Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tasarımcı arkadaşla konuştum, sağolsun bütüm merakımı giderdi. Öncelikle smps ler meanwell miş, diyot ve kondansatör değiştirip ani akım ihtiyacını daha iyi karşılayabilmek için modifikasyon yapmış. Amfi A class değil, yarı A class dedi. Normal dinlemede üzerindeki smps ler işini görür ama yüksek akımlı ve anahtarlama frekanslı birşey takarsan cihazın nefesi her daim açık olur dedi kabaca. Sadece sol amfiden açılışta gelen pat sesinin ise sol smps de dc kaçağından kaynaklanabileceğini söyledi. Bende zaten üzerinde kalıcı bir yatırım olacağından aşağıdaki iki cihazdan birini satın almayı düşünüyorum, gerçi aralarında pek de fiyat farkı yok.

http://www.kartalotomasyon.com.tr/48V-73A-DC-Monofaze-Metal-Kasa-Adaptor,PR-10585.html

http://www.kartalotomasyon.com.tr/48V-44A-DC-Monofaze-Metal-Kasa-Adaptor,PR-10581.html

• kardes pat pat sesi amplideki sıkıntılı tr.den de olabilir; soğuk, çatlak lehimden, şaselemeden de olabilir.
    diyot ve kon. degisimi ile olacak iş degil. Mevcut smps ri degistir. bence şöyle böyle olacak iş değil.
    Birde amplinin şemasini alalım crescendo mu edwin amplifikatoru mu? Eski bir dizayn deniyor semasi var mi? Yarı A Class ise bias akimi ne kadar bilgisi var mi?
    Smps en son karaköy elek.de baktigimda 70 tl birseydi bir bak istersen. iki adet 4.4A işini görür diye. net birseyler gorursem iş degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 13 Şubat 2016; 12:33:16 >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Can hocam devre Aclass olduğunu sanmıyorum . devrede mosfetleri süren bd serileri var .olsa olsa AB class olur . yoksa o smps yi anında kömür eder A class
  • Hocam zaten ''birazcık'' diyorum ya ama emek verilen şeye saygım sonsuz.
    Kesinlikle

• güzel bir devre. Dogrudur vardır o degerler. varsa LS50/GU50 çıkış tuplu pcb oneririm. SE olup da kaliteli bir SE trafoyu 100 €'a almak ne mumkun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    üstadum az önce satan elemana tekrar yazdım. hiç bir ekstra transformatöre gerek yok. şebeke elektriğini bağla çalıştır dedi. pek inanamadım açıkçası.
    bir de sorum, bu tip 100-150 USD civarı ürünleri aldığımızda gümrükte ne kadar vergi öderiz? bilen var mıdır?

teşekkürler

edit: kendi soruma kendim cevap vereyim. biraz araştırdım. ürünün 70 €'nun üzerindeki kargo hariç kısmına yüzde 20 vergi uygulanıyormuş. yani diyelim 150 USD'lik birşey aldınız. 70 €. 77 USD falan yapıyor. 150 - 77 =73 USD'lik kısım vergiye tabi. bunun da yüzde 20'si 15 USD gibi bir rakam yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgenc -- 19 Şubat 2016; 16:31:13 >
  • direk şebekeye bağla dediyae bağlayabilirsin sorun degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam açılıştaki pat sesini iyice irdeledim elimden geldiği kadar. Smps hemen yanlarındaki amfileri besliyorlar normalde, bende ufak bir kablo uzatma desteğiyle sağ smps ile sol amfiyi, sol smps ile sağ amfiyi besledim ve pat sesinde bir değiliklik olmadı. Smps ler sorunsuz yani.

http://i.hizliresim.com/5mDjER.jpg şimdi amfide resimde gördüğünüz mavi devre hoperlör koruma ve geciktirme devresi. Siyah çubuk tarafında olan ve devreye bağlanan kırmızı kablolar amfiden gelen çıkış sağ ve sol kabloları. Diğer tarafdan çıkan kırmızılar ise hoperlör bağlantı soketlerine gidiyor. Amfi devresi üzerinden direk çıkış soketlerine giden mavi kablolar ise hoperlör ün eksi kısımları oluyor. Sadece artı sinyal kabloları geciktirme-koruma devresi üzerinden geçiyor. Amfiyi ilk açtıkdan 2-3 saniye sonra her iki hoperlörde de pat sesi geliyor. Yani geciktirme devresinin ışığı amfiyi ilk açınca yanıyor, söner sönmezde pat sesi geliyor. Ayrıca amfiyi kapatıp açınca pat sesinin şiddeti az oluyor. Yani amfi uzun süre kapalıysa, açınca pat sesi daha şiddetli, amfiyi kapatalı 1dk olduysa, örneğin, pat sesi daha kısık oluyor. Dikkatimi çeken diğer bir husus ise geciktirme devresinin hem amfi giriş hem de amfi çıkış bağlantılarında dörder adet vidalı soket var L_in-GND-GND-R_in ve L_out-GND-GND-R_out. Buradaki bütün GND ler boşta duruyor. geciktirme devresi şunun bir kopyası diyebilirizhttp://g02.a.alicdn.com...T8EUKAXelcXXagOFbXE.jpg

Sorun geciktirme devresinde olabilir mi? Çünkü amfi çok temiz ve stabil çalışıyor.

Birde amfiden çıkan pat sesi sol hoperlörden tiz ses baskın olarak geliyor, dolayısıyla ben ilk başlarda sadece sol tarafdan geldiğini düşündüm. Amfi normal müzik dinlerken tamamen eşit stereo ses veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 23 Şubat 2016; 21:02:10 >

• physiecho kullanıcısına yanıt
    Koruma devresini aradan çıkarın öyle deneyin .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    şimdi denedim hocam, sesin açık yada kısık olmasına bağlı olmaksızın "blugg" diye yüksek olmayan "açıldım ben" kıvamında bir ses geliyor. Kesinlikle koruma-gecikme devresinin bağlı olduğu zamanki kadar yüksek değil. Bu şekilde kullansam ne gibi sorunlarla karşılaşma ihtimalim var? Söz konusu "blugg" sesi her iki hoperlörden de eşit seviyede geliyor. ebay den yeni bir koruma devresi sipariş etmek gerekir mi?
    Geçikme ve koruma devresi bir arada . geçikme zamanlamasını ayarlamak için röleyi süren kondansatörün değerini artırın . örnekle 4,7 uf ise 10 uf yapın
    Hocam sanırım durumu çözdüm. Sağ ampliyi sol smps den besleyince, sadece sol hoperlörden gelen açılış sesi, sağ hoperlörden geldi, normal hallerine getirincede yine soldan geldi. Yani sol smps de açılışda neden kaynaklanır bilmem ama bir sıkıntı var. Amfi devreleri sıkıntısız, smps lerden soldaki sıkıntılı. Yani yeni bir smps kararım doğru çıkmış oldu.
    Tebrikler .

• BMetin kullanıcısına yanıt
    Hocam alttaki class AB amplinin girişlerini tam çözemedim. Hadi +V ve -V ile +Vcc ve -Vcc ye +-48V verdik, peki orada iki adet GND var. AC, Rout, Lout hepsi içinde o iki GND yi birleştirip tekinden mi alacağız GND çıkışını?

Hatta diğer ustalar için de linki tekrarlayım

http://www.ebay.com/itm/LM4702-SAP15P-N-Assembly-2X100W-Class-AB-Audio-Power-Amplifier-Board-w-heatsink-/121240049992?hash=item1c3a785948:g:Qg8AAOxycmBStkN4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 24 Şubat 2016; 13:17:12 >

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Uğraşma diye bir şey demek yanlış olur . hazır kitler genelde sorunsuz çalışır . ancak klon devreler ne kadar sadık ? .
    fakat dediğiniz gibi maliyet hesapları insanı düşündürüyor , öyleki bazen sıfır kurulu iyi bir marka cihaza yakın fiyata denk gelebiliyor . en önemlisi kendi yaptığınız (montajda olsa) dinlemek bazen keyif verebiliyoır .
    aralarından seçim yapmak için dinlemek gerek . o da imkansız .
    ilgilenmek için iki sebebim var muadili olan cihazları almaya kalksak yapamayız çok uçuk rakamlar..kurulu cihazlar var çok güzel cihazlara benziyor ama gümrüğü ödesen bile gümrük memurunun keyfine kalıyor bazı şeyler o riske girmemek lazım.bir de en azından hem uğraş olur kendi eli ile yaptığın cihazın dinleme keyfi bir başka olur diyorum.parça parça alırsın peyderpey birleştirir uğaşırsın onun için dedim değermi uğraşmaya diye.
    benim tahminim çinliler bu hifi işinde baktılarki kar marjı çok yüksek buna dadandılar.kaliteli şeyler çıkıyor arada gibi.ama iyi araştırmak lazım o kesin.trafoydu doğrultucu idi hoparlor koruma idi misal elna transistor kullanırlarsa belli bir kalitede olur onlarla fazla değiştir yapmaya diye tahmin ediyorum amfinin baskı devreleri de çifti 100 dolar gibi ortalama birşey kaybetmezsin sıkılınca başka bir tane alır kasaya monte edersin de en büyük problem aslında kasa ve trafonun temini.çok fazla ısı problemi olduğu için en mantıklısı aluminyum kasa kullanmak ama 10-15 kilo aluminyum kasanın gümrüğe takılma riski ayrı bir dert kasanın kendi 100 dolarken 150-200 dolar kargo ödeyip almak başka bir dert.cantan usta dediydi yukarda adamı hurdacı yapıyor diye gerçektende öyle galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Şubat 2016; 13:16:18 >

• Getirdiğiniz ürün ağır veya çok büyük değilse , yurtdışındaki firmaya fatura konusunda ikna edebilirsiniz .
    Elna kondansatör kullanmak sorun değil , sorun olan kasa . 160 dolar ile 250 dolar arasında değişen fiyatlarla can yakıyor . bazen 2.el huırda cihazın kasasını çok ucuza alınabilir . montajlamayı buraya yapmak daha kolay oluyor , Toroid trafo örnekle 500 Watt yaklaşık 200-250 lira .
    Hepsini yekün yapınca hele ki konnektörler biraz kalite olunca fiyat 2000 TL bulması bile işten değil .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.