Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çift smps vardı yanlış hatırlamıyorsam devrede . çift smps ile simetrik besleme yapılabilir . önce devreyi iyi inceleyin , yanlış bir uygulama amplifikatörünüzü yakabilir ..
    2X50 Watt için 250 Watt transformatör yeterli gelecektir .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam devredeki iki smps de birbirinden bağımsızdı. Biri bir amfiyi diğeri bir amfiyi besliyordu. Tamamen bağımsızlar yani.
  • Asimetrik besleme ile çalışıyor demekki .
    Bu durumda hocam iki uçlu ac trafonun kaç volt olması icab eder ? toplamda 63V 40000uF kapasitörüm var.
  • physiecho kullanıcısına yanıt
    Amplifikatörünüz kaç volt DC ile besleniyorsa / 1.4 bölüp çıkan sonuca uygun transformatör alacaksınız
    Çok teşekkürler, kafamdaki soru işaretleri kalktı sayenizde
    Rica ederim ,kolay gelsin .
  • Öncelikle selamlar tekrardan, Üstadlar muhitimizdeki bir trafo atölyesine 250W 24-0-24V ve 300W 33-0-33V olmak üzere iki adet trafo sardırdım. 24V olan lm3886 amfi için ve gayet sağlam sessiz çalışıyor oldukça memnunum. 33V olan ise aşağıda linkini verdiğim stk4234mk5 devresi için.

http://www.ebay.com/itm/Assembeld-STK4234MK5-Power-amplifier-board-speaker-protection-100W-2-L163-92-/111959949487?hash=item1a115540af:g:-58AAOSwSzdXBO~P

İlk etapda deneme için 24V trafo ile çalıştırdım ve oldukça sessiz dip gürültüsüz çalıştı (tabi lm3886 daha sessiz). 33V trafoyu ilk aldığımda eve gelip hemen bağladım fakat hem trafodan hemde hoperlörlerden rahatsız edici düzeyde gürültü geldi, ha müzik çalıyor hemde gayet iyi fakat, gürültü çok. Sonradan trafonun titrediğini ve ses çıkardığını tespit ettim. Atölyeye götürdüm ve ustada bana hak verdi ve sıfırdan yeni bir tane sardı (eskisinide gösterdi), baya sessizdi, eve geldim onu taktım amfi 33V 6ohm set ile resmen evi yıkıyor aşırı güçlü, giriş empedansı 100k diyor direkt ses kartına bağlı. Sorun şu ki 24V trafoda dip neredeyse yokken 33V trafoda pc başında sessizlik hakimken nispeten duyuluyor ve kulağımı trafoya dayadığımda trafonun dip sesini duyuyorum ve buna mukabil amfi dip sesinin bununla orantılı olduğunu düşünüyorum. 24V trafoya kulağımı dayasamda birşey duyamıyorum fakat 33V trafoda kulağımı dayayınca ses duyuluyor.

Şimdi 33V trafo amfiyi tam verimle çalıştırıyor fakat bu sanırım trafo kaynaklı olan dip gürültüyü kesmenin bir yolu varmıdır? Çünkü ilk aldığım 33V trafonun kendisinde titreşim ve ses vardı ve amfiden gelen dip gürültüsüde fazlaydı, 2. aldığımda ise ancak gece sessiz oda da kulağı dayayınca duyuluyor, fakat hoperlörlerden dip ses alıyorum. Trafoyu 3. kez geri götürmeden filtre vs bu işin bir çözümü olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 24 Nisan 2016; 3:19:34 >

• hocam 300 w 33-0-33v trafoyu kaça sarıyorlar rica edebilir miyim?bir de 2 veya 3 voltaj aynı trafoda olursa fiyat çok oynuyor mu?
    Öncelikle sessiz oluşları ve verimleri bakımından toroidal trafoları tercih ederim ,üstelik daha az yer kaplarlar ,fiyatları daha pahalı olabilir fakat artıları tercih sebebimdir .
    dip sesi tabir ettiğiniz ,şebeke gerilimini iyi regüle edilmemesinden kaynaklanan 50 Hz osilasyon sesimi .

benim düşüncem trafonun kalitesizliğinden kaynaklanan vınıltı ampliye yansımaz . amplifikatör üzerindeki regüle devresinin yetersiz veya kalitesiz olmasından kaynaklı sestir o .
    Ebay kitleri çok ucuza imal edip cazip fiyat politikası için biraz kaliteden yoksun olabiliyor .( hepsi değil )

regüle devresini ayrı yapıp daha iyi filitre edilmiş doğru akım elde ederseniz hoparlörden gelen dip sesi tabir ettiğiniz ses azalacağını düşünüyorum . Başka nedenleride vardır dip sesin .

Trafoyu toroidal ile değiştirirseniz trafodan hiç ses duymazsınız . trafonuzun saç levhalarının titreşimininden kaynaklı sestir .
    bir dönemler böyle ses çıkaran trafoları kalıba koyup epoksi dökerdim ,ses büyük oranda kaybolurdu . ,fakat trafo arızalandımı at çöpe durumu oluşur .

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hocam trafo toroid ve 150TL ye sarıldı, bir kaç voltajım fiyatı pek değiştirceğini sanmam.
    Trafo toroid hocam, sanirim sizin dediginiz gibi regule sorunu cunku ses acik kapali farketmiyor stabil bir dip ses var, bu durumda ne gibi bir mudahalede bulunabiliriz hocam en azindan bi miktar azaltsam yeter, fazlasini aramiyorum cunku giris kazanci baya bi yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle köprü diot lara her bacağına 100 nf ile 220 nf arası mkp kondansatör bağlayın hepsi eşit değerde olsun . elektrolitik kondansatörlerinizin 100W bir amplifikatör için en az 10 bin uf elektrolitik olması gerekiyor DC voltajının üzerinde olması şart tabi . yani 45 V DC akım varsa mutlaka en az 50 V hatta 63 V daha iyi olur . ve bu elektrolitiklere 100 nf kuplaj bağlamalısınız . tüm şase bağlantıları ortak noktadan alınmalı ,yani büyük elektrolitiklerin ortal +- uçların birleştiği yerden . hoparlörlerin - çıkışları ın put - dahil . bazen devre tasarımı hatalı olabiliyor .
    topraklı şebeke kablosu kullanmayın . kullacaksanız ,hattınızın gerçek topraklı olması şart . bazen ! şebeke toprağı şönt lü olduğu için cihaz şasesi ile birleşince sorun çıkıyor dip gürültüsü tabir ettiğiniz sesi duyuyorsunuz .
    yinede topraklı şebeke kablosu kullanıyorsanız ya toprağı iptal edin veya şase ile arasına 100 ohm direnç ve 100 nf kondansatörü birbirne paralel bağlayarak , şase ve toprak bağlantısını bu şekilde yapınız .
    yine sorun yaşıyorsanız . köprü diod u değiştirin aynı A başka köprü diot takın bazen sorun olabiliyor .
    Kolay gelsin dostum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 24 Nisan 2016; 20:14:46 >

• Giriş kazanç değeri yüksekse input dan sinyal hattından 100 K ohm direnç paralel bağlayın , yüksek kazanç aşırı hassasiyet yaratır . veya bir trimpot ile 100 K ohm ayarlayabilirsiniz kazancı .
    Kopru diyot icin mkp kondansatorleri her bacaga seri olacak sekilde 4 adetmi baglamam gerekiyor? Ana elektrolitikler iyi durumda 2 adet 63V 15000uF var

Birde hocam girisler tamamen bostayken yani hicbir sinyal kablosu bagli degilken amfiyi calistirdigimda sag hoperlorden sola gore belirgin duzeyde daha fazla dip gurultu yapiyor normalde ikisinde de ayni olmasi gerekmezmi hocam?

• Anod katod aralarına paralel bağlanacaktır
    İnput girişinde ekranlı ( blenadjlı kablo ) kullanın blendajını mutlaka şaseleyin .
    Kopru diyottan + ve - cikis var ve kondansatorun bir ucu + dayken diger ucu - de olcak, dogru midir hocam? Yani 1 adet kondamsator lazim olacak?

• REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

4 adet gereklidir fotoğrafta görünen 10 nF dır . siz 100 nF kullanabilirsiniz ,sakıncası yok .
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.