Elektriğimdeki dalgalanmadan dolayı gittim regülatörlü bir ups aldım http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite1000-lite-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=25093 Ups in kendi programından baktığımda giriş neyse çıkışda o. Mesela 224.7 giriyor 224.7 çıkıyor, giriş 225 olursa saniyesinde çıkışta 225 oluyor. Bu aletin regülasyonu nasıl bişe anlamadım gitti. Çıkan elektriği 220 ye çekmesi gerekmez mi acaba? Gerekmesse bahsi geçen regülasyon nasıl bir şey oluyor acaba?
Merhaba,
Aldığınız ürün lineinteraktif model, yanılmıyorsam online regülasyona sahip değil. Voltaj dalgalanması çok fazla ise UPS yerine bir regülatör almanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Örnek olması için bulduğum bu linkteki modelleri bir inceleyin isterseniz.
Voltaj dalgalanması için 10TL lik Tunçmatik priz koruyucu yeterli.
Line-interactive regülasyon hassasiyeti ±%10 veya ±%15 olarak çalışır. Tam regülasyon istiyorsanız online ups almanız gerekiyor. Ev kullanıcıları için gereksiz.
Bu regülatörün ups in sahip olduğu regülesyondan farkı yok. Tam regülasyon için servo motorlu regülatör almak gerekir. Fiyatları el yakar
@TuVNeRa
Voltaj koruma prizleri regülasyon sağlamaz, yüksek gelen voltajdan korumak içindir. Normalin üstüne çıktığında sigortanın atmasına neden olup koruma sağlar.
o zaman benim durumuma en uygunu hangisi olur bir yol gösterebilir misiniz? işyerindeki elektrik 219-230 arasında sürekli değişiyor. tam emin değilim ama bu yüzden 2. crt monitörümü çöpe atmak üzereyim. monitörlerde sürekli bir dalgalanma oluyor sonra da mefta oluyorlar. şu andaki monitör de yalnızca 1024*768 85 Hz de sorunsuz çalışıyor daha yüksek çözünürlükte Hz oranı düşüyor ve yine titreme oluyor. ben bu mesajı yazarken bi yandan da ups i takip ediyorum yaklaşık 6 defa voltaj değişti (221.7,222.224.5,222,4...)
hatta bi ara dedim tüplü monitör yerine lcd alayım onlarda elektrik mukavemeti daha güçlüdür diye. ama onlarda da bu dalgalanma kör nokta oluşmasına sebep oluyormuş.
benim şimdi ne yapmam lazım bu durumu çözebilmem için?
monitörün tazeleme oranını 85 hz nin altına indirdiğinde farkettiğin titreme doğal bir çalışma durumudur. voltaj dalgalanmasıyla ilgisi yok.
ama bahsettiğim titreme görüntünün dalgalanmasına kadar varıyor tıpatıp aynı monitörden evde de var onda böyle bir durum yok bu sorunu nasıl halledebilirim?
Monitör ile ups arasındaki mesafe ne kadar. Ayrıca 210 volt ve 230 volt arasındaki dalgalanmalar normal. Monitörünüzü etkilemez.
monitör ile ups arasında yaklaşık 1,5 metre kadar fark var yani masanın üstünde mönütör yerde çaprazında ups duruyor fakat bu dalgalanma/titreme sorunum ups den önce de vardı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme