Şimdi Ara

Remnant: From the Ashes (2019) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Prometheus-

naptınız başladınız mı ve ya bitirdiniz mi oyunu oyunu indiriyorum şu an.
    yok hocam kimse dönmeyince indirmedim bile.
  • Epic vermeden önce denemiştim, overrated bir oyun bence. Epic kütüphanesine ekledikten sonra bile oynamadım.
  • Oynamak isteyenler için epic ismimi buraya bırakıyorum. ( Phoenix7A )
  • -Prometheus- kullanıcısına yanıt
    indimi sizin oyun? bende indirmeye aldım olmadı bi bakalım beraber.
  • Oyun tekli oynandığı zaman gerçekten zor bir oyun bitirmesi bana biraz zor geldi o yüzden bitirmeyi denemedim bile. Ama online olarak bir arkadaşınızla beraber oynamak için gerçekten keyifli bir oyun. Tavsiye ederim oynamak isteyenlere. Biraz Serius Sam havası var. Şuursuzca öcüler böcüler üzerinize geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 25 Ağustos 2020; 19:51:13 >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    indi hocam karakter oluşturup bıraktım.

Yarın girebiliriz deneriz.Türkçe yama da kurdum bakalım oyun nasılmış.Şimdi saat 9 da beşiktaşlı olarak beşiktaş paok maçını bekliyorum. onu izlicem artık.
  • -Prometheus- kullanıcısına yanıt
    tamamdır, benim oyunda bi yarım saate iner. sanırım istek gönderdim size. (CosmicSound) müsait olduğunuzda deneriz.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Ekledim hocam
  • Oyunun maşallahı var. Oyun kendi 32 gb güncellemesi 40 gb

1 gün oynuyorum 1 gün güncelleme geliyor. Neymiş sanki bu kadar
  • Cyberpunk’a kadar ağır toplara girmeyip çerezlik yapımlarla vakit geçiriyorum genelde. Geçen gün de daha önce Epic’te ücretsiz verilmiş olan Remnant From the Ashes’a bi bakayım dedim, oyunu tüm yan görev ve zindanları da hallederek 17 saatte bitirdim ve başından oldukça memnun ayrıldım

Öncelikle oyunun türünün silahlı yani shooter bir soulslike olduğunu belirtmeliyim ki kendisini diğer soulslike’lardan ayıran en önemli özelliği bu. Ayrıca oyunda melee combat de bulunmakta. Hem yakın dövüş için hem de uzun menzilli pek çok silah var ve oyun tarzımıza, boss’lara, haritaya ve düşman çeşitliliklerine göre taktik yapıp uygun olanları kullanmamız gerekiyor. Oynanış son derece eğlenceli. Animasyonlar ve hareketler akıcı, silahların tepkimeleri ve vuruş hisleri tatmin ediyor. Atmosfer konusunda iyi iş çıkartılmış, her harita kendi farklılığını ve değişen düşman tarzını hissettirmeyi başarıp içine çekiyor oyuncuyu ancak aynı şeyi zindanlar için söyleyemeyeceğim. Onlar kendini çok tekrar ediyor ama verdiği ödüller ve zevkli boss savaşları için onları da yaptım

Bunun dışında bildiğimiz soulslike unsurlarını barındırıyor zaten. Bonfire, lore’u dolu ancak sunumu vasat hikaye, çeşit çeşit boss fight, karışık harita tasarımı, item kullanımı, görevlerde oyuncunun elinden tutmaması... Klasik bu tarz oyunlarda gördüğümüz tüm içeriklere sahip yani. Sadece bu tarza göre biraz daha az zor. Diğer soulslike’ların aksine Remnant’ta zorluk seçimi yapabiliyoruz. İnternette yapılan yorumlarda herkes ‘ilk oynanışta normalde başlayın, New Game+’larda zorluğu arttırın’ dediği için ben de normalde başladım ancak kolay bir deneyim olmasa da bu türün diğer oyunları kadar zorlamadı. Tüm oyun boyunca 15 kere falan anca ölmüşümdür ki bu türde bi yapım için bu sayı oldukça az. Hatta boss’ların neredeyse yarısını ilk seferde geçtim, bu da zorluğun durumunu açıklıyor. Ha dediğim gibi bu türe göre kolay, yoksa yine zorlayıcı ve dikkatsizliğinizde hemen cezalandırılıyorsunuz. Zorluğun diğer bir eksik olduğu kısımsa öldüğümüzde hiçbir şey kaybetmiyor oluşumuz olmuş. Bunda da scrap adıyla geçen soul toplayıp gelişme sistemi var ama ölünce ne bunlar ne de ölene kadar toplamış olduğumuz şeyler gitmiyor, ölmenin tek kötü yanı son bonfire uzaktaysa ona dönmüş olmak oluyor. Sistem Control ve Jedi Fallen Order oyunlarındaki gibi yani Remnant’ta

Son olarak grafik ve optimizasyondan da bahsedip yazımı bitireyim. Remnant hangi motoru kullanıyor bilmiyorum ama son zamanlarda görsellik/performans olarak gördüğüm en başarılı işlerden biri olmuş. Öyle muazzam olmasa da gayet iyi bir görselliğe sahip. Kaplama kalitesi ise beklemediğim kadar üst seviyede. Çoğu yerde dibine girdiğimde bile son derece net ve belirgin texture’larla karşılaştım. Bunun yanında optimizesi de yeterli ve en yoğun anlarda bile stuttering yaşamadım. Sadece bataklık olan bi haritada shadows’u bi tık düşürdüm o kadar, hep yağ gibi aktı oyun. Bir de Remnant Ray Tracing barındırmıyor ancak o seviyede bir yansıma kalitesine sahip, bu da çok şaşırttı beni. Hatta göstereyim (spoiler içine aldım ama spoiler yok, çok yer kaplamasın diye aldım)

Remnant: From the Ashes (2019) [ANA KONU]

İşte böyle, Remnant eğer soulslike oyunları seviyorsanız veya bu türe başlamak isteyip direkt Dark Souls’larla aşırı zorlanmaktan gözünüz korkuyorsa rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir yapım olmuş. Oyun bir AAA veya From Software kalitesinde değil fakat bence muadilleri olan Surge, Nioh, Code Vein, Ashen, Mortal Shell gibi yapımlardan daha eğlenceli olmuş ve iyi yaptığı şeyleri daha başarılı uygulamış. Türle hiç alakası olmayanlar da eğer zamanında Epic’ten eklediyseniz ve öyle duruyorsa bi bakıp şans versin derim. Ayrıca niyeyse hep ‘bu oyun co-op oynanmalı’ gibi bir intiba var internette. Böyle bir durum yok, tek başınıza oynadığınızda hiçbir sıkıntı olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konusunu ve mantığını çok fazla anlayamasam da (senaryonun içine çok giremedim), oynanış anlamında gayet hoş sanırım souls like oyun deniyor bu tarza sevmesem de bu oyunda gun play olduğu için ilk bir saat içinde sabırlarımı zorlayıp yavaş bir şekilde oynamaya çalışıyorum.

Oyun herkese hitap etmiyor ve online bir yapısı var her ne kadar public oyuna girsem de oyunuma katılanı pek göremedim. Türü seven herkese tavsiye ediyorum, ses ve grafik anlamında da tatmin edici bir oynanış sunuyor.

• Değeri bilinmeyen efsane oyundur Remnant. Gamepass'te de var. En az 90 puanlık oyundur. Bir çok oyundan da iyi görselleri ve harika oynanışı, ilerleyişi var. Zorluğu saç baş yoldurur yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Mayıs 2021; 20:7:26 >
  • Bu konu neden 2 sayfa da kalmış ilginç, epic ücretsiz vermesine rağmen pek rağbet görmedi sanırım. Ben epic'in verdiği ücretsiz oyunları takip etmeme rağmen ne hikmetse kaçırmayı başardım steam'den indirimdeyken aldım ama aldığıma pişman olmadım. Boss savaşları eğlenceli oynaması keyifli bir oyun olmuş tavsiye ederim.

• Oyun coop baya keyifli solo btirmiştim coop 3 saat oynamışlığım var oynucaksnaız coop oynayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Remnant 2 geliyor

• Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu oyuna başlamak istiyorum. Souls oyunu olduğunu biliyorum fakat farm yapıp kendimizi güçlendirme gibi imkanlarımız var mı? Hala oynayan var mıdır bilmiyorum ama coop olarak oynayabileceğim birileri varsa katılmak isterim. Dlc sininde iyi olduğuna dair yorumlar gördüm. Oyunu bitirdikten sonra dlc ve ya 2. Oyuna da geçebilirim.

Konu baya sessiz ama belki benim gibi başlama niyeti olan ya da aktif olarak arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

• TheUnderTaker- kullanıcısına yanıt

Remnant muazzam bir souls like shooter oyunu bence, oyunu tek başıma coop işine girmeden rahatça bitirdim. İlk bossu geçip diğer mekana geçince oyun gayet makul bir zorluk seviyesine iniyor. Etrafı az gezip silahları ve zırhı geliştirecek materyalleri bulunca zaten bir sorun kalmıyor. Bu oyunda çok tatlı bir shotgun kullanımı var vuruş hissi açısından inanılmaz tatmin ve haz veriyor.

• ultralisan kullanıcısına yanıt

Benimde ilgimi çekti de oynayacak insan bulamadığım için ertelemek durumunda kalmıştım. Artık bir tek başıma da olsa deneyeceğim. Takılırsam da bilmiyorum coop sistemini ama public olarak oyuncu aratıp yardım isterim. Oyun hakkında yapılmış bir rehber varsa bildiğiniz takip ettiğiniz paylaşırsanız sevinirim.

• TheUnderTaker- kullanıcısına yanıt

Rehbere falan gerek yok hocam 4 farklı ana dünya ve bir base var, çok fazla dallanmayan budaklanmayan haritalarda ilerleyip boss kesiyoruz ve base bölgesine geri dönüyoruz.

Souls oyunlarının o karışık yapısı çeşitli itemleri buildleri yok.

• ultralisan kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam teşekkürler cevaplarınız için Remnant: From the Ashes (2019) [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.