Şimdi Ara

Red Dead Redemption satışları 70 milyona ulaştı: İlk oyun hala deli gibi satıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Boş laf ne Kingdoms Come kaç kişi oynadı melekette ama türkçe. Uncharted türkçe dublaj çıakibliyorsa. Zor bir çevirmene 3-5 kuruş para verip metin ekletmek.

• İlk oyunu xeniadan oynuyorum hala mükemmel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt

Hocam sana katılıyorum ,ancak profil resmindekia daö ermeni kökenli ermeni soykırımı ifitracısı.

• Oyun teknik olarak tepe noktada. Animasyon, oyun fiziği olsun, açık dünya etkileşimi, rastgale olay ve küçük hikayeler vs. Bu teknikte bir witcher oyunu gelse ne olur ah ah bekliyoruz kaç seneye çıkacak. Ubisoft rdr2 ,elden ringe bakıp hersene oyun çıkarcağımıza, rockstar gibi sağlam bir oyun yapsak online monte etsek 5 yıl ekmeğini yesek diye düşünmez mi. Rockstar piaysanın mercedesi sie ubioft da Fiatı.

• Warhorse Studios ile Rockstar Games'i birbiriyle kıyaslama. Satış kaygısı nedeniyle Türkçe dil desteği vermiş olabilirler. Rockstar böyle iş yapmıyor. Oyun sektörünün Apple'ı gibi düşün. Kendi çapında oyun yapan firmalarla Rockstar'ı karşılaştırmayın. Vizyonları ve beklentileri farklı olur.

• Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

Türkiyde epey insna gta5 oynadı oynuyor online para yatırıyor. Türkçe dil vermiyosun, modcularada engel oluyorsun yakışmıyor böyle firmaya. GTA 6 yıda yetişikn oyunu olarak yapsalardı. Çok büyük firma ama shooterdan çıkamadılar. artık orta çağ tamalı kalkan- kılıç oyunu yapsalar.

• Doğrudur ancak girişimciliği etkileyici . Ermeni sorunu hiçbir zaman bitmez bence ortadoguda petrol bitmedikçe.

God of war çok mu satiyor yada dying light ve bir çok Türkçe olan oyunlar tabiki hayır ..eklersin Türkçe satmiyorsa bir daha eklemezsin ..ki Türkiye'de rockstar oyunları gayet iyi satıyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Rockstar gibi büyük firmalarda durum öyle işlemiyor. Başka durumları hesap edip öyle karar alıyorlar. Keşke olsa ama Türk düşmanı demek yanlış olur.

• Şu oyunu PS3 de bir türkçe oynayamadım. -_-)

Bugüne kadar kimin çıkarttığı belli olmayan bir söylenti ile baktık oyunların Türkçe çıkartılmamasına. “Türkiye’de oyun satılmıyor ki adamlar Türkçe çıkartsın” denildi. “Eğer Türkçe olmasını istiyorsak oyunları hep satın alalım” denildi. Bu bahaneyle Türkiye’de daha çok oyun satılırken, Türkçe çıkan oyun sayısı aynı oranda artmadı. Oyunların Türkçe çıkması için iki yol var. 1-Devletin yasa çıkartıp Türkçe olmayan oyunların satışını yasaklaması 2-Şirketlerin zorunda bırakılması. Birkaç iyi niyetli oyun şirketi, Türkiye’de oyunumu sevenler var, onlara jest olsun, oyunumu Türkçe yapayım dedi. Onun dışındaki şirketler ise “Oyunum popüler zaten, Türkçe olmasa da alıp oynuyorlar niye Türkçe yapayım ki” mantığıyla yaklaştı. Haklılar da. Size şunu sormak istiyorum: “Oyun Türkiye’de yeterince satılmıyorsa niye Türkçe çıkartsınlar yeaaaa” diye soruyorlar, asıl oyun Türkiye’de yeterince satılmıyorsa niye Türkçe çıkartmasınlar? Oyunlar Türkiye’de şirketlerin beklediğinin çok daha ötesinde satın alınıyor zaten. Türkiye’de daha çok satmak isteyen, ya da zorunda kalan adam, müşterinin parasını alabilmek için, müşterinin talebini karşılamak zorunda kalır. Biz Türkçe çıkmayan bir oyunu Türkçe yaması çıkmadan satın alırsak, adam neden Türkçe piyasaya çıkartmaya zahmet etsin ki? Herkes iyilik timsali mi arkadaşlar? Bir tane restoran yoktur 4 köfte satarken herkes memnun 5’er tane koyayım aynı paraya diyen. Ama 4 köfte az bulundu diye kimse yemeği yemezse ya indirim yapmak zorunda kalır ya da köfteyi arttırmak. Oyunlar Türkçe çıkartılmadığı sürece “single player” oyunlara para vermeyin. Gelin boykot edelim. Boykot ettiğimizi de hem oyun şirketlerine hem de çevremizdeki insanlara bildirelim. Oyunlar Türkçe olana kadar oyunları satın almayalım. Bir oyun şirketi A oyunu Türkçe olmadı diye boykot edilirse, her gün mesaj yağmuruna tutulduğu halde yine çevirmezse, sonra A oyununu bizler tutup çevirirsek ve çeviri bittikten sonra “Oyununuzu çeviren bir ekip olduğu için oyununuzu satın alıyorum” mesajları yağdırarak oyunu satın alırsanız, işte o zaman aynı şirketin o günden sonra çıkacak B oyunu Türkçe çıkar. B oyunu Türkçe çıktı diye parayı peşin verip o oyunu alırsak da, o şirketin daha sonra Türkçe çıkartmadığı oyun olmaz. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, yapmamız gereken budur.

Alıntıdır.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Satmıyor diye bir şey yok. Yüksek satış yapmıyor demek istedim. Ülkemiz single oyunlar için iyi bir pazar değil. Ücretsiz ve online oyunlar daha çok tercih ediliyor. İlerde yavaş da olsa bunun değişeceğini düşünüyorum. Sonuçta nesil değişiyor. Oyunlara olan bakış da değişiyor. Ama boykot etmek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 14 Kasım 2022; 22:50:43 >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

Aynen öyle.

Sen kendini avutmaya devam et Türk dil desteği 100m satsa da Türkiyeye gelmicek. İşlerine geldi mi arapça bile yapıyorlar.

• Redshift kullanıcısına yanıt
    Arapça dünyada Türkçeye göre daha fazla kullanılan bir dil. Sebebi budur diye düşünüyorum.

• İlk değil, ikinci oyun.

1. oyun: Red Dead Revolver (2004)

2. oyun: Red Dead Redemption (2010)

3. oyun: Red Dead Redemption 2 (2018)

• Rdr 2 tüm zamanların en efsanevi oyundur benim için ..

İndie yapımların birçoğunda bile dilimiz varken R*, Ubisoft gibi büyük firmaların yaptıklarını aklamaya çalışmak çok anlamsızca. Birkaç hafta önce Disco Elysium gibi devasa kelime sayısına sahip bir oyun bile (Rockstar'ın tüm oyunlarını toplasak bile bu oyundaki kelime sayısına zar zor ulaşırız belki) Türkçe oldu. GTA V ve RDR 2 bizim ülkemizde azımsanmayacak miktarlarda sattı, buna emin olabilirsiniz. Suçlu tamamen Rockstar, oyuncular değil! Genel olarak Amerikan oyun firmaları biraz sıkıntılı bu konuda. Avrupa'dan gelen oyunların çoğunda dilimiz var nitekim. Sony ve Microsoft sayesinde yine bu Amerikan firmalarının bazıları oyunlarına Türkçe koymak zorunda kalıyorlar. Allah aşkına ülkemizde The Last Of Us serisi GTA V'in çeyreği kadar bile sattı mı? Dublaj var bu oyunda dublaj!  Yani uzun lafın kısası, Amerikan toplumunun cehaleti düşünüldüğünde ki bu cehalet Türkiye gibi tabiri caizse Dünya'nın kabak gibi ortasında bulunan bir yarım ada olan ülkeyi dahi bilemeyecek seviyelerde. Hollywood filmlerine bakarsanız daha anlaşılır olur bazı şeyler. Umursamıyorlar hocam kısacası. Amerika'dan ve Avrupa'nın birkaç ülkesinden voliyi götürüyorlar ve bizde oyunları milyonlarca satsa dahi umursamıyorlar. Bu firmaların Türkçe diye ayrı bir dil olduğunu bildiklerini bile sanmıyorum. Arapça falan konuşuyoruz sanıyorlardır muhtemelen. Onu koyunca bitiyordur. Dedim ya bu toplumlar cahil. Kendi etraflarından başka bir şey bilmezler.  Neyse mühim değil. Türkçe olmayan oyunlar bedavanın biraz üstünde fiyata gelmeyinceye kadar almıyorum zaten. Kendileri bilir. Gamepass falan götürüyor nasıl olsa. Steam'de de olmasın artık. Daha değerli firmaların oyunları olsun orada. :) CD Projekt, 11 bit Studios, Valve vs. gibi...

• Aynı düşüncedeyim, yıllanmış oyuncu olarak oyunları patchlendikten sonra bugsız son versiyon olmasını bekler hemde indirimli fiyattan oynarım. Tabiki çok hyplendığö mesala total war serisi gibi oyunlar oldukça pre order çekerim. Türkçe altyazı çıkan AA oyunlar pre order çekerim. Cyberpunk buna örnekti. Ubisoft türkçe arayüz getirdi ciddi türk oyuncu var ,türk opertör getirmedi. Afirka kabilesi bile geitridler. Bazı firmalra türk fobi var ve politik davranıyorlar. Kimsininki cahillik bile değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.