Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölçü aleti ile ölçüm yapmadınızmı ki , demekki 0-33-33 alıyordunuz , eh çok normal tabi .
    Geçmiş olsun , güle güle kullanın .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba size çok merak ettiğim bir şey sormak istiyorum.

linkteki lm3886 amfiden sipariş etmiştim ve şuan 24v-0-24v 250W toroid trafo ile kullanıyorum sorunsuzca

http://www.ebay.com/itm/Assembled-LM3886-Plus-amplifier-board-HIFI-with-audio-68W-68W-Pretty-sound-/151950958205?hash=item2360fb9e7d:g:Gx0AAOSwGotWmKeW

şimdi bu amfinin üzerinde 2x10000uF depolama kondansatörleri var, ev için yüksek sayılabilecek seviyelere kadar basslarda bir çökme vs olmuyor üzerinde preamp devresi var bu arada.
    en fazla açabildiğim ses, xonar ses kartından windowsta %50 amfidenise yine %50.

Benim merak ettiğim ise, diyelimki tam kapasite kullanmak istedim, bu durumda bu kondansatörler yeterlimi? İnternette C=I/(fxVripp) şeklinde formül buldum ve datasheette max 10A e kadar çekebileceği yazıyor (peak değer) lm3886 entegresinin bu durumda yüksek kullanımda C=7/(100x1.5) desek C=45000uF gibi uçuk değerler çıkıyor tam yük kullanımı için. Ancak ben kanal başına en fazla hep ya 10000uF yada bazıları kanal başına 2x10000uF takmış.

Gerçekten full yükte kullanmak istesem ne düzeyde kondansatör takacağımı nasıl belirlerim yoksa kanal başına 10000uF zaten fazla fazla yetermi?

• 2x68W bir amplifikatörde genelde gördüğüm değerdir 10 bin uF . 250 W trafonuz yeterli sayılabilir . ben türk malı Türk yapımı transformatörlerde mutlaka en az %30 fazla değer seçerim . yani benim için 350 w olması daha sağlıklı .
    Yüksek peak değerlerde voltajda çökme görmüyorsanız sorun yok ,masrafa gerek yok , eğer voltajda bir miktar azalma görüyorsanız ,15bin uF değerde elektrolitikle değiştirmeniz veya 10bin uF yanına polarite doğru olmak kaydıyla 4700 uF bağlamanız peak değerlerdeki kayıpları büyük ölçüde önleyecektir .

bu beslemeyi baştan yaratacak olsam 350 w trafo ve 15 bin uF 35 A köprü diyot ile beslerdim .
    Hocam uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :) şimdi sorunuma geçeyim. Altta görmüş olduğun cihazı güzelce kutuladım, pro değil ama bana yetiyor, seste hem güçlü hemde çok temiz. Fakat hala çözemediğim bir şekilde amfiye radyo sinyali karışıyor, ses sonuna kadar kısıkta olsa, girişleri direkt şaseye bağlasamda, sabit sesli radyo yayını yakalıyor, hatta radyoyuda buldum 88.7 mhz mi ne:) İnce grup kablo var o potansın kablosu fakat potansın bağlantısını cihazla kessem de yine yakalıyorhttps://drive.google.com/open?id=0BzsBpLlCdpVRblExR0hka0ltUmshttps://drive.google.com/open?id=0BzsBpLlCdpVRcUtjNjZVVU1JZWM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi physiecho -- 27 Ekim 2016; 12:40:35 >

• physiecho kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık .
    ses giriş kablolarını mutlaka kaliteli blendağlı yani ekranlı kablo kullanınız , şase bağlantılarını ortak noktadan alınız , giriş şebeke voltajının toprak hattını şaselemeden deneyiniz , verici istasyonlarına yakın yerlerde sıkça bu problemler yaşanabiliyor . Fotoğrafta gördüğüm giriş sinyal kablosu kötü . mutlaka ekranlı kablo kullanın , sorun çözülmezse ,tekrar duruma bakalım . Kolay gelsin ..
  • Selamlar,

Bende ebay`den 2 adet kart aldim ve bügün elime gecti.daha hic denemedim ve bende ilk deneyimi mi sizinlen paylasmak istedim.
    sadece 3116.da ufaktan ses cikisinda bir lehimleme isi yapmam gerekli sanirsam.siz üstadlar gibi bunlara ehli konuya hakim degilim bilgim tecrübemde yok.sadece heves diyelim...,
    bunlari meanwell SP-320-24 adaptor var onunla kullanmak istiyorum. yada ne önerirsiniz.

acaba bu kart model kullanan varmi nasildir ? nelere dikkat etmem gerekli ?

DROK® TDA7498 Digital Power Amplifier 100W + 100W

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

Douk TPA3116 2X50W Bluetooth 4.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spor911 -- 29 Ekim 2016; 2:22:44 >

• Sanıyorum T sınıfı Amplifikatör . Kaç volt kaç amper besleme gerilimine ihtiyaç var ,onu bize yazın . elinizdeki SMPS adaptör uygunsa kullanabilirsiniz ,değilse yeni bir besleme katı satın almak gerekir .
    kompakt devre olduğu için kablolama gibi sorununuz yok .
    Güzel bir metal kutuya yerleştirirsiniz ,plaket metale değmeyecek şekilde montajlarsınız .
    ilkten tesekkür ederim yorumunuz icin üstad,

ikisininde özellikleri bu sekilde ve resimdeki adaptörle kullanmak istiyorum acaba uygun mu ? umarim kartlar yanmaz :)

Tpa3116 için;

Power range: single-supply DC12-25V

12V ------- 8Ω speaker / 12W (L-CH) + 12W (R-CH), 4Ω speaker / 20W (L-CH) + 20W (R-CH)
    15V ------- 8Ω / 18 + 18W, 4Ω / greater than 30 + 30W
    19V ------- 8Ω / 32 + 32W, 4Ω / greater than 45 + 45W
    24V ------- 8Ω / 38 + 38W, 4Ω / greater than 55 + 55W

****************************************************************************************

Amplifier chip: TDA7498

Output power: 100W+100W (Vcc = 36 V, RL = 6Ω, THD: 10%)
    Output power: 80W+80W (Vcc = 34 V, RL = 8Ω, THD: 10%)
    Wide range single power supply: 15-34VDC(recommended 24V)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spor911 -- 29 Ekim 2016; 13:25:01 >

• spor911 kullanıcısına yanıt
    SMPS lere çok güvenmesemde 13 amperlik güç kaynağınız amplifikatörünüz için yeterli . Yinede voltaj çıkışını güç kaynağından voltmetre ile ölçerek amplifikatörünüze bağlayınız . polaritesini doğru bağlayınız +- . smps üzerindeki ayar düğmesi ile 24 V geçmemesine dikkat ediniz .

Güle güle kullanın .
    Söylediklerinizi tek tek yapıcam üstad, bilgilendirme için çok çok tesekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam baya zaman oldu merhaba, fırsat buldum söylediğiniz blendajlı kablo olayını yaptım. Şimdi son durum şu şekilde;

1) devre kartı üzerindeki sağ ve sol girişleri toprak hattına şaselediğimde hoperlörlerden yine bir miktar ve bozuk 87.7 kent fm yayını alıyorum tabi bunu kulağımı dayayınca anca duyuyorum, öyle rahatsız ettiğini söylesem abartı olur.

2) blendajlı kabloya rağmen potansı takılı normal ses kablosu da takılmış haldeyken çok güzel radyo yayını yapıyor, tabi bu durum sesi açıp kısmanızdan bağımsız, ses giriş kablosu aynı telefonlardaki kulaklık kablosu gibi anten görevi görüyor, kutunun içindeki resimde gördüğünüz gri kablolar ekranlı kablo hep.

3) ses kablosunun anten işlevini kırmak için ferrit boncuk kullandım bir iki kere geçirdim içinden ve başarılı oldum, ses girişlerinin şaselendiği haldeki az miktarda parazit kaldı sadece.

Çözülemesede şunu merak ediyorum; ok ses giriş kablosunden FM frekanslarını ferrit boncuk kullanarak engelledim ancak potans kablo vs birşey yokken girişleri 0V a şaselediğimde radyo frenslarını nereden yakalıyor?

https://drive.google.com/open?id=0BzsBpLlCdpVRVFlScXVOSTQxRWc

linkteki resimde görebilirsiniz, ortada yeşil ses girişinin hemen arkasında preamp opampları var, o bölgenin üzerini değdirmeden elimle kapatınca FM frekansı yakalama seviyesi değişiyodu. Devrenin kendisi radyo frekanslarını yakalayıp sonrada çıkışa besleyebilirmi?

• Temiz bir çalışma yapmışsınız ,elinize sağlık .
    nüve içinden geçirilen şebeke kablosu iyi sonuç verir ,kısmen sinyalleri kırpar , audio frekansları taşıyan kablolarada ferit nüve geçirin , piyasada satılıyor .
    bir önlemde toprak hat kullanıyorsanız ,ground loop yapmak yani diotlar kullanıp istenmeyen frekansları kırpmak , şebekeden kaynaklı radio sinyallerini kesmede başarılıdır .
    http://circuitcellar.com/cc-blog/find-and-eliminate-ground-loops/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 22 Ocak 2017; 23:56:1 >
  • sarı yeşil kablo faz nötr hariç şebeke toprak kablosumu ? . eğer öyleyse bu hattı şaseye bağlamadan diotlarla ground loop yapıp şaseye bağlayın .
    malesef vericiye yakın oturanların sıkça karşılaştığı durum , Bir müşterimin EQ ında aynı problem vardı ,benim atölyemde hiç bir sorun yaşanmazken ,kendi evinin etrafında bulunan verici istasyonları sebebiyle radyo frekansları karışıyordu . ground loop denemedik ama yaptığımız tüm çalışmalar sonucu kısmen engelledik , arkadaş evini taşıdı ,dertlerden kurtuldu

siz yazdığımı bir deneyin ,Hı-end cihazlarda sıklıkla görüyorum ground loop işlemini ,deneyin sonucunu yazın .

diotlar hızlı diot olacak ,MUR 420 veya 460 bu iş için idealdir bir ters bir düz bağlayacaksınız toprak hattından şaseye , takıldığınız nokta olursa yardımcı olurum .

sarı kablo normal trafoya giden kablo hocam, devrede şebeke toprak hattı kullanmıyorum, ışıklı anahtar olduğu için anahtara 3 adet kablo giriyor, sarı kabloda trafonun iki AC kablosundan biri. Yinede yazdığınız için teşekkür ederim, yeni birşey öğrenmiş oldum:)
  • Mrb arkadaşlar LM4702 + 1943/5200 anfi karti alamayi düşünüyorum lm4702 entegresi ne görev yapiyor bu kartta bilgisi olan arkadaş varim 1943/5200 mosfetleri biliyorum da bu karta lm4702 eklemişler birde bu kart streo mu arkadaşlar yardimci olursaniz sevinirim anfinin linkihttps://m.tr.aliexpress.com/item/32263238901.html#autostay

LM4702 + 1943/5200 Güç Amplifikatörü Kurulu 200 W + 200 W TT1943/TT5200 Çip

açıklama:
    -orijinal TT1943 kullanarak/TT5200 LM4702.
    -ön giriş kademeler arası bağlama kapasitörler Almanya WIMA kapasitörler ithal üst 2.2 UF, elektrolitik kapasitör sinyali ana devre Tayvan ünlü marka benimser, kullanarak ana filtre kapasitör nover ses özgü kapasite 2 & Atilde;-10000 UF,-yukarıda yassı köprü doğrultucu 25A ve kullanarak, güç akışı için güçlü destek sağlamak.
    -direnç seçimi Yüzükler metal direnci, ana devre & Acirc hassasiyet kullanır; ± 1% metal film dirençler halkaları, gürültü oranı iyi bir sinyal sağlamak.
    -PCB çift taraflı levha 1.6mm kalınlığında kullanarak, 2.0 oz bakır kalınlığı, HASL tüm süreç sağlamak için iyi bir performans ile geçerli boyutu. PCB birinci sınıf kalite.
    -The kurulu sayesinde National Semiconductor voltaj LM4702 itin sadakat ses yükseltici entegre, devre yapısı basit bozulma çok düşüktür.
    -mevcut gelişmiş UPC1237 hoparlör koruma devresi benimser, senin hoparlörler daha güvenli hale.

-PCB boyutu: 95.5 MM * 236.5 MM
    -besleme gerilimi: AC çift 28 V-34 V, çift 34 V/400 watt veya daha fazlası önerilir
    -çıkış gücü: 200 W * 2
    -hoparlör Empedansı 2-8 ohm

paket içeriği:
    -1 x LM4702 + 1943/5200 Güç Amplifikatörü Kurulu 200 W + 200 W Kurulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 5 Şubat 2017; 18:47:16 >

• 1943 ve 5200 mosfet değil transistördür - kit stereo dur - entegre transistörü sürücü entegresidir . kompakt yapıda vasat bir amplifikatördür .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 5 Şubat 2017; 19:13:3 >
    Bilgi için teşekkürler ustam peki bu LM4702 getirisi nedir bu karta
    Diger
    1943/5200 kartlarin çoğunda lm4702 kullanilmamiş

@elektürükçü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 5 Şubat 2017; 20:8:27 >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    daha az elemana ihtiyaç duyarak inşa etmek , hiç bir artısı yok .
    Bilgilerin için teşekkür ederim ustam diğer konumdaki tafe 600r için umudu kestim artik... sizi dinliyorum ustasiniz @elektürükçü

• Görseldeki karti aldim 4x
    2SC5200 4x 2SA1943

Amplifier Board Toshiba 2SC5200 2SA1943 400W + 400W

Parameter:

Rated Power:200W +200W(4~8 ohms)

Peak power:400W +400 W

Input Voltage: Dual 20 26VAC (is a dual AC voltage!) 20V-0-20V ~ 26V-0-26V (power of about 150W or more the better)

Dimensions: 300 ×145 × 38mm (LxWxH) with solder pin

Description:

This product is from four pairs of the latest model TTC5200/TTA1943 original Japanese Toshiba high-power tube for the final stage power amplifier operating point stability, strong power, high signal to noise ratio!

Rectifier and filter circuit using the four 50V/4700UF filter capacitor and high-speed rectifier bridge silicon 10A.

Full-featured protection circuit (including the speaker protection)

Direct coupling to enlarge (DC amplifier) interstate coupling capacitor between the various levels of the product, in theory you can zoom in DC compared to the low-frequency AC amplifier will be richer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 10 Şubat 2017; 0:42:16 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.