Şimdi Ara

İstanbul Tıp Fakültesi / İngilizce-Türkçe Tıp / Tıpta Yatay Geçiş / Özel-Devlet Farkı SORU&CEVAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
6
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar özelden çok fazla soru alıyorum en azından tek çatı altında toplansın herkes görsün faydalansın diyerek açıyorum konuyu.

Sırf İstanbulda kalmak istediğim için apartman bir özelin tıp fakültesini yatay geçiş hayalleri ile tam burslu yazdım. Çalıştım çabaladım ve çapa tıpa geçebildim, şu an dönem 4 öğrencisiyim. Tüm lisans eğitimini İngilizce olarak gördüm, lakin çapada yarı yarıya Türkçe gibi de olmaya başladı. Hastaları mecbur Türkçe görüyoruz, Türkçe programıyla bazı derslerimiz ortak ve ben de beğendiğim hocaların Türkçe derslerine de giriyordum falan derken hem Türkçe hem İngilizce eğitime dair bilgilerim olmuş oldu.

İTF hakkında gerekli her şeye web sitelerinden ve instagramdan ulaşabilirsiniz, sormak istediğiniz bulamadığınız özel sorular varsa alabilirim, öğrenmesi basit şeyleri sormayın lütfen bir tıkla zaten bulabiliyorsunuz artık

Tıpta yatay geçiş hakkında, İngilizce ve Türkçe tıp farkları hakkında, Özel ve Devlet tıp farkı hakkında deneyimlerim doğrultusunda olabildiğince yardımcı olmaya çalışacağım aklınızda kalmış şeyleri sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 30 Temmuz 2020; 22:41:30 >

• Bence burada seçmen gereken şehir ve dil tercihi hocam.
    Çapaya gel hacettepeye gitme diyen de tersini söyleyen de elde tutulur bir argüman sunamaz. Üç üniversite de Türkiye'nin en iyi tıp eğitimlerini veren kurumlar. Birini seçince ah keşke diğerini seçseydim diye vicdan azabı duymazsın.
    Yurtdışı olayı kişiye kalmış bir şey tamamen, benim şu an en başarılı ve en uluslararası tanınırlığa sahip hocalarımdan biri (ayrıca fakültedeki açık ara en iyi ingilizceye sahip olan hoca) Türkçe tıp okumuş birisi ve İngilizce tıpa karşı gelen birisi. Fakülte İngilizce tıp açmak istediğinde kendisi hayır oyu vermiş
    Yurtdışı için illa ki İngilizce okumanız gerekmiyor, ama kolaylaştırır bu süreci. Yurtdışına çıkmış doktorların biyografilerini okursan göreceksin çok iyi bir dil geçmişleri var. Hepsi türkçe tıp okumamış ama dilleri zaten muhteşemmiş gerek de yokmuş.
    Bilimin dili İngilizce, çıkan her şey İngilizce oluyor. Bütün kitaplar ve makalaler İngilizce çıkar, 6 ay sonra Türkçeye çevrilir. Hedefleri olan, idealleri olan biriysen İngilizce şart. İster İngilizce oku istersen Türkçe okurken bir yandan aç İngilizce çalış. Hedeflerin varsa İngilizce şart, ama fakültenin İngilizce olması şart değil.
    Geçiş imkanını YÖK sağlıyor, üniversite asla istemez bunu hatta yalvaracaklardı az daha; ayrılma gitme sana şunu verelim bunu verelim diye
    Maalesef katılmıyorum eğitim ülkemizde zaten zayıf bir konu, özeller de işi tamamen ticarete dökmüş durumda. TUS’ta iyiyseniz zaten çapaya geleceksiniz ayrıca kendi fakültenizde kalacak haliniz yok kendinizle çelişiyorsunuz
  • Merhaba okulunuzu hakkında bilginiz varsa cerrahpaşa ile kıyaslayabilir misiniz artı ve eksileriyle? Çapayı önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans eğitimlerinde bir fark olduğunu sanmıyorum. İkisi de aynı üniversitenin tıp fakülteleri sonuçta. Gönül rahatlığıyla ikisini de tercih edebilirsiniz. Aralarında 1km mesafe var zaten.
    Uzmanlıkta bölümler arası farklar oluyor onları da zaten lisans eğitiminizde ve TUS sürecinizde öğreneceksiniz. Örneğin cerrahpaşanın beyin cerrahisi çok ünlüyken çapanın dahiliyesi ünlüdür. Bu bölümlerin TUS puanları düşük olsa dahi çapa ve cerrahpaşada aşırı yüksekler
    Çapayı tabi ki öneririm ülkenin en iyi tıp eğitiminlerinden birini göreceğinize emin olabilirsiniz. Lisansta tutturamadıysanız bile uzmanlıkta şansınızı bir kez daha deneyebilir ve çapaya gelebilirsiniz

• Cerrahpaşa Türkçe mi Çapa İngilizce mi Hacettepe Türkçe mi sence? Ve Neden? Farkları ne? Hacettepe İngilizce ye büyük ihtimal puanım yetmeyecek.

Ayrıca merak ettiğim Türkçede Türkiyede normal doktor olunurken, İngilizcede yurtdışına filan mı çıkıyorlar? Ne gibi farkları var Türkçe İngilizce aslında her türlü şeyini anlatsan çok iyi olur hocam. Mesela benim Yurtdışı hayalimde var onun için illaki İngilizce mi okumam lazım?

• bateren kullanıcısına yanıt
    Sadece yurtdışı için yorum yapmak gerekirse

Çapada hocaların yurtdışı ile çok güçlü bağlantıları var çok kolay yurtdışına staj çalışma gibi konularda kolaylıklar sağlar diyebilirim;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Türkçe/İngilizce konusunda ne diyorsunuz hocam? Tıp İngilizce mi okunmalı yurtdışı için?

İngilizce iyiyse İngilizce tavsiye ederim yoksa anlamakta zorlanabilirsiniz

Yurtdışı içinde tıbbi İngilizceye hakim olmak seni 1 adım öne götürür her zaman(ama türkçede de halledebilirsin ama zorlar seni İng konusunda)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence burada seçmen gereken şehir ve dil tercihi hocam.
    Çapaya gel hacettepeye gitme diyen de tersini söyleyen de elde tutulur bir argüman sunamaz. Üç üniversite de Türkiye'nin en iyi tıp eğitimlerini veren kurumlar. Birini seçince ah keşke diğerini seçseydim diye vicdan azabı duymazsın.
    Yurtdışı olayı kişiye kalmış bir şey tamamen, benim şu an en başarılı ve en uluslararası tanınırlığa sahip hocalarımdan biri (ayrıca fakültedeki açık ara en iyi ingilizceye sahip olan hoca) Türkçe tıp okumuş birisi ve İngilizce tıpa karşı gelen birisi. Fakülte İngilizce tıp açmak istediğinde kendisi hayır oyu vermiş
    Yurtdışı için illa ki İngilizce okumanız gerekmiyor, ama kolaylaştırır bu süreci. Yurtdışına çıkmış doktorların biyografilerini okursan göreceksin çok iyi bir dil geçmişleri var. Hepsi türkçe tıp okumamış ama dilleri zaten muhteşemmiş gerek de yokmuş.
    Bilimin dili İngilizce, çıkan her şey İngilizce oluyor. Bütün kitaplar ve makalaler İngilizce çıkar, 6 ay sonra Türkçeye çevrilir. Hedefleri olan, idealleri olan biriysen İngilizce şart. İster İngilizce oku istersen Türkçe okurken bir yandan aç İngilizce çalış. Hedeflerin varsa İngilizce şart, ama fakültenin İngilizce olması şart değil.

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bir de cerrahpaşanın temel bilimler eğitimi çapanın klinik beceri eğitiminin daha iyi olduğunu duydum. Bir bilginiz var mı?

• Size yatay geçiş imkanı sağlayan üniversiteyi apartman üniversitesi olarak nitelemek en ufak tabiriyle saygısızlıktır.Benim de Çapaya geçme imkanım var ama imkanların çapadan katkat iyi olmasından dolayı o hakaret ettiğiniz üniversitedeyim.Marka değerinin ardına sığınan kendine özgüveni olmayan doktorlar türedi.Çapa mezunusunuz diye kimse size kırmızı halı sermiyor.Bu özelleri aşağılama huyundan vazgeçerek ülkeye dünyaya faydalı hekim olma yolunda birleşebilsek keşke.Zaten tus gibi bir eleme sınavı var.İyiyseniz zaten her yerde öne çıkarsınız.Mühendislik gibi üniversitenin çok önemli olduğu algısı tıpta geçerli değil bunu da belirtmek istiyorum.

• Ben de hep duyuyorum asistanlar özellikle bu farkın uzmanlıkta olduğunu söylüyorlar pek bilgim yok açıkçası

Tamamdır hocam sağolu yine de. Peki ikisi de tutsa siz hangisini tercih ederdiniz?

• Berk027 B kullanıcısına yanıt
    Geçiş imkanını YÖK sağlıyor, üniversite asla istemez bunu hatta yalvaracaklardı az daha; ayrılma gitme sana şunu verelim bunu verelim diye
    Maalesef katılmıyorum eğitim ülkemizde zaten zayıf bir konu, özeller de işi tamamen ticarete dökmüş durumda. TUS’ta iyiyseniz zaten çapaya geleceksiniz ayrıca kendi fakültenizde kalacak haliniz yok kendinizle çelişiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 30 Temmuz 2020; 23:24:45 >
  • Zor bir soru hocam ben İngilizce istediğimden çapa ing yazardım lakin ikisinin de ingilizcesi tutuyorsa napardım bilmiyorum açıkçası

Ben ikisinin de türkçeleri arasında kaldım cerrahpaşanın ingi kesin tutmaz çapanınki de tutabilir tutmayadabilir ama ben türkçe istiyorum. Teşekkürler cevabınız için

Yatay gecis yaptiginiz senelerin sorularını gördük bir de şimdi girseniz biraz zor geçerdiniz açıkçası.Ortalama kolayligi sagladigi icin imkan saglayan ifadesini kullandim.Ahde vefa böyle olmamalı.Ayrıca uzmanlıktan bahsetmedim farkındaysanız tıp eğitimi için üniversiteler arasında çok bir fark olmadigini soyledim.Amacım polemik yaratmak değil özellerde de gayet iyi imkanlar saglanabiliyor ve klinik olarak en iyi hocalarin toplandigi ozel hastanelerde egitim aliniyor ekstadan devletle de anlasma yaparak daha cok vaka gorulmesi saglaniyor.Capa ulkemizin güzide kurumlarindan bunu inkar eden yok kesinlikle ama birini öveyim derken digerinin hakir görülmesi bir hekime yakismaz diye dusunuyorumm

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

%100 katılıyorum madem bu kadar iyiler, sıkıyorsa tusta o fakülteleri yazın bakalım yiyor mu
    Hepiniz tıpış tıpış cerrahpaşaya hacettepeye gidecekseniz neyin lagalugası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 30 Temmuz 2020; 23:44:13 >

Ben de 2 ye geçtim bu sene. Hocam yatay geçişlerde torpil mi dönüyor ne ? 3,68 agnolo 427cpuanli kişiler bile geçiş yapmış. 6 kişi çok fazla yatay geçişte. Senin bilgin varsa aydınlatır misin,? Üzücü geldi baya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalElbetBizimdir -- 2 Ağustos 2020; 13:39:10 >
  • İstiklalElbetBizimdir İ kullanıcısına yanıt
    Torpil var mıdır bilemiyorum ama her okulun hesaplama denklemi yönergelerinde yayınlanıyor. Kişinin puanları denkleme koyuluyor çıkan son sonuç onun total puanı oluyor. Karışık bir matris ve denklemden oluşuyor bu lakin dediğim gibi yayınlamak zorundalar bu denklemi. Yatay geçiş kişi sayısını YÖK belirliyor. Çapa tıp 3 kişi almak istiyor ama YÖK hayır 6 alacaksınız diye dayatıyormuş, öğrenci temsilcisi bunu söyledi bana. Bu sene de biz 2 almak istiyoruz diye başvuru yapıldı lakin YÖK hayır 6 alacaksınız demiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.