsunuz diyenlere
    -emek hırsızları diyenlere
    -havaya girdiniz sizde kimsiniz diyenlere
    -parayı götürüyorsunuz ama vergi vermiyorsunuz:) diyenlere (bu denyolar favorim)

yani Allah sabır versin. mevlana'nın dediği gibi ne kadar anlatırsan anlat, karşındakinin anlayabildiği kadardır anlattabildiğin. elbette destek verenler moral motive edenler herzaman fazlaydı sanırım itici güçleri bu oldu.

çok zorlu ve büyük bir işe giriştiler.

özetle şöyle seslense yeridir. ''Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Biz Türkçe oyunlara susamış, oyunseverlere inancı tam, Türk gençliğiyiz. Ve de asla vazgeçmeyeceğiz.''

kolay gelsin.

kolay gelsin
  • 2-3 aya başka bir grup çıkarır bunu. metroda olduğu gibi
  • R.Romanoviç kullanıcısına yanıt
    bişey söyleyim mi başını çıkartırlar sende seve seve oynarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Man - SuraSide

Nvidia kartlar çakılmış. Ama AMD de durum Nvidia ya göre daha iyi.

RX 570 tüm ayarlar Ultra da 1080p de 40 FPS ile oynatıyor.

GTA 5 2015 in oyunu. RDR 2 2019. Bundan daha iyi optimizasyon olabilirdi ama bu da iyi.

RX 570 ile ben 50 60 FPS bekliyordum. Ama 40 FPS de iyi. Bir iki güncelleme ile daha iyi olur yakında.

Alıntıları Göster
    bende gtx 1060 var sorun belli aslında cpu kullanımı tavan yapmışken grafik kartını normalde kullanması lazım devreye girmiyor bir şeyler oluyor takılmalar var oyun içinde vulkan da sadece ama 60 fps te sadece vulkan veriyor directx 12 performans sorunu var vs vs işte amd çöp ya geç ne işlemcisi ne grafik kartı alınır yakında batar zaten nvidia intel götürür işi herşey ortada

• Yamanın konsola gelme ihtimali var mı Skyrimde olduğı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cozepud

bende gtx 1060 var sorun belli aslında cpu kullanımı tavan yapmışken grafik kartını normalde kullanması lazım devreye girmiyor bir şeyler oluyor takılmalar var oyun içinde vulkan da sadece ama 60 fps te sadece vulkan veriyor directx 12 performans sorunu var vs vs işte amd çöp ya geç ne işlemcisi ne grafik kartı alınır yakında batar zaten nvidia intel götürür işi herşey ortada

Alıntıları Göster
    "AMD batar" neyse boşver.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.