Şimdi Ara

[Rehber] iOS 5.0.1 Restore ve 5.1'den 5.0.1'e Versiyon Düşürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan itibariyle İOS 5.0.1 yüklü cihazımızda Restore yapamıyoruz ve İOS 5.1'den Downgrade işelemi yapamıyoruz. Elimizde SHSH kaydımız olsa dahi Tinyumbrella ile sonuç alınamıyor malesef bunun sebebi ios 5 ile gelen APTickets sistemini kullanması.

APTickets yöntemi ile SHSH kaydı almak ve bu kaydı orjinal İOS5.0.1 içerisine gömmek için Merdo0 arkadaşımızın paylaşmış olduğu adımları izlememiz gerekiyor.
    Anlatım;

Apple iOS 5.0 / 5.0.1'deki bataryayı tüketen bug'ları (hataları) yakında yayınlanacak olan iOS 5.1 sürümünde temizlediği için bu sürüm çıktığında batarya ömründen şikayetçi olanlar iOS 5.0.1'den 5.1 sürüme geçmek isteyeceklerdir.

Bu noktada kullanıcılar jailbreakli cihaz veya uzun batarya ömrü arasında tercih yapmak durmunda olacaklardır.

iOS 5.1'e geçildiğinde, iOS 5.0.1'deki jailbreak şansını kaybetmemek için 5.0.1'e ait SHSH Blobs / APTickets kaydını Redsn0w ile Cydia'ya yüklemek gereklidir.

Redsn0w ile iOS 5.0.1 SHSH Blobs / APTickets Kaydetme Yöntemi:

Not: Redsn0w 0.9.10b4 versiyonu iPhone 4S icin bu islemi desteklememektedir.

1) Redsn0w 0.9.10b4 programını,

Windows için;
    https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b4.zip?attredirects=0&d=1

Mac OSX için;
    https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_mac_0.9.10b4.zip?attredirects=0&d=1

linklerinden indirin.
    Redsn0w'u çalıştırın ve "Extras" butununa tıklayın.
    2) "SHSH Blobs"u seçin

3) Cihazınızı DFU Moda alın, almasını bilmeyenler için video:

How To: Enter DFU Mode on an iPhone/iPod Touch - YouTube

4) "Fetch" butonuna tıklayın. Bu işlemle cihazınızdaki SHSH blobları çekecek ve Cydia Server'a yüklenecektir.

Eğer cihazınıza ait SHSH blobları daha önce Cydia Server'a gönderilmişse şöyle bir uyarı çıkacaktır;

"Cydia server already has a full set of blobs for this configuration"

Bu işlem sonrasında cihazınız otomatik olarak yeniden başlayacaktır ve redsn0w'un bulunduğu klasörde bir Plist dosyası oluşacaktır.

Bu dosyayı güvenli bir yerde saklamanız çok önemlidir.
    5) Saurik Server'e imzalanmış APTicket SHSH yedeğini göndermek için, "Submit" butonuna tıklayın ve SHSH.plist dosyasını tanımlatın

6) Bu step'de SHSH.plist / APTicket dosyası ile bir firmware oluşturulacaktır.

"Stich" butonuna tıklayın*

7) "IPSW" butonuna tıklayın ve SHSH blobbları ile imzalanmış iOS firmware'nizi seçin, ardından APTicket'i kaydedin.

8) "Local" butonuna tıklayın ve daha önceki adımlarda oluşturduğunuz SHSH.plist dosyasını seçin.
    Kernel Cahce yüklenmeye başlayacak ve blob'ları birbirine iliştirecektir.
    Arka planda APTicket otomatik olarak eklenecek, iBSS ve iBEC'i patch edecektir.

işlem sonunda
    "Blob stitching done"
    yazan bir uyarı penceresi çıkacaktır.

Artık kişisel iOS 5.x.x firmware'niz oluşturulmuştur. Uyarı penceresinde bu ipsw dosyasının bulunduğu klasör belirtilecektir.

Bu işlem sonunda SHSH blobs ve APTicket'i kaydetmiş olacaksınız.

Kişiselleştirilmiş iOS Firmware (IPSW) ile Restore Yapma:
    Restore için host dosyanıznda
    "74.208.10.249 gs.apple.com"
    yazdığından emin olun.
    Restore için iTunes'u çalıştırmadan önce cihazınzı özel bir DFU Modu olan Pwned DFU Moduna almalısınız.
    Bunun için Redsn0w'u çalıştırın ve cihazınızı DFU (Normal DFU Moda) alın, ardından "Extras" meünüsünden "Pwned DFU" butonuna tıklayın.

Cihazınızı bu işlemle Pwned DFU Moda aldıktan sonra iTunes'u çalıştırın daha önce oluşturduğunuz APTicket SHSH ile imzalanmış kişisel iOS Firmware dosyasını (IPSW) ile restore işlemini tamamlayın.

Notlar:

TinyUmbrella ile SHSH Blobs / APTicket yedeği alınamaz mı?
    iOS 5 ile APTicket eklentili yeni bir SHSH mekanizması oluşturulduğundan TinyUmbrella ile alınan SHSH blobları çalışmamaktadır.

iOS 5.x.x sürümden iOS 4.x.x sürümlerine (shsh kaydı mevcutsa tabi) geçerken iOS 4.x.x sürümlerine ait SHSH blobları çalışacaktır ve restore gerçekleşecektir.

Ancak iOS 5.x.x sürümleri arasındaki geçişlerde (Örneğin, iOS 5.1'den iOS 5.0.1'e downgrade yaparken) Tinyumbrella ile alınmış olan iOS 5.x.x SHSH blobları çalışmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 30 Mart 2012; 20:05:52 >

• Boot etmeyen cihazdan da SHSH Blobs alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 22 Nisan 2012; 13:28:36 >
  • orjinal ios 5.1 den 5.0.1 e nasıl düşebilirim? ipod touch 4g
  • Ben JB kullanmıyorum ama hala 5.1 e geçmedim. Sizce geçmeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iscanthere

orjinal ios 5.1 den 5.0.1 e nasıl düşebilirim? ipod touch 4g

Evet düşürebilirsiniz.

@aliosmanyuksell

Geçebilirsin hata görmedim şuanlık.Batarya süresinde yükselme oldu diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cacaNEFES

quote:

Evet düşürebilirsiniz.

@aliosmanyuksell

Zaten güncellemeyi yaparken batarya süresinde uzama olucak yazıyo ama ben daha kurmadım.
  • quote:

quote:

Evet düşürebilirsiniz.

@aliosmanyuksell

peki nasıl düşürebilirim? en azından anlatan bir link verebilirseniz çok sevinirim. pm şeklinde de olur. çünkü nette anlatan ne bulsam hepsi iphone 4-4s için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Evet düşürebilirsiniz.

@aliosmanyuksell

peki nasıl düşürebilirim? en azından anlatan bir link verebilirseniz çok sevinirim. pm şeklinde de olur. çünkü nette anlatan ne bulsam hepsi iphone 4-4s için

Bu rehber iPod 4G de denendi zaten dostum.

• 5.1 ipod touch 4g de denedim shsh alamadı. Makine orjinal kutusundan 5.1 çıktı, o yüzden daha önce shsh alınmamıştı. Nasıl düşüreceğimi araştırıyordum bu yazıyı buldum. ifaith de yazılımı tanımadı bu da tanımadı. Nasıl shsh alacağız.
  • Kendim sordum kendim cevaplayayım. 5.1 için semi tethered jailbreak yapılabiliyor. Bunun için tinyumbrella ile shsh kaydı alıyoruz, sonra 5.1 orjinal firmware indirip snowbreeze ile ifaith ile shsh custom firmware oluşturup bu oluşan signed firmware i de itunes ile shift e basarak seçip makineye atıyoruz, sonra makineyi kapatıyoruz, snowbreeze masa üstüne ibooty diye bir program atıyor, onu kullanarak dfu moduna aldığımız ipod touch 4 ü boot ettiriyoruz. Her reboot ve şarj bitmesinde bunu yapmamız gerekiyor yoksa programlar ve safari açılmıyor, cydia açılmıyor mesela. Bu arada açılınca cydia ya cydia.hackulo.us reposunu ekleyip ordan installous ekliyoruz bu program aynı zamanda appsync 5+ da ekliyor ki itunes den kırık programları makineye atabilelim. Ben yaptım kullanıyorum sorunsuz.

bu arada tinyumbrella ile alınan shsh firmware düşürmek için kullanılamıyor. Onu da ekleyeyim. Mecburen 5.1 tethered yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 4 Mayıs 2012; 14:05:38 >
  • Batarya süresinin uzadığı ve daha bir çok hatanın giderildiği yazıyor. Geçebilirsiniz fakat geçmeden önce muhakkak shsh kaydınızı alıp sağlam bir yerde saklayın. Yoksa eski sürüme düşüremezsiniz.
  • Üstad anlatım için çok teşekkürler. Hayatımın en kolay ve sorunsuz restore'u oldu sayende.

Peki bir sorum olacak. İleride yeni firmwarelar yayınlansa da yaratmış olduğumuz bu APTicket SHSH ile imzalanmış kişisel firmware ile istediğimiz zaman 5.0.1'e geri dönebilecekmiyiz?
  • paylasim icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.