Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    30 w abi.ama class a yüksek watt istiyor ama ab ler o kadar istemiyor o yüzden garip geldi zaten.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    arkadaş yazıyorum 2 tane arka arkaya mesaj geliyor birini siliyorum diğeri de yok ortada.bu foruma ne yapıyorlar böyle ya?

neyse aleph3 30 w abi.class a amplifier çok fazla güç istiyor bunu biliyorum da class ab o kadar istemiyor diye aklımda kalmış zaten onun için garip geldi.çok değil mi 500w trafo 80 w class ab devre için?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    D.H azizliği bir dönem ancak düşük çözünürlükte fotoğraf yüklememe izin vardı neyse sorunu çözdüler şimdi yazdıklarım bazen gitmiyor ikinci kez yazarken sinirden evvel yazdıklarımı kırparak gidiyorum ,bazen her ihtimale kopyalıyorum
    Bazen bu konu gösterimden kalkmıştır yazısı çıkıyor ,bazen hiç foruma giremiyorum .
    Neyse çalışıyorlar bize daha iyi hizmet vermek için

8 güçlü transistörlü simetrik 44 volt ile 150 watt a yaklaşabilir , 200Watt yazısı yanıltıcı olabilir kursun üstadımın dediği gibi , ben 2x200 inanarak yazdıydım 500 watt trafonun çok normal olduğunu hatta Türkiye standart bakır kalitesini baz alarak yetersiz bile kalacağını .

AB Class amplilerde su yakmıyor bu güçte olan için .
    aslına bakarsan 2x35watt A class için gerçek !!! 160 watt yani 350VA trafo yeterli

• yok abi yav ben seni kestedip söylememiştim genel söyledim 500-600w ları görünce.hatta senin 500w yazdığını sonradan gördüm.
  • Bilgiler yanıltıcı

Rated Power:200W +200W(4~8 ohms)

Peak power:400W +400 W

Birde pcb üzerinde 500w+500w yazıyor

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

@ilkerinanç

@elektürükçü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 21 Şubat 2017; 13:8:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim devrenin yeşil PCB lisi 4x 63v 15000uf kondansatör kullanılmış PCB bin üzerinde 600w+600w yazıyor

Performanslı, Yüksek Performanslı, 300W + 300W. 4 д 15000uF / 63V 黑金刚 优质 滤波 电容.

型号: 原装 拆机 东芝 8 管 功放
    IC: 双 聲道 4 对家装 东芝

工作 电压: 双 24-30V

Multimedya: 10HZ-50KHZ

İşbirliği: 300w + 300w

http://www.yoycart.com/Product/42996878092/

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERIREHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 21 Şubat 2017; 18:19:33 >

• Tpa3116d2 19 tl fiyati var baya iş görüyor. Tanitim videosu cektim

https://youtu.be/Rz_-oVSlXY4
    Sıcak Satış 1 Adet TPA3116D2 2x50 W DC24V Amplifikatör Çift Kanal Stereo Ses Dijital Güç Amplifikatörler AMP kurulu Amplifikatör
    http://s.aliexpress.com/F3yii2ae
    (from AliExpress Android)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 21 Şubat 2017; 19:47:8 >
  • Selamlar
    Ben alieks sitesinden amfiler ve dac çeşitleri almış birisiyim, konuda gördüğüm kadarıyla güç ile çok ilgilenilmiş ancak genel ses kalitesinin önemi göz ardı edilmiş.
    Amfilerin devre tasarımı, kullanılan malzeme ve girişteki ses kaynağının sinyal kalitesi ve gücü çok önemli(ses kaynağının çıkışında bulunan opamplar çok büyük rol oynamakta)
    Beğendiğim bir amfi olan MA-9S2 klonu hala kullanmaktayım, o kadarki elimdeki Onkyo Stereo amfiyi sattım ve bu amfinin sesindeki hassasiyeti çok seviyorum.
    2x150 w ama ayarlanabilir class A olduğu için ve ben öyle kullandığım için daha düşük çıkış gücüne sahip, ancak kule tipi hoparlörlerimi çok iyi sürüyor.
    Size önerim yüksek güçte olabilir ama mutlaka ayarlanabilir class A olanlara bakın ve bir multimetre ile sükunet akımını class A bölgesine ayarlayın, saf class A amfiler 2x30 watt
    Seviyesinde, ayarlanabilir Class A ile çalışan class AB amfiler 2x 250 w veriyorsa, class A seviyesinde daha düşük güç vericektir ama 2x30 w kadarda değil.
    Diğerleri ise Class AB, tabi birde besleme devresi ve transformatör kısmı var.(Entegre çıkışlıları eleyin, olabildiğince güçlü ve transistörlü ayarlanabilir class A bakmakta fayda var)
    Yani ortada olabildiğince yüksek güç ile class A ses söz konusu, hemde uygun fiyata.
    Bir defa kaliteli sesi duyduğunuzda emin olun onu arıyor kulaklarınız ve o hassasiyeti hep arıyorsunuz, bu yüzden güçten çok THD ve SNR değerleri daha önemli.
    Bende zamanında güce çok takılıyordum ama dinleyince anladım durumu. (Makul seviyede güç ama saf ve neredeyse kayıpsız ses önemli olan)
    Yoksa olabildiğince güç önemli ama genel ses kalitesinden önemli olmamalı.
    İlgilenirseniz benim ''Burmester 933 MK2 Amfi'' ilanıma bakabilirsiniz.

• İlanınıza baktım , madem bu kadar memnunsunuz neden satıyorsunuz
  • Satma nedenim elimde fazladan bulunuyor olmasıdır
  • Cappalo kullanıcısına yanıt
    Mrb hocam Burmester 933 MK2 Devre de kullandığınız trafo kaç volt ve kaç watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 18 Mart 2017; 0:34:15 >
  • 35-0-35 volt (2x35volt)Besleme devresinden çıkışta 2x46volt ve en az 230watt.(Sony müzik setinin Trafosudur -Bando-marka)
    Bu devre gelişime açıktır, güç amfilerinin her birinde bulunan opamplar(single - DCservo)daha iyileri ile değiştirilip seste daha olumlu sonuç alınabilir.
    İstanbul'da bulabileceğiniz daha iyi single opamp AD825 (Analog devices)ile özellikle üst frekanslar olumlu yönde etkilenir. (Kullandığım amfide opamp upgrade ettim)
    Trafo geliştirilebilir, Toroid 500W mesela olabilir, 2x45 volt trafo çıkışı, besleme devresinden 2x56 volt civarında çıkar ve ilandaki amfiler çılgına döner.
    Tabi dinamizm için birde ses kaynağının amfiyi doyurması gerekir, müzik setlerinde ön amfiye girişte efektler(EQ vb) vardır. Müzik setlerinin tek numarasıda budur.
    Ancak bu efektler analog bölgede uygulandığı için THD değeri artar SNR değeri düşer. (Ses boğuk,bulanık ve hantal hale gelir)
    Bu konuların tamamında ilgi duyan arkadaşlara yardımcı olabilirim ve İstanbul'da bulunuyorsanız gelip dinleyebilirsiniz.(Dinlediğinizde hemen anlayacaksınız farkı)
    Ben kule tipi hoparlörlerimin 2x20 cm wooferlarını Zıbam Zıbam diye sürebiliyorum ve sizede tavsiye ederim.

bendede 30-0-30v toroidal trafo var sony ta ta-fe600r den çıkma bando marka resimde

aliexpres ten bir devre sipariş ettim gelmedi para iadesi aldim şimdide resimdeki devreyi aldim

LM4702 + 1943/5200 Güç Amplifikatörü Kurulu 200 W + 200 W TT1943/TT5200 Çip

açıklama:
    -orijinal TT1943 kullanarak/TT5200 LM4702.
    -ön giriş kademeler arası bağlama kapasitörler Almanya WIMA kapasitörler ithal üst 2.2 UF, elektrolitik kapasitör sinyali ana devre Tayvan ünlü marka benimser, kullanarak ana filtre kapasitör nover ses özgü kapasite 2 & Atilde;-10000 UF,-yukarıda yassı köprü doğrultucu 25A ve kullanarak, güç akışı için güçlü destek sağlamak.
    -direnç seçimi Yüzükler metal direnci, ana devre & Acirc hassasiyet kullanır; ± 1% metal film dirençler halkaları, gürültü oranı iyi bir sinyal sağlamak.
    -PCB çift taraflı levha 1.6mm kalınlığında kullanarak, 2.0 oz bakır kalınlığı, HASL tüm süreç sağlamak için iyi bir performans ile geçerli boyutu. PCB birinci sınıf kalite.
    -The kurulu sayesinde National Semiconductor voltaj LM4702 itin sadakat ses yükseltici entegre, devre yapısı basit bozulma çok düşüktür.
    -mevcut gelişmiş UPC1237 hoparlör koruma devresi benimser, senin hoparlörler daha güvenli hale.

-PCB boyutu: 95.5 MM * 236.5 MM
    -besleme gerilimi: AC çift 28 V-34 V, çift 34 V/400 watt veya daha fazlası önerilir
    -çıkış gücü: 200 W * 2
    -hoparlör Empedansı 2-8 ohm

paket içeriği:
    -1 x LM4702 + 1943/5200 Güç Amplifikatörü Kurulu 200 W + 200 W Kurulu

birde resimdeki 2x100w devreyi aldim

• Satıcı puanlaması önemli, geri bildirimin en az %98 olmasına ve yorumlarına bakmak gerekir.
    Şimdiye kadar bir defa ürün gelmedi.(onunda geri bildirimi %96 seviyesindeydi)
    Satın aldığınız amfi iyi ama LM4702 biraz işi bozuyor, Bütünüyle class AB çalışan bir devre (ses sinyali LM4702 üzerinden geçiyor ve burada sinyal kalitesi biraz düşecektir)
    İncelerken giriş bandının (Ses sinyalinin yolu)entegresiz ve ayrık,(discrete) transistörlü olmasına dikkat edin.(mümkünse class A olsun)
    Tabi entegre olan op amplar DC servo görevi görüyorsa onların ses sinyali yolunda olmadığını unutmamak gerekir.
    Size tavsiyem keşke Marantz klonu olan MA-9S2 modelinin 250 w tasarımına sahip olanından alsaydınız.(giriş bandı elmas Tampon ve sesi çok iyi)
    İlk aldığım gelmeyen devre resimdeki devre 4x1943 4x5200 transistör lü

Yeni aldığım lm4702 li devrenin geri bildirimi 97.7
    Lm4702 li devrenin boyutları küçük diye aldım lm4702 li devrede de 4x1943 4x5200 transistör kullanılmış
    Lm4702 pahalı bir entegre devrede daha az malzeme kullanmak için mı kullanmişlar lm4702yi.. fiyat olarak ta lm4702 li devre ilk aldığım gelmeyen 4x1943 ve 4x5200 devreden nerdeyse 2kat pahali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 19 Mart 2017; 0:41:16 >

Birde lm4610n ve ne5532 entegre li preamp devresi aldım aliexpeste n geldi yarın zamanım olursa altta resimdeki gibi Sony anfimin kasasına monte edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 18 Mart 2017; 23:18:42 >
  • Ses kaynağı bilgisayar mı? yoksa cd oynatıcı mı?
    Şayet bilgisayar ise preamp ve ton kontrolü kayıplara neden olacaktır. Çünkü bilgisayardan Dıgıtal olarak volume kontrol ve EQ zaten var.(Tabi Wasapi veya Asio üzerinden kullanmak şartı ile) Sinyal yoluna eklediğiniz her Analog bileşen kayıp ve gecikme anlamına gelir.
    Size tavsiyem bilgisayar üzerinden DAC veya ses kartı kullanın ve güç amfisini doğrudan ses kaynağına bağlayın (Bilgisayarda bulunan Digital Volume kontrolü hep dikkatiniz altında olsun) Bunlarla beraber dikkat etmeniz gereken yazılım ayrıntıları var, isterseniz yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.