Şimdi Ara

İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sınav Yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllar önce tercih yaparken vs. forumun çok faydasını görmüştüm. Çeşitli soru çözüm gruplarında da oldukça kişiye yardımım olmuştu. Yeni mezun olmuş bir ilköğretim matematik öğretmeni olarak bölüm konusunda iş konusunda sorularınızı alabilirim. Ek olarak bu yılki sınav hakkında ufak bir yorum yapayım tyt ve ayt matematiği 3 4 soru dışında pek eleyici değildi. Fakat tyt Türkçe'nin matematik netlerini etkileyeceğini bu yüzden netlerin ortalamaya göre bazı iyi öğrencilerde daha düşük olacağı düşüncesindeyim. Sınava giren öğrenci sayısının artması sıralamayı olumsuz etkileyecektir ama tercih yapmayan sayısı da artacaktır bu yüzden sıralamalar bence biraz gerileyecek. Gelen sıralamanıza göre bu gelmez yazmayayım düşüncesinde olmayıp tercihlerinizi ona göre yapın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• yukarı

• elanurbela E kullanıcısına yanıt

Eğitimi pek zor değil açıkçası alan matematik derslerinden analiz serisi ve cebir dersi zordur. Limit türev integral vs. analiz serisinde oldukça kullanılır. Eğitim dersleri genellikle rahat bir şekilde geçilir diyebilirim. Makale ve tez işleri ya da haftalık ödevler yorucu olabiliyor, tabi hocadan hocaya oldukça fark mevcut zorluk açısından. Bazı dersler değişiklik gösterebilir fakat ortak programı buradan inceleyebilirsin https://www.yok.gov.tr/Documents/Kurumsal/egitim_ogretim_dairesi/Yeni-Ogretmen-Yetistirme-Lisans-Programlari/Ilkogretim_Matematik_Lisans_Programi.pdf

Mesleki tatmin açısından iyi olduğunu söyleyebilirim. Öğrettiğin bir konuyu ya da yöntemi çocuğun uygulayarak başarılı olduğunu belli bir süreç sonunda iyi bir liseye veya kuruma gittiğini görmek oldukça mutlu edici bir durum. İlgisiz öğrencilerle karşılaştığın zaman onları derslere çekebilmek için çaba göstermen gerekir hiçbir çaba göstermeden durumu kabullenirsen süreç zaten öyle gidecektir. Fakat bazı öğrenciler için çabalasan da bir şeyler değişmeyebilir. Dümdüz konuyu anlatıp formül yazan bir öğretmen olacaksan asla olmamanı öneririm örnek olarak diyelim ki üçgen eşitsizliği anlatacaksın tahtaya üçgen eşitsizliği şudur formülü de budur dersen zaten öğrencilerin bir çoğunun ilgisini kaybedersin. Fakat ''Kenarları istediğiniz her uzunlukta olan bir üçgen çizebilir misiniz?'' diye sorduğun zaman öğrencilerin düşünmesini ve derse ilgilerini arttırmış olursun.

Sadece devlet okulunda çalışırsan oldukça boş vaktinin olacağını söyleyebilirim. İyi hazırlanmış bir programda haftada 4 gün okula gidebilirsin, ek ders veya hafta sonu kursun yoksa buda kendine vakit ayırma açısından oldukça avantajlı bir durum fakat kazanç konusunda yazdığın değerler arasında maaş alırsın harcamaların ise nerede yaşadığına nasıl yaşadığına göre değişken bir durum. Süreyi baz alırsak bence kötü bir oran değil tabi öğrencilerle 1 saat uğraşmak normal bir işteki 1 saate benzemeyecektir bunu da unutma.

Oldukça mümkün. Özel ders işi açıkçası bireysel bir durum ben okurken çok fazla sayıda özel ders verdim iyi bir gelirim vardı. Fakat bu kişiden kişiye çok değişken bir durum ve ben sadece ortaokul değil tyt--ayt-kpss gibi alanlarda da özel ders verdim. Özel ders işi biraz şöyle oluyor sen bir öğrenciye özel ders verince memnun kalırsa çevresine söylüyor oradan yeni özel dersler çıkıyor gittikçe isim yapmaya ve aranan kişi olmaya başlıyorsun. Kurs merkezi açmak açıkçası maliyetli bir iş ve tek başına yapılacak bir iş değil belli bir sermayenin olması gerekiyor sonrasında ise kurumun tutması gerekiyor açıkçası. Birçok ek gelir kaynağı rahat bir şekilde oluşturulabiliyor burada önemli olan senin kişisel çaban ve bazen şans faktörü diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingsofzaun -- 23 Haziran 2022; 17:45:52 >

• Up

• Birçok kişinin sorularını özelden yanıtladım varsa sorularınız alabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.