|
Rekor işten çıkarma! Meta, 11.000 kişiyi işten çıkarıyor
-
-
Twitter'dan sonra instagram balonu da patlıyor.
Elon abimiz Twitter balonunu şirazesinden çıkararak daha da patlatacak. Eski kötü Twitter'ı bile mumla arayacak herkes.
-
birinin mark’a facebooku artık sadece amca/teyzelerin kullandığını söylemeli
-
Cambrige Analytica, TikTok, Apple'ın gizlilik politikası ve Metaverse'e yapılan yatırımların istenildiği kadar geri dönmemesi sonucu Facebook ciddi kar kayıpları yaşamaya başladı. Facebook'tan umudu kesmiş durumunda. WhatsApp hala para kazandırmıyor. Instagram dışında para getiren bir platformları kalmadı. Son kozunu da oynuyorlar şimdi. Olur da VR projeleri tutmazsa iflas edecek Facebook.
-
Meta askeriyeye ve devlete çalışarak(sosyal medyayı manipüle ederek) hiçbir zaman bilemeyeceğimiz kadar kazanmıştır. Şimdiye kadar Meta halktan hiçbir zaman para kazanmaya odaklanmadı, Oculus Quest'u da ucuz satarak ellerindeki bilgiyi arttıramaya ve teknolojiyi geliştirmeye odaklandılar. Hala bir gün en tepeye çıkacağına eminim ama şuan için değil. Elon Musk(Twitter) yüzünden manipülasyon olayına artık fazla yatırım yapacaklarını sanmıyorum. Zaten değerinin düşmesinin sebebi bu, diye tahmin ediyorum. Şuan için Twitter kaptı manipülasyon kısmını bu bir bakıma iyi de oldu. Artık daha az şeye odaklanmak daha iyi olur ,askeri teknoloji kaskları da pek sevilmedi diye duymuştuk ama yalan da olabilir adamların işleri bu. Her neyse oyun ve eğlence sektöründe bir gün fena parlayacakları kesin. Sorun ise ne zaman olduğu, umarım 10 yıl içinde olur da görebiliriz. Gerçek SAO kabinleri görmek için yaşıyorum açıkçası :)
-
quote:
Meta, çalışanların yakında işten çıkarmalar hakkında bir e-posta alacağı ve işten çıkarılacak olanlara kıdem tazminatı verileceğini aktarıyor. Bunlara ek olarak etkilenen çalışanların ve ailelerin altı ay boyunca sağlık masrafları karşılanacak. Ayrıca işten çıkarılan çalışanların yeni iş bulmalarına da yardım edilecek.
Bunu Türkiye'de hangi şirket yapardı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu başka yerlerdeki şirketler de yapmıyor ki. Meta'nın kendisi aniden 11.000 adamı işten çıkarınca tepkileri azaltma hamlesi yapıyor sadece. O da bu kadar zengin olmasa yine yapamayacağı bir hamle olurdu zaten.
Bunu dünya'da hangi şirket yapar diye sorman lazım.
-
Evet büyük bir işten çıkarma söz konusu ama yine de yapmak zorunda değil. Tazminatları ve maaşlarını verir geçer. Baksanıza iş bulmalarına yardımcı olunacak, ailelerine destek olunacak diyor. Bu şirket değil bildiğiniz sosyal devlet gibi. Ondan dolayı dikkatimi çekti ve takdir ettim. Zengin olmasına hatta çok daha zengin olmasına rağmen bunu yapmayacak dev şirketler var. Yani evet, doğru, dediğiniz gibi Dünya'da böyle bir şirket var mı diye sormak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bunu Türkiye'de hangi şirket yapardı?
|
Meta askeriyeye ve devlete çalışarak(sosyal medyayı manipüle ederek) hiçbir zaman bilemeyeceğimiz kadar kazanmıştır. Şimdiye kadar Meta halktan hiçbir zaman para kazanmaya odaklanmadı, Oculus Quest'u da ucuz satarak ellerindeki bilgiyi arttıramaya ve teknolojiyi geliştirmeye odaklandılar. Hala bir gün en tepeye çıkacağına eminim ama şuan için değil. Elon Musk(Twitter) yüzünden manipülasyon olayına artık fazla yatırım yapacaklarını sanmıyorum. Zaten değerinin düşmesinin sebebi bu, diye tahmin ediyorum. Şuan için Twitter kaptı manipülasyon kısmını bu bir bakıma iyi de oldu. Artık daha az şeye odaklanmak daha iyi olur ,askeri teknoloji kaskları da pek sevilmedi diye duymuştuk ama yalan da olabilir adamların işleri bu. Her neyse oyun ve eğlence sektöründe bir gün fena parlayacakları kesin. Sorun ise ne zaman olduğu, umarım 10 yıl içinde olur da görebiliriz. Gerçek SAO kabinleri görmek için yaşıyorum açıkçası :)
|
Cambrige Analytica, TikTok, Apple'ın gizlilik politikası ve Metaverse'e yapılan yatırımların istenildiği kadar geri dönmemesi sonucu Facebook ciddi kar kayıpları yaşamaya başladı. Facebook'tan umudu kesmiş durumunda. WhatsApp hala para kazandırmıyor. Instagram dışında para getiren bir platformları kalmadı. Son kozunu da oynuyorlar şimdi. Olur da VR projeleri tutmazsa iflas edecek Facebook. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X