Şimdi Ara

[Rehber] Samsung Galaxy Trend Plus'a ROM Yükleme ve İpuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlere Samsung Galaxy Trend Plus cihazına ROM yüklemeyi anlatacağım. Öncelikle tavsiye ettiğim ROM'ların linkini bırakmak istiyorum:
    -CM12.1 Gayet stabil bir ROM'dur. Tavsiye ederim. Cihazda şişme olmamaktadır.
    -CM11 Stabil, depolama alanı fazla, fakat bir zaman sonra şişiyor ve resetlemek gerekiyor.
    -LineageOS 14.1 Stabil,Android 7.0 deneyimi yaşamak için güzel.
    -AOSP 7.1 Şuan kullandığım ROM, ara sıra kasmalar var, fakat idare edebilir.
    Sonuç olarak önerdiğim ROM CM12.1'dir.

[size=5] NOT: Bu işlem telefonunuzun garantisi var ise cihazınızı garanti dışı bırakacaktır. Stock ROM yükleyerek garantiyi tekrar aktif yapabilirsiniz. Konu istek oldukça güncellenecektir. Burada yapılan işlemler yalnızca Samsung Galaxy Trend Plus için geçerlidir! Bu işlemler cihazınızdaki tüm verilerinizi sıfırlayacaktır. Verilerinizi yedekleyiniz.

A)Gerekenler

-Bir adet custom recovery yüklü (TWRP veya CWM, ben TWRP öneriyorum) Trend Plus (Başka cihaza yüklemeyiniz. Telefon BRICK OLACAKTIR!)
    -Azıcık Android bilgisi.
    -En az 1 GB SD kart.
    -Ölmemiş bir batarya. Şarjın en az %75 olmasını öneririm. Ayrıca cihaz şarjda olsun. İşlem yarıda kesilirse cihaz bir daha kullanılamayabilir.
    -Gerekli dosyalar. (ROM, GApps paketi) Ben CM12.1 ve TWRP baz alarak yükleme yapacağım.
    -Bilgisayar. (Zorunlu değil. Dosyaları indirip direk olarak SD karta atabilirsiniz.)
    -Google Apps (GApps) Paketi: GApps Linki
    NOT: Tarafınızca yanlış yapılan işlemlerin hiçbirinden sorumlu değilim! Ancak, yanlışınız olursa yardım istediğiniz zaman yardımcı olabilirim.

B)Adımlar

a.Dosyaların SD Karta Aktarılması

İndirdiğiniz ROM ve GApps paketini ZIP'ten çıkarmadan SD karta kopyalayın. SD kartınızın içinde sadece ROM ve GApps paketinin olması yanlış paketi yükleme ihtimalini engeller.

b.TWRP'ye Giriş

TWRP'ye giriş yapmak için cihazınızın ses açma, home tuşu ve güç tuşuna aynı anda basmanız gerekmektedir. Samsung Galaxy Trend Plus yazısını gördüğünüz zaman güç tuşunu bırakın, ancak ses açma ve home tuşuna basmaya devam edin. TWRP yazısını gördüğünüz zaman TWRP'ye giriş yapmış olursunuz ve artık tüm tuşları bırakabilirsiniz.

c.Cihazı Sıfırlama

Bu işlem cihazınızdaki tüm verilerinizi sıfırlayacaktır. TWRP ile yedek alıp istediğiniz zaman eski imajınıza dönebilirsiniz.
    TWRP menüsünden Wipe kısmına dokunun. Ardından Advanced Wipe kısmına gelin ve System, Data, Internal Storage, Cache kısmını seçin. (Internal Storage seçip seçmemek size kalmış. Ben temiz bir kurulum açısından seçilmesini öneriyorum.) BU İŞLEM TÜM VERİLERİNİZİ SİLECEKTİR! Ardından Swipe to Wipe kısmını sağa kaydırın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşlem tamamlanınca ana menüye geri dönün.

d.ROM Kurulumu

TWRP ana menünsünden Install'a basın ve alttaki "Select Storage" kısmına basıp SD kartınızı seçin. İlk olarak ROM dosyasını seçip flashlayın, ardından GApps paketini seçip flashlayın. Kurulumun bitmesi biraz uzun sürebilir. Telaşa kapılmayın. Bitince TWRP'den yine Wipe Data/Factory reset işlemi sorusu çıkacaktır. Onu seçip yine alttaki çubuğu sağa kaydırın.

e.Kurulum Sonrası ve Bitiş

Kurulum ve Wipe işlemi bittikten sonra ana menüye dönüp Reboot seçeneğine tıklayıp System'i seçin ve telefon sistem ile açılacaktır. İlk açışış belki 15, hatta 30 dakika bile sürebilir. Kesinlikle paniğe kapılıp telefonun bataryasını sökmeyin, güç tuşu ile yeniden başlatmayın!

C)Sonuç

Gördüğünüz üzere işlem çok basit. Emin olun ki Stock ROM'dan daha performanslı bir telefonunuz olacak ve batarya performansında gözle görülür performans artışı yakalayacaksınız. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Her türlü yardım edebilirim. Konuya video, resimler, tavsiyeler vb. eklenecektir. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultavires -- 23 Haziran 2017; 14:37:4 >

• CM12.1 için görüşme kaydı yapabiliyor musunuz?
  • Auto Call Rec uygulaması ile kaydedebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.