|
Bildirim
Saçma sapan konuşma bir de bi laf öğremişler ürün sizsiniz diye her yere yazıyorlar. AB birliğindeki ülkelerde geçerli değil de neden bizde geçerli böyle bir sözleşme? Hangi verisel belgeye dayanarak yıllardır alındığını söylüyorsun?
|
O kadar gereksiz bir konu ki.Durdursan ne olacak zaten adam herşeyi yapıyordu.Telefonda arkadaşla araba hakkınds konuşuyorum anında karşıma araba reklamı çıkıyor.
Akıllı telefon kullanıpta gizlilik bekleyen insanların kafası da bir başka. |
Artık çok geç Signal varken bunlara boyun eğmek mantıksız biraz yeniliğe birazcık açık olmak gerek.
|
Ya bu kadar da rahat olmayın kardeşim. Adamların böylesine fütursuz olması mesele artık. Herşeye de FBI bizi mi takip edecek geyiğiyle bakmayın. Yarın birgün Whatsappdan satış yapmaya başlayacak adamlar, hem onlardan satın aldıkları kişisel verilerle bugün mal satmak için arıyorlar seni, yarın belki sana kredi vermeyecekler, üstelik güvenilirliği belirsiz verilerle, senin anlamsız iki geyiğin belki önemli bir işini engelleyecek. Gereksiz konuymuş, tamam adamlar senden gizli zaten yapıyordu bunu da artık ya verilerini paylaşmamı kabul edersin ya da kullanamazsın hadsizliğine de ayar vermezsen yarın bu devasa teknoloji şirketleri sana ne dayatacak bilemezsin. Şunu iyi anlamanız gerekiyor, bizim gibi sıradan vatandaşlar için bu trilyon dolarlık teknoloji şirketleri ve milyar dolarlık multi milyarder zengin iş adamlarına karşı tek güvencemiz devletler, devlet dediğimiz yapı normal yurdum insanlarında oluşuyor. Böyle durumlarda da işte vatandaşının hakkını hukukunu güvenliğini koruyabilecek tek yapı bunlar. Herşeyi bu kadar da hafife almayın, evet dünya saçma komplo teorileriyle dönmüyor ama eskiden anormal sayılan veri güvenliği meselesinin artık kullanıcıya dayatılacak konuma gelmesine de "dur orada birader" denmesi lazım.
|
La ne büyüdü bu konu ya. Adamlar yıllardır bilgilerinizi alıyordu. Facebooktan tut Google instagram hepsi. Ücretsiz uygulamada ürün biziz. Bunu anlamayıp uygulamayı silenler komik duruma düşüyor. Aynı adamın telefonunda insta Facebook Google yüklü. Sesini çıkarmıyor. Bu medya ne garip bir şey. İnsanları nasıl yönetiyor
|
Sözünden dönsede sileceğim WhatsApp'ı
|
Nihayet eli yüzü düzgün yerinde yazılmış bir yorum okudum şu forumda Aynen öyle arkadaşım, eskiden bu dayatmalara ses çıkaran bile olmazdı en azından şimdi hey noluyor birader diyen birileri var, bu da bir kazanımdır, faydası olur olmaz başka bir konu. Ama en azından ortaya konan tavrı önemsiyorum, gayet yerinde. |
Telegram bilgi paylaşımı yapmadığı için kendi ülkesinde bile yasaklandı. Adamlar gizlilik konusunda güvenilirler. En azından WhatsApp’a göre daha güvenilir olduğu kesin. O yüzden Telegram’a devam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|