Şimdi Ara

rem voltaj ayarı nasıl olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar benim kingston hyprex 1 erer gb den 4 gb remim var asus p5q deluxe anakartım sistemi ilk aldıgımda oyunda 5 dkk sonra donup kalıyodu sonra remlerin voltajını düşürdük donma gitti remlere baktıgımda 2.2 voltaj istiyo ama yaptıgımda oyunda donuyo ve takılıp kalıyo ben şuan 1.10 voltajda kullanıyorum ne yapmam lazım kaç voltaj vermem lazım bu remlere cevaplarınızı beklıyorum çok sıkıntı çektim çünkü bu yüzden teşekürler

• birader tam doğru bir yanıt vermek için aldığın hyperX belleğin ürün kodunu atabilir misin? (KHX8500D2/1G gibi) Everest ile de windows altından bakabilirsin, ama ürünün üstüne bakmak daha garanti,

p5q da biraz voltaj konusunda hassas bi anakarttır, sıkıntı varsa kuzey köprüsüne de biraz voltaj vermen gerekebilir.

Ai tweaker menüde

Dram Voltage ayzan yere bellek voltajını girdikten sonra

NB Voltage yazan yerine de auto yerine 1.3 -1.35V aralığında bir değer ver

CPu PLL voltajınıda biraz arttır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosibik -- 27 Ekim 2010; 13:52:57 >
  • ürün kodu bu ( KHX8500D2K2\2G ) dediğin gibi bi voltaj ayarı yapamadım bu anakartla reme nasıl yapıcam nasıl voltaj ayarı vericem oyunlarda sorun yaşamamak için dediklerini uygulasam sorun kalkarmı oyunlarda sorun yaşarmıyım kaç voltaj verim remlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruelboys -- 28 Ekim 2010; 0:31:50 >
  • KHX8500D2K2/2G 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
    (kit of 2 - 1GB) 5-5-5-15 2.2V olmalı belleklerin bu durumda

Aİ tweaker mensüne giririp orada, Dram frequency 1066 , Command rate 2t yaptıktan sonra timing controlü manuel yapıp sırası ile 5-5-5-15'i gir (zaten autoda bunnar gelmiş olması lazım )

sonra altta doğru CPU PLL Voltage var, oraya 1.65V, Dram Voltage 2.2V, NB VOltage yazan yerin karşına da 1.35V girman lazım

voltajı verince genelde düzelir, sonrasında sorun yaşamaman lazım
  • bu ayarları yaptıgımda sorun halolurmu kesin 2.2 v oyunda donup kalıyodu res atmaadan pc kendine gelmiyodu oylece donup tatata diye ses çıkıyodu hemen resetliyodum bende 2.2v deger verdigimde şimdi bu ayaralrı yaptıgımda aynı sorunla karşılaşmama deilmi bide remlerim 1 rer gb den 4 gb rem takılı anakarta 2 gb olarak deil yani 1 gb den 4 gb rem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruelboys -- 29 Ekim 2010; 1:05:29 >
  • dediğin değerleri verdim aynen dediğin gibi yaptım fakat oyunda 5 dkk sonra tak diye dondu tekrar hepdini auto yaptım voltajı 2.10 yaptım tekrardan sorun neden kaynaklanıyo
  • 2.2v dediğin 2.20v. mi oluyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardmıcı olucak kimse yokmu
  • cevap beklıyorum yokmu bi bilgsi olan bu konu hakkında
  • 2.20 v verince (Yani olması gereken v.) donması ilginç. Ram leri teker teker deneyebilirseniz sorun varsa ortaya çıkar. Eğer tüm ramler 2.2 ile tek tek sorun vermiyorsa bu sefer ramleri her slotta ayrı ayrı deneyin 2.20v ile. Ayrıca işlemci, nb, ram için tüm voltajlar düzgün verilmiş mi? Bios tan ss eklerseniz daha iyi olur.
  • tek tek mem teste sokmak faydalı olur muhtemelen belleklerde arıza olma ihtimali de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

2.20 v verince (Yani olması gereken v.) donması ilginç. Ram leri teker teker deneyebilirseniz sorun varsa ortaya çıkar. Eğer tüm ramler 2.2 ile tek tek sorun vermiyorsa bu sefer ramleri her slotta ayrı ayrı deneyin 2.20v ile. Ayrıca işlemci, nb, ram için tüm voltajlar düzgün verilmiş mi? Bios tan ss eklerseniz daha iyi olur.

kuzey köprüsünü 333 1066 mhz yaptım manuel.5.5.5.15 yaptım 2.20v remlere voltaj verdim nb 1.34.voltaj verdim cpu pll 1.64 verdim başkada bişey yapmadım ama oyunlarda donma oluyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.