Şimdi Ara

REHBER: 2017 ÖSYM KILAVUZUNA GÖRE TIP FAKÜLTELERİ (ÖZEL KOŞULLAR, YENİ KONTENJANLAR VE FAKÜLTELER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
14
Favori
12.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

REHBER: 2017 ÖSYM KILAVUZUNA GÖRE TIP FAKÜLTELERİ (ÖZEL KOŞULLAR, YENİ KONTENJANLAR VE FAKÜLTELER)

İLK KEZ BU SENE ÖĞRENCİ OLACAK OLAN BÖLÜMLER

ÖZEL KOŞULLAR

Tüm tıp fakülteleri için ortak olan Bk. 5: Tıp programlarına programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 40 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil)

Cerrahpaşa ingilizce, Gazi ingilizce, Karadeniz Teknik, İnönü ingilizce, Gaziantep ingilizce, Atatürk ingilizce bölümleri için Bk. 15.: Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İngilizce yeterlik sınavını aşaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

Ege, Erciyes için Bk. 4: İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Hacettepe ingilizce, Hacettepe, Ege, Mersin, Balıkesir, Bozok, Erciyes için Bk. 14: Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir.

İstanbul ingilizce, Atatürk ingilizce, Gaziantep ingilizce, İnönü ingilizce, Muğla Sıtkı Koçman ingilizce, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs ingilizce, Ankara Yıldırım Beyazıt ingilizce, Gazi ingilizce, Hacettepe, Hacettepe ingilizce, Cerrahpaşa ingilizce için Bk. 17: Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin ÖSYS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

Hacettepe, Hacettepe ingilizce, Yıldırım Beyazıt ingilizce, Ondokuz Mayıs ingilizce, Muğla Sıtkı Koçman ingilizce, İstanbul ingilizce için Bk. 21: Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

Cerrahpaşa, Cerrahpaşa ingilizce, Gazi ingilizce, Yıldırım Beyazıt ingilizce, Ondokuz Mayıs ingilizce, Muğla Sıtkı Koçman ingilizce, İnönü ingilizce, Gaziantep ingilizce, Atatürk ingilizce, İstanbul ingilizce için Bk. 28: Öğretim dili İngilizce’dir.

Harran, Bozok, Karabük, Bülent Ecevit, Dumlupınar, Sütçü İmam, Süleyman Demirel, Ondokuz Mayıs, İstanbul Medeniyet, Dokuz Eylül için Bk. 46: İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Hacettepe, Karadeniz Teknik için Bk. 86: Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce’dir.

Bozok, Ahi Evran, Dumlupınar, Balıkesir, Mersin, Pamukkale, Ege için Bk. 87: Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam
    teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

Uludağ için Bk. 67: 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Uludağ Üniversitesine aşağıdaki koşullarla yerleştirilen öğrencilere belirtilen olanaklar sağlanacaktır. a) Bursa dışında ikamet etmekte olan öğrenciler için; yerleştirmeye esas alınan puan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 500 öğrenci
    arasında yer alanlar Uludağ Üniversitesi yurtlarına sıralamasız, ücretsiz olarak kabul edilir. Ayrıca bu öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilir. Öğrenci yerleştirildiği bölüm/programda öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece yurt hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacaktır. İki dönem üst üste dönem ve/veya Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) 2.50'nin altına düşen öğrenciler yurt haklarından yararlanamayacaklardır. b) yerleştirmeye esas alınan puan sıralamasında Türkiye genelinde 501 ile 1000 öğrenci arasında yer alanlar Uludağ Üniversitesi Yurtlarında sıralamasız
    olarak yerleşme ve yurt ücretinden %50 indirimli olarak yararlanma hakkı verilir. İki dönem üst üste dönem ve/veya Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) 2.50’nin altına düşen öğrenciler yurt ücretinde %50 indirim hakkından yararlanamayacaklardır.

Abant İzzet Baysal için Bk. 74: Bu programa yerleşen ve başka bir kurumdan burs almayan en yüksek puanlı adaya İzzet Baysal Vakfı tarafından karşılıksız burs verilecektir.

Muğla Sıtkı Koçman, Muğla Sıtkı Koçman ingilizce için Bk. 814: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine yerleştirilme puan türlerine göre ilk üç sırada yerleşerek kayıt yaptıran Muğla İli Menteşe İlçesinde öğrenim gören lisans öğrencilerine bir eğitim-öğretim yılı boyunca ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak olup, Üniversite Senatosunun belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak konaklama imkanı devam edecektir.

Hacettepe, Hacettepe ingilizce için Bk. 123, 834, 868: Bu programa alınan öğrenciler ilgili Yönetmelikte (19 Mart 2008 tarih
    ve 26821 sayılı Resmi Gazete) belirtilen koşulları sağlamaları halinde tıp fakültesinin ikinci sınıfında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Doktoru Bütünleşik Programına başvurabilirler. Mülakat ve başvuru değerlendirmesi sonucunda programa kabul edilen öğrenciler iki dereceli (Tıp Doktoru MD ve Bilim Doktoru PhD) Tıp Bilim Doktoru Bütünleşik programına intibak ettirilirler. İki dereceli program eğitim süresini iki yıl (dört yarıyıl) uzatır.
    Hacettepe Üniversitesi’ne yerleştirildikleri programları birinci sırada tercih eden öğrencilerden yerleştirilme puan sıralamasına göre; a) ilk 10 arasında yer alan öğrencilere Hacettepe Konukevlerinde ücretsiz konaklama, b) ilk 100 arasında yer alan öğrencilere ve yerleştirildikleri programlara birinci sırada yerleşen öğrencilere yurt odalarında ücretsiz konaklama olanağı sağlanacaktır. Barınma destekleri öğrencilerin başvuruda bulunmaları halinde geçerli olacaktır. Yerleştirildikleri programlara yerleştirilme puan sıralamasına göre ilk üç sırada yerleşen öğrencilere; ücretsiz üç öğün yemek olanağı sağlanacaktır. Bu destekler Üniversitemizin belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak kazandıkları programların normal öğrenim süreleri boyunca devam edecektir. Yukarıdaki kriterlerde bahsi geçen sıralamalar; adayın Hacettepe Üniversitesi’ne yerleştirildiği program için kullanılmış puan türünün Türkiye sıralamasıdır ve ÖSYM tarafından belirlenmektedir.
    Bu programa başvurabilmek için görme ve işitme engelli olmamak gerekir.

Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Beyazıt ingilizce için Bk. 795: YGS ve LYS sonucunda ortaya çıkan yerleştirme puanlarına göre
    1-100 aralığında ki sıralamada yer alan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesine (YBÜ) kesin kayıt yaptıran öğrencilere 9 ay süreyle ayda 750 (Yediyüz elli) TL, 101-1000 aralığındaki sıralamada yer alan ve YBÜ’ ne kesin kayıt yaptıran öğrencilere 9 ay süreyle ayda 500 (Beş yüz) TL karşılıksız “YBÜ Başarı Ödülü” sağlanacaktır. “YBÜ Başarı Ödülü” İngilizce hazırlık sınıfının ilk yılını ve normal öğretim süresini kapsamaktadır. Zorunlu hazırlık sınıfı eğitimini bir yıllık akademik takvim süresinde bitiremeyen öğrenciler ile Yıllık Genel Akademik Not Ortalaması 3.00 ün altına düşen öğrencilerin
    takip eden dönemden itibaren “YBÜ Başarı Ödülü” kesilir. Hazırlık sınıfında başarılı olamadığı için ödülü kesilen öğrencilerin ödülleri, Lisans programındaki eğitimlerine başladıkları tarihten itibaren bulundukları yıl itibariyle Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenecek kriterler çerçevesinde devam ettirilecektir. Ayrıca üniversitemizi ilk üç sırada tercih eden öğrencilerimize Öğrenci Asistanlık uygulamasında öncelik tanınacaktır (Öğrenci Asistanlık ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiyi üniversiteden edininiz.)

İstanbul Medeniyet için Bk. 746: Üniversitenin; hazırlık sınıfı eğitimi Orhanlı-Tuzla yerleşkesinde; Hukuk Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Fakültesinin eğitim öğretimi Cevizli-Kartal yerleşkesinde yapılacaktır.

Uludağ için Bk. 749: ÖSYS sonucunda bu bölüme kayıt yaptıran ve bu program türünde 1-500’e girenlere 9 ay süreyle 1500 TL., 501-1000 arasındaki
    öğrencilere 1.000 TL., 1001-1500 arasındaki öğrencilere 500 TL. ve ilk 1500’e giren öğrenci olmaması durumunda en yüksek puanla kayıt yaptıran ilk beş öğrenciye 9 ay süreyle ayda 500’er TL. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitimi Bursu verilecektir. Ayrıca ücretsiz öğle ve akşam yemeği verilecek, Bursa dışında ikamet eden öğrenciler için konaklama imkanı sağlanacaktır. Bu öğrenciler 4.00 üzerinden en az 3.00 Genel Akademik Not Ortalamasını (GANO) sağlamaları durumunda Eğitim Bursu, yemek ve konaklama imkanlarından yararlanmaya devam edeceklerdir. Eğitimi süresince
    Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) 4.00 üzerinden 3.90 ve üstü olan öğrencilere başarısı devam ettiği sürece yılda 9 ay süreyle 500 TL. Uludağ Üniversitesi Tıp Eğitimi Bursu verilecektir. Birinci maddeden yararlanan öğrenciler bundan yararlanamayacaklardır.

Çukurova için Bk. 173: 1. 2017 yılı lise ve dengi okul mezunlarından Ç.Ü.’ne aşağıdaki koşullarda yerleştirilen ve Ç.Ü.bünyesinde yer alan ilgili puan
    türünde bir programa Türkiye genelinde ilk 5000’e giren öğrencilerden (İkinci Öğretim Hariç); a-MF puan türlerine göre öğrenci alan bölümlere yerleştirilen en yüksek puanlı ilk 20 öğrenciye, b-TM puan türlerine göre öğrenci alan bölümlere yerleştirilen en yüksek puanlı ilk 15 öğrenciye, c-TS puan türlerine göre öğrenci alan bölümlere yerleştirilen en yüksek puanlı ilk 10 öğrenciye, d-YGS puan türlerine göre öğrenci alan bölümlere yerleştirilen öğrenciler için en yüksek puanlı ilk 10 öğrenciye, e-DİL puan türlerine göre öğrenci alan bölümlere yerleştirilen öğrenciler için en yüksek puanlı ilk 5 öğrenciye; 2. 2017 yılı lise ve dengi okul mezunlarından Ç.Ü.’nin lisans programlarına (İkinci öğretim hariç) yerleştirilen öğrencilerden
    fakülte/bölümlerini birinci sırada kazananlara öncelik tanınmak şartıyla Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca belirlenen kurallar çerçevesinde burs verilei“cektir.

Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Beyazıt ingilizce için Bk. 145: Tıp Fakültesinde eğitim-öğretim Bilkent Yerleşkesinde yapılacaktır.

Ondokuz Mayıs, Ondokuz Mayıs ingilizce için Bk. 754: LYS Y-MF-1-2-3-4 puan türünde ilk 3000’e girerek ilgili puan türlerindeki bölümlerog“e yerleşen ve aynı programa kesin kayıt yaptıran (ek puanlı yerleştirmeler hariç) ilk 5’te tercih eden öğrencilere 8 ay süreyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfınca 300 TL. burs verilecektir.

Recep Tayyip Erdoğan için Bk. 841: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından Üniversitemizin; Lisans programlarına yerleştiği ve kayıt yaptırdığı programın puan türüne göre Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) ilk 6.000’e giren Tıp Fakültesi öğrencilerine aylık 1500 TL, ilk 10.000 'e giren Tıp Fakültesi öğrencilerine aylık 1000 TL burs verilecektir. Burslar; hazırlık sınıfı dâhil programın normal öğrenim süresi boyunca ve her eğitim-öğretim yılında 9 ay olarak ödenecektir. Öğrencinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.50’nin altına düşmesi, sınıf kaybı ve alttan dersinin bulunması, kayıt dondurması/izinli olması ya da uzaklaştırma veya daha üst
    bir ceza alması durumunda burs kesilir.

Sivas Cumhuriyet için Bk. 265: LYS’de ilk 1000 içinde olup Üniversitemizi tercih eden öğrencilere Üniversite Vakfı tarafından bilgisayar ve yurt imkanı; 1000-5000 arasında olup, Üniversitemizi tercih eden öğrencilere burs ve bilgisayar imkanı verilecektir. Üniversitemizi tercih eden
    öğrencilerden uygun olanlara kampus içinde bulunan çağrı merkezinde çalışma imkanı sağlanacaktır. Ayrıca başarılı ve fakir öğrencilere Üniversite Vakfı tarafından imkanlar nispetinde burs ve yurt sağlanacaktır.

Kastamonu için Bk. 232: Fakültenin altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrenciler; 1.,2. ve 3. sınıf eğitimlerini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde, 4., 5. ve 6. sınıf eğitimlerini kendi üniversitelerinde sürdürecektir.

İzmir Demokrasi için Bk. 809: Akademik ve fiziki altyapı tamamlanıncaya kadar İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde öğretime başlanacaktır.

Aksaray için Bk. 106: Fakültenin altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrenciler; temel bilimlere ilişkin 1.,2. ve 3. sınıf eğitimlerini Necmettin
    Erbakan Üniversitesinde, klinik bilimlere ilişkin 4., 5. ve 6. sınıf eğitimlerini kendi üniversitelerinde sürdürecektir.

Amasya için Bk. 275: Fakültenin altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrenciler; temel bilimlere ilişkin 1.,2. ve 3. sınıf eğitimlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, klinik bilimlere ilişkin 4., 5. ve 6. sınıf eğitimlerini kendi üniversitelerinde sürdürecektir.

Gülhane Tıp (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Erkek) (İçişleri Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Kız) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına) için Bk. 154: Bu programa başvurabilmek için; 1.TEMEL NİTELİKLER: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara iltisakı veya irtibatının olmaması, c) 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen okullarda öğrenim görmüş olmamak. ç) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olması, d) Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olması, e) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kadın ve erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabi mukarenet, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ile istihlak kaçakçılığı olmak üzere kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkumiyetinin bulunmaması, f) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı hallerinin bulunmaması, g) Taksirli suçlar hariç olmak
    üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile kasıtlı bir suçtan hükümlü bulunmamak, ğ) Nişanlı, evli, dul, çocuklu olmamak veya nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, h) Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/ çıkarılmamış veya Kanun Hükmünde Kararname kapsamında diğer okullara nakledilmemiş, sivil okullardan çıkarılmamış olmak.
    2. YAŞ ve SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ KOŞULLAR: a) Yaş Durumu: 30 Ağustos 1996 tarihinden sonra doğmuş olmak ve en fazla 21 yaşında olmak, 30 Ağustos 2017 tarihi itibariyle 22 yaşından gün almamış olmak (30 Ağustos 1996 tarihinden önce doğanlar başvuramazlar. Her ne sebeple olursa olsun, yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır, b) Sağlık Durumu: Türk Silahlı Kuvvetleri,
    Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği gereğince, MSB veya İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi kontenjanına alınacak öğrenci adayları tam sağlam olmalı ve diskromatopsi bulunmamalıdır. (1) Vücut yapısı düzgün olmalı, (2) Vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çeken, çirkinlik yapan yara, yanık, leke, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, (3) Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk olmamalı, (4) Renk körü olmamalı, (5) Sara, işeme, uykuda gezme, bayılma, histeri, marazi çarpıntı
    vb. hastalıklarından herhangi birine yakalanmamış olmamalıdır. (6) (a) Boy ve kilo sınırları aşağıda ifade edildiği gibi olmalıdır; (I) Kız öğrenci adaylarında boy alt sınırı; 16 ve 16,5 yaş için 148,5 cm, 17 yaş için 149 cm., 17,5 yaş için 151,5 cm, 18 yaş için 152 cm ve 19 yaş için 153 cm.dir. 20 yaş ve üzeri için alt sınır 154 cm. dir. (II) Erkek öğrenci adaylarında boy alt sınırı; 16 yaş için 158 cm, 16,5 yaş için 161 cm, 17 ve 17,5 yaş için 162 cm, 18 yaş için 163 cm ve 19 yaş için 164 cm.dir.20 yaş ve üzeri için alt sınır 165 cm. dir. (III) Vücut kitle indeksine göre kilo sınırları kız öğrenci adaylarında; 16 yaş için alt sınır 17,4 kg/m2 – üst sınır 25,5 kg/m2, 16,5 yaş için alt sınır 17,6 kg/m2 – üst sınır 25,7 kg/m2, 17 yaş için alt sınır
    17,7 kg/m2 – üst sınır 25,9 kg/m2, 17,5 yaş için alt sınır 18,3 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2, 18 yaş için alt sınır 18,8 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2, ve 19 yaş için alt sınır 19 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2 , 20 yaş ve üzeri için alt sınır 19 kg/m2 – üst sınır 26kg/m2 olarak uygulanmaktadır. (IV) Vücut kitle indeksine göre kilo sınırları erkek öğrenci adaylarında; 16 yaş için alt sınır 17,9 kg/m2 – üst sınır 25,4 kg/m2, 16,5 yaş için alt sınır 18,1 kg/m2 – üst sınır 25,7 kg/m2, 17 yaş için alt sınır 18,3 kg/m2 – üst sınır 25,9 kg/m2, 17,5 yaş için alt sınır 18,6 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2, 18 yaş için alt sınır 18,8 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2, ve 19 yaş için alt sınır 19 kg/m2 – üst sınır 26 kg/m2 , 20 yaş ve üzeri için alt sınır19 kg/m2 - üst sınır 26 kg/ m2 olarak uygulanmaktadır. ( Vücut Kitle İndeksi= Vücut ağırlığı (kg olarak) / Boy x Boy (metre olarak) ) (b) Her iki gözdeki ayrı ayrı görme kusurları Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen ölçülere uygun olmalıdır. (Askerî öğrenci adaylarında düzeltme ile her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla üç diyoptriye kadar (üç dahil) miyopi ve hipermetropi ile
    doksan derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı üç diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar ile laboratuvar referans değerinin üst sınırının bir buçuk katına kadar olan (bir buçuk katı dahil) konjenital indirekt hiperbilurubinemiler MSB veya İçişleri nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi kontenjanına girmeye engel değildir. (7) Sağlık Bakanlığı tarafından; TSK Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkilendirilen hastanelerin Sağlık Kurulu’ndan “ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR” kaydını içeren bir sağlık kurulu raporu almak.
    3. ÖĞRENİM İLE İLGİLİ KOŞULLAR: Lise ve dengi okullardan 2017 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 yılında mezun olmak, 4. DİĞER HUSUSLAR: a. Öğrenci Ölçme Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında MSB veya İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi kontenjanına ÖSYM tarafından yerleştirilen ancak, yukarıda belirtilen “Giriş Koşulları”na uymayan ğrencilerin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’ne MSB veya İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına kayıtları yapılamaz. MSB veya
    İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına yerleştirilen öğrencilerden giriş koşullarını sağlayamayanlar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesinde kendi imkanlarıyla diğer öğrencilerle beraber eğitime devam edeceklerdir. b. Öğrencinin kesin kaydının yapılabilmesi için, yapılacak muayenede “ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR” raporunu alması, Fiziki ve Bedeni Yeterlilik Testi ile Mülakat Sınavında başarılı olması ve intibak eğitimini başarıyla tamamlamış olması koşulları aranacaktır. c. Sınavlarda MSB nam ve hesabına eğitim alınacak kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirilen
    adayların kayıt kabul işlemlerinin tarihleri, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, MSB internet sayfasından duyurulacaktır. ÖSYS sonuçlarının açıklanmasından sonra, Kayıt Kabul takvimi ve hazırlanması gereken evraklar,www.msb.gov.tr adresinde duyurulacaktır. Adaylar, hazırlanması gereken evrakları,www.msb.gov.tr adresinden indirerek hazırlayacaklardır. Adaylar, kayıt kabul takviminde duyurulacak tarihte, MSB Kayıt-Kabul
    Komisyonuna başvurarak işlemlerini başlatacaktır. Bu programa Ek kontenjanla kayıt yapılamaz. d. Sınavlarda İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına eğitim alınacak kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların kayıt kabul işlemlerinin tarihleri, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, İçişleri Bakanlığının internet sayfasından duyurulacaktır. ÖSYS sonuçlarının açıklanmasından sonra, kayıt kabul takvimi ve hazırlanması gereken evraklar,www.icisleri.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Adaylar, kayıt kabul takviminde duyurulacak tarihte, İçişleri Bakanlığı Kayıt Kabul
    Komisyonuna başvurarak işlemlerini başlatacaklardır. Bu programa Ek kontenjanla kayıt yapılamaz.

Gülhane Tıp, Gülhane Tıp (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Erkek) (İçişleri Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Kız) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına) için Bk. 94: Öğrenciler öğrenimlerini Ankara’da sürdürüceklerdir.

Gülhane Tıp (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Erkek) (İçişleri Bakanlığı Adına) için Bk. 65: Bu programa yalnız erkek öğrenciler alınacaktır.

Gülhane Tıp (Kız) (Milli Savunma Bakanlığı Adına), Gülhane Tıp (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına) için Bk. 78: Bu programa yalnız kız öğrenciler alınacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakultasaian -- 28 Haziran 2020; 18:23:24 >

• Re(Z)
  • Up çok yardımcı oldu
  • Adamsın REZ
  • Allah razı olsun hocam emeğinize sağlık
  • Eyvallah hocam güzel olmuş
  • hocam özetle kars tıp kaçla kapatır ?
  • Niğde için bilgisi olan?
  • IIImalwareIII kullanıcısına yanıt
    18 binden daha kötü sıralamada bitirir
  • sakultasaian kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nereyi düşünüyorsunuz
  • shadesofcool kullanıcısına yanıt
    Sakarya, Pamukkale, Çanakkale üçlüsünü düşünüyorum hocam şimdilik, Çanakkale gelir diyorum Sakarya ile Pamukkale meçhul
    Siz nereyi düşünüyorsunuz hocam, geçen seneye göre güzel çekmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakultasaian -- 17 Temmuz 2017; 18:19:39 >
    Teşekkür ederim Marmara istiyorum da olmazsa altına ne yazmalıyım kararsızım, bir de mühendislik yazma konusunda çok gidip geliyorum

Üçü de çok güzel okullar istediğiniz gibi gelir umarım
  • Bu kılavuzda marmara çeko ikinci öğretim yok, alım yapmayacak anlamına mı gelir bu? Yoksa başka sebebi mi vardır
  • Hocam geçen seneki kılavuzu incelediniz mi? Geçen seneki kılavuzda da yoktur belki. Üniversiteyle iletişime geçin, mail veya telefon ile sorun mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakultasaian

Hocam geçen seneki kılavuzu incelediniz mi? Geçen seneki kılavuzda da yoktur belki. Üniversiteyle iletişime geçin, mail veya telefon ile sorun mutlaka.

İncelemedim, bakayım. Yarın denerim umarım ilgilenirler
  • hocam bu arada tercih robotunda da çıkmıyor bölüm
  • Takip
  • Hocam maalesef fazla bilgim yok bu konuda ama ilgilenirler bence iletişime geçtiğinde.
    Eyv hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.