arkadaşlar öncelikle hepinizi tebrik ederim. sınav sonucum geldiğinde çok sayıda üniversite gezmiştim.. nelere bakacağımı dahi bilmiyordum ve internette reklamlar dışında sorularıma cevap bulabileceğim hiç bir kaynak yoktu.. o nedenle objektif bir karar vermekte zorlandım. sizlere bu nedenle araştırabildiğim kadar okuldan çok ince ayrıntısına kadar bilgi verebileceğim okullar serisi hazırladım. öğrendiğim bilgileri başka öğrencilerden teyit ettirdim. yazdığım her şeyin fotoğraflı belgelerini de edindim.. (örneğin maltepe de 70 öğrencinin alındığı sınıfta komite sınavında 50 kişinin 100 üzerinden 20 nin altında aldığına benimde inanasım gelmedi ama okulun yayınladığı resmi grafik görseli de ekran görüntüsü olarak kayıt aldım) yani burada yazacağım her şeyi ispatlayabilecek durumdayım araştırdığım ve sizlere aktaracağım özel tıp fakülteleri 1.Yeditepe 2.Demiroğlu 3.TOBB 4.Haliç 5.Acıbadem 6. Maltepe 7.İzmir Ekonomi 8.Tınaztepe 9.Buruni bu okulları en ince ayrıntısına kadar iyi yönleriyle ve olumsuz yönleriyle sizlerle paylaşmaya başlayalım. İyi yönler her öğrenciye göre değişebilir. kimisi 6-7 sene zamanım geçecek en azından kampüsü bir şeye benzesin bari diyebilir kimisi kampüs önemli değil eğitimi nasıl der. ben olabildiğince olumsuz durumları anlatmaya çalışacağım ki bu okullara girdiğinizde başınıza neler gelecek bilin. BAŞLAYALIM SERİ 1....MALTEPE Tıp Fakültesi evet ilk bu okulu anlatmaya başlayacağım çünkü bana son beş senelik "düşüşü" çok ilginç geldi. okulun kampüsü çok büyük.. binalar eski ancak ağaçlı ve geniş bir bölge... etrafında sanayi ve hapishane var. yakında yerleşim yeri yok. yurt var ancak inanılmaz pahalı ve devlet yurtlarından bir farkı yok. göreceli olarak yakınlarda ki gidip kalabileceğiniz 1+1 evler 8-10.000 tl civarı (yurt parası da az değil bu arada) okulun 4-5 -6 da gittiği maltepe de üniversiteden ayrı büyük olmayan bir hastanesi var. klinik eğitimlerin bir kısmı burada yapılıyor. okulun ücreti benzer okullara göre aynı veya biraz daha yüksek diyebiliriz. 130.000 civarı... (benzer okullardan demiroğlu 123.000.. haliç 114.000) evet şimdi gelelim eğitime: bir okul 5 senede 20 bin seviyelerinde öğrenci alma durumundan, nasıl 50.000 kişi içerisinden bile "kontenjanlarını dolduramayacak" hale gelebilir durumunu inceleyelim toplam 4 komite var ve %60 alınıyor geçme notu etkisi.... Final ve bütünlemenin %40 ı alınıyor baraj sistemi var.. fizik dersi tüm yıl boyunca anormal öne çıkarılıyormuş (finalde bile 18 soru soruluyormuş) ve yarısından çoğu küsüratlı sayılarla matematiksel işlemler içeriyor formül falan verilmiyormuş.(süre 1 dakika) diyelim 21 soruluk biofizik adı altında verilen fizik bölümü son sınıf öğrencilerinin bile yapamadığı dersi es geçip diğer derslere yoğunlaştınız ve 21fizik sorusundan sınavda 2 tane yapabildiniz. başınıza şu geliyor. 21 in yarısı eksi yaptığın soru 21/2-2=9 evet eksi 9 yiyorsunuz ceza.. yani 100 -21 soru -9 ceza puanı ile sınava yaklaşık 70 puan üzerinden giriyor gibi oluyorsunuz. .....öncelikle okulda "sınıfta kalma" oranları hayal bile edemeyeceğiniz sınırların üzerinde. bir tıp öğrencisi yemez içmez s..maz ders çalışır ne olursa olsun geçer sözünün nasıl geçersiz olduğunun göstergesi gibi. nasıl oluyor anlatmaya derslerle ve 1. sınıftan 4 ayrı öğrencinin verdiği bilgilerle başlayalım. ders ders gidelim. ANATOMİ: ingilizce bölümünün hocasıyla türkçe bölümünün hocası yarış halinde. ama nasıl. 1. ve 2. komitede anatomi yok. 3. komite de kemikler... 4. komitede kas eklem sinir ve damarlar anlatılıyormuş. 3. vizede anatomi laboratuvarında kemik eğitim alma süresi sıkı durun sadece ve sadece 1 gün olmuş insanlar nasıl sınıfta kalıyor bölümüne geliyoruz şimdi.. şöyle 3. komitede sadece ve sadece kemiklerin anlatıldığı sınavda 17 soru soruluyor ve bunların 10 tanesi kemikler 7 tanesi kas eklem sinir soruları. ve sınavdan önce kas eklem sinir ile ilgili tek bir ders anlatılmamış ve soru çıkabileceği dahi ima edilmiyor. nasıl beğendiniz mi..öğrenci ablalarınız abileriniz orada gidin sorun istiyorsanız. Laboratuvarları süs olsun diye hoca yüzü görmeyen bir kaç gün kadavra ve asistan gören zavallı öğrencilerden oluşan bir düzen kurulmuş gibi görülüyor.. tek iyi yanı anatomi hocaları doktor ve ingilizce bölümünde ki hocanın ingilizce si çok iyimiş.... dışarıdan bakınca benim bile sinirim bozuldu...geçiniz. FİZYOLOJİ: öğrencilerin tanımlaması ile 1.sınıfta ki tek KRAL hoca ama soru sayısı çok az.. hoca doktor şimdi gelelim "doktor olmayan" hocalara.. bence bunların sayısı ne kadar artarsa okulun kalitesi o kadar bozuluyor. bir doktora ne lazım olur klinik yaşamında nasıl bağlantı kurabilir mesleği ile.... bu bölümlerde çok çuvallıyorlar çünkü tıbbı bilmiyorlar ve dersi ne için anlattıklarını farkedemeyip bağlantı kuramıyorlar.. örneklerini şimdi aşağıda göreceksiniz. BİYOLOJİ: ingilizce bölümündekilerin söylediğine göre 2 hocanın da ingilizcesi iyimiş. ancak biyoloji de matematik olur mu diyeceksiniz genetik hocası olduğundan genetiğe öyle bir girmiş ki formüllü matematik genetiğini ömrünüzde ilk kez burada görebilirmişsiniz. ingilizcenin iyi olması da bazen kötü olabiliyormuş sorularda deyimler veya 2.3. anlamında nadir kullanılan ingilizce kelimelerle soruyu anlaşılmaz hale getirebiliyorlarmış.. türkçe derslerininde anormal genetik bilgilerle anlatıldığı söylendi. öğrenciler tarafından TUS veya ileriki sınıflarda hiç bir işlerine yaramayacağı belirtildi. başka okulun biyoloji notları ile karşılaştırıldığında yaklaşık %70 i farklı olduğu söylendi..doktor mu yetiştiriyorlar genetik mühendisimi belli değil.. geçiniz... davranış bilimleri ve biyoistatistik : normalde küçük derslerden not yükseltilir değil mi? okulda ilk 10 da olan bir öğrenci "daha öncekilerle benzer olarak 11 soruda 2 yaptım bir de eksi puan baraj yedim" dedi.. hiç bir şey diyemiyorum. okul öğrencilerine allah sabır versin..biyoistatistiği nasıl yapamadın diye sorunca "2- 3 tane cevap varmış bir yerde uyarı yoktu tek cevap işaretledim" dedi yani diyelim 3. soru doğru cevabı a..c..ve d yani 3 tane cevap var testte...sabır..sabır BİYOFİZİK: tek kelime ile efsaneymiş. hadi ingilizce bölümündekiler hocaların ingilizcesi kötü diye anlamıyor türkçe bölümünde de eksi not almayan sayısı çok azmış. diyorlar ki maltepe hastanesinin karşı sokağında ELİF kırtasiye var oraya gidip BİYOFİZİK der slaytlarını alın basılmış olarak.. 5 dakika inceleyin ANADOLU yakasından AVRUPA yakasına geçersiniz korkudan diyorlar bilemiyorum arkadaşlar en azından bu okulu yazacak olanlar bu tavsiyeleri dikkate alsın.. elif kırtasiye ye gidip ders notlarını incelesinler bence..
2. sınıfta biyofizik dersi varmış yine...fizik anlatıyorlarmış.. ancak 3. sınıftan itibaren kolaymış okul paso geziyorlarmış.. okulun TUS başarısının kıbrıs okullarının bile gerisine düşmesinden belli zaten. geçen sene ve önceki sene TUS puanlar 43 civarındaydı ve tüm tıp fakülteleri içinde sondan 3. idi. 1997 yılında yeditepe den sonra 2. açılan özel okulun TUS ta sondan 3. ye düşmesi ve kontenjanını dolduramaması üzücü. umarım yeni gelen rektör durumun farkına varır ve düşecek bir yer kaldıysa bu düşüşü durdurur. yazık elimde daha bir çok bilgi var da boşverin.. bir sonraki seri yazımda (SERİ 2) başka bir özel tıp fakültesi yazacağım.. acele edenler için ÖN BİLGİ olarak kısaca değineyim bunlar sadece ön bilgiler ayrıntılar gelecek: DEMİROĞLU TIP: çoğu kişi aşağılıyor apartmanda eğitim falan diye ama TUS a yakın eğitimi en iyi veren okullardan. iyi yanları sınavlarda anlatmadıkları şeyleri sormuyorlar kötü yanı bayağı zor soruyorlar. maltepe de hiç bir şey öğrenemeden sınıfta kalıyorsun burada çok sağlam bilgi öğrenip sınıfta kalabiliyorsun. arada ne fark var yorum sizin. 4 5 6. sınıfta hastaneleri çok güzel. en azından bu sınıflar için yatay geçiş araştırmanıza alın derim. HALİÇ TIP: Cerrahpaşadan bir anatomi hocası dekanmış geçen seneye kadar. Türkiyenin en öğrenci dostu dekanı deniyor kendisi için. çok sayıda cerrahpaşadan hoca getirmiş.. eğitim iyi deniyor. yeni kampüsü özellikle tıp fakültesi harika olmuş. neredeyse koca bir kat anatomi katı olmuş.. gidip görün derim tanıtımlarda. YEDİTEPE: .........loading........ |
Bildirim