Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam köprü diyota paralel kapasitör önerinizi denedim ve hiçbir etkisi olmadı, diğer yandan 100nF lık iki adet kuplaj kapasitörleri halihazırda bağlı.

Çok merak ettiğim bir konu ise amfinin girişleri boşta iken, ne kablo ne pot hiçbirşey bağlı değilken sağ hoperlörden dip ses gayet sağlam gelirken sol hoperlör normal karşılanabilecek bir hava üflemesi tadında dip ses veriyor, pratikde sessiz diyebiliriz. Giriş çıkış ne varsa hepsinin şasesi ortak ve sizin söylediğiniz yerden alınma.

Bu arada elimde linkteki köprü diyottan var sizce değiştirmek lazımmıdır?

http://p.globalsources.com/IMAGES/PDT/B1036223238/Diode-Module.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 25 Nisan 2016; 15:46:58 >

• physiecho kullanıcısına yanıt
    Dip ses tanımlamasını iyi koymak gerekir . vınıltı şeklindeyse iyi regüle olmamış veya şase toprak bağlantısından kaynaklı diyeceğim ama siz herhalde şu anda uzay montajı gerçekleştirdiniz için mümkün görünmüyor .
    sesi kaydedip gönderebilme imkanınız varmı ? .
    Kul yapısı yinede ölçüm yapın .
    Ynput giri?ini ?ase ile kysa devre etti?inizde hoparlörden ses gelmeye devam ediyormu .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam ses linkte

https://drive.google.com/file/d/0BzsBpLlCdpVRSHJtWFFYbk1HR1pLSVhHMklSSVg1QTJJcVpF/view

ve sağ-sol girişi kısa devre yapıncada devam ediyor, az önce yanılsama olmuş biraz, girişleri açık bırakınca sol aynı gürültüyü çıkarmaya devam ederken sağ taraf nispeten daha fazla ve canlı ses çıkarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: physiecho

Hocam ses linkte

https://drive.google.com/file/d/0BzsBpLlCdpVRSHJtWFFYbk1HR1pLSVhHMklSSVg1QTJJcVpF/view

ve sağ-sol girişi kısa devre yapıncada devam ediyor, az önce yanılsama olmuş biraz, girişleri açık bırakınca sol aynı gürültüyü çıkarmaya devam ederken sağ taraf nispeten daha fazla ve canlı ses çıkarıyor
    Dinledim ...
    montajı sizmi yaptınız yoksa hazırmı geldi .
    zaten 5-10 pasif elemandan oluşan bu devrede STK entegresinin orijinal olduğunu düşünmüyorum . 24 dolar'a hazır kit olarak satılan STK entegresinin orijinal olduğu tartışılır .
    çözüm bulamazsanız ,gönderin birde ben inceleyim .

Hazır aldım hocam, 33v 300W trafoyuda bunun için sardırdım zaten, dediğim gibi ikinci sarımdan sonra yeni trafoda gece kulağı trafoya yaklaştırmak gerekiyor trafo sesini duymak için ki bunun amfiye böylesine etkisi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ilk kusurlu olan trafo hem titriyordu hem sesi yüksekti hemde devrede size gönderdiğim ses daha daha fazlaydı...
    Toroidal trafonun titremesi ses yapması sarım arızası sebebidir . 300W trafonuzun ölçüleri nedir . bir kaç kez 300 w deyip 200 w teslim eden sahtekarları bilirim

Amplifikatörünüzden gelen sesin trafo ile alakası olmaması gerekir .
    8cm yükseklik 12cm çap.

Şöyle; 24V 250W olanda kulağı geceleyin dayasanızda ses yok, o trafoyla bu stk amfiyi kullandığımda dip ses umursanmayacak düzeyde.
    33V dışardan duyulmayacak sesi var, dediğim gibi ortam sessizken kulağınızı dayamanız lazım, pratikde sessiz yani. Ama işte gel gelelim voltaj
    33V olunca bu önünü alamadığım ses çıkıyor.
    Ölçüler normal ,bendeki tabloda 130 mm çap 56mm yükseklik diyor .
    Hocam sanırım gürültünün kaynağı kesinlikle trafo.

Devrede omron geciktirici röle var ve normalde amfinin elektriğini kestiğimde röle elektriği tamamen kesene kadar seste herhangi bir azalma olmadan yüksek/alçak seste amfi çalmaya devam ediyor. Bu sabah farkettim ki hoperlörlerdeki ses trafonun fişini prizden çeker çekmez gidiyor ve sadece klasik hum diye tabir edilen hava sesi kalıyor, röle atıncada zaten devrede hiç elektrik kalmıyor ve sistem kapanıyor. Ne dersiniz bu hususta?
    Röle sistemin elektriğini kesmiyor , amplifikatör çıkışının hoparlör ile bağlantısını kestiği için seste kesiliyor .
    Anladım hocam demek istediğinizi, ben de bundan bahsediyorum tam olarak, fişi çektiğimde trafoyu durdurmuş oluyorum fakat kapasitörler vasıtasıyla kısa bir süre için amfi hala beslenmiş oluyor, sanki bir dc pile bağlıymış gibi. İşte tam da bu süreçte çok sessiz, trafo bağlıyken çıkan dip ses fişi çeker çekmez kayboluyor trafonun seside aynı şekilde, fakat sistem aslında hala çalışır durumda.
    Fişi çekince hoparlör koruma rölesi devreyi açmıyormu , açıyor .. zaten fiş çekilince rölenin saniyede açık devre olması gerekir . bu sebepten amplifikatörde besleme kondansatörlerinde kalan akım ampliyi beslemeye devam etse bile hoparlörden ses duyamayacaksınız .
    Anladım hocam. Ben normalde bu stk amfiden müzik dinlerken fişi çektikden sonra en az bir 3 saniye daha dinleyebiliyorum, onu kastetmiştim. Bugün köprü diyota 60 nF civarında wima lar vardı 4 adet onlarıda dediğiniz şekilde güzelce lehimledim ancak zerre bir değişiklik olmadı. Sanırım ya amfiden vazgeçeceğim yada trafoyu yaptırdığım yere kulağı dayasamda ses çıkarmayacak yeni bir trafo sarmasını isteyeceğim. Benim aklım hala orada çünkü ilk sardırdığım trafo bariz sesli ve titriyordu, hoperlörlerde de şuankinden çok daha fazla dip gürültüsü vardı... İkinci trafo ancak sessiz odada üzerine iyice eğilince duyulabiliyor ve dip gürültüsü ilk duruma nazaran çok daha az. 24V luk hiç ses yapmayan trafoda ise hoperlörlerde herhangi bir ses yok... Bencede trafodaki gürültü amfiyle ne alaka ama işte tecrübede trafoları işaret ediyor...

Vakit ayırıpda yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim hocam, sağolun.

Rica ederim , uzaktan yardım bu kadar oluyor
    normalde hoparlör koruma ve geçikme devrei besleme devresinden ayrı beslenir nedeni . daha küçük kapasiteli regüle devresi ile röle cihazı kapattığınız anda küçük kapasiteli regüle sebebiyle koruma devresindeki röleyi serbest bırakır .
    acaba diyorum . geçikme ve koruma devresi için PCB üzerinde ayrı bir besleme girişi mevcutmu ? . deli soru oldu ama bağışlayın asıl olması gereken budur aslında .
    Amplifikatörlkerde besleme trafosundan ayrı bir düşük gerilim ile çok sade bir regüle ile geçikme ve koruma devresine voltaj gider .
    yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar , bu güne kadar böyle gördüm . STK ya özel bir durum söz konusuysa bilemem
    şematik diagram göndermemişlerdir Çinliler . olsa , bir görseydik

Hocam akşam eve gelince 2 adet 100nF lık kuplaj kapasitörlerinide çıkardım, fişe taktım ses yine aynı, sizce 50-60nF lık vs takıp deneyimmi yoksa boşa mı uğraşmış olurum?
    Köprü diota bağlı 4 adet kondansatörün zararı yoktur ,faydası vardır . sonuç alamadıysanız , proıblem başka yerlerde . başka bir aynı güç ,volt trafo ile deneyin . datalarda +- 51 volt gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam . en son düşüncem STK nın replika olduğu yönünde olacak ,herşeyi doğru yapıyorsanız ,başka seçenek kalmıyor , zaten 5-10 pasif elemanlı devre .
    Hocam sorun çözüldü, trafonun uçları ters bağlanmış, yapan yere gittim 33-0-33 yaptırdım, dip ses vs kalmadı. Amfinin girişine 0V diye taktığım uçta ac gerilim olunca tam topraklama olmadığından başımıza geliyomuş öğrenmiş olduk :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.