Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi çıkışlara baktım birde diyota. hayırlı olsun.
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    birader bunu nerede kullanacaksın böyle?
    E-bay amplilerinin gerçek çıkış gücünü hesaplamak için verilen değeri en az 2'ye, bazı durumlarda 3'e bölün.

Söz konusu amplinin beslemesi için maksimum 2x26 VAC önerilmiş.
    2x26=52VAC'yi doğrulttuğu zaman yaklaşık 73VDC elde eder. Muhtemelen üzerindeki filtraj kondansatörleri de 80V'luktur (2x40V).
    Bu besleme voltajında (72-73VDC) 8 ohm'luk hoparlöre yaklaşık 80-82Wrms alabilirsiniz.

Bir hoparlör koruma devresi kullanmayı ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 20 Şubat 2017; 14:6:50 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Mrb ustam devre üzerinde 4x50v 10000uf kondastor var koruma devresi anfi devresinin üstünde var ustam iş görmezmi? Daha iyi bilirsin hocam ama araştırdığım kadarıyla 1x1943 1x5200 transistör ortalama 100w diye geçiyor 4x1943 4x5200 transistor kullanılmış aldığım devrede

@Kursun_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 20 Şubat 2017; 14:44:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • physiecho kullanıcısına yanıt
    Bozulan Sony ta fe-600r kasamimin içine monte edip kullanacağım bağ evinde kullanacağım için rahat siz olacak kimse yok

Pert olan Sony anfim

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

@physiecho

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam devre iyimi sence?

• Birde preamp devresi sipariş Ettim LM4610N+NE5532 entegreli

LM4610 is the United States after the introduction of NS HI-FI and a LM1036 level, is an ideal alternative to LM1036 products, it is also the use of DC voltage to adjust the two channel volume, high pitched, bass, balance. The IC is based on the LM1036 3D multidimention regulation, it also comes with a loudness switch, the human ear characteristic curve to compensate for small volume in the.

n Using original LM4610N+NE5532

n Electrolytic capacitor signal main circuit using Taiwan famous brand, the main filter capacitor using Nikon special electrolytic capacitor capacity of 4 x 10000UF, full wave bridge rectifier circuit, to ensure a steady stream of power support.

n Resistance selection of five rings metal resistance, the main loop of the precision of 1% of the five rings of metal film resistance,To ensure a good signal to noise ratio.

n PCB using 1.6mm thick double-sided plate, 2 a copper thickness, tin spraying process, to ensure that the size of the current through the performance of the good. First class PCB quality.

n The use of fully enclosed dust resistance, the performance is more stable, more durable than ordinary potentiometer!

n Coupling capacitor using 3.3UF/100V MET

n Switch S1 3D audio switch, S2 switch for loudness.

Basic parameter:

PCB size: 177*52MM

Power supply voltage: AC12V-0-AC12V or AC15V-0-15V

Potentiometer distance: left to right 35mm*35mm*35mm

Potentiometer function: bass, high pitched, balanced, volume

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 21 Şubat 2017; 23:20:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

Mrb ustam devre üzerinde 4x50v 10000uf kondastor var koruma devresi anfi devresinin üstünde var ustam iş görmezmi? Daha iyi bilirsin hocam ama araştırdığım kadarıyla 1x1943 1x5200 transistör ortalama 100w diye geçiyor 4x1943 4x5200 transistor kullanılmış aldığım devrede

@Kursun_

Amplinin gücünü çıkış transistörlerinin kaç Watt'lık olduğu değil besleme devresinin voltajı belirler.
    Push-pull çıkışlı amplilerde şu formülü kullanabilirsiniz.
    W=V*V/8R
    V- Besleme devresi toplam voltajı
    R- Yük hoparlörün empedansı.
    V'den 1-1.5V çıkış transistörü üzerindeki düşüş dikkate alınmalıdır.
    Bilgi için teşekkür ederim hocam kullanacağim trafonun watt i da belirlemezmi ses çikiş gücünü ,aldığım devrede bilgilerde sanırım bir yanlışlık var satın aldığım kişiye mesaj attım 28 veya 32 volt 500watt trafo gerekli demiş

@Kursun_

Satıcılar genellikle teknik sorulara cevap vermez.
    Ampliniz 80W @ 8 ohm
    Ancak 4 ohm'luk hoparlör ile bunun 2 katına, yani 160W'a çıkacaktır. Tabi eğer çıkış transistörleri ve Sayın the_cantan'ın değindiği gibi beslemesindeki köprü diyot müsaade ederse...

Besleme trafosu olarak 300W kullanın diyebilirim. Ama tabi ağanın eli tutulmaz... :)
    elektürükçü kullanıcısına yanıt
    @elektürükçü ustamda 500w trafofo tafsiye etti hatta 600w toroid trafo olabir dedi kasana sığarsa

160w ses gücü de bana yeter tek kanalda

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

@elektürükçü ustamda 500w trafofo tafsiye etti hatta 600w toroid trafo olabir dedi kasana sığarsa

160w ses gücü de bana yeter tek kanalda

Uygundur.
    hocam kanal başına 80W rms evi hamuda kaldırır
    onun yerine STK4211 100W+100W direk herşeyi içinde kart alsaydın daha iyiydi bence bağla 2x35V 500W bide sağlam bir soğutma arkana bakma

benim amfilerden biri stk4192ii 2x50W harika çok stabil baya baya güçlü 2x24V 300W ile kullanıyorum, soğutucuyuda bağladım, aç 7/24 çalsın sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 20 Şubat 2017; 18:20:43 >
  • mesela
    https://tr.aliexpress.com/item/Assembeld-STK4234MK5-Power-amplifier-board-speaker-protection-100W-2-L163-92/32670223279.html

elindeki kutuyada trafo ile beraber on numara sığar bence, taş gibi amfin olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 20 Şubat 2017; 18:18:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: physiecho

mesela
    https://tr.aliexpress.com/item/Assembeld-STK4234MK5-Power-amplifier-board-speaker-protection-100W-2-L163-92/32670223279.html

elindeki kutuyada trafo ile beraber on numara sığar bence, taş gibi amfin olur

Dediğin gibi en azından Sony amfim den çıkan trafoya göre bir devre almam lazımdı Sony amfimin trafosu 30-0-30 volt 150w civarı

Sony anfimin trafosu

• 80 w class a değildir herhalde bu. 500w trafoya ne gerek varki o zaman?bilmediğimden soruyorum ukalalık olsun diye değil.
    Kursun üstadımın yazdığı gibi satıcının bilgilerine çok fazla itibar etme . sonuçta bu Çinli dayılar merdiven altı firmalardan tedarik edip satmakta pek çoğu . Merdiven altı firmalarda genelde klon ürün çalışır . tek kanal 8 transistörlü devrenin yazdıkları gibi simetrik 45 voltla en az 150 watt verebileceğini düşünüyorum .

trafo gücüne bakarsak en az 350 Watt normal 500 Watt trafo yeterli olur
    Köprü diot üzüerinde ne yazıyor görmek lazım . soğutucusuz kullanılacaksa köprü diot 8-10 amper yeterli olur .
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Claas A ile Class AB arasındaki farkı araştırmanı öneririm İlkercim .
    Aleph 3 kaç watt sevgili arkadaşım .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Sipariş ettim bir kere hocam dediğin gibi klon malzemeler kullanilmiştir

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.