Şimdi Ara

[Rehber][Res]Htc Evo 3D [Root][Boot Loader][S-Off][Custom Rom][Recovery][H-Boot] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
4
Favori
30.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeuphr

tamam dostum hallettim guncelledim sagolasinn

Evet hocam sorunun giderilmesine sevindim yalniz update yaparken bootloader locked miydi uoksa unlocked miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

tamam dostum hallettim guncelledim sagolasinn

Evet hocam sorunun giderilmesine sevindim yalniz update yaparken bootloader locked miydi uoksa unlocked miydi?

relocked du hocam ve update yaparken mavi renkli bisey dolarken takildi surekli onu yukleyp durdu siyah ekranda korktm pili cikap taktm ve duzelmisti hboot 18smdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

relocked du hocam ve update yaparken mavi renkli bisey dolarken takildi surekli onu yukleyp durdu siyah ekranda korktm pili cikap taktm ve duzelmisti hboot 18smdi

Hımm ben de bir deneyelim belki sadece s on yetmiyordur locked veya relocked de olması gerekiyordur.
  • quote:

quote:

Hımm ben de bir deneyelim belki sadece s on yetmiyordur locked veya relocked de olması gerekiyordur.

s on ve locked du ben yaptığımda sadece cid değiştirmem yetti
  • quote:

quote:

quote:

Dun ufak bir zaman buldum s on unlocked olarak denedim gene yuklenmedi yani s on olmasi yetmiyor bootloaderin de locked olmasi lazim.

• @inuh usta
    Ellerine sağlık rehber icin cok zaman harcamıssın ancak kalıcı bir rehber olmus.
    Tesekkurler..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dun ufak bir zaman buldum s on unlocked olarak denedim gene yuklenmedi yani s on olmasi yetmiyor bootloaderin de locked olmasi lazim.

s on olması yetiyor diye biliyorum ama bootloader de locked olduğu halde çalışmamışsa sorun sizede olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kazar

@inuh usta
    Ellerine sağlık rehber icin cok zaman harcamıssın ancak kalıcı bir rehber olmus.
    Tesekkurler..

Resimler filan biraz ugrastirdi evet.
    Yardimci/faydali olabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSur_TurK

quote:

quote:

quote:

quote:

s on olması yetiyor diye biliyorum ama bootloader de locked olduğu halde çalışmamışsa sorun sizede olabilir

Yanlis biliyorsun kardesim bootloaderin de locked olmasi lazim.

• Dostum forumda yazılarını yakından takip ettiğim bi kardeşimsin, inanılmaz faydalı ve güzel bir çalışma eline emeğine klavyene sağlık, anlatıma göre zahmetli ve uğraştırıcı dikkat gerektiren (en azından ilk denemelerde) bir iş. Evo'yu Rootlamak için gerekli cesareti bulup kaygılarımdan kurtulduğum gün bu konu inanılmaz işime yarayacak. Kısayollarıma ekledim çok işe yarayacak bir çalışma olmuş süpersin dostum paylaşımlarının devamını dilerim tekrardan böyle bir paylaşım için teşekkürler ve ellerine emeğine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alikan-

Dostum forumda yazılarını yakından takip ettiğim bi kardeşimsin, inanılmaz faydalı ve güzel bir çalışma eline emeğine klavyene sağlık, anlatıma göre zahmetli ve uğraştırıcı dikkat gerektiren (en azından ilk denemelerde) bir iş. Evo'yu Rootlamak için gerekli cesareti bulup kaygılarımdan kurtulduğum gün bu konu inanılmaz işime yarayacak. Kısayollarıma ekledim çok işe yarayacak bir çalışma olmuş süpersin dostum paylaşımlarının devamını dilerim tekrardan böyle bir paylaşım için teşekkürler ve ellerine emeğine sağlık.

Iltifatlarin icin cok tesekkurler kardesim sizlere birseyler katabildiysem ne mutlu bana sizlerden gelen tesekkur mesajlari inanin ki herseye ama herseye deger.
  • quote:

Bu adımda Custom Rom(Özel Rom) nasıl yüklenir onu göreceğiz.

a.Telefonunuzla uyumlu istediğiniz bir "Rom"u indirin.

b."Sd Kart"ınıza atın.

c."Recovery" modda başlatın.

d."Wipe data/factory reset"i seçip onaylıyoruz.

e."Wipe cache partion" seçip onaylıyoruz.

f."Advanced/Wipe Dalvik Cache" seçip onaylıyoruz.

g."Install zip from sdcard"ı seçin [Ses açma/kapama tuşları ile değiştirip Power(Güç) tuşuyla onaylayın.]

ğ."choose zip from sdcard" ile devam edin.

h."Rom"unuzu nereye attıysanız bulun ve seçin.

ı."Yes-Install [Rom İsmi]"i seçerek devam edin.

i.İşlemin bitmesini bekleyin.

j.Cihazınızı yeniden başlatın.

k.Tebrikler artık cihanızıza "Custom Rom" yüklü.

Not:S-Off yapmayan kullanıcılar hala Htc'nin belirli kısıtlamaları altında olduğunda boot bölümüne tam olarak erişim yerine sadece okuma erişimine sahip oluyorlar.Bu da yüklenen "Custom Rom"ların "boot.img"lerini yazmamalarına neden oluyor.Romları flashladığınız halde bile sistem dosyaları tam erişimle yazılırken boot bölümüne yazmada sorun çıkabiliyor.

Buna bağlı olarak ortaya çıkan iki temel problem var;
    1.Telefon "Boot Screen"[Beyaz fon üzerine yeşil "HTC" yazısı]de kalabilir kısaca "Bootloop".
    2.Wifi çalışmayabilir/stabil olmaya bilir.

Bu nedenle "boot.img"i manuel olarak sisteme yazmak gerekiyor.Bu gibi sorunlarla karşılaşan arkadaşlar yönergeleri izleyerek bu problemlerden kurtulabilir!

a.Cihazınızı "FASTBOOT"da başlatın ve bilgisayara bağlayın.

b.İndirdiğiniz "Custom Rom"un içinde bulunan "boot.img" isimli dosyayı bulun.[Genellikle ana klasörde bazen "kernel\shooteru" klasöründe bazen de farklı yerlede olabiliyor arayıp bulmalısınız.]

c."boot.img"i Harddiskminiz ana klasöründe oluşturuduğumuz "Android" isimli klasöre atıyoruz.

d."Başlat/Çalıştır"ı açın ve "cmd" yazıp onaylayın.

e.Şimdi Harddiskimizin ana klasöründe açtığımız "Android" isimli klasöre erişeceğiz.

Siyah komut satırına "cd (harddisinizin adı [genelikle "c"]:/Android" yazın. (örn "cd c:/Android)

f.Komut satırına
    fastboot flash boot boot.img
    yazın ve onaylayın.

g.Döngünün bitmesini bekleyin.

ğ.Tebrikler "BootLoop" ve "Wifi" sorununuz çözüldü!

inuh anlatımın için çok teşekkür ederim.

Problemimi çözdün klavyene sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: donvito

inuh anlatımın için çok teşekkür ederim.

Problemimi çözdün klavyene sağlık.

Rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu bana
  • Şimdi Evo'yu Rootlasak, sonra diyelim ki ileride hiç Root yapmamış gibi geriye döndürme mümkün mü.?
    Telefonu ilk aldığın gün ki gibi en orjinal haline döndürmek mümkün müdür.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alikan-

Şimdi Evo'yu Rootlasak, sonra diyelim ki ileride hiç Root yapmamış gibi geriye döndürme mümkün mü.?
    Telefonu ilk aldığın gün ki gibi en orjinal haline döndürmek mümkün müdür.?

Tabii ki mumkun rehberi incelerseniz gorursunuz
  • @inuh arkadaşım eline sağlık rehberi hazırladığın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maasha

@inuh arkadaşım eline sağlık rehberi hazırladığın için.

Rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu bana
  • Kardeş Telefonu gönderdim. yazılım filan yükleyip güncelleştirme yapıp yolladılar ama hafif kasma var sanki anlamadım ben mi cok dert ediyorum. ama tahminen hafıza kartımdan kaynaklanıyor. 8 gb düşük oldugu için. ve ben root rom vb hıcbirinden anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoveToLoveYouBaby

Kardeş Telefonu gönderdim. yazılım filan yükleyip güncelleştirme yapıp yolladılar ama hafif kasma var sanki anlamadım ben mi cok dert ediyorum. ama tahminen hafıza kartımdan kaynaklanıyor. 8 gb düşük oldugu için. ve ben root rom vb hıcbirinden anlamıyorum.

Ne tur kasmalar hocam?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LoveToLoveYouBaby

Kardeş Telefonu gönderdim. yazılım filan yükleyip güncelleştirme yapıp yolladılar ama hafif kasma var sanki anlamadım ben mi cok dert ediyorum. ama tahminen hafıza kartımdan kaynaklanıyor. 8 gb düşük oldugu için. ve ben root rom vb hıcbirinden anlamıyorum.

Ne tur kasmalar hocam?

ya widget geçişlerinde müzik dinlerken oyunlarda internette gezinirken yukarı aşağıda takilmalar widget geçişlerinde hafif takılmalar anlamadım gitti.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.