Şimdi Ara

rehinli aracın haczi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    REHİNLİ BİR ARACIM VAR.BU ARACIN AYRICA; HACİZLERİ DE VAR.FAKAT;REHİN HACİZLERDEN ÖNCE GELİYOR.DAHASI;REHNİN,FAİZLERİYLE BİRLİKTE MİKTARI MUAMMEL BEDELİN(YANİ ARACIN YARI DEĞERİNDEN OLAN SATIŞ BEDELİNİN) İKİ KATI KADAR...ARAÇ HACZİLİ OLDUĞU İÇİN SATILABİLİR.FAKAT;GELEN PARA ANCAK VE ANCAK REHNE YETTİĞİNDEN ,REHİN SAHİBİ,SATIŞA MUHAFAKATNAME VERMEYEBİLİR Mİ?MUHAFAKATNAME VERİLMEYEN ARAÇ SATILIR MI?MUHAFAKATNAME VERİLMEDEN SATILAN ARACIN SATIŞI SONRADAN İPTAL EDİLİR Mİ?SATIŞI İPTAL EDİLEN ARAÇ, KİME İADE EDİLİR?

• Tek bildiğim rehinli bir araç satılamaz!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAYIN ARKADAŞIM;
    HACİZDE VARSA SATILIR DİYORLAR.GOOGLE DA ARAŞTIRDIM.GENE SATILIR DİYORLAR.
  • rehin varsa satılamaz. haciz varsa trafiğe çıkamaz.
  • Hacizlerden herhangi biri yakalamaya cevirir ise arac ilk cevirmede plaka sorgusunda baglanir. Daha sonra icradan satisi yapilir ve ilk kim haciz koydurdu ise ( rehin sahibine borc var diyorsunuz) ona verilmek kaydi ile alacaklara dagitilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

rehin varsa satılamaz. haciz varsa trafiğe çıkamaz.

Haciz varsa trafige cikar,nasil cikamaz? Yakalamaya cevirmis ise ilk cevirmede baglanir.😶

• bilmeyenler doluşmuş buraya...

avukatım en başta onu söyleyeyim çoluk çocuğun yazdıklarına karışmasın yazacaklarımız....

araba hacizli olsa da rehinli olsa da ...

trafiğe de çıkar....satılır da....

lakin daha sonradan icra dosyası ile YAKALAMA çıkarılırsa ..

araç trafikten men ile yeddiemine teslim edilir...

bu bir...

ikincisine gelelim...

aracın rehin borcu kendinden fazla olsa bile bu aracın satımına vs 'ne engel değil...

lakin alan vatandaş aracı rehin borcu ile ( tüm yükleri ) ile birlikte alır ki ...

bu da o borçtan aracın bedeli ile mesul olacağı anlamına gelir...

lakin aracı satan vatandaş da ...

aracın bedelinden sonra borçta geriye kalan bedelden mesul olmaya devam eder..

tabii rehin alacaklısı araç sahibi ile ayrı bir sözleşme akdetmemişse...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    muayenesiz araç kasko
    15 yıl önce açıldı
    Doblo ruhsat
    8 yıl önce açıldı
    KASKO PERT ARAÇ ÖDEMESİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kurkcu32 K kullanıcısına yanıt
    rehinli aracı kimse satamaz.sadece gayrimenkullerde rehinli satış olur. avukatsınız ama kanunları bilmiyorsunuz.

• çatır çatır satarsın ..

satışı yapmayan noterin alnını karışlarım ;)

alan adam aracı rehin borcuyla alır..

Nokta...

araçların satışına 3 engel vardır..

- mahkemelerce verilmiş tedbir kararı
    yahut
    - savcılık makamının soruşturma aşamasında aracın suça karışması halinde verdiği tedbir kararları
    yahut x2
    - yine suça karışmış araç hakkında kesinleşmiş ceza mahkemesi kararı ile verilen müsadere işlemleri haricinde

HİÇBİRŞEY aracın satışına mani değildir..

kişiler yada kurumlar arasında " ileride aracı satmayacağımı taahhüt ederim" yönünde bir mukavele olsa bile " doğmamış haktan fearagat caiz değildir" hükmü gereği satışta geçerlilik bulmaz.....

kulaktan dolma bilgilerle bildiğimize karşı gelmeyin ;)
  • kurkcu32 K kullanıcısına yanıt
    hocam kulaktan dolma bilgilerle gelmiyorum buraya. notere gidip rehinli aracı satun alabilirmiyim diye sorun bakalım ne diyecek size :)) artı ben esnaf kefalet koop. müdürüm az çok bu işleri bilirim.

• haczi olmayan bir araç teoride rehinli ise satılır.haczi olmayan araca pratikte noterden satış izni alınamıyor.hacizli araç satılır,rehin bedeline eşit ve üstü teklife satılır.Teşekkürler...
  • avukatım satılır diyor.para ise rehin sahibine gidermiş.doğru mu?ben ce birşey alamayan haciz sahibinin niye böyle bir hakkı olsun;bir şey alamadığı halde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerr_83

hocam kulaktan dolma bilgilerle gelmiyorum buraya. notere gidip rehinli aracı satun alabilirmiyim diye sorun bakalım ne diyecek size :)) artı ben esnaf kefalet koop. müdürüm az çok bu işleri bilirim.

sizinle her türlü iddiaya girerim ;)

çalıştığım 2 adet noter var ..

dilerseniz telefon numaralarını da vereyim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.