Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendin lehim yap baskı devreyi toparla onu yapamam da kurulu parçaları alıp birleştiririm gibime geliyor.takıldığım yer olursa teknik serviste çalıştığım için elektirik ve elektronik konusunda yardım alacağım arkadaşlarım var sorun olmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Şubat 2016; 14:13:19 >
  • physiecho kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Resimden anladığım kadarıyla GND_1 Speaker Protection için AC24 ün GND si. R_Out ve L_Out için GND yi Rectifier den gelen GND yi kullanacaksın yani borda göre -VCC nin yanındaki GND yazandan alacaksın. Örnek dizayn olarak ekte resim yolluyorum daha basit anlatıyor. Bende bu resme bakarak yorumladım yanlış olabilir. Rectifier Filter Power
    Bu linkte aynı kartın Speaker Protection ı olmayanı var bağlantı şeması daha basit.http://www.ebay.com/itm/Hi-End-LM4702-2SK1530-2SJ201-Stero-Power-amplifier-board-100W-100W-/131590497557?hash=item1ea367a515:g:J2oAAOSwyQtV4F2S

Dediğim gibi elektronik bilgim sıfıra yakın lütfen yaptığım yorumu fikir olarak alınız:)

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    :) walla adamı hurdacı yapıyor orası doğru. Ebay üzerinden 5. kartımı sipariş ettim geçen hafta. Oradan aldıklarımdan Cheap DAC kutuladım. Kutuyu hazır aldım 3mm Alüminyum. Kutuya verdiğim para 45TL, Toroidal Trafo sardırmak için sordum 60TL - 50W 12X2 9X1 gücünde. Şuanda normal trafo kullanıyorum iki tane onları 30TL ye almıştım. Knob un 10 tanesine 5$ verdim bi tane lazımdı. Yani toplaması keyifli. Kutulamadan önce açıkta iki üç ay kadar çalıştırdım cihazı baktım arıza çıkarmadı sonra kutuladım. Hala yapılacak ufak tefek işleri var ama bu şekilde de memnunum. Kasa için buradan adres yazmak serbest mi çok emin değilim isterseniz özelden mesaj atabilirim. Şahsi fikrim kartı dışarıdan alıp geri kalanını buradan toparlamak olur.
  • trafoyu türkiyede sarıyorlar galiba ama kaliteli aluminyum kasa yok.
    300 w 2 kanal 50 v verebilen bir trafo kaça çıkar acaba ki 2 tane lazım.
    aklımda deli birşey var ama olur mu bilmiyorum.büyük bir kasanın içine power+pre+sabre dac sığdırmak.
    bir de güç kaynağını sistemin dışında tutan tasarımların gürültü konusunda bir faydası eksiği olur mu acaba?
    bilmiyoruz sallıyoruz ama olur mu olmaz mı ustalardan bi yardım alalım,merak işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Şubat 2016; 17:05:20 >
    Kasa için buraya bir göz atın;)http://www.altinkaya.com.tr/IP-65-Contali-Aluminyum-Kutular/View-all-products.html
    Alüminyum ve siyah elektrolit boyalısını kullanıyorum gayet memnunum. Hatta kesim için CNC torna kullandık, ön kapaktaki vidalar sırıtınca yeniden yapmak istedik gidip tek kapak aldım. Tek kapak için bütün kutuyu tekrar almanıza da gerek kalmıyor.
    power+pre+sabre dac hepsini aynı kutuya sığdırmak bütün trafoları aynı kutu içinde barındırmak gerek hepsi için ayrı yer demek şahsi fikrim sabre dac kısımını ayırmanız olur. Değişiklik yapmak istediğinizde kutuya bağımlı kalmamış olursunuz.

• hocam oraya biraz göz gezdirdim ama benim aradığım 43-48 en x 15-20 yükseklik x 30-40 derinlik arası birşey.varmı benmi görmedim?
    bir de power amp ile birlikte dac ve pre aynı kasaya koyma fikri bana da pek uygulanabilir gelmiyor onları ayırabilirim.2 power için trafo gerekli birde dac ile pre.trafo kutusuna amfi sıgdırmak gibi birşey olur yani.da all in one tarzı birşey uygulanabilrmi kullanışlı olurmu acaba diyordum.

linkle göstereyim.

http://www.ebay.com/itm/NEW4315-Aluminum-amplifier-Enclosure-chassis-case-with-heatsink-430-150-361mm-/262189379728?hash=item3d0bb47090:g:uBcAAOSwcOFWbP3G

bir de ikisini monoblok olarak ayrı ayrı yapma düşüncemde var.

http://www.ebay.com/itm/B2412B-2-Full-Aluminum-Enclosure-mini-AMP-case-power-amplifier-chassis-sn-/121392035619?hash=item1c43877723:g:lGoAAOSwBvNToscy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Şubat 2016; 17:39:09 >

http://www.ebay.com/itm/NEW4315-Aluminum-amplifier-Enclosure-chassis-case-with-heatsink-430-150-361mm-/262189379728?hash=item3d0bb47090:g:uBcAAOSwcOFWbP3G

Kutu güzel fakat 120 dolar +96 dolar kargo parası

Altınkaya tipik sanayi ürünleri yapıyor , H, fi cilere yönelik çalışma yok diyebilirim , hazır profilden istediğin kadar kesip gönderiyor . Güçlü bir ampli için şık tasarım yok .

• bu gene iyi.kasanın kendisi 214 dolar olup 350 dolar kargo parası isteyende var

http://tr.aliexpress.com/store/product/the-small-version-three-quarters-of-PASS-XA160-5-Big-classA-amplifier-alumium-chassis/331129_32347181717.html

talep olmayınca arz da olmuyor bizde...çinliler olmasa bunları da bulamayacağız...

• Sanayide yaptıralabilinir aslında , o kafası çalışan usta şöyle yap böyle yap deyip anlayacak usta nerede . aluminyum kutuya delik deldireceğim , kimse uğraşmak istemedi ,neyse birini buldum , ben daha iyi yaparım dedim yarım bıraktırdım .
    yani öyle bir durum var , ustasına denk gelme ,özen gösteren adamı bulmak , yoksa 100 lira tutmaz . aluminyum levhalar satılıyor m2 işi ,ister bakır levha kullan . malşzeme var , işçilik yok
    Ya ölçüler için telefonla görüşün bildiğim kadarıyla özel ölçülere göre dizayn yapıyorlar. Kendi kullandığım kutuyu almaya gittiğimde sitede göremediğim kutularda vardı. Ankara da iseniz bir ara uğrayıp bakın. Yani burada önemli olan şu işin içine ne kadar dahil olmak istiyorsunuz? Uğraşırım diyorsanız ilk kutu yapılmayacak bişi değil. (ön panel düz olmak şartıyla tabi) Kutular modüler zaten. İstediğiniz ölçüde alüminyum kutu alıp iki yanına kasa boyu kadar soğutucu monte edersiniz kasa üstündeki ızgara ve diğer delikler için kutuların hazır çizimleri var zaten. Bu işlerden anlayan birisi ile kendi zevkinize göre dizayn edersiniz CNC Torna da o çizime göre bütün delikler açılır. Dediğim gibi bu tamamen işin içinde ne kadar olmak istemenizle alakalı. Yoksa bulduğunuz kutular güzel ve bütçeleri sizin için sorun değilse en mantıklısı hazırını almak:)

• BMetin kullanıcısına yanıt
    CNC de özel projeyi tek kutu için kaça yapıyorlar ?.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Walla ben para vermedim arkadaşımdı yemek ısmarladım:)
  • BMetin kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba, size NE5532 opamp ı soracaktım. Upgrade etmek bir kazanç sağlarmı yoksa zaten gayet iyi ve değiştirmek gereksiz mi olur ?
    Selam. AD797BR ile değiştirdim. Cheap DAC da NE5532 vardı üzerinde ben memnunum ama kullandığın cihaza göre ve aldığın Op-Amp ın kalitesine göre farklılık gösterebiliyor. Patates baskı olmadığı sürece illaki fark eder ama fiyat aralıkları kendi araştırmalarıma göre sadece mono op-amp da 3$ dan 50$ a kadar farklılık gösteriyor daha pahalı olanları da mutlaka vardır. Değiştirmek istediğin Op-Amp ın modelini ve kullanmak istediğin cihazı belirtirsen daha net bir cevap olabilir. Bu konudaki en doğru bilgiliyi sayın the_cantan dan alabilirsiniz.

Hocam doğru yolu buldum, ayrıca bir kutu aldım elimde 63v luk 4 adet 6800uF ve 2 adet 8200uF olmak üzere 6 adet kondansator var, köprü diyotumda var. Aynı smps deki gibi asimetrik 45-48V dc için kaç voltluk ac trafo gerekir? Ya da yarın bir gün başka şeylere kullanırız diyip simetrik güç kaynağı yapıp 0V ground kullanmayıp - ve + uçlarından çıkış alabilir miyim? örneğin 18V ac trafodan 1.4x18=25V elde edip kapasitor ve ac nin ground uçlarını kapatıp, bir tarafdan -25V bir tarafdan +25V alarak yaklaşık 50V elde ederim. Bu yaklaşım doğru mudur? kullanılır mı? Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
  • Her amplifikatörün beslemesi farlılık gösterir . bunu yaptım yarın başka bir amplifikatöre kullanırım yaklaşımı yanlış bence .
    mevcut amplifikatörünüz asimetrik besleme ile çalışıyorsa asimetrik yapmalısınız ,simetrik besleme ise gereken akım değerinin en az %50 üzerinde kapasiteye ihtiyaç vardır . şase ucu olmadan +- uçlar ile tabiki kullanabilirsiniz . fakat sağlıklı bir yöntem değildir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 10 Mart 2016; 11:58:22 >
    Anladım hocam, sizin söylediğiniz gibi yapacağım. Peki trafo hesabım doğru mudur? Kaç voltluk ac trafo gereklidir?
    Öncelikle amplifikatörünüz tam güçte kaç amper çekiyor ona bakmak lazım , 2 ampli toplamda 4 amper çekiyorsa sizin en az 6 amper verebilecek transformatöre ihtiyacınız var . hesap doğru 1.4 ile çarpım yaklaşık dc akımı verir .örnekle 6 amper 24 0 24 transformatör 300 watt gerekir .

amplifikatörünüz kaç amper veya kaç watt RMS güce sahiptir ?
    Smps 48V ile çalıştığına göre beslemesi asimetrik oluyor değil mi? O zaman ben asimetrik besleme, yani ya iki uçlu trafo sardırayım yada üç uçlu ground lu sardırırsam ground ucunu kullanmayayım. 2x50W net RMS kapasitesi var amplinin, en az 200-250W yaptırırım zaten trafoyu. Şimdi benim için kilit nokta; kondansatorleri seri yapıp orta noktadan 0V alınca bir taraf, örneğin, (1.4x18AC=25) +25V, diğer taraf -25V oluyor. Eğer ben 0V kullanmazsam 50V DC değerim oluyor 18V AC trafo kullanarak...Yani 1.4x18Vac=25V işlemi sadece bir ucun gerilimi oluyor, diğer uç zıt işarette olunca elde edilen gerilim x2 oluyor (50V DC). Şimdi iki uçlu trafo yada üç uçlu trafonun sadece iki ucu kullanılarak ve kondansatorlerin tamamı paralel bağlanmak suretiyle 0V almadan yapılmak istenen asimetrik beslemede sanırım aynı bakış açısı geçerli değil. Söz konusu hesap toplam DC çıkış gerilimi için ise 48/1.4=34V AC çıkıyor. Bu hesap doğrumudur hocam. Umarım derdimi tam anlamıyla anlatabildim. Bu konu yüzünden kafam karıştıda.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.