Reminiscence, Lisa Joy tarafından yazılan ve yine kendisinin ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan 2021 Amerikan neo-noir bilim kurgu gerilim filmi. Filmde Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Marina de Tavira ve Daniel Wu rol alıyor. Film, saplantılı şekilde kayıp aşkını bulmak için insanların anılarını izleyip kaydedebilen bir cihaz kullanan Nick Bannister adındaki bir adamı konu alıyor. Yakın gelecekte iklim değişikliği denizlerin yükselmesine ve Miami'yi su basmasına neden olur. Aşırı gündüz sıcaklıkları çoğu insanı gece yaşamaya zorlar. Nick Bannister, yarısı suların altına gömülmüş Miami'de yer alan şirketinde kullandığı özel ekipmanlarıyla müşterilerini kendi hafızalarına geri götürüp kimi zaman onlara güzel anıları tekrar hatırlatmaya yardımcı olmak suretiyle, kimi zaman da polise özel davalarda eşlik ederek geçimini sürdüren özel bir Zihin Dedektifi'dir. Bir gün kapanış vaktinde "Mae" adındaki davetsiz bir müşteri kapılarını çalarak onlardan kayıp anahtarlarını bulmak için yardımcı olmalarını rica eder ve Nick Bannister ile ortağı Emily Watts'ın hayatını tamamen değiştirecek olaylar örüntüsü burada başlar. Warner Bros. Picturesyoutube From writer/director/producer Lisa Joy comes Warner Bros. Pictures’ action thriller “Reminiscence,” starring Hugh Jackman, Rebecca Ferguson and Thandiwe Newton.
Nick Bannister (Jackman), a private investigator of the mind, navigates the darkly alluring world of the past by helping his clients access lost memories. Living on the fringes of the sunken Miami coast, his life is forever changed when he takes on a new client, Mae (Ferguson). A simple matter of lost and found becomes a dangerous obsession. As Bannister fights to find the truth about Mae's disappearance, he uncovers a violent conspiracy, and must ultimately answer the question: how far would you go to hold on to the ones you love?
Alongside Oscar nominee Jackman (“Les Misérables,” “The Greatest Showman”), Ferguson (upcoming “Dune,” the “Mission: Impossible” films) and Newton, (“Solo: A Star Wars Story”), the film stars Cliff Curtis (“The Meg,” “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”), Oscar nominee Marina de Tavira (“Roma”), Daniel Wu (TV’s “Into the Badlands,” “Warcraft”), Mojean Aria (TV’s “See” and “Dead Lucky”), Brett Cullen (“Joker”), Natalie Martinez (“The Stand” and “The Fugitive” series), Angela Sarafyan (“Westworld”) and Nico Parker (“Dumbo”).
Joy (“Westworld”) makes her feature film directing debut with “Reminisence,” and directs from her own original screenplay. The film is produced by Joy, Jonathan Nolan, Michael De Luca and Aaron Ryder. The executive producers are Athena Wickham, Elishia Holmes and Scott Lumpkin.
Joy’s creative team includes several of her “Westworld” collaborators, including director of photography Paul Cameron, production designer Howard Cummings, editor Mark Yoshikawa and composer Ramin Djawadi, along with costume designer Jennifer Starzyk (“Bill & Ted Face the Music”).
Warner Bros. Pictures Presents A Kilter Films / Michael De Luca / Filmnation Production, a Film by Lisa Joy, “Reminiscence.” The film will be distributed worldwide by Warner Bros. Pictures. It is set for release nationwide in theaters on August 20, 2021 and will be available on HBO Max in UHD, HDR10, Dolby Vision and Dolby Atmos on supported devices for 31 days from theatrical release.
“Reminiscence” is rated PG-13 for strong violence, drug material throughout, sexual content and some strong language. https://www.youtube.com/watch?v=_BggT--yxf0< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 25 Ağustos 2021; 23:40:6 > |
Reminisince - Zihin Gezgini (2021)
-
-
Filmi defalarca görüp yüzüne bakmadım. Madem konusu açılmış soralım. Sizin filmle ilgili görüşleriniz, kritiğiniz nedir? İzlenmeli mi, izlenmemeli mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün izleme fırsatı bulabildim. Westworld dizisini izleyenler bilir ki dizinin ağırlığı da bu film'de yer alıyor. Kurgudaki duygu ve sonradan ne olacak havası filmin sonuna kadar devam ettiği için ağır tempoda bile film sizi kendi içerisine alıyor. Westworld dizisinde oynayan, Thandiwe Newton ve Angela Sarafyan ile beraber, Ed Harris veya Jeffrey Wright'da görmek isterdim.
-
Kötü bir film bence. Ben çok beğenmedim açıkcası. Ama şuan piyasada doğru düzgün film de yok o yüzden göz atılabilir. Benim puanım 5.
-
Plot Twist'ler falan önceden kolay kestirilemeyen türden, olabildiğince iyi film. 6.7 / 10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Ağustos 2021; 21:40:2 > -
7,5/10
filmi kısım kısım değerlendirirsek gerçekten beğenilmez fakat filmi sakince izleyip bütün olarak en sonda değerlendirirsek kaliteli bir film. sadece sabırla tüm taşların gediğine oturmasına sabırlı olmak gerek. 8/10
-
Konuyu okuyunca Total Recall spin-off yani atanamayan Total Recall diyebilir miyiz :) Severim aslında bu tür filmleri. Merak ettim.
Rebecca Ferguson çok güzel kadın.
Merhaba, bu konuyu görenler lütfen tavsiyeme uysun ve filmi izlemesin. Arkadaşlar film için spoiler vermeden birkaç bilgi vereceğim. Film Nolan'ın Inception'ı gibi... İçerik benziyor ama kalite yanından bile geçmiyor. Film gelecekte geçiyor ve ABD'de bir tsunami olmuş, şehir sular altında kalmış. Distopik bir evren diyebiliriz ama bunun filme kattığı hiçbir olay yok. Filmde insanlar Başlangıç filminde olduğu gibi gündelik sıkıntılardan kurtulmak için ve geçmişteki anılarda huzur bulmak için bir küvete giriyor. Hugh Jackman da onları geçmişteki anılarına gönderiyor. Tiyatro sahnesi gibi bir alanda anıları canlanıyor. Kişiler uyurken o anılar canlanıyor ve işte mutlu oluyorlar vs. Filmin bilim kurgu olan kısmı da bu... Filmin yarısı diyalog görünümlü bommmmboş monologlarla geçiyor. Her karakter 2 saat, işte geçmiş şöyledir anılar böyledir, anılarımız bizi mutluluk verir, anılarda kalsak süper olur vs saçma sapan anlamsız monolog yapıyor. Aksiyon sahnesi eklemişler birkaç tane bomboş, 0 heyecan. Filmin konusu da Hugh Jackman'ın sevdiği kadın ortadan kayboluyor, onu bulmak için Hugh birkaç olay yaşıyor bu kadar. Yani 1 saat 50 dakika boyunca en az 50 dakika Hugh ve sevgilisi arasındaki, aşırı basit aşk ve anılar, geçmiş vs içerikli diyalog benzeri monologla geçiyor. 20 dakika bazı kötü adamlarla olan diyalog ve aksiyonumsu sahneler. Kalan kısmı da insanların anıları ve Hugh Jackman'ın onları çözmesi birleştirmesi vs. Müzikler zaten berbat. Baştan sona arkada aşk sahnesine uygun müzikler koymuşlar. Bilim kurgu desen değil, romantik desen değil, dram değil, aksiyon değil, bomboş bir film. İzlemeyi düşünen varsa mümkünse uzak dursun. 1 saat 50 dakika çöpe gider. Yani filmin kötülüğünü anlatmaya çalıştım o bile aşırı zor. Hani bir komedi filmi olur esprilere basit dersiniz, aksiyon olur gerçekçi değil dersiniz, bilim kurgu olur ya da gizem gerilim olur mantık hatası çok dersiniz, dram olur oyunculuk kötü dersiniz vs. bir şekilde iyi ya da kötü yanını anlatabilirsiniz klasik herkesin yaptığı gibi. Bunda böyle bir şeye imkan yok. Her gece en az 2 film izliyorum ve hepsi izlemediğim filmler oluyor. Bu kadar anlamsız ve kötü olanına uzun süredir denk gelmedim. Uyarayım dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok boş bir film olmuş.
-
güzel bir düşünce ama kötü bir senaryo ve işleyiş ile mahvedilmiş. sanki üzerinde daha çok çalışılması gerekiyormuş gibiydi.. .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X