Şimdi Ara

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
8
Favori
22.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ustam siz daha iyi bilirsiniz direk ac girişinden 1adet 1n4007 diyot tan sonra hop koruma bolumundeki 50v 100uf kondastore gidiyor yol (50v kondastor e gitmesi 50 v ye kadar dayanirmi anlaminamina geliyor)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    24vdc 250vac yaziyor rolede

REHBER: EBAY DIY AMPLI KITLERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 12 Nisan 2017; 2:24:9 >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    Elektrolitik kondansatörün değeri tabiki bir ölçü ama burada değil . 100 uf 100V elektrolitik kondansatör taksam 100v Dc ile çalışabilir anlamı taşımaz ,V değeri sınır dayanım değeridir .devrenin çalışma voltajını kondansatörlerin volt değeri belirlemez ,istersem ben 100V kullanırım ,fakat devrenin çalışma voltajından küçük olamaz kondansatörün volt değeri .
    üzerinde 12 volt röle varsa sağlıklı çalışma voltajı 18 V AC akımdır .
    Anladim hocam 24v role kullanilmis devrede ( demek istedigim Sol taraftaki ac Soketine 1n4007 diyot baglanmis ondan sonra bu yol hop korumasina gidiyor ... bu yol birdeyine soldaki ac soketinden direk kopru diyotun ac girisine gidiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 12 Nisan 2017; 2:47:8 >
  • Şimdi oldu koruma devresine 36V AC verebilirsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 12 Nisan 2017; 2:42:27 >
    Çok tesekkur ederim simdi rahatladim dedigin gibi ac 28 ve 34v arasi geciyor devre ama PCB uzerinde 32v 38v yaziyor Ben yinede 35-0-35v 500w bi trafo yaptirayimmi ustam 25a 1000v kopru diyot var ve 50v 10000uf 4 adet kondastor var devre girisinde

• Dün gün içinde iş yoğunluğumdan foruma giremedim, dolayısıyla sorunuza cevap verememiş oldum ama üstat gereken bilgileri vermiş. Trafo konusuna gelince; 500w toroidal bir trafonun izolasyon süngerleri ile ortalama yüksekliği 9 cm civarında olacaktır, kasa içine sığdırma da problem yaşamamak adına kasa iç yüksekliğini ölçerek karar verin. O yapıdaki bir ampliye 500w bence gereksiz olur, 300w transformatör fazlasıyla yeterlidir. Zaten yüksek watt değerli yerli transformatör üretimlerinde trafo uğultusu da olmakta. Kurguladığınız düzenek power amp mantığında değil, entegre ampli formatında; hali hazırda preamp ile giriş kazancınız da varken büyük trafoya gerek yok.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum, 300w üstünde sac uğultusu olabilir ve bence 34-0-34 300W yaptırın geçin yıllarca sorunsuz gider
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam afni kasamin yuksekligi iç taraftan olctugumde 115mm almisken watt olsun istedim

• 500w transformatörün çapı 130mm civarında olacağına göre; kasanın şase yapısı, kartlara olan yakınlık vs.. gibi durumlardan dolayı ister istemez bir takım uğultu sorunları yaşamanız mümkün olabilir. Bu işlerle ilgilenen birçok kişi temiz ses adına kasa yapısı yeterli olsa bile transformatörü dışarıya çıkarma yoluna gidiyor. Yine de siz bilirsiniz, olmadı başka proje de kullanırım diyorsanız bilemem. Ama yaptığınız iş için bu kasa sistemin en zayıf halkası durumunda.
  • physiecho kullanıcısına yanıt
    Hocam 300w yaptirsam adamlar 300va yapiyor 500w siparis vereyim anca 300w gucunde olur

Ustam resimdeki pad ler ve vidalar urunle geldi transistorler ve pad lerin arasina PC de kullandigim thermal macunu sureyimmi

Silikon macunmu alayim

aslında o pad ler kafi yeterli ama dahada sağlam ısı iletimi olsun diyosan ve benim gibi fantezi yapmak istiyosan işlemci termal macunu alabilirsin baya iyi oluyor
    ben şundan almıştım

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastergel-maker-thermal-macun.html
    Ayni macun bendede var

Kullandigim islemcimi bu macun sayesinde 5.2 GHz over clock yapiyorum

Bugun aldim bu pad leri bunlarmi iyi urunle gelenlermi iyi benim mastergel maker nano

he tamam bendekide bu iyi baya bu
    Gayet basarili macun 45tl he almistim vatan bilgisayardan ... Donanim haberde 2 gundur resimleri Mobilden açamiyorum sendede varmi by so run?

yok hocam, ben genelde pc den ulaşıyorum
    izolator vida kullanayimmi ustam transistorlere ... elimde yok ama iyi olacaksa satin alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 12 Nisan 2017; 16:46:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.