Şimdi Ara

Red Switch mi Blue Switch mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mekanik klavye almayı düşünüyorum ancak evde ailemle birlikte yaşıyorum ve normal bir klavyem var. Açıkcası mekanik klavyeyi daha çok sesi için almayı istiyorum tuşların sesi hoşuma gidiyor ancak evdekileri rahatsız edecek kadar çok çıkıyormuş Blue Switch.

Sadece sesi için almak isteyen birisi için Red Switch yeterli olur mu, yoksa normal klavye ile takılmaya devam mı edeyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Red Switch mi Blue Switch mi?

Mekanik klavyelerde hangi switch türünü seçeceğinize karar vermek zor bir iş olabilir. En popüler seçeneklerden ikisi red switch ve blue switch'tir. İkisi arasındaki temel farklar şunlardır:

• His: Red switch'ler doğrusal bir hisse sahiptir, yani tuşa bastığınızda direnç hissetmezsiniz. Blue switch'ler ise dokunsal bir hisse sahiptir, yani tuşa bastığınızda küçük bir çıkıntı hissedersiniz.

• Ses: Red switch'ler nispeten sessizdir, blue switch'ler ise daha yüksek bir tıklama sesine sahiptir.

• Kullanım Alanı: Red switch'ler genellikle oyuncular arasında tercih edilir çünkü hızlı ve tepkiseldirler. Blue switch'ler ise yazı yazanlar arasında daha yaygındır çünkü daha somut bir geri bildirim sağlarlar.

Doğru switch türü sizin tercihlerinize ve kullanım alanınıza bağlıdır. Oyuncuysanız ve hızlı, sessiz bir switch arıyorsanız red switch'ler iyi bir seçenektir. Yazı yazıyorsanız ve somut bir geri bildirim arıyorsanız blue switch'ler daha iyi bir seçenek olabilir.

Sonuç olarak, bir switch türü seçmeden önce red switch ve blue switch arasındaki farkları düşünmeniz önemlidir. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun seçimi yapmak, yazma veya oyun deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir mağazaya gidip test edin hocam, ben vatanda baktım red switch bile baya sesli bence. Blue zaten daktilo mübarek. Linkten seslerine bir bakın ama en iyisi canlı test etmek. Bir de hangi marka almayı düşünüyorsunuz? Markadan markaya switch renkleri ve sesleri farklıdır. Razer ve logitech kendi switchlerini üretiyor, corsair cherry switch kullanıyor diye biliyorum. Cherry switchlerde blue en seslisi. Corsair klavye tuş sesleri için linki inceleyin.
    https://www.youtube.com/watch?v=vPSVxavPTvU

Ben de yakın zamanda klavye alacağım, corsair için speed switch almayı düşünüyorum. Hem yazı yazmak için, hem de oyun için ideal geldi bana. Fazla sesli bir şey istemiyorum. Red switchler bana fazla geldi. Silent da çok düz geldi. Ortası speed.

• Razer ortana chroma aldım. sesi orta karar, hibrid bir klavye incelemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.